Evolutia cursului euro
![]() ![]() ![]() |
Evolutia cursului euro
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
litza |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 813 Joined: 27 August 03 From: Bavaria, DE ![]() |
Din ce stiu eu chestia e reglementata de la UE si in max 3 luni de la declararea incapacitatii de plata se plateste din fondul de garantare.
Dar daca e sa ma iau dupa voi, ar trebui sa mut banii in Germania. Dar stai ca si astia au expunere pe greci ... deci trebuie sa-i cheltui cat timp mai valoreaza ceva? Clar, atunci ma bag la un credit, daca cade sistemul macar sa fiu eu dator la ei, nu ei la mine |
--------------------
Dacia
Solenza
2003-2018
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE ...daca Grecia ar parasi zona euro brusc acest lucru ar costa economia Europei aproximativ 1 trilion de dolari, adica 5% din productia zonei. Daca iesirea ar fi controlata zona euro ar pierde "doar" 2% din PIB-ul regiunii adica aproximativ 300 de bilioane de dolari. Oficialii SUA, in frunte cu presedintele Barack Obama sunt la fel de ingrijorati de situatia monedei unice in conditiile in care o eventuala prelungire a crizei in Europa ar periclita fragila economie americana care abia si-a revenit din recesiune. Intr-un discurs care a avut loc in Manchester inainte de zborul catre SUA pentru summit-ul liderilor G8, prim-ministrul britanic, David Cameron a declarat ca decizia liderilor din Europa privind soarta zonei euro nu mai poate fi intarziata. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12274...lion-dolari.htm cineva cistiga banii, foarte multi... |
--------------------
...
...
...
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Cumpara-ti o saltea. Nici grecii nu-i pot face nimic. E mai sigura ca Banca Angliei.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Spania confirma re-intoarcerea in recesiune
QUOTE PIB-ul spaniol s-a contractat cu 0,3% in primul trimestru din 2012 fata de ultimele 3 luni din 2011, cand scaderea a fost similara (0,3%) fata de trimestrul anterior. Somajul in Spania a atins nivelul record de 24,44%. http://www.ine.es/en/prensa/cntr0112_en.pdf se ingroasa gluma...Grecia, Italia, Franta, Spania, Portugalia... |
--------------------
...
...
...
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...-9-miliarde.htm
QUOTE Panica deponentilor greci produce dureri de cap bancherilor, acestia asistand la retragerile consistente ale banilor, care iau drumul unor banci considerate mai sigure: Marea Britanie, Elvetia, Germania si tarile din Europa de Nord, scrie Les Echos. Nu numai grecii sunt ingrijorati de soarta economiilor lor, retrageri ale banilor din banci avand loc si in Belgia, Franta sau Italia. Joi, guvernul spaniol a trebuit sa infirme existenta unor retrageri pe fond de panica din banca locala Bankia, aflata in dificultate. Temerea cea mare este ca o iesire din zona euro a Greciei ar aduce in tara vechea moneda-drahma, la o valoare mult diminuata. Potrivit Reuters, care citeaza doua surse bancare elene, retragerile operate marti au fost la acelasi nivel ca cele de luni, adica peste 700 de milioane de euro. "Sistemul bancar grecesc este in pericol. Bancile se confrunta cu ceea ce e mai rau: retragerea masiva de bani", explica Arnaud Poutier, CEO al IG Markets Franta. Bancile elene au pierdut 72 miliarde de euro din depozite de la inceputul anului 2010, adica aproximativ 30%, conform calculelor Thomson Reuters. Cele mai mari cinci banci elene au pierdut 37 de miliarde de euro din depozite, adica 12 miliarde de euro pentru EFG Eurobank, si cate 8-9 miliarde de euro pentru National Bank of Greece, Alpha Bank si Piraeus. QUOTE(corbex @ 16 May 2012, 14:58) De parca ele supravietuiau cu banii lor, nu cu ai clientilor. Asta-i viata, camataria legala trebuie sa se termine odata. Si daca dau faliment bancile, trebuie sa le plangem de mila sau sustinem?This post has been edited by IRONICK: 18 May 2012, 11:51 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 18 May 2012, 11:46) De parca ele supravietuiau cu banii lor, nu cu ai clientilor. Asta-i viata, camataria legala trebuie sa se termine odata. Si daca dau faliment bancile, trebuie sa le plangem de mila sau sustinem? Au picat cateva banci acum cativa ani, si-au plans toti. Orice miscare de genul asta, are repercursiuni dureroase la nivel global. Asa ca rau cu ei, da' si mai rau fara... |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
IRONICK |
![]()
|
Au picat din cauza lacomiei. Nu zic ca nu avem nevoie de ele, dar mai bine lipsa decat asa.
This post has been edited by IRONICK: 18 May 2012, 12:50 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
4.46
![]() |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
4,4587, pardon!
