Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Recomandari inaintea de concediu luung, In ideea ca acum 2000km a fost in service

kokaina
post 13 Aug 2008, 16:02
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Ma pregatesc peste o sapt sa merg in concediu cu masina ( Megane 2.2 Manager 1.5 dCI).
Acum 2.000 km a fost in service la revizie ( 20.000 ) si ma gandesc ca voi face ceva km, Franta , Italia si retur, oare nu ar trebui sa-i mai fac ceva verificari?
Ma refer la roti?, cei de la service le verifica? echilibrari sau stiu eu ce ar mai trebui facut.?
Cauciucurile inca arata bine, fara urme de uzura, pe laterala.

--------------------
Renaut Megane - CJ 2007, Manager, 1.5 dCI, 85 CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Radu Ganescu
post 13 Aug 2008, 16:33
Post #2

Membru

De obicei inaintea unui drum lung sunt necesare cateva verificari precum ar fi: verificare nivel ulei, lichid de racire, lichid de frana, lichid spalare parbriz, presiune pneuri, functionare lumini - sper ca nu am omis ceva ...)))
Ce am spus mai sus nu este ceva obligatoriu insa personal, inaintea fiecarui drum in afara tarii, fac toate aceste verificari.
Iar pana acum nu am avut nici un fel de incident neplacut ....

--------------------
Renault Megane II 2005 Sedan
+
Ryk
post 13 Aug 2008, 16:53
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

este recomandat sa faci astfel de verificari cand pleci la un asa drum chiar daca au fost facute cu 2000 de km in urma. Recomand sa mergi sa faci o verificare completa a masinii, chiar daca dai sa zicem maxim 100ron pt. aceasta verificare si vei constata ca masina este ok, este pt. linistea ta sufleteasca, eu asa gandesc smile.gif

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
sqryn
post 13 Aug 2008, 17:02
Post #4

Clio rulezzz

From: München

la km pe care ii ai cu masina nu ai de ce sa iti faci griji. oricum banuiesc ca mai ai inca garantie (care este si internationala pe deasupra).
subscriu la ce a scris Radu, in plus sa ai eventual ceva lichid de racire pt completat si/sau ulei. Daca nu iti vibreaza volanul la viteza nu este necesara echilibrarea.
Drum bun si sa revii cu impresii pe aria de calatorii.

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v - B-xx-xxx Alize/1999
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
solidconvert
post 13 Aug 2008, 17:25
Post #5

Donator

From: Bucuresti

Subscriu si eu poti sa verifici nivelul lichidelor( ulei;antigel;solutie spalat parbrizul) si eventual o presiune in pneuri. Daca la o inspectie vizuala nu ai pierderi sau altceva de genul asta nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji... Drum bun!!! up.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
Bhal
post 13 Aug 2008, 22:56
Post #6

Membru autentic

daca nu ai lichid de frana ti se aprinde un bec, daca ti s-a ars un bec nu mai vezi pe unde mergi, daca nu ai avea placute nu mai franeaza si in mod sigur daca nu ai avea ulei ai avea probleme mari cu motorul daca ratezi mesajul de pe CB.

luati-va nevasta, copiii, bagajele etc... fa plinul, roaga un baiat sa iti verifice presiunea in roti pana platesti si drum bun....

--------------------
Renault Megane 2.2 Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
+
AlexC
post 13 Aug 2008, 23:13
Post #7

Vrum Vruuum

From: Bucuresti

Nu mai are nimeni Dacie berlina, de ce va stresati atata cu problemele? Daca ai presiune buna la roti (mai mare ca vei merge pe autostrada vara si vrei consum bun), benzina/motorina in rezervor si bani de distractie la tine... ai vacanta asigurata!

Masina o s amearga brici, daca apare vreo problema stii si tu sa vezi care e treaba, sau poti sa suni Renault Asistenta tongue.gif

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
M i h a i
post 14 Aug 2008, 09:03
Post #8

Alex..poti sa ramai cu ea in drum chiar daca este renault,bmw ..etc...Eu zic sa se verifice asa : uzura placute,presiune pneuri+echilibrare...si cam atat...lichid de parbriz si antigel se gasesc peste tot..Nu sunt de acord cu presiunea mai mare in pneuri pentru a avea un consum mai redus...presiunea trebuie sa fie exact cum este scris pe usa..daca rulezi cu presiune mai mare in anvelope vei avea o uzura excesiva a benzii de rulare si o aderenta mai scazuta.... wink.gif .....

--------------------
------ ------ ------
+
kokaina
post 14 Aug 2008, 09:35
Post #9

Membru incepator

OK mersi,
am inteles, verificari vizuale la lichide, apoi verificari vizuale pe locul din dreapta ( sotie ) , si presiune pneuri.

Pana acum nu am avut probleme cu ea (cu masina smile.gif ), si sper sa ma intorc la fel de multumit si dupa concediu, dar in caz de ceva probleme care tin de garantie, s-a folosti cineva de garantie in afara tarii, care e procedura si actele?
Banuiesc ca e de ajuns cartea de garantie si service, care le am in masina si care le arat si la reprezentanta cand fac revizia.

Anul trecut am mai avut un traseu : Ungaria-Austria-Italia-Cehia si masina s-a comportat foarte bine, in conditii de autostrada ( Ungaria-Austria) si drumuri nationale in rest si caldura mare din iulie, anul trecut. Am facut 4600 km cu un consum mediu 4,6 L.
O sa vad anul asta cum se va comporta, desi o sa fim 4 persoane , adulti, in loc de 2.

--------------------
Renaut Megane - CJ 2007, Manager, 1.5 dCI, 85 CP
+
chitsro
post 14 Aug 2008, 09:40
Post #10

Membru autentic

cand se tocesc placutele de frana nu se aprinde martor pe bord?

--------------------
BMW 320D Steptronic
+
M i h a i
post 14 Aug 2008, 09:41
Post #11

Nu..

--------------------
------ ------ ------
+
Ryk
post 14 Aug 2008, 13:07
Post #12

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

renault megane nu are senzori de placute. Privitor la un asa drum lung poate sa fie orice masina daca e sa te lase te lasa. Daca e noua inseamna ca ai mai putine sanse sa te lase in drum decat una mai veche. smile.gif
Concediu placut!

This post has been edited by Ryk: 14 Aug 2008, 13:07

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
A l e x
post 14 Aug 2008, 14:51
Post #13

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

E bine sa faci verificari inainte de orice drum, dar de obicei daca iti stii masina ca merge ok nu are rost sa fii paranoic.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 02:54
Dacia