Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Valoare revanzare

viciuascuns
post 16 Oct 2008, 18:37
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Am un Symbol din 2005 pe benzina (60.000km) si sunt curios care ar putea fi pretul de vanzare.
Din cate observ masina se devalorizeaza extrem de rapid.

--------------------
Renault Clio Symbol 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hashwu
post 16 Oct 2008, 20:25
Post #2

experimentez orice... pro bono!

From: Dej

de 75 de cai (ma rog 74) si ceva dotari??
alea care le stim si noi???
daca asa e... si e ingrijita, daca stii negocia poti lua undeva intre 5500 si 6000 de E...
parerea mea...
sa nu te gandesti la buyback la renault...

--------------------
Renault Clio - CJ-28-FUM 2001/1.2/16v/75 cp
...daca esti prost cand esti mic, cand esti mare numa' te joci!
+
$$ilvviu
post 16 Oct 2008, 20:28
Post #3

Membru autentic

From: Roman/NT

Probabil cam jumatate din pretul de noua.

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
ess1902
post 16 Oct 2008, 20:29
Post #4

Membru autentic

From: Iasi

Eu am incercat din rasputeri biggrin.gif sa vand anul asta masina din semnatura cu 6000. Nu am reusit...dar nu din cauza ca era pretul prea mare ci pur si simplu nu am avut oferte. Asa ca m-am lasat pagubas si o sa merg cu ea pana n-o sa mai pot. Sub 6000 eu zic sa nu o lasi pentru ca nu se merita...depinde acum ce varianta e dotari/motorizare.....insa lasa prostii sa isi ia harburi din De si mergi linisit cu renaultul dc nu iti ofera nimeni un pret decent si nu arde ceva...

--------------------
clio symbol dci 1.5 ,65 cp ,expression, 2003
+
Laurentziu83
post 16 Oct 2008, 20:39
Post #5

Membru autentic

QUOTE(hashwu @ 16 Oct 2008, 21:25)
de 75 de cai (ma rog 74) si ceva dotari??
alea care le stim si noi???
daca asa e... si e ingrijita, daca stii negocia poti lua undeva intre 5500 si 6000 de E...
parerea mea...
*

Poate sa nici nu fie ingrijta, romanu' se uita mai mult la calitatea vopselei decat la jocurile in directie, si la emblema tedei de pe capacul de la motor, chiar daca restul sunt varza in jur.
Si eu am in plan sa-mi vand Symbol-ul benzinar 2005 pe la anul si sunt foarte constient ca amortizoarele, anvelopele, bieletele, etc, etc si reviziile la zi nu-l vor impresiona prea mult pe viitorul cumparator, ca acelasi pret l-as obtine si daca nu as ingriji prea mult masina. Deh, mai bine stateau banii ca avans la Clio 3, dar asta e, daca imi place sa fie stabila masina pe sosea si sa iau ITP-ul fara spaga...

This post has been edited by Laurentziu83: 16 Oct 2008, 20:42

--------------------
. . .
User is online!Galerie FotoPM
+
$$ilvviu
post 16 Oct 2008, 20:41
Post #6

Membru autentic

From: Roman/NT

Cand am luat masina avea directia varza, dar cu 500 euro am schimbat tot.
Deci normal ca nu are mare importanta suspensia si directia, astea sunt consumabile la ce drumuri avem.

--------------------
Renault Laguna - NT-97-SLR Initiale 2002
Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX
+
gabygiovanny
post 16 Oct 2008, 20:43
Post #7

membrul de la baia mare

daca tot s-a deschis acest topic as vrea si eu sa intreb...masina din semnaura cu cat as putea sa o vand? ori la un an cat are ar merita buy back?