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 23 May 2012, 14:08) 4.4603! Se referea la cel interbancar! http://www.labursa.ro/scripts/exchange_rate.EUR-RON.php This post has been edited by IRONICK: 23 May 2012, 13:15 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
N-am treabă cu ăla. Eu zic de BNR, pe mine ăla mă'nteresează.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
IRONICK |
![]()
|
cum, nu este nici o legatura intre ele?
<span class='edit'>24 May 2012, 09:59:</span> 4.4665 This post has been edited by sadi: 24 May 2012, 11:37 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
cine e vasilescu?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Ce vina are Vasilescu? Mie mi s-a parut mereu un tip echilibrat, foarte diplomat si foarte atent la ce spune.
Pana la urma a crescut cu 3.5% de la inceputul anului, nu-i mare chestie, daca sarea de 5 Ron mai ziceam. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nu-i asa ca nu te pasioneaza fenomenul si nici nu ai legatura? Da, doar iti dai cu parerea.
Este ala care a declarat senin ca cine plateste rate, ce mai conteaza ca plateste in plus. Cum a platit pana acum, sa o faca in continuare. QUOTE cine are 300 de euro să platească rata la ipotecar, are să plătească și 15 lei în plus dacă se apreciază Euro mda.jpg ( Size: 121.45k ) Number of downloads: 273 This post has been edited by sadi: 24 May 2012, 11:39 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Prea esti ironic
![]() Are dreptate - cine plateste 300E cu 4.3 va plati 300E cu 4.45. Ce vina are Vasilescu ca respectiva persoana si-a facut credit in E? Respectivei persoane i-a convenit la momentul respectiv ca la E are dobanda mai mica decat la RON, dar automat si-a asumat riscul valutar. Oricne ar trebui sa fie constient de chestia asta, daca nu este constient nu-i vina lui Vasilescu. Fiecare trage ponoasele deciziei personale P.S. - Asta din partea unuia cu credit ipotecar in E. |
--------------------
-
-
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
asta cu rata e cu dus si intors... ca dobanda a cam scazut pe fondul cresterii cursului, acum ratele sunt cam tot acolo in lei.
cel putin la mine asa este, momentan. |
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Din cate imi dau seama, ai dobanda variabila, deci comision de ramburasre anticipata 0%. Deci daca situatia actuala a creditului nu-ti convine, ai putea sa te orientezi la o refinantare. Trebuie sa iti faci tu calculele.
Dar asta deja nu prea mai are legatura cu topicul. |
--------------------
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
Sa iti zic din nou: cine are 300 de euro să platească rata la ipotecar, are să plătească și 15 lei în plus dacă se apreciază Euro.
Tie ti se pare normala declaratia asta din partea unui consilier bnr? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
declaratia e de rahat...turkish delight etc.... avem un link catre interviu sau e ceva ce a aparut in evz, notnews, labe1tv?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.217 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
Suntem subiectivi; cine sta acum pe cash (euro), isi freaca mainile si se uita la lapte, cum se umfla.
AV stie sa vorbeasca, e bun in clanta. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
Andy_ACS |
![]()
|
Eu intamplator am vazut in direct declaratia lui Vasilescu. Il intrebau reporterii diverse, cum sunt reporterii, sa faca senzational, panica, ca a explodat cursul, panica, dezastru. Si omul a spus ca fata de monedele din regiune leul s-a depreciat chiar putin, ca nu-i niciun caz de panica, sunt oscilatii normale in limite moderate. Si a dat un exemplu, ca la o rata de 300E (cam cat e la un ipotecar) suma in lei e cu 15 RON mai mare decat acum nu tiu cate luni. Deci nu e o crestere majora, e ceva marunt. Cine a putut plati 300x4.3 poate plati si 300x4.45.
E riscul valutar asumat de persoana respectiva cand si-a facut creditul. Nu vad nimic anormal, inact sa il jignesti in felul asta. In plus BNR a spus mereu ca ar trebui sa faci credit in moneda in care castigi ca sa eviti riscul valutar. Sunt fluctuatii, eu am luat creditul la ~4.22 RON/E, dupa aceea am platit rate si la 4.05-4.1(si mi-a convenit) si la 4.35-4.4 (si nu mi-a convenit). Ideea e ca in momentul cand am ales creditul in E am fost constient de asta, si acum nu dau vina pe nimeni. |
--------------------
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(Andy_ACS @ 24 May 2012, 11:45) Si a dat un exemplu, ca la o rata de 300E (cam cat e la un ipotecar) suma in lei e cu 15 RON mai mare decat acum nu tiu cate luni. Deci nu e o crestere majora, e ceva marunt. Cine a putut plati 300x4.3 poate plati si 300x4.45. Exemplul este cel mai de c@c@t! Si nu este treaba noastra si nici a lui cine trebuie sa la plateasca ratele celor cu credite ipotecare. Putea sa zica orice, dar nu asta! Este treaba fiecaruia ce riscuri isi asuma, dar nu are legatura cu ce trebuie sa declare el. Mai ales el. E riscul valutar asumat de persoana respectiva cand si-a facut creditul. Nu vad nimic anormal, inact sa il jignesti in felul asta. Pe forum probabil simtim nevoia sa ii judecam pe altii. Iar diferenta este mult mai mare fata de cursul de atunci. This post has been edited by IRONICK: 24 May 2012, 11:45 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Declaratia aia e cinism pur. Nu-i vorba de 15 eli in plus. Creditele ipotecare s-au facut pe 25-30 de ani. Daca in fiecare luna rata creste cu 15 lei, ajungi sa pierzi toti banii platiti si sa ramii si fata casa.
