Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Mi-am schimbat sabotii de frina la R25 GTX

tutu
post 25 Feb 2008, 16:08
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Asadar mi-am schimbat sabotii de frina pe spate, fiindca m-am trezit cu o roata blocata. din cauza ca am mers cu frina de mina trasa cam vreo 50 m, dupa care mi-am dat seama, am lasat levierul jos, si am mers mai departe. A doua zi, roata blocata.Dupa ce am demontat tamburul am gasit inauntru un ferodou dezlipit dupa suport si care bloca roata.
Am pus saboti noi pe spate de Dacia Solenza tip FERMIT - Ramnicu Sarat ( 110 Ron / set ) , cara se potrivesc cu tot subansamblul cum se livreaza la kit ( pirghii+suporti etc). Se cunoaste ca sunt de calitate si merg foarte bine.
Ca si comparatie ansamblul mecanismului cu saboti de pe LOGAN este mai mic si nu se potriveste la Re 25 - asta am probat eu inainte de a-i cumpara.
Tot Fermit mai fac si placute frina pt Logan modelul cu discuri de frina ventilate - identic ca la R25 pe fata, dar nu stiu codul sa-l scriu aici.
Garnituri pt pistonas ( diam 22,2 mm) se gasesc la magazine la 18 ron /per roata,am mai schimat si racordurile de frina spate ( 77 Ron /buc) . Am vrut sa va dau de stire si ca idee de pret...

--------------------
Renault 25 GTX Dacia Break 1987 - B-08-BYP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tutu
post 11 Jun 2008, 11:23
Post #2

Membru autentic

From: Bucuresti

Saptamina trecuta mi-am schimbat singur discurile de frana de pe fata, se demonteaza / monteaza foarte usor - e nevoie de o cheie tubulara / surubelnita cu cap Torx , se desfac 2 suruburi si gata ! Discuri fabr. Road House - Spania, cu diam de 259 mm, pt 4 prezoane = 90 Ron /buc.
Puteam sa iau discuri ventilate de Logan dar sunt mai scumpe - DE ORIGINE !
Am pus si placute noi marca FERODO - Belgia = 70 Ron setul , identice de DACIA LOGAN !

--------------------
Renault 25 GTX Dacia Break 1987 - B-08-BYP
+
nik01
post 10 Jul 2008, 20:01
Post #3

Membru

multumesc pentru informatii,mi-au fost de ajutor
deci 4 saboti costa 150 ron cu pirghii si ce este pe ei,cica ar fi de firma(dacia),resoartele le-am cumparat separat cu 50 ron in care intra si cele 4 de fixare si cele 4 table de retinere,un spray curatitor pt frina 15 ron si restul nimic pentru ca am lucrat singur

--------------------
renault 25GTX 1987 - B25SHS
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 16:53
Dacia