Coltul nedumeritilor, se intampla uzual si totusi este anormal
![]() ![]() ![]() |
Coltul nedumeritilor, se intampla uzual si totusi este anormal
vallixx |
![]()
|
||
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.545 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|||
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Atât că dice era foarte ferm că problema e colectarea și lipsa ei. El are experiență și la privat și la stat.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.545 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu am experienta la privat "decat". Numa' ca ceva mai mare decat a lui D-Ice.
Si zic ca problema nu e colectarea, desi s-ar putea colecta intr-adevar mai mult. Dar chiar si asa se colecteaza suficient cat sa fie de niste infrastructura. Nu o vedem pentru ca nimeni nu e interesat sa o faca daca nu are un castig personal din asta....pentru ca nu poate fi tras la raspundere. De acolo e problema, nu de la patronul care da angajatului minimum pe cartea de munca si restul la negru. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Eu cred ca e destul de evident ca nu colectarea e problema. E si ea acolo, dar problemele sunt altele si cunoscute. Dar nu poate spune asta, ca isi strica "narrative-ul".
|
--------------------
-
-
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
Sunt lucruri total diferite dar care se influențează indirect.
Faptul ca angajatul e plătit cu minim + la negru îl va afecta pe termen mediu și lung la tot ce tine de contribuții la buget, direct prin contribuția la pensii și sănătate, și indirect la accesul la infrastructura, servicii publice, administrație, whatever. Faptul ca firma prefera sa plătească minim + la negru îl va afecta tot pe angajat la cele scrise mai sus, plus ea însăși ca pierde la capitolul HR pentru ca oricând angajatul poate spune pa-pa când își va da seama ca nu va putea lua credite mai mari sau va ieși cu pensie de râs. Știu ce spun pentru ca am lucrat în tinerețe în astfel de firma și când s-a deschis robinetul cu angajări la multinațională am plecat în corpore și l-am lăsat în fundul gol pe "tovarășul" angajator. A fost urat, cu amenințări, ca nu ne semnează încetarea raportului de munca, ca plm, ca ne da în judecata, ca apoi ne mai da 1 milion la salariu, în final nu a avut ce ne face. Chestia haioasa e ca am plecat toți fix pe același salariu, dar la o companie care prezenta mai multa siguranță tocmai pentru ca totul era pe "hârtie". Și ca apoi am putut sa ne "bagam la rate". Pam-Pam! Chestia ca "se colectează suficient pentru NIȘTE INFRASTRUCTURĂ" e ca și cum ai zice ca vreau sa îmi scot prietena la suc, la film, apoi o noapte romantica la hotel dar de fapt nu am bani decât pentru 1 suc și mai bine îmi iau eu un pet de bere și semințe și îmi petrec seara la televizor. Infrastructura mare înseamnă și cheltuieli pe măsură, înseamnă proiecte, înseamnă finanțări, banii aia nu vin peste noapte, înseamnă cofinanțări din bugetele locale sau din bugetul de stat, înseamnă accesare de fonduri pe axele respective și care nu sunt deschise la infinit, înseamnă oameni care sa știe sa facă proiectele respective și care nu pot fi adunați de pe strada cu salariul minim ca nu vine nici pwlea să-și pună pielea la saramură pentru 1700lei și apoi sa dea cu subsemnatul pe la DNA în urma unei contestații și a unui denunț, pentru ca oricine poate reclama orice dacă nu se face cum vrea el, oamenii ăia nu pot fi înlocuiți "de 1 calculator" asa cum se declara prin presa și cum pune botul toată lumea, etc. Lucrurile sunt mult mai complexe și sunt interconectate, și lumea din afară nu vede decât ce servește presa: bani la catedrală, studii de fezabilitate și declarații politice ca "administrația e pesedizata". Nimeni însă nu vine cu un plan concret de masuri care sa zica: "Asta e echipa, astea sunt proiectele, astea sunt termenele, spor la treabă!" Și nici nu are nimeni interes sa zică asa, apele tulburi sunt cele mai propice "băieților deștepți", fraierii nu trebuie decât sa fie masa de manevra iar ca să ii ținem în priza le oferim circ, ca pâine își iau singuri. ![]() This post has been edited by D-Ice: 10 Dec 2019, 11:31 |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.341 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