Asa, ca exemplu, la o rata de cca 130 E, echivalentul in lei a crescut de la 400 la peste 600 in 5 ani. Deci nu cu 15 lei. Andy, creditul n-a fost luat in euro fiindca cineva a crezut ca scapa mai ieftin, creditele ipotecare s-au dat numai in euro. Sau asa stiu eu, poate sa fie vreo exceptie pe ici pe colo. |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Creditele ipotecare s-au dat in lei, eur si chf. Cele in lei aveau cea mai mare dobanda in perioada de boom si mi se pare ca si cea mai mica valoare aprobata. De aceea majoritatea a ales valutele straine.
|
--------------------
VW
Passat Confortline
2.0 TDI 140 cp 2009
- numar de moldova :) Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Nu mai are rost sa comentam, ca deviem prea mult.
Problema care se pune la momentul asta este - ce putem face pentru a ne proteja de eventualele cresteri ale E? In cazul creditelor avem alternativa refinantarii in RON. In cazul multor altor chestii (facturi calculate in echivalent E, marfuri de import) nu putem face nimic. In cazul celor care au bani stransi in RON de asemenea se impune o reevaluare - raman pe Ron, muta in E sau in Usd, investesc in ceva, etc BTW: Curs oficial BNR de azi 1 EURO = 4.4662 RON (+0.0075 RON) 1 USD = 3.5538 RON (+0.0266 RON) This post has been edited by Andy_ACS: 24 May 2012, 12:15 |
--------------------
-
-
|
|
IRONICK |
![]()
|
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...4-5-lei-eur.htm
Iar nesimtitul asta de Mugur, de ani buni o tot tine cu volatilitatea. This post has been edited by IRONICK: 24 May 2012, 13:20 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Treaba e foarte simpla: cursul valuta/valuta trebuie sa cresca/scada cel putin cu diferenta de inflatie dintre cele doua zone valutare.
Daca inflatia a fost intr-un an de 5% intro tara si de 2% in alta, cursul valutei primei tari trebuie sa se deprecieze cu cel putin 3% fata valuta celei de-a doua tari. Daca un bun e 100 lei azi, respectiv 100 drahme, daca inflatia e 5% pe lei => pretul peste un an e de 105 lei. Daca inflatia la drahme e 3%, pretul produsului in drahme este de 103. Cursul nu va mai fi 100/100 ci de 105/103. Este o egalitate economica de baza. Io cand ma uit la inflatie si vad 5% la leu si 2% la euro dar ma uit la curs si vad ca scade (cum a fost anul trecut) mi se pare un smen economic undeva. Ceea ce se intampla acum e o ajustare a unei situatii anormale. Lumea se plange degeaba. Parerea mea. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Intotdeauna am urmat un lucru...daca sunt platit in lei, imi fac credit in lei. PUNCT.
Iei mai putini bani cand accesezi creditul? te descurci cu ce ai. Vrei mai mult? Atunci asuma-ti riscul. Cunosc cazuri dramatice cu credite in CHF si usor usor se indreapta si pe euro... Asta ptr ca noi inca nu suntem platiti in euro. Cand vom fi, se vor aseza creditele in lei si in euro pe acelasi palier. Diferenta de dobanda dintre creditul in lei si cel in euro se ajusteaza extrem de repede din cauza cursului, drept dovada si zilele astea cu euroiul. Ce se intampla acum, intradevar si eu o vad ca pe o ajustare a unei situatii anormale. Sa ne uitam un pic la zlot care a cazut mai mult, insa nu-i bai, se ajusteaza si gata. Pana la urma noi ca si exporturi avem de castigat, asa cum a facut si SUA...si-a devalorizat un pic moneda si a inceput sa exporte masiv...si iata relansarea economica... Ma rog..sunt o mie si una de scenarii si idei...eu unul stau linistit ca am credit in moneda in care sunt platit, deci nu ma afecteaza. |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd May 2025 - 16:14 |