Camera foto
![]() ![]() ![]() |
Camera foto
zax |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Hyundai/ex Renault
I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|||
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
daca nu ma insel D3100 nu are CLS, deci in mod sigur nu se adreseaza amatorilor.
cat despre canon si cls.. am scris mai sus. This post has been edited by rtBK: 16 Feb 2011, 10:10 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
zax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 724 Joined: 11 February 04 From: Bucuresti ![]() |
cu siguranta, se adreseaza numai "profesionistilor" cu D300. Asa-i ca te-au consultat pe tine cand l-au facut? De fapt cred ca ti-au cerut si voie, canon probabil n-are pentru ca nu-i lasi tu
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
aprilie 2022/iunie 2006 "Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
zax.. te-ai trezit frustrat de dimineata?
Nu au pus cls pe d3100, ce vrei de la mine? Pe langa asta d3100 e entry level care se adreseaza incepatorilor/amatorilor, din cauza asta are si guide incorporat ca sa te invete cum sa fotografiezi. Din cauza asta probabil ca cineva care nu stie cum functioneaza un aparat sau sa fotografieze este foarte probabil sa nu il intereseze CLS. Daca chiar vrea exista alte optiuni, dar nu isi au rostul Cat despre canon, repet.. am scris mai sus... dar repet special pentru tine. 600D are sistem WIRELESS gen CLS de la nikon si pentru acel sistem au lansat 2 BLITZURI NOI. |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
zax |
![]()
|
de fapt m-am trezit chiar bine dar mi-ai stricat tu ziua.
si asa... deci le-ai dat voie si alora de la canon sa faca cls... te-au prins intr-o pasa buna, asa-i? This post has been edited by zax: 16 Feb 2011, 11:29 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
rtBK |
![]()
|
ti-ai stricat singur ziua
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
zax |
![]()
|
e uite ca aici ai dreptate. io-s de vina, ca pierd timpul sa-ti citesc posturile.
|
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
QUOTE(zax @ 16 Feb 2011, 10:04) @ VyRuZ: trebuie sa-ti spun ca esti intr-o mare eroare. CLS-ul functioneaza pe IR si da rezultate in conditii incredibile. A functionat in dulap ikea (d-ala cu usa de sticla sablata), a functionat si ascuns dupa mobila. Functioneaza si afara la distante rezonabile... ok, poate nu in soare direct dar cine trage in soare direct cu blituri pe patina? zax, rtBK se referea la sistemul CLS încorporat în aparatele foto Nikon, cel care controlează flashgun-urile "slave" via flash-ul încorporat în aparat, și la CLS-ul încorporat în SB-uri. Acest "tip" de CLS funcționează via secvențe de flash-uri purtătoare de informații. Flash-urile respective se desfășoară în spectrul vizibil. Tu, pe de altă parte, te referi la CLS-ul comandat de SU-800, care da, este via infraroșii. Însă în IR sau în spectrul vizibil, tot dracul ăla e: când vrei să faci un set-up STROBIST, adică cu flashgun-uri, pe lumină mai puternică, goodbye Argentina. Pt. locații închise, unde lumina se reflectă in pereți, e totul OK. Deseori. P.S. - La poze de eveniment îți iei mai bine câteva flashgun-uri manuale, cu tot cu geluri de compensare, le reglezi cât de cât și apoi mai tragi acasă de RAW-uri. Sigur, ideal ar fi să ai SB-uri ca să îți meargă i-TTL-ul, dar la cât costă... dai faliment instantaneu. This post has been edited by VyRuZ: 16 Feb 2011, 13:08 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
zax |
![]()
|
Voua va place cearta nu discutia. Pe scurt si-am incheiat:
- CLS-ul e unul singur si de un singur fel, prin IR. Citeste manualul aparatului daca nu ma crezi. SU-800 a fost creat pentru aparate gen d3 care nu au blit integrat. - CLS-ul merge ziua, afara. Uite exemplu - poza facuta de rtBK vara, afara, cred ca in jurul orei 14.00 la renault all days. In lumina aia puternica de care spui, chiar daca ar merge comanda optica, "flashgun-urile" sunt prea slabe. Alea-s conditii speciale care necesita dotari speciale. - Daca tu crezi ca e asa simplu cu blituri manuale te invit sa il folosesti pe cel de pe aparat in modul asta la prima petrecere la care te duci. Regleaza-l "cat de cat" si "trage acasa de RAW-uri" iar apoi sa vi sa ne spui cum e "mai bine". - Nu stiu ce cauta gelurile in discutia asta si ce legatura au ele cu expunerea... probabil niste cuvinte aruncate doar asa, sa se vada ca stim. This post has been edited by zax: 16 Feb 2011, 17:42 |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
rtBK |
![]()
|
Pe langa CLS au si modul pentru a declansa automat prin foto celula si le poti declansa o data cu blitzuri de studio, aparate canon orice... numai ca pe soare nu prea functioneaza si uneori se declanseaza singur ( probabil de la soare ).
