Problema evacuare
![]() ![]() ![]() |
Problema evacuare
agergeorgian |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 May 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio r27
- b94
2008
|
|||
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
In primul rand ai verificat daca in urma eliminarii intermediarei nu au ajuns sa se atinga diferite elemente care inainte nu se atingeau (ex. scutul termic indoit) ? Se poate ca la turatia respectiva sa intre in rezonanta intregul traseu de evacuare si datorita vibratiilor cu amplitudine mare sa se atinga de unele elemente iar astfel sa rezulte sunetul metalic.
Zgomotul de fond de frecventa joasa (nu ?) care se aude dupa ce dispare sunetul metalic e si din cauza ca traseul de evacuare intra in rezonanta iar prin faptul ca ai inlocuit intermediara cu o conducta simpla acest zgomot este mai pronuntat si mai mult ca sigur apare la o alta turatie decat inainte. O solutie ar fi sa incerci sa modifici/inlocuiesti prinderile elastice ale sistemului de evacuare. Asta daca vrei sa pastrezi teava in loc de intermediara. E o solutie ieftina dar destul de greu de aplicat. Banuiesc ca ai hotarat sa elimini intermediara pentru a schimba zgomotul produs de masina si pentru un eventual castig de putere. Cam asta e dezavantajul. Nu degeaba toba intermediara se mai numeste si atenuator de zgomot. Era sa uit. Incearca si pe forumurile Renault Sport daca nu ai facut-o pana acum. Inclusiv cel din Romania. Ai mai multe sanse sa prinzi pe cineva cu Clio RS care are exact aceeasi problema. This post has been edited by r_vlad: 19 Jun 2010, 20:57 |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
agergeorgian |
![]()
|
Multumesc pentru raspuns.
Am incercat si pe renaultsport.ro si pe hothatches.eu dar nu am aflat ceva concret. Am vrut sa schimb intermediara doar pentru sunet.Alta solutie ieftina nu am gasit.Acum a inceput sa imi para rau ca am schimbat-o.Crezi ca daca imi schimb si finala o sa dispara aceasta problema? |
--------------------
renault
clio r27
- b94
2008
|
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
Slabe sanse. In plus, zgomotul produs de evacuare va fi mai puternic daca optezi pentru o evacuare finala "sport".
|
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
agergeorgian |
![]()
|
si atunci ce recomanzi?sa pun intermediara la loc si sa schimb finala ? sunetul ar fi mai placut,dar ar fi destul de schump pt conditiile astea de criza...
|
--------------------
renault
clio r27
- b94
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 13:38 |