suspensie noua, am renuntat la PDG in favoarea Bilstein B12
![]() ![]() ![]() |
suspensie noua, am renuntat la PDG in favoarea Bilstein B12
Fuzz |
![]()
|
||
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|||
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Pai trenul de rulare are garantie 50.000 km sau 2 ani, deci daca au trecut 2 ani de cand ai masina poti sa le schimbi pentru ca nu ai nimic de pierdut.
P.S.: Vad ca mai ai inca vreo 4 luni pana iti expira garantia(daca nu cumva ai optat pentru garantie extinsa), mai bine astepti pana iesi din garantie si dupa aceea faci modificarea. This post has been edited by Hackmikey: 15 Aug 2008, 11:08 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Pai am garantie extinsa (din pacate) din fericire. De aceea eram mai interesat de limita de 50.000
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
adrianp87 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 18 August 08 ![]() |
Bilstein B12 se potrivesc si pe un clio 3?
|
--------------------
renault
clio III
2007
- B02WKX
|
|
r_vlad |
![]()
|
![]() --- Group: Members Posts: 1.267 Joined: 6 September 06 From: Sibiu ![]() |
Pentru Clio III este disponibil de la Bilstein: B12 Tuning Kit (coboara garda la sol cu 45 mm) si B14 PSS (reglabile pe inaltime intre 40 si 55 mm). Bineinteles, nu sunt identice cu cele pentru Megane II. Detalii aici. In dreapta ai "Catalog electronic on-line".
This post has been edited by r_vlad: 2 Sep 2008, 14:28 |
--------------------
VW/Tesla
Tiguan eHybrid/Model 3
2022/2023
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Sau le poti schimba cu asa ceva...coilover KW Varianta 2...reglabila pe inaltime, duritate, timp de raspuns al amortizoarelor...momentan masina sta la -50mm spate si -45mm fata...se poate duce pana la -65mm in jos si -35mm maxim sus.
Attached thumbnail(s) 091208181152.jpg ( Size: 435.25k ) Number of downloads: 2518 |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
wow j.d. Super tare. Cat te-a dus kit-ul? Eu zic ca e destul de utila mai ales functia de duritate.
|
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
dobro_c |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 14 August 06 From: Baia Mare ![]() |
cam dupa cati km trebuie shimbate amortizoarele? masina e din 2005 si am 60.000 km. mie mi se pare ca inca mai merg, adica nu se aud sunete ciudata cand trec peste denivelari si alte chestii, air cand mi s-a facut unghiul de fuga mi s-a spus ca nu s-a putut face cum trebuie ca un amortizor e stramb (cred ca de la drumuri)
ideea e ca vreau sa le schimb si eu, dar nu stiu daca sa le mai tin sau sa le schimb cu altele, sau sa shimb numai arcurile? |
--------------------
Renault
Megane
2005 1.6
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
daca amortizorul e stramb trebuie schimbat indiferent de gradul de uzura - parerea mea ... de fapt schimbate amandoua ( si perechea lui
![]() pt. a vedea cat de uzate sunt fa un test la amortizoare ... ca un nr. de km e greu de aproximat pt. ca trebuie luate in calcul drumurile pe care ai mers,incarcatura masinii etc... This post has been edited by adrian mgn: 26 Sep 2008, 18:51 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
mirceone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 10 February 06 From: Timisoara ![]() |
Si eu sunt foarte interesat de schimbarea suspensiei cu kitul acela Bilstein, insa am o nedumerire. Oare la Megane-ul meu 2.1, din 2005, fara PDG dar si asa de ajuns de cocotat si de "barca", aceasta schimbare nu va cobora prea mult masina? A mai facut cineva fara PDG aceasta schimbare?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Renault Megane Sedan, 2005, Confort Expresion 1,6 16v
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Eu cred ca nu iti va cobora masina mai deloc, daca nu ai PDG nu cred ca vei vedea vreo diferenta.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
cu aceasta suspensie nu se va observa in aspectul masinii daca nu ai PDG. A mea e 2.1 si automat si fara pdg si se vede ca si a lui alexumf. Dar in schimb vei vedea diferenta la stabilitate. Daca vrei sa-ti cobori si mai mult masina ia-ti coiloverul care l-a luat j.d si cu aia o faci si cu pdg si fara
![]() |
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu chiar
![]() Oricum, bravo Mutzu, bravo j.d, schimba total masina suspensiile astea, si estetic si din punct de vedere al comportamenului masinii. Astea KW Variant 2 mi se par geniale, atatea reglaje... ![]() ![]() ![]() Ma tot gandesc ce ar merge pus pe masina ca iarna sa am inaltimea ei standard, iar vara sa o pot cobori cu maxim 35-40 mm. Dar nu cred ca sa existe o astfel de optiune la vreo suspensie ![]() |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Chiar nu am nici o problema cu masina intr-un ritm normal de mers...sigur ca anumite borduri le evit acum, insa este in continuare o masina destul de practica. Setarile le mai shcimb din cand in cand pana voi ajunge la un numitor comun.