Si cls-ul e limitat, nu poti sa pui tun de 300 mm sa te duci in pom si sa declansezi, intradevar. Nu am incercat totusi cu SU800 This post has been edited by rtBK: 16 Feb 2011, 17:50 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
zax |
![]()
|
Aia e functie dumb slave (nu stiam ca au si bliturile nikon, stiam de unele sigma - sb600 n-are)
Dumb slave = blitul e setat in mod manual si declanseaza cand simte lumina altui blit. Transmiterea setarilor prin intermediul declansarii luminii blitului nu este eficienta (d-asta s-a si ales sitemul IR) si iata de ce: Cum functioneaza sistemul TTL: blitul da un preflash la o anumita putere, aparatul cunoate puterea descarcarii, cunoaste distanta pana la subiect (i-o spune sistemul AF), masoara expunerea si comanda blitului cu ce putere sa descarce flash-ul pentru o expunere corecta Sistemul CLS lucreaza aproximativ la fel in sensul ca fiecare grup da preflash-ul lui, aparatul masoara expunerea in scena si comanda fiecarul grup puterea optima de descarcare. Toate astea trebuie sa se intample in cel mai scurt timp posibil astfel incat sa nu existe intarzieri sesizabile intre momentul apasarii declansatorului si declansarea propriuzisa. Transmiterea de informatii se face evident prin impulsuri luminoase care (fiind multe) au o durata semnificativ mai lunga decat un simplu preflash ceea ce ar duce la intarzieri inutile. Alte doua dezavantaje ar mai fi consumul inutil al acumulatorilor precum si la uzura la fel de inutila a lampii blitului (cea mai scumpa componenta a unui blit) |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
QUOTE(VyRuZ @ 16 Feb 2011, 03:34) Nu gresesc 'umpic' deloc, VyRuZ, pentru ca 5D filma aiurea, nu filma la 24 fps. Canon 7D a venit cu 1080p/24p si de acolo a inceput nebunia. N-am spus ca 7D a fost primul care a filmat, am spus ca a fost primul care a filmat 24 fps -- deci bun pentru profesionisti. Update-ul de la firmware la 5D a venit mult dupa 7D. Citeste si tu 'umpic' inainte de a ma contrazice aiurea ![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
zax, nu, pe bune, ești culmea. Dacă tot merge NUMAI prin IR CLS-ul ăsta, explică-mi și mie pe unde emite IR un D300 să zicem, când îi folosești blitz-ul încorporat în modul commander? Sper că n-ai să-mi zici acum că flash-ul încorporat emite IR.
