Inlocuire martori bord
![]() ![]() ![]() |
Inlocuire martori bord
ROBERTINOx |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 5 February 07 ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
TWINGO
1,2 ; 2000 ROBERTINOx , Bucuresti
|
|||
cfb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 10 December 06 ![]() |
Pt. dl Robertinox.
- Debransati masa (-) de la baterie. Pt demontarea ferestrei cu becuri martor procedati astfel: In stinga si dreapta ,la capete sint doua capacele ,cam ca o jumatate de elipsa si care acopera fiecare cite un surub cu cap in cruce sau stea.Cu o surubelnita cu cap plat ,cit mai paralel cu fereastra,bagati surubelnita intre geam si capacel si trageti usor spre dvs. fara sa fortati in geamul ferestrei cu becuri martor.Bagati surubelnita pe latura dreapta si verticala a capacelui.Capacelul trebuie sa sara.Faceti la fel la ambele capete. Desurubati cele doua suruburi si trageti afara cu grija de partea rasbuzata peste bord a ferestrei cu becuri martor.Trage numai cit va permite cablul cuplat la fereastra. Becul se scoate deci prin spate, prin rotirea cu un sfert de tura in sens antiorar,dupa ce inainte l-ati reperat.In timp ce rotiti e bine sa si impingeti usor .Dulia lui e patrata ,seamana cu cel de a dacia.Duceti-va cu el in mina la magazin pentru ca e bine sa fie de acelas fel (tensiune ,putere).La montaj e invers ca la demontare si abia in final cuplati firul de masa (-) la baterie. Masina mea e un model mai vechi ,dar poate va ajuta ce v-am spus mai sus. |
--------------------
Renault
Twingo
1995
|
|
bog19ro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 20 February 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
nici mie nu mi se aprinde becul din bord cand semnalizez...am urmat pasii prezentati mai sus..am luat becul martor pt. centura sofer(pt. ca nu am gasit inca la nici un magazin beculetz din ala) care merge..si l-am pus la semnalizare...dar tot nu merge
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
- NT-06-DZU
1999 Liberty, 1149 cmc, 60CP
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
nu am vazut niciodata interiorul de la blocul martori bord dar o chestie logica ar trebui sa fie tipul becului...daca cel pentru centura da o lumina statica, cel pentru semnalizare suporta intermitenta si folosirea mai indelungata..parerea mea.dar daca becurile sunt la fel, atunci trebuie urmarit traseul de cabluri si iti recomand un service pentru asta.ma mai interesez si eu si voi posta informatia daca o sa o am
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
cfb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 10 December 06 ![]() |
Pt. dl.Bog19ro,
Cu bateria cuplata,becul scos,cuplati semnalizarea si verificati cu un aparat de masura sau creion de tensiune (pt. 12V) daca aveti tensiune in suclul in care a fost montat becul. Daca exista tesiune,e posibil ca soclul sa fie deformat ,corodat .Becul nu trebuie sa aiba joc(daca are,apropiati lamele din zona rotunda a becului ,deformindu-le usor una spre alta).Coroziunea trebuie indepartata pentru asigurarea unui contact ferm. Daca in soclu nu apare tensiune desi ati indepartat coroziunea,inseamna ca problema ar putea fi un contact imperfect undeva pe fir ,de la soclul becului pina la centrala de semnalizare inclusiv.In acest caz e treaba de servis, chiar daca va pricepeti,pentru ca daca nu aveti schemele electrice va fi greu de rezolvat. Inainte de a monta un bec nou e bine sa-l verificati. |
--------------------
Renault
Twingo
1995
|
|
bog19ro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 114 Joined: 20 February 07 From: Cluj-Napoca ![]() |
va multumesc pentru informatii...cum o sa prind ceva timp liber...o sa sterg praful de pe aparatul de masura...sau o sa merg la un service..la salarul urmator
![]() |
--------------------
Renault
Twingo
- NT-06-DZU
|
|
twingooo |
![]()
|
![]() Membru de partid din Republica Ceha Group: Members Posts: 747 Joined: 13 October 06 From: Ceska Republika, Praha 4 ![]() |
nu mai merge martorul de faza scurta...cineva din bucuresti care se pricepe sa schimbe asa ceva?ce bec imi trebuie?
