Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

26 Pages « < 17 18 19 20 21 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Camera foto

buzasparta
post 31 Aug 2012, 07:01
Post #541

Membru autentic

Group: Members
From: Judetul Romanica

un obiectiv fix nu are zoom.de exemplu un obiectiv de 200 nu are zoon, e 200mm si atat.unul sa zicem de kit 18-55 are zoom1,3.18 e capatul de wide si 55 de tele atat cat este tele 55.
noaptea oricum cresti iso dar trebuie sa maresti si timpul de expunere.si eventual sa folosesti un trepied.

This post has been edited by buzasparta: 31 Aug 2012, 07:03

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
A l e x
post 31 Aug 2012, 08:11
Post #542

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Madriann: Teoretic 550D, 600D si 650D sunt la fel de bune. Evident, daca poti lua 650D sa ai cel mai nou model, de ce nu? Dar avand in vedere ca tu nu ai pretentii de fotograf, si vrei doar sa te joci, ia oferta cea mai buna. Sub 550D nu as recomanda sa iei doar pentru ca 550D-ul filmeaza superb, orice e mai vechi decat el lasa de dorit.

Dar eu n-ar trebui sa-ti dau sfaturi, folosesc dSLR-urile strict pentru filmat si mai trag si o poza din cand in cand. Nu ma pasioneaza fotografia aproape deloc, fac poze doar cand am nevoie (de ex. pentru timelapse). Asa ca sfaturile mele se incheie aici, asculta-i pe altii mai priceputi.

Oricum, n-ai cum sa gresesti. Toate aparatele sunt bune, si toate fac poze bune. Depinde mult de tine, de asta la inceput e bine sa dai cat mai putini bani si pe parcurs sa-ti tot cumperi obiective daca simti nevoia. Eventual faci un upgrade dupa un an sau doi si-ti iei ceva serios (gen 7D, sau iubirea vietii mele: 5D)

Spor la cumparaturi!

This post has been edited by A l e x: 31 Aug 2012, 08:12

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
T.rac3Er
post 31 Aug 2012, 08:25
Post #543

cr8or

poate nu ar fi cazul sa sari direct la dslr atunci.
sunt destule ap foto cu obiectiv al lor cu zoom impresionant inlocuind si cel standard si tele-ul care fac poze bune.
logic ca obiectivele dedicate (cele de calitate) produc rezultate specifice mult mai bune avand lentilele aranjate doar pt un "specific task" (romgleza pt cine are probleme) decat unul care face de toate.

cresti in ISO sansele sunt foarte mari sa ai pierderi de calitate, pixelare, adica noise.
si aici intervin senzorul si procesorul de informatii.

noaptea blitz sau trepied fara blitz cu timp de expuinere marit, si cu iso tinut in frau

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
Gill_ro
post 31 Aug 2012, 09:09
Post #544

..Nici paine fara munca, nici munca fara paine..

From: Bucuresti

@Madriann poti incerca pentru inceput un aparat tip bridge - http://www.f64.ro/fuji-finepix-hs-30-exr-z...mp-full-hd.html ti-am dat un exemplu de la Fuji. Pentru ceea ce vrei tu sa faci eu zic ca e perfect iar daca incepi sa il folosesti pe modul manual si sa iti faci tu singur setarile pe viitor iti recomand sa treci pe un dslr.

--------------------
Renault Megane II.1 / Megane IV GT /// - = B-006-ILL 2004 Sedan Privilege 1.5 dci / 2017 GT 1.6 dci
Mi-e grea maturitatea, mi-e greu să fiu docil,
Aș da orice pe lume să redevin copil!
+
buzasparta
post 31 Aug 2012, 09:31
Post #545

Membru autentic

poze cu blitz cand fotografiezi luna? la un portret da. normal ca apare zgomotul in imagine la iso mai mare dar nu te pune nimeni sa faci poze la 16000 cand abia se intuneca sau ai ceva lumina prin imprejurimi.
poate au inbunatatit fuji30 fata de 20 ca erau destui acre se plangeau ca se blocheaza si se incalzeste foarte tare.