Uite aici un articol destul de complet despre cum folosește CLS-ul PREFLASH-urile-n SPECTRUL VIZIBIL ca să comande blitz-urile din set-up. Repet, singurul IR emitter pt. CLS este SU-800. Mă rog, mai e unul mai mic, dar ăla nu se pune. Și un citat de pe site-ul Nikon: QUOTE(i-TTL Balanced Fill-Flash) Monitor pre-flashes are emitted from a Speedlight before the main flash and reflected off every object in the frame. Monitor pre-flashes are picked up by either the five-segment TTL flash sensor or an RGB sensor. This information, along with data from the Matrix Metering System is analyzed to adjust flash output for the most balanced background/foreground exposure possible. Și de pe același site: QUOTE Method of controlling multiple wireless flash units. The Master sends out a very small light pulses to provide the Remotes and they communicate back subject exposure readings before the main exposure. Effective wireless range is 10m (33') and 30 ° left or right of the Master at longest distance, 60 ° at closer distances. Sper că am fost mai clar acum. În ceea ce privește utilizarea pe lumină puternică, îmi mențin părerea: am testat și nu este foarte fiabil sistemul, adică mai dă rateuri. Prefer oricând un sistem de control wireless, gen PocketWizzard. QUOTE(zax) - Daca tu crezi ca e asa simplu cu blituri manuale te invit sa il folosesti pe cel de pe aparat in modul asta la prima petrecere la care te duci. Regleaza-l "cat de cat" si "trage acasa de RAW-uri" iar apoi sa vi sa ne spui cum e "mai bine". Nu mă refeream la blitz-ul de pe aparat, ci la blitz-uri off-camera. Ca să detaliez, dacă mă pui să pozez un eveniment și îmi dai echipament nelimitat, am să iau oricând niște declanșatoare wireless, câteva Gorillapod-uri și câteva SB-24-uri în loc de nșpemii de SB-600 și un SU-800 ca să am i-TTL prin CLS. Prefer să-mi setez eu manual blitz-urile împrăștiate prin locație (deci nu vorbeam de cel încorporat ori de un extern pe patină) și unde mai am câte un rateu să compensez din RAW. Nu-mi plac fluctuațiile de ** ale TTL-ului. Alex, cum adică filma "aiurea"? Filma 1080p @ 30FPS. Singura problemă a fost aceea că nu puteai controla, în modul video, diafragma, timpul de expunere și ISO-ul, parcă, lucru rezolvat ulterior prin update-ul 1.1.0, dacă nu mă înșel. "Nebunia" a început când a publicat Vincent LaForet clip-ul "Reverie", la scurt timp după lansarea lui 5DMKII, din câte știu eu. Later Edit, pt. zax: Nikon vinde chiar și un filtru transparent la IR pentru blitz-ul încorporat, ca să nu-ți apară-n cadru în spectru vizibil preflash-ul când faci vreun close-up și folosești CLS-ul. This post has been edited by VyRuZ: 17 Feb 2011, 00:57 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Cred ca pentru mine era ultimul paragraf, nu rtBK.
![]() 30 fps e foarte aiurea... Nu arata a film deloc. Nici 25 fps nu arata a film, si vorba aia, e doar 1 cadru in plus pe secunda. E adevarat ca LaForet ala e maniac cu 5D-ul lui si da, el a dovedit ca un dSLR poate filma. Dar nebunia a inceput cu acest clip: Facut, daca nu ma insel, cu un 7D inainte de lansare. Oferit gratuit unui 'workshop' pe care Philip Bloom a pus mana. Si de atunci foarte multa lume si-a vandut aparatura video si a trecut pe 7D-uri. De asta am spus ca 7D-ul a dat nastere nebuniei. A fost primul dSLR care a filmat bine, 1080p, 24 fps, etc... This post has been edited by A l e x: 17 Feb 2011, 00:33 |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
VyRuZ |
![]()
|
Oopsie! Da, la tine mă refeream, Alex. Am corectat.
OK, am înțeles despre ce e vorba. Ca să fiu sincer cu tine, nu mă omor după film, prefer fotografia, și tocmai de aia după ce s-a dus nebunia cu "dSLR care filmează" nu m-am mai interesat de ce se mai face cu dSLR-urile în domeniul video. This post has been edited by VyRuZ: 17 Feb 2011, 01:34 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
A l e x |
![]()
|
Apropo de 5D, a aparut si lung metraj filmat cu el.
Ce-i drept, filmul pare o mizerie, dar cadrele arata bine rau de tot dupa parerea mea. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
rtBK |
![]()
|
asta e primul film aparut cu 5d mk2 ( desi e incredibil nu am banat canon.com din router
![]() http://www.usa.canon.com/dlc/controller?ac...&articleID=2326 vyruz: la cls nu controlezi cu preflashul ala, eu chiar ii pun sg3-ir in fata blitzului.. si daca faci o poza in oglinda cu acel acesoriu o sa vezi ca se face o pata rosie. Pe de alta parte imi dai impresia ca nu te-ai jucat cu sistemul si imi povestesti doar de prin diverse linkuri ce a scris unul si altul legat de acest sistem. This post has been edited by rtBK: 17 Feb 2011, 08:17 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
VyRuZ |
![]()
|
rtBK, după cum am spus, SG3-ul este menit să suprime din cadru partea vizibilă a preflash-ului de comandă, lăsând să treacă doar lumina infraroșie (efect care se poate obține și cu o bucată de film blank, developat). Am spus mai sus că CLS-ul poate fi comandat atât prin IR cât și prin lumină în spectrul vizibil.