--------------------
reno Megane 2.2 1.6 16v - MM 66 GBY 2007 dec
membru
+
85dci
post 17 Oct 2008, 11:55
Post #8

Membru incepator

si eu as avea aceieasi intrebare pentru symbolul meu de 85 de caluti, diesel, la aprox 5000 km...
si inca o intrebare, cine se ocupa de buy-back la noi, adica m-ar interesa sa achizitionez (nu chiar acum) o masina mai mare, tot noua, iar de aaaauto am auzit numai lucruri extrem de proaste, iar despre tiriac auto rulate, cam aceiasi chestie....cei de la skoda nu ofera servicii de buy-back?

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 Dci 2008
+
cenzunet
post 17 Oct 2008, 14:32
Post #9

Membru incepator

QUOTE(gabygiovanny @ 16 Oct 2008, 20:43)
daca tot s-a deschis acest topic as vrea si eu sa intreb...masina din semnaura cu cat as putea sa o vand? ori la un an cat are ar merita buy back?
*

nu merita la buyback. daca vrei s-o dai incearca s-o vinzi singur. eu am fost cu masina din semnatura la auto marcus si mi-au evaluat-o la doar 5100 euro in conditiile in care masina are 2 ani si jumatate si doar 9800km deoarece nu prea s-a mers cu ea.

--------------------
Renault Fluence 2010 Expression 1.6 16v E5
+
wolfin
post 17 Oct 2008, 14:33
Post #10

Haha

From: Bucuresti

si dealerii renault ofera servicii de buy back.
desi nu sfatuiesc, din pricina pretului mic oferit.

dar poti incerca, masina fiind aproape noua.

smile.gif am postat in acelasi timp.

This post has been edited by wolfin: 17 Oct 2008, 14:34

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
al3
post 17 Oct 2008, 16:39
Post #11

Membru

From: Bacau/Iasi

da la buy back-ul asta ce avantaje ai? nu te mai tiganesti cu omul si scapi mai repede de masina cu bani putini?? sleep.gif ori iti dau un discount dry.gif la urmatoare masina (care tot renault trebuie sa fie)??

--------------------
Ford Focus - BC 2006 Ghia 1.6 16V TI-VCT
+
hellcat
post 18 Oct 2008, 08:18
Post #12

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Discutii au mai fost pe tema asta si s-au incheiat cu "jaf la drumul mare" din partea sistemului buy-back.
Din punctul meu de vedere discutiile comporta subiectivismul fiecaruia...de unde sa stiu in ce stare sau ce incidente a avut masina ce are doar 2 ani si putini km de proprietarul a primit 50% din valoarea ei.

De la inceput trebuie inteles aspectul ca sistemul buy-back nu poate oferi "pretul pietii" pentru ca acesta nu poate fi real la momentul respectiv, si obligatoriu trebuie luate in calcul anumite riscuri la care se supune firma (durata mare de revanzare, paritate, socuri economice, un minim de profit ca pana la urma e o afacere).

Ei, si daca masina ta sa zicem valoreaza 6.000 si la buy back iti este oferit 5.000, atunci trebuie analizate avantajele si dezavantajele: tranzactie rapida si sigura, fara sa trebuiasca sa mai cheltui in procesul de vanzare umbland din targ in targ, anumite facilitati la sa zicem achizitionarea unei masini noi din aceeasi locatie (asta se stabileste cu fiecare in parte).

Acum firma e pe cap cu masina ta...ei trebuie sa ofere si o minima perioada de garantie si cum multe masini spre ex au uzuri mari la partea de directie, franare, acestea trebuie remediate si implica alte costuri. Ca sa nu mai zic de revopsirea unor elemente din cauza unor zgaraieturi urate.
Si la 5.000 se mai adauga vreo 300 reparatii si cosmetizari + 300 un minim profit = 5.600 euro....si descoperi ca nimeni nu e interesat de masina si timpul trece...si tu ai banii blocati. wink.gif

Cam asta e buy-back-ul...ideea e ca, cu cat ai parc numeros rulajul e mai mare si reusesti sa ramai la suprafata.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
ess1902
post 20 Oct 2008, 14:47
Post #13