![]() Ryk, suspensia am luat-o de la dbtuning, ia legatura cu ei pentru un pret. ![]() Pachetul Bilstein B12 coboara masina mai jos decat e una fara PDG...considerabil mai jos. Nu stiu de ce a lui Alexumf este atat de ridicata. ![]() This post has been edited by j.d: 1 Oct 2008, 22:50 |
--------------------
powered
by
|
|
mirceone |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 10 February 06 From: Timisoara ![]() |
Va multumesc pentru pareri. Acum, gandindu-ma mai bine, si eu cred ca si o masina fara PDG va fi coborata cu Bilstein fata de inaltimea actuala. Asta deoarece pe site-ul Biltein se specifica ca masina va fi coborata cu 35 mm, iar aceste specificatii sunt date pentru masini din V Europei, care nu au PDG. Acum mai trebuie sa-mi fac o idee cum ar arata masina, si cat de jos ar ajunge, sa vad daca merita sa ma risc, pentru ca se pare ca nimeni de aici fara PDG nu a facut inca manevra asta. Nu de alta, dar in partea asta a tarii trebuie sa recunosc ca drumurile inca lasa mult de dorit, si e greu sa iau o decizie.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Renault Megane Sedan, 2005, Confort Expresion 1,6 16v
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Dar Bilstein cat sunt de bune? Am auzit de ele, dar nu stiu cat sunt de fiabile!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
din ce am citit eu si din discutii cu "utilizatori" sunt destul de fiabile si ...cel putin in Europa ...printre cele mai cunoscute
|
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
fiecare vrea ce nu are...
mie nu-mi mai trebuie suspensii sport cat traiesc... (suspensii sport + bara de S-line) in 3 sapt am dat cu bara de 4 ori... de borduri nici nu se pune problema. + ca iti clantzane dintii in gura la fiecare denivelare cat de mica. in Romanica NU SE MERITA!!! ...parereamea... |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Inseamna ca nu ai mers cu Bilstein B12...
![]() |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
mutzu: =)))
nici nu stiu ce firma sunt ale mele... oricum va urez succes la toti, si cat mai multe autostrazi, in cat mai scurt timp, ca sa va puteti bucura de ele!!! ![]() da' mutzumobil cu B12 cine mai are??? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
dobro_c |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 145 Joined: 14 August 06 From: Baia Mare ![]() |
si eu as vrea B12 dar buzunarul meu nu e asa de gros... deci voi incerca varianta cu niste amortizoare pe ulei cumparate din magazin si arcuri sport cu drop.
se merita? avantaje/dezavantaje? |
--------------------
Renault
Megane
2005 1.6
|
|
j.d |
![]()
|
Cel mai bine ar fi un kit gandit din start arc + amortizor.
Repet, eu in Bucuresti nu am avut nici o problema cu suspesiile joase la gropi, borduri, parcari etc. ![]() ![]() This post has been edited by j.d: 2 Oct 2008, 22:06 |
--------------------
powered
by
|
|
adrian mgn |
![]()
|
nici in Timisoara nu am intampinat pana acum probleme la borduri , treceri de linii tramvai sau gropi.dar acum sunt un pic mai prudent oricum in abordarea lor.
|
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
|
Trapa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 27 June 06 ![]() |
CC-ul meu e 2.1. si are doar 15.000 km. Asa ca am ales sa pastrez amortizoarele originale si sa schimb doar arcurile. Saptamana trecuta mi-au sosit din Germania
![]() ![]() Sper sa fie vizibila diferenta, cu alte cuvinte coborarea sa fie intr-adevar de 35 mm (sau mai mult). Am masurat si acum am cca. 8 cm de la aripa la roata (janta e 205x50x17"). Sa vedem dupa... sper sa n-am parte de vreo surpriza neplacuta, de genul... "WTF?!?" Nu de alta, dar daca nu coboara garda la sol cu min. 35 mm, sunt in stare sa tai o spira din arcuri ![]() This post has been edited by Trapa: 27 Jan 2009, 14:34 |
--------------------
Renault
Megane II CC
2005
- B xx YJT
|
|
j.d |
![]()
|
Sa masori atent inainte...in general, nu prea se potrivesc cu precizie mm datele oferite de producator...
![]() |
--------------------
powered
by
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Daca ai cunoaste procedeul ai afla ca 70ron/roata nu e tocmai mult.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
adrian mgn |
![]()
|
il cunosc eu ... si mi se pare mult.
si inca ceva ... compari fata cu spatele? ca manopera ma refer ... This post has been edited by adrian mgn: 27 Jan 2009, 15:17 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
@Trapa astept pozele.vreau sa renunt la pdg dar o sa schimb doar arcurile,nu are rost sa schimb nimic altceva in afara de arcuri,masina are 26.000 km,nu vad rostul inlocuirii amortizoarelor.
in ceea ce priveste costul de 70 ron/roata,sincer,e cam exagerat dar deh,trebuie sa traiasca si ei nu??? |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
Trapa |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 27 June 06 ![]() |
@j.d.: Adica?... Vrei sa spui ca, in general, garda la sol coboara mai mult? Sau, dimpotriva, coboara mai putin decat declara oficial producatorul?
@R19/16v: Deeh, e buget de criza, ne uitam la orice leut ![]() @nr1_gogon_1979: Exact asta am avut si eu in vedere. Masina are km putini si n-are rost sa schimb, cel putin deocamdata, amortizoarele. Legat de service, caut in continuare variante mai ieftine. This post has been edited by Trapa: 27 Jan 2009, 15:31 |
--------------------
Renault
Megane II CC
2005
- B xx YJT
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
ai schimbat arcurile?poze?sunt curios.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 02:24 |