Ca să fiu mai precis: QUOTE(nikonians.org) One of the issues with using the built-in flash as a commander is that you sometimes get "light leakage" from the preflash sequence into the actual exposure. Normally it is not a big deal but sometimes if you have something reflective or the light levels are low, you can notice the effect. Nikon makes the SG3-IR which goes in your hotshoe and has a filter on it that blocks most of the visible light (as the CLS are all activated via IR). Not really feeling like paying $12 for this simple device, I looked for alternatives. Mă ocup de fotografie în regim de amator de prin 2005. E drept că am doar scule de la Canon, însă am avut suficiente ocazii și suficientă curiozitate să mă joc cu diverse body-uri, obiective și accesorii de la Nikon (și de la Pentax, din păcate ![]() În concluzie, că poate nu am reușit să fiu eu consecvent în post-urile anterioare: CLS-ul este foarte util, sunt situații în care funcționează foarte bine, iar faptul că Nikon-ul a integrat acest sistem și-n unele body-uri (via flash-ul on-board) este extraordinar (la Canon se poate doar cu gama de vârf a blitz-urilor pe patină sau cu ST-E2); eu sunt de părere că acest sistem nu este însă ceva extraordinar de util pentru că -> 1) ai nevoie de flashgun-uri Nikon, care-s scumpe; 2) sistemul nu funcționează mereu cum trebuie în condiții de lumină puternică sau la distanțe mai mari (ca atunci când faci un shooting la pădure și e ceva soare, ori când vrei să tragi cu un teleu ca să scapi de distorsiuni sau ca să omogenizezi umpic fundalul). QUOTE(zax @ 16 Feb 2011, 10:04) Canon nu vrea multe pentru că sunt idioți domnii de la departamentul de proiectare/marketing. Față de Nikon, sunt mult în urmă în ceea ce privește feature-urile existente în body-uri. Spre exemplu, Nikon are intervalometru în body de nșpe ani; Canon nu, are doar pe compacte. Tot în aceeași idee, sistemul de AF de la Canon este cu ani-lumină-n urmă față de cel de la Nikon. De abia cu 7D-ul au reușit cât de cât să își mai spele rușinea. Când am pus mâna pe un D300 prima dată când a apărut și am văzut cât de bine poate merge focus tracking-ul pe alea 329842 de puncte de AF, îmi venea să-mi vând trusa cu tot cu geantă și să-mi iau D300. ![]() Concluzia: ăștia de la Canon ori sunt tâmpiți, ori nu le pasă de clienți, ori își cumpără vile din banii de cercetare. O zi bună! This post has been edited by VyRuZ: 17 Feb 2011, 12:50 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
![]() cls sau pw. Cel mai mult conteaza sa folosesti ceea ce ai. Cand simti cu adevarat ca sculele tale nu iti fac tie fata (ideilor tale) atunci e cazul sa treci la urmatorul pas. Eu cand am avut ocazia($) si nevoia de mai mult am apelat cu incredere la ei This post has been edited by DrK: 17 Feb 2011, 15:26 |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
rtBK |
![]()
|
vyruz nu trebuie sa te retragi, eu doar imi spuneam experienta cu acest sistem in diferite situatii. Nimic mai mult. Incercam sa iti explic ca nu conteaza daca e lumina sau nu. Trebuie sa recunosc ca nu m-am jucat cu SU800 si eram/sunt foarte tentat de a cumpara unul, dar pana acum nu m-am lovit de vreo situatie in care flashul de pe camera sa nu faca treaba.