Membru autentic

Uite ca azi m-am lovit si eu de problema" buy back". Am aflat ca la ei o masina in primul an se devalorizeaza cu peste 40% biggrin.gif....insa cind m-am uitat la aceeasi masina la revanzare m-am luminat ca profitul lor pe ficare masina este cam de 5000 euro in sus. In speta : Hyundai Accent 1.6 vvt 2007 full, pret de cumparare 13500. Eu vreau pe ea 10000 (sub nu vreau sa aud) DAR la buy back mi se da 8000. Cind ma uit pe site-ul lor...hopaaa ..aceeasi masina vanduta cu 11500 (care de fapt e pretul ei real dupa un an...) Problema lor...ca peste tot este profitul enorm pe care vor sa il scoata.Mi se parea absolut normal ca la o masina de 1 an impecabila si in garantie oricum (nu mai trebuiau sa ofere garantia legala de 6 luni ) sa nu doreasca sa scoata un profit mai mare de 1000 de euro (ei nefacand practic absolut nimic!)...dar asta e tarisoara asta....

--------------------
+
85dci
post 20 Oct 2008, 16:15
Post #14

Membru incepator

da...mie cei de la tiriac mi-au zis ca se devalorizeaza cu 20 % din momentul in care am luat-o de la dealer, si ca abea apoi se ia in calcul cat de uzata sau ingrijita e masina.....

Totusi? nu ne ramane decat sa stam cu ea prin targuri pline cu samsari, si cu afisul in geam? ma intreb cum o fi mai bine...??? in orice caz, "alergatura" cu masina catre vanzare nu face cat teapa pe care ne-o trag unii dintre cei care fac "buy-back"

--------------------
+
ionutz_alter
post 20 Oct 2008, 17:57
Post #15

Membru incepator

Sunt curios cat as putea sa iau p renault-ul meu pe care doresc sa il vand in iarna acum... mie mi-au spus ca isi pierde din valoare 30% cei de la reprezentanta adica ajunge pe la 6000E ceea ce nu-mi convine... precizez ca masina are 19.000 km, reviziile la renault, fara incidente + multiple imbunatatiri filtru aer sport faruri xenon restu maruntisuri. pretul de 6000E pe care-l ofera mi se pare mizer si ma gandesc ca ar sa o vanda cu ....7000.7500...asadar ma bate gandu sa incep sa dau anunturi. Dealeru mi-a spus domne o dai prim buyback iti dam la viitoarea masina optionale gratis senzori parcare alarma etc...dar ma gandesk aceste nu fac 1000 de E pe care ii pierd prin vanzarea la ei. blink.gif

--------------------
Renault Symbol 2006
+
85dci
post 20 Oct 2008, 18:27
Post #16

Membru incepator

cred ca asta depinde si de cat de mult negociezi cu ei( la optionale)... renault are system buy-back? hmmm....interesant, doar cand ma gandesc la Laguna cea noua, insa eu ma gandesc serios sa imi schimb si eu cliotele meu, insa in functie de finantele din primavara urmatoare...incerc sa ma orientez cum pot...ma gandesc la O2, Laguna, New Lancer...

