Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Piata americana: declin puternic si in iunie

darthmaul
post 8 Jul 2008, 14:11
Post #91

Membru incepator

Group: Members
From: Timisoara

Va salut!
Am citit aici multe lucruri interesante despre energie. Am citit astazi pe hotnews un articolul click aici despre reducerea la jumatate a gazelor cu efect de sera pana in 2050.
Intrebarile mele sunt:
1. cand guvernele tarilor membre UE, SUA, Canada si altele din lumea civilizata vor interzice institutiilor publice achizitionarea de atomobile cu motoare mai mari de 1,6-1,8L?
2. cand guvernele acestor tari vor interzice fabricarea de autoturisme cu motoare mai mari de 1,6-1,8L, oricat de luxoase ar fi aceste autoturisme?
3. cat de folositoare sunt autoturismele cu motoare de 3, 4, 5, 6L (Mercedes, BMW, etc)? chiar mai avem nevoie de astfel de automobile azi?
Astea-s doar cateva dintre intrebari, dar la nivel mondial inca se face risipa enorma de energie, tocmai de guvernele (tarile civilizate) care ar trebui sa deie tonul la economisirea acestor surse de energie.

Auzisem de curand ca, pretul petrolului creste din cauza faptului ca, tarile din golf (in special) au raportat ani de-a randul rezerve mult mai mari de petrol fata de ce exista in realitate.

This post has been edited by darthmaul: 8 Jul 2008, 14:15

--------------------
Dacia Logan Ambitions, 1,6MPI 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Buyaka
post 8 Jul 2008, 14:50
Post #92

Membru pasionat

From: Bucuresti

Daca intrebarile tale nu erau retorice iti raspund eu:
1. NICODATA - ar insemna ingradirea anumitor drepturi!
2. Vezi 1.
3. Gandeste-te cum ti-ai mai cumpara sa zicem banane aduse din Congo, pe un vapor cu motor de 1.3L, ai sa zici ca era vorba de autoturisme, ok, vezi care e ponderea intre camioane si autoturisme, cat circula un camion care cara marfa zi de zi si cat circula nea jiji cu maybahu' cu motor de 5L.

Si ca idee generala tot ceea ce e rar dar necesar va fi scump.

--------------------
Dacia Berlina '96 Opel Frontera '97 '96; 4x4 '97 - B
+
adilehanceanu
post 8 Jul 2008, 15:16
Post #93

Membru incepator

From: București

La 1. este vorba despre instituțiile publice, adică alea de stat, unde chiar ar fi normală limitarea de care zicea darthmaul (și s-ar face și economie de bani la achiziționare, nu crezi? smile.gif ) și nu-ți îngrădește nici un drept chestia asta.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1,6 MPI 2007
+
IsNa
post 8 Jul 2008, 15:18
Post #94

Membru autentic

From: Timisoara

Nu poate fi INTERZISA fabricarea masinilor mari consumatoare.

Dar pot fi facute foarte costisitoare, prin taxe si impozite si alte reglementari fiscale. Asa numarul masinilor mari consumatoare poate fi redus pana cand contributia lor devine nesemnificativa. Intotdeauna se vor gasi cativa Berbecali fustrati de dimensiunea sculei, care vor plati oricat sa aiba un SUV de 3 tone si un iaht the 30 metri, dar vor fi atat de putini ca nu vor conta.

This post has been edited by IsNa: 8 Jul 2008, 15:19

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
Smiley
post 8 Jul 2008, 16:34
Post #95

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(adilehanceanu @ 8 Jul 2008, 16:16)
La 1. este vorba despre instituțiile publice, adică alea de stat, unde chiar ar fi normală limitarea de care zicea darthmaul (și s-ar face și economie de bani la achiziționare, nu crezi? smile.gif ) și nu-ți îngrădește nici un drept chestia asta.
*

nu-i chiar atat de simplu precum crezi tu
institutiile statului folosesc, printre altele, si masini blindate. sa te vad pe tine mergand cu o masina de 3 tone si motor mai mic de 1.6 smile.gif

--------------------
+
adilehanceanu
post 8 Jul 2008, 18:33
Post #96

Membru incepator

From: București

Nu vorbim de cazuri speciale gen mașini blindate de cărat bani sau demnitari străini, ci despre mașinile de serviciu ale directorilor, directorașilor, parlamentarilor, funcționarilor, miniștrilor, primari și alți d-ăștia.

--------------------
Dacia Logan Ambition 1,6 MPI 2007
+
sorin_f39
post 8 Jul 2008, 19:36
Post #97

Ferrari fan

From: Galați

Eu vad treaba in felul urmator: nu se poate interzice nimic, pentru ca fiecare trebuie sa aleaga. Daca eu vreau SUV de 6000 cmc, atunci imi iau SUV de 6000 cmc si voi scoate din buzunar bani multi de benzina sau motorina. Dar vanzarile vor scade oricum odata cu cresterea preturilor combustibililor, fapt care va forta producatorul sa inchida productia acelui model (cazul majoritatii proiectelor de SUV ale producatorilor din SUA). Sau a unei marci intregi (vezi cazul Hummer).
Si atunci, reducandu-se productia de SUV -uri, va creste automat productia masinilor de la clasa medie in jos. Iar motoarele in plaja 1.4 - 2.0 l vor constitui grosul vanzarilor.

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp Dynamique 1.6 16V (2007) - GL
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 09:39
Dacia