|
--------------------
Renault
Espace 2.0 dci
2007, Privilege mens sana in corpore barosano!
|
|
bog19ro |
![]()
|
becurile din bord sunt la fel. costa 1 ron/buc.sunt identice cu cele de pe pozitii.
|
--------------------
Renault
Twingo
- NT-06-DZU
|
|
ticuta |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 20 March 10 ![]() |
Salut! Sunt un posesor de Twingo din 2002 55 kw 16v si martorul ce indica prezenta luminilor de pozitie nu se mai aprinde.Becul il schimb eu,dar cum ajung la el e problema!Daca cineva a avut aceasta problema si ma poate ajuta il rog mult aceeest lucru.Multumesc
|
--------------------
renault
twingo
- is15joe
2002 55kw 1149 16v
|
|
cipikao |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 24 September 09 ![]() |
Si eu am aceasta problema dar nu gasesc bec. Cele de la "piese auto" nu se potrivesc poate doar la reprezentanta. Vezi ca ai doua semilune pe marginea panoului cu martori, alea se scot cu o surubelnita iar in spatele lor ai doua suruburi care se desfac cu chei torex [inbusul acela in stea] le desfaci si alea si gata a iesit panoul cu martori. La mine am gasit becuri doar pe pozitie, faza lunga-scurta si semnalizare in rest ulei, apa, baterie,etc sunt niste leduri foarte mici lipite direct pe placuta, nu stiu cum e la tine.
|
--------------------
renault
twingo C06
07/1996
|
|
bubu782001 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.897 Joined: 24 July 06 ![]() |
becuri se gasesc la magazin. Eu din carrefour le-am luat. Sunt intr-o folie cate 2 becuri.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
ticuta |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 20 March 10 ![]() |
Mi-am rezolvat problema.Becuri am gasit la un magazin de piese auto dintr-o comuna{surprinzator ca nu am gasit intr-un oras mare, desi am cautat!}.Va multumesc pentru ajutor
|
--------------------
renault
twingo
- is15joe
2002 55kw 1149 16v
|
|
tortulet |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 18 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Bec bord t5 se numeste cam 1 ron bucata
Attached thumbnail(s) nt10116r.jpg ( Size: 5.25k ) Number of downloads: 1102 |
--------------------
Renault
Twingo
- B-81-AWX
2005
|
|
dj_tzk |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 25 May 10 From: Iasi ![]() |
Eu am mai multe probleme cred
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Twingo
1996 Renault Twingo 96 54 cp
Ford Focus 1.9 TDI 2002 90 cp Peugeot 107 1.0 2008 68 cp |
|
bubu782001 |
![]()
|
Pai intai verifica sigurantele. Apoi daca sunt ok si tot nu merge, ar trebui sa-ti dau niste scheme si incet incet - fiecare subansamblu, pe rand iti refaci instalatia. Cel mai probabil ai o siguranta (sau mai multe) pocnite, o mufa scoasa (la airbag sau pretensionatoarele de la centuri) sau o masa pusa aiurea.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
dj_tzk |
![]()
|
Sigurantele de sub volan le-am verificat si sunt bune ... am airbag la sofer si pasager atat , sub scaune am 2 mufe albastre pe care le'am gasit desfacute ... le'am pus inapoi dar tot nu a vrut sa se stinga . Daca ma poti ajuta cu scheme mi'ar fi de mare ajutor .
|
--------------------
Renault
Twingo
|
bubu782001 |
![]()
|
Ok ok. Sa ajung acasa (peste vreo 2 ore) si o sa postez pe forum schemele.
|
--------------------
Renault
Clio 3
- -
2007
|
|
dj_tzk |
![]()
|
Multumesc .
|
--------------------
Renault
Twingo
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 13:05 |