Tu in primele posturi ai zis ca pe soare nu functioneaza sistemul si nu puteam sa fiu de acord ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
VyRuZ |
![]()
|
Eu am înțeles de la început ce ai vrut să zici, rtBK. Din păcate, așa-i pe forumuri: ești obligat să discuți fracționat și uneori se diluează ideile etc., ceea ce duce inevitabil la neînțelegeri.
|
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
zax |
![]()
|
QUOTE(VyRuZ @ 17 Feb 2011, 00:12) [...] explică-mi și mie pe unde emite IR un D300 să zicem, când îi folosești blitz-ul încorporat în modul commander? Sper că n-ai să-mi zici acum că flash-ul încorporat emite IR. [...] Nikon vinde chiar și un filtru transparent la IR pentru blitz-ul încorporat, ca să nu-ți apară-n cadru în spectru vizibil preflash-ul când faci vreun close-up și folosești CLS-ul. Dar las-o balta ca vorbim impreuna si ne intelegem separat. O rugaminte, daca ai vreun blog sau ceva galerie pe net cu poze mai altfel facute de tine si vrei, da-mi te rog un link pe PM. Merci |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
A l e x |
![]()
|
rtBK: Doamne ce oribil e cu 30 fps. De asta 7D rulzzzz
![]() |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
VyRuZ |
![]()
|
zax, las-o baltă. Am obosit. Poate chiar așa e, vorbim împreună și ne înțelegem separat. Tu o știi pe a ta, că CLS-ul merge DOAR în IR, eu o știu pe a mea, că merge-n vizibil cu SB-uri & blitz-ul încorporat și-n IR cu filtru IR sau cu SU și aia e. Nu contează, oricum. Cum merge, cum nu merge, merge și asta e mai important.
Am un singur blog foto, pe care-l găsești aici. This post has been edited by VyRuZ: 17 Feb 2011, 19:09 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
zax |
![]()
|
![]() ![]() nici nu m-am mai uitat pe blog, dar iti spun d-acu' ca-mi plac ![]() vb pe pm |
--------------------
Hyundai/ex Renault
|
|
VyRuZ |
![]()
|
OK, am ajuns la o concluzie!
![]() ![]() Case closed! This post has been edited by VyRuZ: 17 Feb 2011, 22:08 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Bun, acum pot sa intreb si eu ceva. Nu are legatura cu aparatele foto, dar e in zona. Am de pozat ceva produse, si de scos fundalul. Cu ce pot sa le fac? Dati-mi niste idei sa cumpar
![]() Produsele in cauza sunt cazane de abur pozate la mine in curte, pe care vreau sa le pun in filicitari de paste si de martie, dar fara fundal (gard, alte produse etc) |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
VyRuZ |
![]()
|
Cel mai lesne de folosit este Adobe Photoshop. Mai există Corel Paint Shop Pro, GIMP etc.
Cea mai simplă metodă de a face treaba este să pozezi acele cazane pe fundal complet alb (adică hârtie ori perete vopsit proaspăt și perfect), într-o cameră bine luminată, și apoi să retușezi eventualele zone rămase cu brush-ul, guma, clone stamp-ul etc. Dacă alegi să elimini fundalul din pozele pe care le ai deja, în cazul în care dorești să iasă treaba cum trebuie, ai să ai de muncă cu lasso tool sau cu pen tool etc. |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Sunt cazane industriale de abur si centrale termice la cheie, au cel putin 3-4m x 2,5 m intaltime, foaia alba sau camera cu perete alb se exclud din prima
![]() O sa incerc sa vad ce fac cu photoshop, multumesc de sfat. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
A l e x |
![]()
|
shteffanivlad: Cel mai bun e Photoshop, dar programul e putin cam complex pentru cineva care nu l-a mai folosit. Exista si Photoshop Elements, versiunea simplificata. Acum, nu stiu exact ce poti face cu el ca nu m-a interesat niciodata.
Mai e o smecherie. After Effects CS5 a introdus ceva genial numit Roto Brush, o 'unealta' intuitiva care separa subiectul de fundal. Evident, e pentru video, dar poti deschide usor o imagine in el si sa folosesti Roto Brush-ul. Din pacate AE CS5 merge numai pe x64. Nu sunt sigur daca Photoshop CS5 are ceva asemanator, e posibil, desi nu cred, dar in principiu te-ar ajuta mult. P.S. = Daca vrei, trimite-mi o poza sau doua pe PM sa vad despre ce e vorba, poate te pot ajuta cu mai multe sfaturi. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th August 2025 - 02:01 |