--------------------
233 SP 94
+
T.rac3Er
post 31 Aug 2012, 09:36
Post #546

cr8or

da, luna cu blitzul. happy.gif vorbeam de poze de seara, unde ai nevoie de viteza.

avantajul la fuji ala e ecranul care ofera avantaje fotografului

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
M i h a i
post 31 Aug 2012, 09:36
Post #547

QUOTE(Gill_ro @ 31 Aug 2012, 09:09)
@Madriann poti incerca pentru inceput un aparat tip bridge
*

Sunt de acord cu tine ca poate incerca pt inceput un aparat de genul,dar nu sunt de acord sa iei o struto-camila , mare cat un dsrl.Daca vreau bridge o sa cumpar unul mic , nu sa tin 3kg de aparat si nici macar sa nu fie dsrl. Daca vrea asa ceva se poate uita si la http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/pro...wershot_sx40_hs

parerea mea ™ tongue.gif

--------------------
------ ------ ------
+
A l e x
post 31 Aug 2012, 09:50
Post #548

Mai avem putin si ii recomandam omului sa faca poze cu telefonul si sa uite de aparatul foto biggrin.gif

Adevarul e ca un dSLR pentru un amator e ca un buldozer pentru un castel de nisip. Dar avand in vedere ca un dSLR entry level nu e foarte scump, nu cred ca e o idee rea sa-ti cumperi unul. Dar singurul lucru de care trebuie sa fii sigur e ca vrei sa faci poze doar de dragul de a face poze, nu doar sa-l iei in concedii.

Eu dupa ce am carat un dSLR dupa mine in avion si pe strada, am ajuns la concluzia ca mai bine faceam poze doar cu telefonul. E mult mai simplu. Sau macar o sapuniera micuta.

dSLR IS TEH OVERKILL!!111

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
eugenTL
post 31 Aug 2012, 10:52
Post #549

Membru autentic

From: Tulcea/Bucuresti

@Madriann: parerea mea e sa iei de la f64..pe langa faptul ca au niste oferte super ok in caz de ceva sunt seriosi cand vine vorba de garantie
Nu te arunca la dslr-uri scumpe ca cel putin pt tine nu se merita..dar un entry level cum mi-am luat eu: nikon d3100 iti poti lua..in 2-3 sapt il inveti, sunt atatea tutoriale, carti...iar la f64 poti participa si la un curs unde inveti chestiile de baza sau chiar chestiile profi...depinde ce curs vrei. Daca iei de la ei, participi la cursuri la jumatate de pret.

Eu pe nikon d3100 l-am prins la oferta cu cele 2 obiective ( unul de portrete sa zic asa si unul cu zoom mai mare ) + filtru uv + gentuta + card la 2200ron. Dar vad ca nu mai au pachetul la oferta, dar au altele cum ar fi:
http://www.f64.ro/nikon-d3100-kit-18-55mm-...-52mm-3282.html

Cu acest obiectiv insa nu vei putea face zoom pana la crucea de pe munte smile.gif, deci daca vrei si zoom ori iti mai iei un obiectiv de zoom si vei avea doua iar uneori iti e greu sa stai sa le schimbi intre ele, ori cea mai buna varianta pt tine ar fi sa-ti iei aparatul (doar body) si separat sau tot la oferta un obiectiv 18-270 (care face treaba ambelor obiective enumerate mai sus (si apropiere si zoom...avantajul e ca nu te mai stresezi cu 2 obiective): http://www.f64.ro/nikon-d3100-tamron-af-18...nikon-2567.html

PS: seara-noaptea e obligatoriu un trepied pt poze bune

--------------------
Renault Megane II my edition (18+low+r26 look)
+
A l e x
post 31 Aug 2012, 11:17
Post #550

Nu e in Romania, deci nu are de ce sa cumpere de pe f64.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
eugenTL
post 31 Aug 2012, 11:58
Post #551

Membru autentic

Asa e, scz n-am obs! smile.gif

--------------------
+
Madriann
post 1 Sep 2012, 14:16
Post #552

Membru autentic

From: Tunisia

QUOTE(eugenTL @ 30 Aug 2012, 09:56)
Ca si sfat pt unii care se gandesc sa-si ia aparate mult mai scumpe: Degeaba sariti la aparate de 40-100milioane daca nu stiti sa le folositi.

Inteleg ca tu te-ai nascut cu skill-urile de dSLR. Asta e, mai sunt unii ca mine care o iau de la zero, nu pot sa probez prin magazine pana invat... rolleyes.gif
QUOTE(A l e x @ 31 Aug 2012, 10:50)
Mai avem putin si ii recomandam omului sa faca poze cu telefonul si sa uite de aparatul foto biggrin.gif

up.gif Nu sunteti departe, avand in vedere ultimele posturi.

Cu rugamintea de a pastra proportiile bugetului meu si amatorismul fotografic in speta (adica fara Nikon D Series, EOS 5D, Mark II/III, monitoare Eizo si alte OZN-uri), revin cu ceva impresii dupa ce am cumparat din aeroport o revista de specialitate avand inclusa si un ghid de alegere a lentilelor.

