Amortizoare duse?
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare duse?
RoboCoop |
![]()
|
||
![]() ren` Group: Members Posts: 1.165 Joined: 3 September 04 From: Deva ![]() |
|
||
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
2003 , Privilege Peugeot 307 SW 1.6 HDI
It's nice to be important But is more important to be nice |
|||
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
QUOTE(Ryk @ 11 Sep 2008, 00:10) da le poti verifica singur daca stii cum sa tragi cu levieru pe acolo. Amortizoarele scot un "gafait" care tinde spre scartait. Acest lucru este normal, am auzit la tot felul de masini, noi si vechi. Bataia de care zici tu poate fi de la flanse, ca nu cred ca te lasa bara stabilizatoare la 12.000km. Nu cred ca sunt flansele ca stiu cum fac alea.Eu zic sa nu fie bieletele de directie sau ceva bucse de la bara stabilizatopare,capetele de bara.Ce spui?A,si masina are acum 23.000. This post has been edited by Catalinmodena: 11 Sep 2008, 15:50 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
Am schimbat azi amortizoarele fata - Kayaba 215 Ron bucata.
![]() Sunt fericit - astea erau - bataia a disparut. ![]() Masina o am de noua si are 71 k , amortizoarele originale de pe masina erau tot Kayaba. - acum merge ca noua! Sfatul meu sa faceti si un test de amortizoare, nu numai constatari mecanice - 11 Sep 2008, 18:04: merci ryk de sfaturi La 15 ron cat e un test de amortizoare nu stiu cum s-au trezit la a 3 intrare in service pt aceeasi problema sa-l execute. Eu suspectam multe, dar telescopul nu era printre ele. This post has been edited by tiberiu27: 11 Sep 2008, 19:04 |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
robocop, legat de directie, cand am fost la revizie am intrebat mecanicul daca nu se simte joc in bielete, poate sa fie joc in caseta. Mi-a spus ca daca nu se simte joc in bielete atunci caseta e ok. Asta mi-a spus la a doua vizita, dupa ce la prima vizita mi-a facut verificarea mecanica si singura defectiune a fost constata la pivotul de pe dreapta care avea un joc. Nu prea pot sa-mi dau seama ce fel de batai simtiti voi in volan. Ca sa te linistesti fa un test ITP la directie (pe corecte) si daca baietii de acolo iti spun ca nu e ok atunci sa te ingrijorezi, pana atunci n-ai de ce sa iti faci probleme.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
RoboCoop |
![]()
|
![]() ren` Group: Members Posts: 1.165 Joined: 3 September 04 From: Deva ![]() |
Ryk am facut test ITP pe bune si numai pt directie si mi-a zis ca nu am jocuri
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Off-topic
Eu tot raman la parerea ca numai un mecanic bun isi poate da seama ,asta daca chiar vrea daca ai un joc,ceva.Ar fi bine sa iese si dupa un ITP.Eu personal inainte de revizia de 30.000 sau 27.000 cat va fi am sa merg la un service bun si am sa le cer sa o puna pe un stand,ceva sau sa traga de roti si sa-mi spuna ce nu e in regula.Apoi merg la reprezentanta si le spun eu unde si ce sa caute si sa schimbe. Si cer sa-i multumesc colegilor Robocop si Catatranca pentru lamuririle acordate pe PM pe margine lamuririlor cu amortizoare si bielete! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
Robocop pai atunci eu zic sa cauti problema in alta parte si nu la caseta. Ma gandesc ca n-as vrea sa fie cineva in situatia sa schimbe caseta (fiind relativ scumpa) si apoi la o zi/doua sa auda aceleasi zgomote, ca a mai fost cineva pe aici de zicea ca a schimbat coloana si la cateva zile dupa se auzea la fel.
Tu simti ca directia e alandala? Ca ma gandesc din moment ce ITP ti-a zis ca e ok, masina merge bine n-ai probleme. @Catalinmodena: E recomandat, la drumurile noastre sa faci o verificare mecanica cam la fiecare revizie, pt. ca pe drumurile noastre se strica unele piese care tin de siguranta si atunci nu e de joaca. |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
RoboCoop |
![]()
|
Ryk directia merge bine cu exceptia cand dau in gropi se aude acel zgomot metalic si simt si in volan cum se misca un pic
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Intrebare: bieleta anti-ruliu e aceeasi cu bieleta de directie? Intreb fiindca aceleasi simptome au fost rezolvate prin inlocuirea bieletelor de directie.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
RoboCoop |
![]()
|
bieleta anti-ruliu nu e acceasi cu bieleta de directie, am schimbat si bieletele anti-ruliu pt ca nu au putut sa le desfaca si le-au taiat
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
|
Ryk |
![]()
|
robocop deci sa inteleg ca tu ai schimbat toata fata? Ce tine de directie/suspensie. Cum adica simti ca se misca in volan? Ca daca iei o groapa si roata se misca in groapa aia si ti se misca si volanul e bine atunci.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
RoboCoop |
![]()
|
Ryk: da am schimbat tot ce tine de suspensie mai putin bieletele de directie.Cand dau in groapa mai mare si mai ales cand sunt rotile virate se aude o lovitura de metel pe metal in volan si se misca un pic volanul, nu stiu cum sa explic mai bine, e senzatia cum ar fi duse bieletele de directie
nici pivotii nu i-am schimbat , ar putea fi de la ei? This post has been edited by RoboCoop: 12 Sep 2008, 14:39 |
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da, ar putea.
