Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

26 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Camera foto

A l e x
post 7 Feb 2011, 21:35
Post #331

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

geomvp2nite, eu nu-mi pierd obiectivitatea pentru ca daca maine Nikon scoate un aparat care sa filmeze mai bine ca un Canon, il iau fara sa stau pe ganduri.

Punem un pariu ca rtBK nu gandeste la fel? De asta radem toti de el.

E adevarat, se vorbeste de camere foto, dar acum filmatul la dSLR-uri a ajuns departe, si s-au vandut dSLR-uri la greu doar pentru a filma, deci nu vad cum nu ar fi de bun simt o comparatie si din acest punct de vedere.

Si cand comparam telefoane comparam display-uri si cum fac poze... Nu? Doar nu e topic de displayuri sau de aparate foto, dar avand in vedere cati filmeaza/fotografiaza cu telefonul si cati 'numara pixelii', e un argument important.

Si daca cititi in urma, inainte de a incepe cu glumele, eu ii explicam lui rtBK de Canon 7D si el nici macar n-avea obiectivitatea de a da un Google sa vada daca am sau nu dreptate, tot pe a lui o tinea.

Cu unii oameni n-ai ce discuta, mai ales pseudo-profesionisti gen rtBK. Apple e prost ca a vazut el 3 Mac-uri care s-au stricat. Pai ce generalizare e asta? Cate PC-uri n-am vazut toti cum au murit?

Nikon este, evident, o mare firma care face aparate bune, nimeni nu contesta asta, dar ca aparatele Canon au facut din dSLR camere video si au revolutionat industria cinematografica, asta e o realitate. Si eu nu aveam Canon cand am descoperit asta, dar acum am din acest motiv. Si ca mine multi.

Si cand toti profesionistii lauda Canon si vezi doar cativa romani mirifici pe forumuri care zic altfel, e de ras.

N-am absolut nimic personal cu rtBK, dar dpdv profesional pare total desprins de realitate. Si daca mie imi da dureri de cap, ma intreb un fotograf (cu adevarat) profesionist oare ce zice de aberatiile lui?

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DrK
post 7 Feb 2011, 22:45
Post #332

Lapins Creed Assassin

Group: Members
From: From: From:

ce inseamna un fotograf profesionist?
unu cu multe blituri?
unu cu multe puncte de focus?
unu cu telecomanda ir?

Cine stie asemanarea / diferenta intre VR si IS nu e mai profesionist decat un simplu pasionat care cauta pe gugle sau wikipedia.

Dar asta se poate discuta pe alt topic pentru a nu-l deranja pe Aurelian

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
geomvp2nite
post 7 Feb 2011, 22:49
Post #333

.

From: Bucuresti

Un fotograf bun inseamna un fotograf cu experienta care stie sa faca din cenzurat, bici, in situatii in care tu(nu tu) nu ai putea sa faci mai mult decat o poza banala.

--------------------
renault megane hb 1.6 16v 2004 sport dinamique
+
DrK
post 7 Feb 2011, 22:51
Post #334

Lapins Creed Assassin

Exact, definitia pentru un fotograf bun nu un fotograf profesionist smile.gif

--------------------
Sedan Negru 2015
+
geomvp2nite
post 7 Feb 2011, 23:14
Post #335

.

Pai daca o iei asa, nu exista fotograf profesionist. Exista fotograf bun cu aparat profesional! biggrin.gif

--------------------
renault megane hb 1.6 16v 2004 sport dinamique
+
AdriaC
post 8 Feb 2011, 01:26
Post #336

Membru incepator

b76bgaarh , Zax, SwatKat - Multumesc pt sfaturi

cred ca domnul va primi un blitz si un grey card (daca am retinut corect) ma incadrez in 2000 ron cu ele, deci as fi ok.

Obiective mai spre vara, sa se mai adune bani la saculetul cu minuni, dar o sa iau notitie cu tot ce are ri o sa va pisez din nou la cap pt recomandari.
multumesc frumos!

--------------------
Renault Megan - B 77 ABO 2
ii sustin pe Omuletii Verzi
+
rtBK
post 8 Feb 2011, 06:28
Post #337

Unique like everyone else

Alex... camerele mele nici nu filmeaza. Te-ai gandit ca poate nu ma intereseaza acest aspect? blink.gif

Am inteles ca filmeaza bine canon, ai facut acest lucru destul de clar... ti-am aratat ca si D7000 filmeaza indeajuns de ok pentru un amator. Hai sa trecem peste.

