Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Clio Symbol Stabil, sau cum ii marim stabilitatea unui clio symbol

85dci
post 20 Feb 2009, 20:20
Post #1

Membru incepator

Group: Members

datorita faptului ca eu nu prea ma simt in siguranta in masinuta, ma tot bate gandul sa ii fac ceva sa fie mai stabila. Multi au inceput sa imi zica ca nu prea am ce sa ii fac, ca nu se merita, ca decat sa investesc in ea, mai bine iau alta, sau glume de genul "mergi cu ea incarcata", de aceea postez aici, poate are cineva si alte idei

Pentru inceput m-am gandit ca la inceputul verii sau mai bine zis, pe la inceputul lui mai, sa ii achizitionez un set de jenti + anvelopele necesare, dar acestea sa fie mai "late" decat cele stock.

Iar in faza urmatoare, ma gandesc sa ii schimb kitul de suspensie cu ceva care sa imi coboare garda mai jos.(am vazut ca alexumf a schimbat pdg-ul cu bilstein la megane-ul lui si ca e multumit de schimbare).

ce as vrea sa aflu de la voi, caci sigur stiti mai bine...e sa imi ziceti ce jenti anume as putea sa pun, in locul celor stock(mentionez ca in carte am trecut doar r14, nu si 15, so...posibile probleme cu politia), Cat de late pot sa pun anvelopele, cei de la renault mi-au zis ca schimband dimensiunile nu mai am garantie la trenul de rulare(e ceva grav? ma refer la faptul daca se poate strica ceva doar din cauza asta). Si bineinteles astept si alte recomandari, sfaturi si sugestii....daca a mai facut cineva ceva de genul schimbatul suspensiei pe symbol...

era sa uit, e vorba de un symbol de 85 de cp, dci, fidji, phase 4, 2008

multumesc anticipat

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 Dci 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
R19/16v
post 20 Feb 2009, 20:33
Post #2

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Anvelope mai late nu inseamna neaparat aderenta mai buna. Concentreaza-te asupra suspensiei, si fa-o ca la carte, daca vrei sa faci ceva.

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
85dci
post 20 Feb 2009, 21:04
Post #3

Membru incepator

ok, si anume catre ce sa ma orientez? tot catre bilstein?, am vazut pe site ca nu specifica pentru symbol, ci doar pentru clio...oare se potrivesc? ideea e ca vreau sa o fac sa stea mai lipita de sosea, pentru ca imi da impresia ca ma va arunca odata si odata...

--------------------
+
Bliss
post 21 Feb 2009, 10:54
Post #4

-

Vezi in talon, nu in cartea masinii. La a mea sunt trecute si R15. Pentru stabilitate poti pune anvelope cu talon mai mic. Ai grija cu suspensia - daca o faci prea tare o sa ai probleme cu greierii.

--------------------
- - -
+
85dci
post 21 Feb 2009, 16:02
Post #5

Membru incepator

in talon am trecut 175/65 r14 82t, doar atat...cu suspensia nu stiu inca la ce sa ma uit....

--------------------
+
rak
post 23 Feb 2009, 22:27
Post #6

Membru incepator

Cu stabilitatea este mai greut putin la symbol , are comportamentu ala de masina usoara dar clar ca sa stea mai bine pe drum trebuie lasata mai jos ca este de unde destul numai ca dupaia nu mai poti merge chiar pe oriunde cu ea numai pe asfalt bun , avantaje si dezavantaje.
Si rotile mai late ajuta , eu am 205/40/17 si altfel sta masinuta pe drum, in curbe etc.. partea care nu imi convine este ruliu care il face parca putin cam mare si da o senzatie de instabilitate.

--------------------
Renault CLIO 2007 DCI 70 CP EURO 4
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 04:26
Dacia