Prinderile amortizoarelor in flanse le-ai verificat? |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Catalinmodena |
![]()
|
QUOTE(Manuel @ 12 Sep 2008, 08:31) Intrebare: bieleta anti-ruliu e aceeasi cu bieleta de directie? Intreb fiindca aceleasi simptome au fost rezolvate prin inlocuirea bieletelor de directie. Dar rolul bieletelor antiruliu care este?Si al celor de directie? This post has been edited by Catalinmodena: 12 Sep 2008, 15:13 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Bieletele antiruliu leaga amortizoarele intre ele printr-o bara metalica trecuta pe sub masina. Prin torsionarea acestei bare se reducand ruliul masinii.
Bieletele de directie leaga cremaliera casetei de directie de fuzete. Ia in considerare ca explicatia de mai sus este una foarte simplista. Daca vrei sa aprofundezi iti recomand www.carbibles.com Bielta antiruliu - drop link: diagram-ANTI-ROLL-BAR.png Bieleta directie: rack_pin_tie_rod.jpg |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
RoboCoop |
![]()
|
R19/16v : o flansa am schimbat-o iar la cealalta numai rulmentul,si bineinteles ca am stat langa mecanic sa vad tot ce face
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
|
Ryk |
![]()
|
pai si atunci daca senzatia este ca si cum ar fi bieletele duse, de ce nu le schimbi? Da ar putea fi si de la pivoti. Ei provoaca joc rotii in plan vertical.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
RoboCoop |
![]()
|
faza e ca le-am verificat si a zis mecanicul ca nu au jos ( am incercat si eu dar nu s-a simtit joc)
sapt viitoare am sa o suspend si sa verific si pivotii |
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
|
Ryk |
![]()
|
pai daca nu au joc bieletele atunci nici caseta nu are joc. Daca avea caseta joc simteai si in bielete.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
RoboCoop |
![]()
|
atunci care o fi cauza, dupa ce am modificat pozitia volanului nu sa mai simtit asa de tare dar tot se simte
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
|
R19/16v |
![]()
|
Coloana de directie. S-a mai discutat.
|
--------------------
DS
5H
|
Ryk |
![]()
|
Nu ai ce sa-i faci decat sa o schimbi, si apoi o sa faca iar la foarte putin timp.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
suky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 24 March 08 ![]() |
Azi m-am intors din service.Leam povestit baietilor de bataia care o am in volan si au facut un test de jocuri la bilete si bucsi si toate cele la directie. Mi-a iesit ca am bucsile crapate si pe stg si pe dreapta, iar partea nasoala e ca se schimba numai cu brat si cu pivoti cu tot .
Asa ca am schimbat pe ambele parti bratele (265 RON la reno). Au mai strans si pe sub volan la coloana surubul acela,iar la prima impresie se pare ca nu mai am probleme ![]() Nu stiu daca a fost numai de la bucsi , poate o fi fost o combinatie bucsi + pivoti + surubul buclucas de la coloana. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 DCI
2004
|
|
Ryk |
![]()
|
eh, vezi ca acum totul este ok?! Tu ai dat pe ambele bascule 265ron? sau doar pe una?
This post has been edited by Ryk: 13 Sep 2008, 17:42 |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
suky |
![]()
|
Ryk- o bucata a fost 265 ron, si contine bratul propriu-zis cu 2 bucsi si un pivot.Adunate amandoua ... nu e o suma de neglijat , dar mai bine decat caseta sau coloana
![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 DCI
2004
|
|
RoboCoop |
![]()
|
marti ma duc sa ii mai fac un test de articulatii,sincer ma dispera bataia aceea
|
--------------------
Ex. Renault
Megane 2 1.6 16V 113 CP
- HD 09 PCM
|
Ryk |
![]()
|
suky te intrebam ca eu am dat de la ipso ploiesti pe o bascula exact cum zici tu 270ron cu tot cu TVA si daia eram curios
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
suky |
![]()
|
Ryk - Nu era necesar sa schimbi tot bratul numai pentru pivot,se poate schimba individual ,iar acesta il gasesti la vreo 50 RON. Partea buna e ca acuma ai si bucsile noi
![]() RoboCoop - zi-le sa traga mai tare de bratul acela ca si la mine s-a observat mai greu |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 DCI
2004
|
|
Ryk |
![]()
|
suky, stiu ca exista doar pivotul dar era munca extrem de multa pt. a fi introdus in bascula si da, m-am gandit ca o sa fie tot bratul nou.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
Stiu - adica am citit pe forum ca nu se face geometria rotilor la schimbarea amortizoarelor dar va intreb sa fiu sigur - merci. Masina merge perfect si nu mai vreau s-o duc curand prin service.
citez un coleg : La Megane nu se poate regla decat unghiul de convergenta/divergenta, din totalitatea unghiurilor directiei, care nu se poate modifica decat prin schimbare bielete de directie sau accident. Celelate unghiuri sunt stabilite prin fabricatie. Asa sa fie. |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 01:02 |