Inteleg ca pot cumpara doar aparatul si separat obiectivele sau pot alege un aparat care are deja un obiectiv standard gen 18-55. Ce nu prea inteleg este de ce aparatul cu acest obiectiv e undeva la 650 GBP, iar un obiectiv 18-55 de la Nikkor costa separat ~450 GBP wacko.gif ...care e smecheria?
Ca va fi Nikon, Canon, Pentax sau Sony, asta va fi ultimul pas. Pana atunci, am nevoie de ajutor sa inteleg mai bine urmatoarele:

- pentru poze in iluminare redusa, care e factorul principal de selectie?

- pentru poze in miscare, care e parametrul important in selectie?

- pentru macro, cum ies pozele cu un obiectiv standard 18-55 mm? (as dori sa evit un obiectiv separat, poate o sa am nevoie doar de 2-3 or pe saptamana);

- zoom: incep sa inteleg partea cu relativitatea la dSLR, mai studiez inca. Totusi, pentru amatori: ce tip de obiectiv trebuie sa am in vedere pentru un zoom (clasic) de ~5x;

- pentru partea de stabilizator de imagine, am vazut ca unele obiective au ceva inclus (VRI/II, IS sau asemanator). Banuiesc ca obiectivul inclus stock nu are asa ceva, de asta ma gandesc sa iau aparatul fara obiectiv si sa cumpar separat obiectivul cu VR. Am inteles bine sau mai citesc odata?

- obiectivele astea separate - au ceva motorase inauntru pentru AF sau ma joc eu cu inelele pana mi se pare ok (nu de alta, dar port ochelari si s-ar putea sa fiu subiectiv icon_mrgreen.gif )

Nu in ultimul rand, mi s-a aprobat bugetul pentru camera undeva pe la 650-700 GBP plus un obiectiv de ~400 GBP (poate imi ies de doua daca iau de la Tamron sau Sigma). In masura in care aveti timp si avand in vedere scopul aparatului, poate imi dati vreo idee despre ce aparat + obiectiv(e) separat(e) v-ati orienta voi.
Sa nu depaseasca 1100-1200 GBP ca am discutii in casa pe urma. blush.gif

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
buzasparta
post 1 Sep 2012, 16:57
Post #553

Membru autentic

Alege si aparatul si obiectivele in functie de ce vrei sa fotografiezi.18-55 nu face macro cine stie ce dar daca il inversezi si folosesti un inel inversor mai scoti ceva.
5D nu prea e amator.Dimpotriva. Stabilizarea : cam toate au in ziua de azi stabilizator incorporat ca si af.Obiectivele vechi pe filet nu au af se poate folosi un obiectiv pe filet cu inel adaptor care are confirmare de focus.
Poze in lumina redusa? Obiectiv mai luminos dar scump uneori chiar si sh, diafragma mai deschisa,iso putin mai crescut, timp mai mare de expunere.depinde cat de intuneric este.Sau blitz fie simplu fie in combinatie cu alte lumini.
Cum am mai spus depinde ce vrei sa fotografiezi.

This post has been edited by buzasparta: 1 Sep 2012, 18:27

--------------------
233 SP 94
+
eugenTL
post 1 Sep 2012, 19:48
Post #554

Membru autentic

QUOTE(Madriann @ 1 Sep 2012, 14:16)
Inteleg ca tu te-ai nascut cu skill-urile de dSLR. Asta e, mai sunt unii ca mine care o iau de la zero, nu pot sa probez prin magazine pana invat...  rolleyes.gif

M-ai inteles gresit..nu m-am nascut cu skilluri de dslr..dar invat. Nu ma refeream la tine, ci la toti care vor aparate de peste 30milioane doar ca e cool si mare si wow ce poze fac unii; Stiu destule exemple cu astfel de aparate care le folosesc pe modul automat si se mira cum de eu cu un entry level fac poze mai bune ca ei.
Tu de ex cu aparatul meu ai face poze fix cum vrei tu, dar dupa ce-l inveti.

ps: vorbeai de obiective cu vr.. la mine ambele au vr care te ajuta mult mai ales in filmarea hd, si ambele le-am primit cu aparatul
Dupa cum te vad eu, esti destul de pretentios deci clar iti recomand un entry level+trepied; nu-ti lua ceva mai inferior ca vei regreta mai tarziu...mai bine mai astepti daca n-ai 25milioane ( nu m-am uitat la curs valutar sa transform GBP sorry biggrin.gif )