--------------------
+
Laurentziu83
post 20 Oct 2008, 20:24
Post #17

Membru autentic

Nimeni nu te obliga sa apelezi la sistemul buy-back. Sistemul buy-back e normal sa-ti ofere un pret mai mic decat piata deoarece ei nu cumpara masina pentru uzul lor personal, ci pentru a o vinde mai departe. Cu ce pret o vand mai departe? Cu pretul pietei, eventual putin mai mare decat al pietei, deoarece ei ofera si o oarecare garantie pentru respectiva masina. Cum pot da ei garantia? Pai fara sa bage ceva bani in ea nu se poate. Samsarul din targ nu-ti ofera nici o garantie la masina pe care ti-o vinde, in timp ce tu poti reclama la OPC firma de buy-back ca ai cumparat o rabla.
In plus, la firma de buy-back, daca iti convine pretul oferit, o dai imediat si imediat ai incasat banu', pe cand, daca vrei sa scoti maxim din valoarea masinii trebuie sa pierzi week-end-uri intregi prin talciocuri, uneori nu in conditii prea bune, cu loc pe langa care nu trece nimeni, etc, etc. Si, dupa atatea saptamani, sa ti se faca lehamite si sa ajungi sa o dai la acelasi pret ca la firma de buy-back. Si atunci, unde mai e castigul?
Asta ca sa nu mai vorbim ca, de regula, atunci cand vinzi masina, o faci ca sa iti iei alta. Si nimeni nu e dispus sa vanda propria masina si apoi sa stea 2-3 luni pieton pana gaseste alta masina ok. Situatia se complica mai ales daca urmatoarea masina va fi SH si, in disperare de cauza, poti lua o masina nu tocmai ok ca stare tehnica.
Asadar, ca rezumat, se prea poate ca sa iesi per total mai bine (ieftin nu inseamna intotdeauna si bun), apeland la o firma de buy-back decat mergand pe varianta clasica, mai ales ca acum s-a umplut tara de masini cu hartii in geam.
Eu, cel mai probabil la anul, cand voi termina leasingul, voi pune hartia in geam, dar mai mult de chichi, si, in momentul cand voi gasi masina potrivita, primul drum va fi la firma de buy-back, unde o voi da pe actuala, apoi voi cauta finantarea pentru diferenta de bani, apoi voi lua noua masina. Si asta va fi tot.
Nu e cea mai economica varianta, dar cum eu tintesc mai mult spre confortul total decat spre masini de lux la 1 euro, consider ca va fi mai bine asa.

--------------------
. . .
+
jri22
post 23 Oct 2008, 17:38
Post #18

Membru autentic

un sfat ptr toti cei care vor sa vinda prin buy-back: incercati sa puneti putin peste pretul ofertat prin buy-back si veti constata ca multi se vor inghesui sa va cumpere masina direct de la ziar sau tirg...metoda este incercata...mult succes

--------------------
renault clio 2002 1.2 16v HB
+
ess1902
post 24 Oct 2008, 07:54
Post #19

Membru autentic

Eu cred acum dupa 5 luni in care am incercat sa vand 2 masini ca piata ( cel putin in iasi) este blocata!. Am pus cu pret si fara pret. NU SUNA APROAPE NIMENI!Confirmarea am avut-o cind am vb la buy back reno in iasi si mi-au zis ca nu mai preiau nimic pt ca nu se vinde si stau cu ele pe stoc de 6 luni....de altfel recomandarea ironica a tipului a fost chiar asta " incercati la ziar si o sa vedeti ca nu o sa sune nimeni"....

--------------------
+
_182_
post 26 Oct 2008, 23:45
Post #20

Membru autentic

From: Bucuresti

daca iti iei o masina de noua, incearca s-o folosesti macar 5-7 ani. Dupa 7 ani, pretul ei ca sh e mai bine definit, te-ai folosit de ea, ti-ai scos banii etc.

a, te-ai umplut de bani, neasteptat, si iti iei bmw? pai atunci nu mai stai in 2000 euro

nu te-ai umplut de bani, dar vrei octavia 2? chiar se merita sa arunci 5 - 7000 de euro pe o masina cu doar un pic mai buna decat un symbol?

cele 2 exemple sunt doar asa, ca pentru masini de 40 000 respectiv 15 000 euro, nu ca-mi plac mie

--------------------
Renault Clio bicorp dCi 65 Expression 2003
Renault Twingo 8v & Opel Astra H cdti
+
Laurentziu83
post 27 Oct 2008, 18:37
Post #21

Membru autentic

Intre Symbol si Octavia 2 sunt diferente de clase, in primul rand. Trimite 4 oameni la drum cu un Symbol si trimite-i apoi cu Octavia (sau Megane), si vezi cu ce masina vor fi mai multumiti, si pentru asta e suficient sa aduc ca argument spatiul mic din spate de la Symbol.

