ABS obligatoriu la toate mașinile noi vândute în UE
![]() ![]() ![]() |
ABS obligatoriu la toate mașinile noi vândute în UE
rooster |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 27 December 05 From: Tulcea, oras cu strazi jalnice ![]() |
|
||
--------------------
VW
Sharan 131CP TDI
Dacia face putori de automobile, parerea mea ! EX: Nova GTI & Logan 1.4MPI Laureate Plus. Aveam sentimentul ca am cumparat de la sh dupa ce am vazut cat a economisit francezu la masina mea noua.
|
|||
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Un lucru foarte bun, in alte state UE era de ceva vreme obligatoriu.
Acum se explica de ce Sandero are ABS standard, stiu cei de la Dacia ceva, altfel 100% nu il puneau obligat fortat. This post has been edited by Corbu': 19 Jun 2008, 20:15 |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
pacat ca nu e si AC-ul obligatoriu ca in unele tari precum Israel, poate asa ar scuti capetele unora de multi pumni auto acordati ulterior.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Dacia Linuxis |
![]()
|
![]() Membru zburator Group: Members Posts: 51 Joined: 13 May 08 ![]() |
Foarte bine. In Germania vor sa impuna ESP si cauciucuri ecologice (adica mai silentioase, care intampina mai putina rezistenta la rulare).
|
--------------------
---
----
----
|
|
BAD_MF |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 681 Joined: 9 May 05 From: Iasi ![]() |
In Germania este altceva..
Nici plumbul clasic nu mai este permis la roti in Germania, tot datorita unor factori ecologici. |
--------------------
Seat leon FR
1.8 TURBO
2003
- IS-xx-COD 9.5j 255/35R18>>8.5J 225/40R18 PORSCHE CHROME WHEELS
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Si cum se zvoneste ca si la Logan Phase 2 ABS va fi standard inseamna ca s-a scos francezul.
|
--------------------
------
------
------
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu se compara Romania la clima cu Israelul. Si de ce sa bage mana in buzunar la om daca nu vrea AC ? Si dupaia sa apara multi ca pfuai ce scumpa si prima versiune cai cu 4-500 de euro mai mult.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Si, in plus, multi oameni nici nu suporta A/C ...
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
E corect. Eu impuneam ABS obligatoriu si ESP ca posibila optiune pe orice model (normal, contra cost) . La fel si AC-ul.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
Aia ar fi o chestie buna sa-i oblige sa-l puna la optionale, sa nu fi nevoit sa-ti iei laureate daca vrei AC, sa fie si la versiunile inferioare.
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
mai degraba decat AC-ul standard, ar fi 2 airbag-uri standard, nu unul cum e acum la noi, ba chiar am impresia ca merge si fara (logan van-ul chel parca n-are airbag nici la sofer)
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Chestiile care tin de siguranta (atat a soferului cat si a celorlalti participanti la trafic) e normal sa fie impuse (ABS, gume ca lumea, ESP, AFU, etc)
Chestiile care tin de confortul personal nu vor putea fi impuse niciodata si nici nu e normal (AC, scaune de piele, etc) |
--------------------
.
.
.
|
|
Serje |
![]()
|
Cele care tin de siguranta celorlalti participanti la trafic da, dar cele care tin de siguranta soferului de ce sa fie impuse? Daca mie mi se rupe de siguranta mea, si nu vreau sa dau niste in plus?
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai, da parca ABS-ul era obligatoriu de mai de mult, parca acuma au facut obigatoriu AFU din cate am citit eu prin alte locuri.
Numai ca traducerea comunicatului in limba romana lasa de dorit. LATER: Uite ca am gasit si linkurile: Comunicat in limba Engleza Comunicat in limba Romana This post has been edited by zodrac: 21 Jun 2008, 09:50 |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
Ai dreptate.
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
zodrac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 426 Joined: 13 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Ei ce sa faci, eu m-am obisnuit sa nu mai cred nimic din ce zice presa romana pana nu ma informez din mai multe surse.
Later: cred ca ar trebui schimbat putin titlul topicului. This post has been edited by zodrac: 23 Jun 2008, 18:09 |
--------------------
*
*
* Dacia Logan Ambition 1.5 dCi - iunie 2006
|
|
rooster |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 27 December 05 From: Tulcea, oras cu strazi jalnice ![]() |
QUOTE(zodrac @ 23 Jun 2008, 18:08) Toate sistemele Brake Assist Systems (BAS) amplifica presiunea in sistemul de franare mult mai mult si mai repede fata de servofrana clasica, iar fara minimul de ABS multe masini se vor transforma in proiectile pe o traiectorie necontrolabila in momentul franarii. http://www.conti-online.com/generator/www/...istents_en.html |
--------------------
VW
Sharan 131CP TDI
Dacia face putori de automobile, parerea mea ! EX: Nova GTI & Logan 1.4MPI Laureate Plus. Aveam sentimentul ca am cumparat de la sh dupa ce am vazut cat a economisit francezu la masina mea noua.
|
|
ovidiumuresan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 25 May 08 ![]() |
Nu ar fi chiar asa daca nu ar fi lumea (tara noastra) plina de cretini care nu isi au locul pe sosele si se cred vreun Schumacher sau Senna, fara sa tina cont ca pe sosele nu circula doar ei, ci sint mii de oameni in fiecare zi. Din pacate e tot mai plina Romania de astfel de specimene care sint o adevarata amenintare pentru viata unora care poate circula regulamentar. Daca ai masina fara ABS, e chiar asa greu sa constientizezi lucrul asta si sa circuli cu un gram de prudenta in plus si cu viteza adaptata tipului de masina pe care il ai si bineinteles drumului pe care circuli ? Nu toti am crescut cu masini cu ABS, sint unii dintre noi care au sute de mii de kilometri parcursi cu Dacie sau cu alte masini care n-aveau ABS si ESP cine stie ce alte sisteme anti cretinism. E bine totusi ca va fi obligatoriu ABS-ul la toate turismele noi. Poate asa se mai salveaza vieti...
|
--------------------
Dacia
1310 T
1996 1.6 carb dublu corp
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Parerea mea e ca ABS, ESP si toate acronimele ce tin de siguranta activa ar trebui sa fie standard, chiar daca ar insemna ca masina sa fie cu cateva sute de euro mai scumpa.
Inteleg trapa, xenonul, pielea, etc.. ca fiind mofturi care poate unii chiar nu le vor, dar nu cred ca ar trebui sa fie optional ceva ce tine de siguranta (inclusiv airbaguri aditionale). |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 10:32 |