Sunet ciudat de la frana, moare sau este capricioasa...?
![]() ![]() ![]() |
Sunet ciudat de la frana, moare sau este capricioasa...?
costeloosh |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 10 January 08 From: constanta ![]() |
|
||
--------------------
clio II
symbol
- CT 79 LMC
2007 / Expression / 1.5 DCI / 50 KW / K9K - V7 I'M WATCHING YOU !!!
|
|||
jfo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 5 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Unde se aude scartaiul mai exact?
|
--------------------
Renault
Megane 3 Limited /Clio-Hatchbach/
Limited 2016/110Cp DCI/2001 65 Cp D C i
|
|
costeloosh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 10 January 08 From: constanta ![]() |
PE UNDEVA IN FATA....CA O ARTICULATIE NEUNSA SI AICI VORBESC DE SCARTAITUL ACELA FIN, DAR IN SEARA ASTA M-A CAM INGRIJORAT ZGOMOTUL ROTII DIN SPATE, PARCA AR FI FRECAT METAL PE METAL
This post has been edited by costeloosh: 10 Jan 2008, 23:33 |
--------------------
clio II
symbol
- CT 79 LMC
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
sunt ghidajele de la etriere, daca apare si cand masina sta pe loc.
|
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Poate sa fie zgomot si din spate de la frana, la masinuta mea asa face de fiecare data (aproape) cand e ud (umezeala) afara. Daca vrei (ar fi util dar costa daca nu e pe garantie) cere o verificare, curatare si reglare a franelor.
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Rentz |
![]()
|
![]() Addicted to diesel Group: Members Posts: 79 Joined: 27 August 05 ![]() |
Si eu am aceiasi problema.
Stiu ca s-a mai discutat si cineva parca a si rezolvat problem ape garantie. La Serus, daca nu ma insel … |
--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL
1.5 dCI 65cp
- B
2006
|
|
phearlessx |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 8 January 08 ![]() |
E sunetul de la ABS .... si la logan tot asa se aude cand pui frana pe zapada sau cand e plouat... se aude numai la viteza mica.. nu?
|
--------------------
Renault
Symbol 1.4 16v
- NT 11 YRY
2007
|
|
shadowmvs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 25 September 07 ![]() |
Am si eu probleme asemanatoare. Cand a fost zapada si inghet faceau urat franele de credeam ca nu mai am placute de frana ( zgomot ca de fier pe fier). Acum ca s-a dezghetat si ploua nu mai fac asa franele dar m-am pomenit cu un huruit pe dreapta fata (aud eu) care cu cat creste viteza cu ata se inteteste. ce poate sa fie? masina are 1an si cateva luni si aproape 14000 Km nu cred ca e normal la kilometraju asta sa se intample asa ceva!
![]() |
--------------------
renault
renault
- B-57-WAT
2007 clio symbol expresion 1.4 8v 75 cp
|
|
michirec |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 9 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Pe zapada/gheata ,intra ABS-ul , el face asa urat;verifica placutele de frana, cand se epuizeaza, scot un huruit la franare pe sosea uscata/uda.
|
--------------------
renault
Scenic 1,6 dci,96kw.
2011
|
|
shadowmvs |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 25 September 07 ![]() |
nu am abs!
|
--------------------
renault
renault
- B-57-WAT
2007 clio symbol expresion 1.4 8v 75 cp
|
|
costeloosh |
![]()
|
am fost la service, si surpriza..." asa fac toate domnu' e de la praf si chiar daca o curat tot o sa faca, si e nemteasca, e bosh, dar nu le mai fac nici ei ca inaine..." . ma intreb daca nu cumva evita sa rezolve problema pe garantie. voi ce ziceti ?
|
--------------------
clio II
symbol
- CT 79 LMC
|
|
randunel |
![]()
|
impotriva sistemului Group: Members Posts: 71 Joined: 4 March 08 From: Sectorul Agricol Ilfov ![]() |
iarna asta imi scartaiau franele cand erau reci, se calmau dupa 3 semafoare. In service la IPSO mi-au zis ca "e de la materialul din care sunt facute, asa fac toate". S-a facut cald si de o saptamana nu se mai aude nimic.
|
--------------------
Renault
Symbol
2006, 1.5 dCi
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Si la mine scartaiau, le-am spus la revizia din decembrie, mi-au curatat tamburii iar scartaitul a disparut indiferent de temperatura. Nu e normal sa scartaie, iarna trecuta de exemplu nu au scartait.
|
--------------------
-
-
-
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Exact aceeasi problema am avut si eu. Mers in service, gasit cilindru defect cu scurgere de lichid frana, care a dus si la distrugerea ferodoului. Schimbat ambele, problema rezolvata. In plus, mie la deblocarea franei de mana se auzea un zgomot ca si cum se dezlipea ferodoul de pe tambur. Posibil la fel si la tine. In rest, bafta
![]() |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
costeloosh |
![]()
|
nu stiu ce sa zic...dupa cum spuneam sunetul (scartaitul) se aude cand fac pedala, deci este vorba de angrenaje in sine nu de placute sau ferodo-uri. mai am insa vreo 7000 km si ajung iar la ei. atunci nu ma las pana nu vad rotile demontate...
|
--------------------
clio II
symbol
- CT 79 LMC
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.010 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
pai mai astepti 7000 km ????