--------------------
+
Madriann
post 7 Sep 2012, 10:57
Post #555

Membru autentic

From: Tunisia

Ok...am cam ajuns spre final cu documentarea, "finalistii icon_mrgreen.gif fiind :

1. Canon EOS 650D Digital SLR Camera - Black (Inc. 18-55mm f/3.5-5.6 IS II Lens Kit) - Price:
£667.80 & Free Delivery with Amazon Prime
You Save: £132.19 (17%)

- 18-55 inteleg ca e ceva de uz general, pare destul de rapida si imi rezolva partial problema cu stabilizarea (IS II inteleg ca e similar cu VR II de la Nikkon);
- pentru iluminare redusa, cred ca o sa cumpar separat o lentila de 50 mm f/1.8, pretul e undeva in jur de £100. Astept insa sa ma lamuresc ce poate face cu obiectivul standard.

2. Nikon D3200 Digital SLR Camera with 18-55mm VR Lens Kit - Black (24.2MP) 3 inch LCD Price:
£473.62 & Free Delivery with Amazon Prime
You Save: £176.37 (27%)
- acelasi obiectiv, dar cu stabilizator de imagine mai slab probabil (nu e VR II)
- aceeasi optiune cu obiectivul de 50 mm, aceleasi preturi;
- am impresia ca rezolutia e mult mai buna, citisem pe undeva ca la 24.2 MP, Nikkon cam sare calul pentru Entry level si ataca aparate mai pretentioase (un Sony cu aceeasi rezolutie pleca de la £800.

Delta e cam £180, bani numai buni de un alt obiectiv si o geanta. Cand am timp, o sa ma uit prin fisa tehnica, pana atunci, pareri?

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
buzasparta
post 8 Sep 2012, 16:34
Post #556

Membru autentic

--------------------
233 SP 94
+
T.rac3Er
post 8 Sep 2012, 18:15
Post #557

cr8or

QUOTE(Madriann @ 1 Sep 2012, 15:16)
Ce nu prea inteleg este de ce aparatul cu acest obiectiv e undeva la 650 GBP, iar un obiectiv 18-55 de la Nikkor costa separat ~450 GBP wacko.gif ...care e smecheria?

ei asta e exact motivul pt care nu ar trebui sa arunci cu banii pe asa ceva.
esti precum pustii care rpimesc masini scumpe de la parinti tocmai pt ca au bani si de ce sa nu isi ia. sa se lafaie si sa se dea mari.

daca tot ai banii poti sa ii tii deopate pana iti faci mana pe o jucarie accesibila la 300 euro, si inveti ce e bun si ce nu pt tine. atunci vei invata de ce obiectivele ajung sa coste cat body-uri in sine, si chiar mult mai mult.
pe langa senzor si procesarele de imagine, o fotografie depinde de...de...lentilele prin care acea imagine ajunge la acel senzor.

daca ai ceva si habar nu ai sa il folosesti, si cu atat mai mult nu vei folosi la intreaga capacitate acel ceva acel aparat va fi precum un megane rs f1 team folosit pe dorobanti. cocalareala si impresionism.
toatye cele bune si spor la boze artistice.
doar pt concedii e EPIC FAIL o asemenea solutie. pot sa iti detaliez rational de ce.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
buzasparta
post 8 Sep 2012, 19:48
Post #558

Membru autentic

Sunt aparate de generatie mai veche 550d sau d5100 sau d3100 la care iti trebuie obiective bune- si scumpe- pentru rezultate mai bune.Vezi pe piata obiective -L-uri- care sh sunt la pret de body nou.

--------------------
233 SP 94
+
bz_26_zzz
post 8 Sep 2012, 19:57
Post #559

Membru autentic

From: Buzau / Bucuresti

Sunt putin off-topic dar am vazut astazi oferta si la majoritatea produselor NIKON au garantie extinsa de 5 ani. Este o chestie foarte misto acest lucru si cu ocazia asta mi-am luat si eu unul.

--------------------
Audi Q7 2014
+
buzasparta
post 8 Sep 2012, 20:28
Post #560

Membru autentic

sa-l folosesti cu placere.

