Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

cutie de viteze, schimbare ciudata

slider2
post 25 Oct 2008, 12:44
Post #1

doar membru si atat

Group: Members

nu stiu daca am postat bine, dar pentru ca la megane mi s-a confirmat lucrul asta, aici am ales sa vb despre aceasta tema. tata detine masina din semnatura, care este echipata cu o cutie de viteze "naspa" (parerea mea). este modelul cu marchearierul in fata, cuplat cu ajutorul unui sistem parghie actionat cu ajutorul unui inel de plastic pozitionat sub maciluia schimbatorului. ca si functionare pana acum nu face fite (133.000km), dar cutia este aiurea rau din cauza cursei lungi a manetei schimbatorului. ai impresia ca mesteci cu lingurita intr-un ceaun dupa treptele de viteza. pe meganeII a fost adoptata cutia de viteze cu marchearierul pozitionat in spatele treptei 5. am avut ocazia sa conduc megane II destul de mult si cutia e super pe langa cea de pe masina tatalui, este mult mai precisa si cu o cursa a schimbatorului mica. stiu ca o cutie asemenatoare ca si pozitionarea treptelor (nush sigur daca e identica din toate pctele de vedere) a fost folosita pe solenza si este pe logan. numai ca in aceste cazuri nu prea functioneaza cum trebuie, in speta la cuplarea marchearierului (mai ales la solenza).
acum ceva timp citind un comparativ noul symbol cu noul logan am vizionat si pozele cu interiorul la ambele masini si mare mi-a fost surpriza sa vad pe noul symbol o cutie asemanatoare cu cea de pe masina tatalui. spun asemanatoare pentru ca nu cred ca e chiar la fel, nu or fi fost astia de la renault asa tampiti sa pastreze cursa lunga a schimbatorului. azi vizualizand o emisiune auto, in care era prezentat megane 3 5usi, am vazut poze cu interiorul si surpriza tot aceeasi cutie!! ce s-a intamplat?? de ce a schimbat renault tipul cutiei de viteze?? cea de pe megane II avea probleme si pe modele frantuzesti (megane, clio, symbol)??

Attached thumbnail(s)
cvtz.jpg ( Size: 153.19k ) Number of downloads: 183

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ryk
post 25 Oct 2008, 14:21
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

Doar pt. ca pozitionat marchearierul nu inseamna ca si cutia de viteze este aceeasi.

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
slider2
post 25 Oct 2008, 14:42
Post #3

doar membru si atat

eu n-am zis ca e aceeasi, daca mai citesti o data o sa vezi ca am spus ca ar fi tampiti astia de la renault ca puna aceeasi cutie ca si cea veche de pe meganeI. eu am intrebat de ce au facut aceasta schimbare, care este nemultumirea legata de actuala cutie de pe meganeII??

--------------------
symboala neagra 2008
mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
+
xcss
post 25 Oct 2008, 21:23
Post #4

Born to Be Epic

Da' ce-are maneta schimbatorului cu cutia?

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
DRD
post 26 Oct 2008, 10:29
Post #5

Membru autentic

From: Brasov

E vorba de feeling...nimanui nu cred ca ii place o cutie de viteza cu maner lung,mie personal nu imi place cutia de pe M2,puteau sa o faca mai scurta...dar sa mai discutat.

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 6th August 2025 - 15:25
Dacia