![]() |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
costeloosh |
![]()
|
pai in vreo 3-4 luni ii fac, deci...am sa merg atunci si sunt pus pe scandal, am mentionat anterior ca degeaba le spui cu frumosul, de data asta am s-o fac "romanian stile"
![]() |
--------------------
clio II
symbol
- CT 79 LMC
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.010 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
daca ai o defectiune la sistemul de franare nu mai astepti 3-4 luni te duci cum ai timp liber, adica cat mai repede............
|
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
ramm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 788 Joined: 13 July 06 ![]() |
Mai bine servesti service cat mai repede, cu franele nu te joci! Se poate sa scartaie si de la praful care se face cand pui frana si se 'macina' placutele.
|
--------------------
Honda
Civic
2007 Honda Del Sol Vti
|
|
costeloosh |
![]()
|
stati asa....poate m-am exprimat gresit si s-a inteles altceva . scartaitul se aude si cand masina stationeaza si cand este in mers doar cand apas si eliberez pedala. de asemeni se aude si cand actionez frana de mana. mai bine zis cand las levierul . zgomotul in sine este ca de balama neunsa. imi cer scuze daca s-a inteles altceva. credeti ca este o problema foarte grava?? caci daca este nu mai stau pe ganduri...
|
--------------------
clio II
symbol
- CT 79 LMC
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
si la mine face un zgomot metalic destul de bine perceput la eliberarea brusca a franei de mana ... da' ea tine beton, rotile nu se incing in mers deci nu sta blocata (atunci nici nu s-ar mai auzi zgomotul), la cea mai mica inclinatie a drumului masina o ia din loc (deci nu ramane blocata) ... so? who cares? it works! are si asta niste arcuri etc. pe sub masina si se umple de apa, praf, poate rugina etc.
daca o eliberezi treptat, fara miscari bruste nu se aude nimic poate asa face renoul frana de mana, cu avertizor sonor la eliberare ![]() cat despre frana de picior ... cu asta chiar nu e bine sa te joci ... ai dubii, nu te multumesc raspunsurile .. tup la service This post has been edited by crisolro: 14 Mar 2008, 13:28 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca se aude la rotile din spate si in special cand actionezi frana de mana, e de la saboti si arcul de pe cablu, care freaca de aparatoatea din spatele tamburului.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
si deci nu constituie o problema, ceva ce impune un drum rapid la service? sau da?
|
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Problema cu sabotii care freaca de aparatoarea din spate e intalnita la orice masina cu franele pe tamburi. Daca scartaie, poti sa te duci la service si sa le spui sa le curete, dar cum ti-au spus si ei dupa un timp, datorita prafului si umezelii (ruginei) vor face la fel.
PS: Nu este nevoie sa citezi ultima postare. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
Nu este o problema, cum a zis @19vik freaca usor marginea sabotului pe "maieu"...cu demontare tambur si spray degripant dispare ...
|
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
costeloosh |
![]()
|
merci 19vik, exact asa este probema cum ai descris-o si tu. dar nu mi se pare firesc sa nu faca nimic la service decat sa iti serveasca vorbe linistitoare de genul " oricum are sa faca din nou" . de aceea am de gand sa ma cert un pic cu ei, fiindca masina n-are inca un an si este firesc sa remedieze orice nu? sau e prea mult ptr. service renault. ca sa nu mai spun ca vehiculeaza niste preturi exobitante, mai cava ca la bmw. si asta e pe bune. oricum merci baieti ptr sfaturi...sunteti tari si meseriasi. aaa.. si apropos , sa grabesc vizita la service sau mai astept ?
![]() |
--------------------
clio II
symbol
- CT 79 LMC
|
|
19vik |
![]()
|
Asteapta vizita de service (banuiesc ca in aprilie vrei sa o faci oricum), nu ai de ce sa te ingrijorezi.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Studebaker |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 30 December 06 ![]() |
Sunt facute din mamaliga ,asta e! Eu cand am fost sa imi schimb placutele de frana, caci se auzea frecat fier pe fier, mi-au aratat ca discurile de fransa erau si ele terminate. Adica s-au uzat discurile la fel ca placutele. Eu am 50 k dar facuti doar interurban si international , daca masina circula in oras o fi normal sa cedeze la 15 k.....un taximetrist cu clio mi-a zis ca la 10 k schimba placutele.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
2005 Expression Am avut candva stramosul lui Clio: Dacia 1100.
|
|
19vik |
![]()
|
Mai sus era vorba de sabotii de pe spate, nu de placute sau discuri si nu era vorba de uzura anormala a sabotilor sau tamburilor. Zgomotul ca de fier pe fier, apare si la o uzura de 50% a placutelor. Discurile se uzeaza mai repede datorita placutelor ecologice prea dure.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
crisolro |
![]()
|
morala: mai utilizati si frana de motor? ca oricum, discurile, placutele sunt cum sunt si n-ai ce le face deci in alta parte trebuie umblat
|
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 21:29 |