dancila zice: "facem pe bani d ela guvern, nu cu fonduri europene" (ca alea nu s epot fura ) si tu vrei infrastructura
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
MuciX |
![]()
|
QUOTE(D-Ice @ 10 Dec 2019, 09:47) Lucrurile sunt mult mai complexe și sunt interconectate, și lumea din afară nu vede decât ce servește presa: bani la catedrală, studii de fezabilitate și declarații politice ca "administrația e pesedizata". Nimeni însă nu vine cu un plan concret de masuri care sa zica: "Asta e echipa, astea sunt proiectele, astea sunt termenele, spor la treabă!" Și nici nu are nimeni interes da zică asa, apele tulburi sunt cele mai propice "băieților deștepți", fraierii nu trebuie decât sa fie masa de manevra iar ca să ii ținem în priza le oferim circ, ca pâine își iau singuri. ![]() Adica pe aceeasi logica expusa aici: QUOTE(D-Ice @ 10 Dec 2019, 09:47) Chestia ca "se colectează suficient pentru NIȘTE INFRASTRUCTURĂ" e ca și cum ai zice ca vreau sa îmi scot prietena la suc, la film, apoi o noapte romantica la hotel dar de fapt nu am bani decât pentru 1 suc și mai bine îmi iau eu un pet de bere și semințe și îmi petrec seara la televizor. ... mai bine dam "bani la catedrală, studii de fezabilitate și declarații politice" pentru ca nu vine nimeni cu un "plan concret de masuri". |
--------------------
-
-
|
|
D-Ice |
![]()
|
@einstein.Dacă o dai exemplu pe Dancila, e clar. Singura explicație pertinenta e ca proiectele derulate cu bani de la buget sunt mici, însă de impact maxim la nivel local și dau bine la statistici în campania electorală. Gen nea Vasile va fi foarte fericit ca nu mai iese cu cizme de cauciuc în uliță pentru ca are asfalt prin PNDL, și ca nea Vasile sunt mulți votanți, probabil mai mulți decât cei care vor trece podul de la Brăila peste 3-4 ani dar care nu au ceva palpabil care sa ii determine sa puna stampila. Chestia ca se fura din banii ne-europeni e de grădiniță, ordonatorul de credite răspunde și patrimonial și penal de orice bănuț cheltuit aiurea.
@mucix. Eu zic ca am expus destule probleme din ambele părți, nu poți spune ca pun palma pentru unii sau alții. Nu sunt adeptul cheltuirii aiurea a banului public pentru studii de fezabilitate (obligatorii prin lege), catedrale sau alte chestii, ci am adus în atenție faptul ca noi nu vedem pădurea din cauza copacilor și din comoditate nici macar nu avem curiozitatea sa studiem fiecare copac, noi așteptăm să vină "formatorul de opinie" sa ne spună ca ala e verde, ala are fructe roșii și e bun de mâncat și altele. Pricepi ce vreau sa zic. This post has been edited by D-Ice: 10 Dec 2019, 11:26 |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
MuciX |
![]()
|
Dice, eu stiu prea bine ca sunt prost, dar parca suna altfel cand o spun eu.
|
--------------------
-
-
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.784 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Te rog n u ma cita
|
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
E bine ca mai sunt si prosti printre noi.
![]() Ca eu stiu o regiune (nu dau nume) unde nu exista nici macar prostu' satului. Aia nu au asa ceva: toti sunt destepti. Unul mai dajtept ca altul. ![]() Si mai important: toti au o explicatie pentru orice. Sunt de-a dreptul fascinat de asta. Oricine iti poate explica orice. This post has been edited by madhorsefuzzy: 10 Dec 2019, 11:44 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
D-Ice |
![]()
|
Ma rog, nu am vrut sa jignesc pe nimeni, dacă asa a părut îmi cer scuze!
This post has been edited by D-Ice: 10 Dec 2019, 11:55 |
--------------------
.
.
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.247 Joined: 9 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Stai linistit ca pricepe si nu se simte jignit. Doar se alinta si el.
![]() Doar avem discutii la un anumit nivel, ce naiba. This post has been edited by madhorsefuzzy: 10 Dec 2019, 11:57 |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock "Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.341 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Dice, nush ce sa zic, era un citata la indemana. Dar sincer, daca nu ma ajung cu banii de la o luna la alta, primu reflex e sa ma uit la ce ii cheltui pe aia de ii am, abia dupa aia ma apuc de furat mai mult.