--------------------
233 SP 94
+
bz_26_zzz
post 8 Sep 2012, 21:02
Post #561

Membru autentic

Multumesc. Sunt foarte misto dslr-urile astea. E prima data cand pun mana pe ele. ph34r.gif

--------------------
Audi Q7 2014
+
T.rac3Er
post 9 Sep 2012, 11:42
Post #562

cr8or

da, da garantie...sper sa nu ai nevoie de ea si sa te puna pe tine sa platesti, cum am avut eu de-a face. desi nu i-am facut nimic, constructia defectuoasa pune presiune pe displayul spate cand apesi pe butoane.
nikkon=panarame

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
eugenTL
post 9 Sep 2012, 13:23
Post #563

Membru autentic

Pai de ce sa apesi pe ele tare ca si cum n-ar merge.. cand ele au nevoie doar de o simpla atingere blink.gif

This post has been edited by eugenTL: 9 Sep 2012, 13:23

--------------------
+
T.rac3Er
post 9 Sep 2012, 15:31
Post #564

cr8or

chiar nu era cazul de comentariu.
am avut pana acum o gramada de gadgeturi moderne si folosesc cu bun simt orice. e vorba de un produs slab calitativ si un service la fel. un sistem de tracking nefunctional si non-intuitiv, desi ei ti-l recomanda ca sursa sigura.
bleah.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
eugenTL
post 10 Sep 2012, 00:01
Post #565

Membru autentic

Ba era cazul de comentariu intrucat e un forum si oricine are dreptul la o parere down.gif
Tu probabil ai avut ghinion si stiu destui posesori de nikon, ba mai mult exista un prieten care chiar isi bate joc de aparat si pur si simplu nu cedeaza
Cat despre "un sistem de tracking nefunctional si non-intuitiv" as spune ca-si face treaba f bine, cel putin la mine si cel putin deocamdata.

Oricum e cale lunga pana la a spune ca NIKON=panarame. NIKON nu prea poti compara cu CANON, valabil si invers la fel cum nici MERCEDES cu BMW. Tine doar de gusturi si subiectivism, intrucat ambii producatori fac aparate/masini bune.

This post has been edited by eugenTL: 10 Sep 2012, 00:02

--------------------
+
bz_26_zzz
post 10 Sep 2012, 07:16
Post #566

Membru autentic

QUOTE(eugenTL @ 10 Sep 2012, 01:01)
Oricum e cale lunga pana la a spune ca NIKON=panarame.  NIKON nu prea poti compara cu CANON, valabil si invers la fel cum nici MERCEDES cu BMW. Tine doar de gusturi si subiectivism, intrucat ambii producatori fac aparate/masini bune.
*

up.gif

--------------------
Audi Q7 2014
+
Hack
post 10 Sep 2012, 07:40
Post #567

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

QUOTE(T.rac3Er @ 9 Sep 2012, 12:42)
nikkon=panarame
*

radmasa.gif Hai sa vorbim ca sa ne aflam in treaba! Daca tu ai avut probleme cu un aparat de-al lor asta inseamna automat ca tot ceea ce face Nikon e de kkt?! Daca eu nu am avut pana acum nici o problema cu D7000-ul ce sa spun? Ca Nikon face super aparate foto? Hai sa fim seriosi si sa nu ne mai lansam in declaratii d'astea gratuite. sleep.gif

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
A l e x
post 10 Sep 2012, 10:59
Post #568

Si eu sunt cu Canon, dar a spune ca Nikon face panarame e cam aiurea. Diferentele dintre Canon si Nikon sunt minore si nici nu se simt, poate doar la filmat. Oricum, sunt la acelasi nivel.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
buzasparta
post 10 Sep 2012, 11:02
Post #569

Membru autentic

Parerile legate de care e mai bun sunt de multe ori subiective.Un fotograf care a mers fie pe Canon fie pe Nikon va spune ca ce a folosit el e mai bun.Nici un fotograf sponsorizat de una din firmele mari de camere nu va spune ca alea de la concurenta sunt mai bune.Si daca nu ma insel in prezentarea unui dslr Nikon a fost bagata o poza facuta cu un Canon.Cand fotograful care era sponsorizat de Canon a sesizat chestia asta a iesit putin fum si cei de la Nikon au scos imendiat poza din prezentare.
Camera e ca si masina: cea mai buna e fie aia de o ai sau aia de ti-o poti permite fara sa mori de foame pentru ea.

--------------------
233 SP 94
+
M i h a i
post 10 Sep 2012, 12:06
Post #570

QUOTE(A l e x @ 10 Sep 2012, 10:59)
Diferentele dintre Canon si Nikon sunt minore si nici nu se simt
*

te referi la greutate? icon_mrgreen.gif

--------------------
------ ------ ------
+
26 Pages « < 17 18 19 20 21 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 17th August 2025 - 19:12
Dacia