--------------------
. . .
+
85dci
post 27 Oct 2008, 18:41
Post #22

Membru incepator

la asta ma refeream si eu... cand ma gandesc sa imi schimb clio-ul pe O2, e mult mai mult spatiu, si da o senzatie de siguranta mai mare decat o da clio(inainte aveam un ford sierra, si acolo era mai mare senzatia de siguranta...desi era mult mai veche masina....dar era mai mare)

This post has been edited by 85dci: 27 Oct 2008, 18:50

--------------------
+
lexa1312
post 5 Jan 2009, 12:31
Post #23

Membru incepator

LA multi ani !

On topic...ma gandesc sa vand si eu buburuza mea si m-ar interesa cam cat credeti ca as putea cere pe ea...

Detalii:

Renault Clio Bicorp 2001
- 1.4 16valve
- 98 cp
- benzina
- 135.000 km
- geamuri electrice
- inchidere centralizata
- proiectoare ceata
- MP3 player Sony cu USB, tweet-ere si mufe trase pentru magazie de CD-uri
- amortizoare noi, distributia schimbata la 120.000 km, revizia la zi (ulei filtre etc)

masina este ok...nu ma plang.
Singurul motiv pt care vreau sa o schimb este ca as vrea una mai mare.
Am rasfoit anunturile de vanzare....si pretul variaza de la 4500 euro pana pe la 6000 eur (probabil ca unii exagereaza totusi...). mai sunt si la 3000 eur dar cele 1.2

Astept sugestiile voastre!

Mersi frumos

--------------------
Renault Clio Bicorp 2001/ 1.4 16v
unde nu e...nici D-zeu nu cere..(aviz nesimtitilor)
+
theodor2003
post 7 Jan 2009, 11:05
Post #24

Membru

asta cu buy back-ul e o bataie de joc. Un coleg a avut Clyo symbol 1,4, 16 v, si, la 2 ani de la cumparare i s-a propus sa il dea cu 6000 EUR (masina noua a costat 10 000 EUR). Pana la urma l-a vandut prin ziar, cred ca cu 1000 EUR mai mult.

Si pe mine ma bate gandul sa o vand pe a mea, (oricum cu Renault nu o mai schimb, am avut prea multe probleme), si, din ce am vazut la anunturile din ziare si pe www.autovit.ro, nu cred ca iau mai mult de 4000 EUR pe ea ; asa ca lexa, a ta fiind mai veche si cu mai multi km, cred ca iei si mai putin.

--------------------
Renault Clio - b28teo 2003, Symbol, 1,4l, 8 valve
+
lexa1312
post 7 Jan 2009, 14:52
Post #25

Membru incepator

mda....asta e probl mea ca nu stiu cat sa cer pe ea.
Daca ma ghidez dupa preturile de pe net....ar trebui sa cer undeva la 4500 eur....dar nu stiu ce sa fac.
Nu vreau sa o dau nici prea ieftin pt ca am bagat bani in ea si masina e ok.
Ma mai gandesc....sad.gif

--------------------
Renault Clio Bicorp 2001/ 1.4 16v
unde nu e...nici D-zeu nu cere..(aviz nesimtitilor)
+
jri22
post 8 Jan 2009, 10:17
Post #26

Membru autentic

in contextul actual cred ca un pret real s-ar situa intre 3500-4000java script:emoticon(':(')
smilie... ceva mai mult aiputea sa iei de la cineva care-ti cunoaste masina

--------------------
renault clio 2002 1.2 16v HB
+
theodor2003
post 8 Jan 2009, 10:24
Post #27

Membru

sunt de acord cu jri22: avand in vedere ca ai 135 000 km, 8 ani si piata e in declin, nici 4000 EUR nu iei pe ea (nu vreau sa te descurajez, dar cam asa sta situatia).

--------------------
Renault Clio - b28teo 2003, Symbol, 1,4l, 8 valve
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 13:30
Dacia