10 Dec 2019, 15:26: Dice, nush ce sa zic, era un citata la indemana. Dar sincer, daca nu ma ajung cu banii de la o luna la alta, primu reflex e sa ma uit la ce ii cheltui pe aia de ii am, abia dupa aia ma apuc de furat mai mult. This post has been edited by einstein1984: 10 Dec 2019, 14:26 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Am avut saptamana trecuta un audit cu ISCIR, metrologie, etc pe cap si le-am spus si lor problema mea..ce e de facut cu munca la negru?Au zis ca daca nu au CUI declarat nimeni de la stat nu poate intra in curtea lui sa il intrebe de ce se plimba cu motostivuitorul prin curte sau de ce are 5 oameni pe acolo care taie la tevi sau mai stiu eu ce fac..poate e un hobby intre vecini!
Singurii care pot sa intrebe ce e pe acolo sunt cei de la Politie, dar asta doar daca exista o reclamatie in acest sens de la vecini sau mai stiu eu pe cine au deranjat!Luati la pwul@ sunt cei care vor sa faca legal ceva, tot ce inseamna control in tara asta la ei se refera si nu la cei care nu declaranimic si fac ce le taie capul. Legat de salarizare cred ca se pot face niste plati prin tichete cadou, dar sa vad care e limita |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.784 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai si cand executa lucrari cum emite factura?
Deci problema e si la cel care accepta servicii la negru. This post has been edited by wolfin: 11 Dec 2019, 08:43 |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nu știu cum e cu tăiat țevi sau motostivuit, dar dacă pui polistiren pe casă, tencuiești sau altele de gen, sunt destule autorități publice care te pot întreba dacă ai vaccinurile la zi.
![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
vallixx |
![]()
|
Pot, dar rar spre deloc o fac.
Eu mi-am refacut mansarda. Si prin refacut inseamna dat jos tot si facut din nou. Cu zidarie, cu lemn, rigips, polistiren, tencuiala....etc etc. Nu m-a intrebat nimeni fix nimic, in conditiile in care trec pe strada zilnic masini de politie pentru ca e o scurtatura care-i scoate pe ei mai aproape de circa de politie din cartier. Aveam autorizatie dar nu am pus pe gard placa cu "santier in lucru" sau ceva de genul. E drept, n-am avut stivuitoare dar am taiat tevi, flex, rotopercutoare, am avut tomberon d-ala mare pt deseuri adus de firma de ridicari deseuri fix in strada.....deci un minisantier tot era. This post has been edited by vallixx: 11 Dec 2019, 09:39 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Asta nu înseamnă că nu puteau, legal, să te verifice.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.854 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
De cand vomafone a inceput campania de atragere a cat mai multor clienti cu venituri scazute (aka cartelari care vor mult pe bani putini), a scazut foarte mult calitatea serviciilor...netul e din ce in ce mai slab, acoperirea da rateuri in zone unde inainte nu avea probleme. Mai nou, taie telefonul pentru neplata, desi plata e facuta in termen...fara sa anunte, fara sa mai sune cineva...ma gandesc ca la toti e la fel de prost, nu are rost sa plec la altii, la fel de cacanari...
|
--------------------
Renault
21
1.9dT, 1989
- B 06 FCN MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
D-Ice |
![]()
|
@valixx. Puteau sa te verifice cei de la Politia Locală. La Brăila abia așteaptă sa te întrebe de autorizație și dacă bați în cui în gard pe exterior.
@meganus. Singurii care pot controla munca la negru sunt cei de la ITM, și dacă faci sesizare trebuie sa vina în control. |
--------------------
.
.
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.224 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
QUOTE(b06fcn @ 11 Dec 2019, 10:10) De cand vomafone a inceput campania de atragere a cat mai multor clienti cu venituri scazute (aka cartelari care vor mult pe bani putini), a scazut foarte mult calitatea serviciilor...netul e din ce in ce mai slab, acoperirea da rateuri in zone unde inainte nu avea probleme. Mai nou, taie telefonul pentru neplata, desi plata e facuta in termen...fara sa anunte, fara sa mai sune cineva...ma gandesc ca la toti e la fel de prost, nu are rost sa plec la altii, la fel de cacanari... Eu unul am plecat de la Vodafone nemulțumit de niște chestii și mi-am incercat norocul la Digi de către am fost mulțumit până în prezent. Asta e experiența mea, alții sunt nemulțumiți de Digi..... Decizia îți aparține, eu nu plecam de la Vodafone de lene dar la un moment dat m-am săturat de gherle..... |
--------------------
Ford, Suzuki
Focus 3 combi, SxCross
2016, 2018
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Cred ca cele mai bune servicii, dar nu si cele mai ieftine, sunt la Orange.
Am de ceva vreme in telefon 2 cartele (Orange si Telekom) si este diferenta atat la semnal/acoperire cat si la viteza netului sau mai ales la claritatea sunetului la convorbiti. Plus chestii gen Voice over Wifi, Voice over LTE. |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Eu am de ani de zile abonamente la Orange si niciodata n-am avut vreo problema cu ei. Adica au fost incidente de retea, cand a picat netul la toti abonatii...dar altfel, nimic de reprosat. Si semnal ok, si customer service de nota 10 de fiecare data. Am avut si la Telekom si n-as reveni la ei nici gratis, in rest Vodafone mi s-au parut intotdeauna cei mai scumpi iar de Digi am auzit numai de rau de la cei care mai si ies din orasele mari.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.315 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Digi am pe telefonul juniorului .. abonament de 2 euro cu 50 GB de net si 200 minute oriunde ... au lucrat mult la retea si la acoperire ... nu se compara cu Orange ... dar nici atat de departe cum cred unii nu mai sunt ...
Netul in 4G la orange se misca mai bine .... dar dincolo platesc 9 RON/luna ... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
madhorsefuzzy |
![]()
|
@b06fcn: incearca DIGI. Eu am trecut la ei de la Vodafone, enervat de miserupismul celor de la Vodafone in orice problema.
Am facut mutarea de mai mult de 2 ani. Da, a trebuit sa fac sesizari pentru semnal slab sau inexistent in 3 locatii, dar in mai putin de 1 luna de la fiecare sesizare au imbunatatit semnalul in locatiile sesizate, chiar montand antene unde a fost cazul. Asta de mai bine de 1 an. Nu stiu cum e cu semnalul DIGI de la mosie sau de la Galati. Dar poti verifica cu vecinii care au DIGI pe acolo. |
--------------------
Laguna Grandtour
2011 4Control 2.0dci
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(D-Ice @ 11 Dec 2019, 10:12) @valixx. Puteau sa te verifice cei de la Politia Locală. La Brăila abia așteaptă sa te întrebe de autorizație și dacă bați în cui în gard pe exterior. Asta de cand? Sunt niste constructii dubioase rau prin spatele blocurilor chiar de pe Calarasi, deci nu vreo zona uitata de lume. Sunt unii care la parterul blocurilor, si-au facut extensie in gradina din fata blocului si au mai construit vreo 2-3 camere. Si nu e un singur caz, sunt destule asa. Deci, BR e orasul unde chiar e aproape totul posibil. le: acum e drept, arata mult mai bine, au schimbat exteriorul, au pus gardulet, toate cele. e1.jpg ( Size: 400.8k ) Number of downloads: 150 le2: la nici 200 m mai departe de prima poza, mai e unul e2.jpg ( Size: 476.9k ) Number of downloads: 143 This post has been edited by Avani: 11 Dec 2019, 12:16 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Aia-s baieti finuti cu mult bun simt.
La Brezoi l-am vazut pe unu' care si-a extins balconul la o camera pe spatiul verde. Pe care l-a imprejmuit cu gard inalt, pus incuietoare si tot tacamu'. Nici poveste de autorizatie de constructie sau ceva de gen, si vorbim de minimum 20 mp. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
D-Ice |
![]()
|
@avani. Posibil sa aibă autorizație de construire dacă zici ca sunt făcute demult. Oricum, dacă ai dubii fa sesizare pe site-ul primăriei și ai sa primești răspuns.
http://www.primariabr.ro/petitii-online This post has been edited by D-Ice: 11 Dec 2019, 12:41 |
--------------------
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
QUOTE(madhorsefuzzy @ 11 Dec 2019, 13:00) @b06fcn: incearca DIGI. Eu am trecut la ei de la Vodafone, enervat de miserupismul celor de la Vodafone in orice problema. Am facut mutarea de mai mult de 2 ani. Da, a trebuit sa fac sesizari pentru semnal slab sau inexistent in 3 locatii, dar in mai putin de 1 luna de la fiecare sesizare au imbunatatit semnalul in locatiile sesizate, chiar montand antene unde a fost cazul. Asta de mai bine de 1 an. Nu stiu cum e cu semnalul DIGI de la mosie sau de la Galati. Dar poti verifica cu vecinii care au DIGI pe acolo. 135 de eoameni din firma am sesizat semnal slab in noul sediu, vodafone... cica asteptam ok pentru investitie.... reclamatii incpeand cu martie. Si nu suntem la tara, o iesire de metrou e fix in fata. Orange are abonamentele de firma si antene in interior, semnal full 4g si la subsol. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 10:29 |