Eu nu m-as muta pe alt sistem doar prin simplul fapt ca am prea multe chestii pe nikon + multe maruntisuri de care am nevoie si le gasesc numai la ei, fata de unul care are doar aparatul si un obiectiv normal ca ii e mai usor sa se mute mai ales ca are nevoie numai de 1 SINGUR OBIECTIV. Si pe de alta parte nu sunt turbat sa am ultimul aparat aparut, in momentul in care vreau sa imi cumpar unul... da, atunci ma intereseaza daca urmeaza sa apara altul nou. Dupa aceea... putin spre deloc... pentru ca ceea ce am acum mai e bun inca 3 ani ( pana apare a 3-a generatie ).

Oricum sunt destui care cumpa dslr-uri Samsung sau Pentax... chiar sunt curios ce parere ai despre acei oameni, daca despre nikon vorbesti asa frumos.

Fotograful profesionist in mod sigur nu e ala care arunca cu ce prinde in altii si dupa aia sa se plange ca el lucreaza numai intr-o anumita arie.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
zax
post 8 Feb 2011, 08:33
Post #338

Membru autentic

@ AdriaC:
da un link cu grey-cardul de vrei sa-l iei. Eu ti-as recomanda asa ceva pentru ca are dubla functie si e si pliabil. Blenda nu e cine stie ce, pentru portret mi se pare mica dar macar exista si pretul nu e mare.

QUOTE(shteffanivlad @ 7 Feb 2011, 16:36)
Ce obiectiv se rocmanda unui ageamiu cu Nikon d3100 (nu, nu este cel mai mare, cel mai tare, doar un aparat foto)?

Am ce a venit in kit, adica 18-55 VR...
*

de ce vrei alt obiectv?
daca nu-ti ajunge zoom-ul si nu vrei sa pierzi la calitate - 18-105
daca vrei un superzoom pentru a nu mai schimba obiectivele in concediu si accepti un compromis la calitate - 18-200
daca vrei un tele - 55-300
daca vrei sa te joci cu un obiectiv luminos, foarte bun si destul de ieftin - 35 1.8
daca vrei o perspectiva interesanta - un ultrawide - tokina 12-24 sau sigma 10-20 (personal il prefer pe primul dar ai grija daca il iei sh sa cauti varianta a 2-a, cea cu motor de af.)
si lista poate continua functie de ce vrei sa faci si, foarte important, de cati bani esti dispus sa dai.

Daca tot am inceput:
QUOTE(DrK @ 7 Feb 2011, 22:45)
ce inseamna un fotograf profesionist?
*

ca si la soferi: profesionist e ala care face activitatea respectiva ca profesie, adica pe bani... Teoretic ar trebui sa fi absolvit ceva scoli mai deosebite si sa aiba mult mai multe cunostinte decat un amator dar asta e deja desuet.

TOTUSI ATENTIE LA LIMBAJ

QUOTE(A l e x @ 7 Feb 2011, 21:35)
... daca maine Nikon scoate un aparat care sa filmeze mai bine ca un Canon, il iau fara sa stau pe ganduri.
*

Nu sunt fan de marca si nici nu ma innebunesc dupa ultimele cuceriri ale stiinte caci ma trezesc in neplacuta situatie ca stie apartul mai multe ca mine - asta ca sa nu pierdeti vremea cu acuzatii ca ii iau partea lui nikon sau, mai rau, lui rtBK - dar fraza de mai sus e antologica; niciodata nu m-am gandit ca cea mai importanta caracteristica a unui aparat de fotografiat este aceea de a filma.

This post has been edited by cmandrei: 8 Feb 2011, 12:34

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
shteffanivlad
post 8 Feb 2011, 08:47
Post #339

Membru cu ESP/ASR

daca vrei un superzoom pentru a nu mai schimba obiectivele in concediu si accepti un compromis la calitate - 18-200

Ce inseamna compromis la calitate?

Trebuie sa mentionez inca o data, sa inteleaga toata lumea clar: Sunt incepator in ale fotografiei, dar sunt dispus sa invat, imi place. smile.gif

Cu 18-55 face poze mai mult decat multumitor pentru mine, dar parca as putea folosi in anumite situatii mai mult zoom.

In rest, cred ca in prima faza ma voi orineta catre scule adiacente, gen trepied, poate un blitz, un greycard etc...

--------------------
Renault Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi - B-81-LXV Ianuarie 2008 / LMSE
iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon
+
rtBK
post 8 Feb 2011, 09:04
Post #340

55-300 e din aceasi serie de duzina ca si 18-55.

In cazul in care iei nou il recomand pe asta

http://www.f64.ro/products/description/Tam...ikon/index.html

daca nu vrei sa dai atatia bani ti le recomand pe cele de mai jos. Primul il am si eu si are optica foarte buna.

http://www.kenrockwell.com/nikon/7021056.htm
http://www.kenrockwell.com/nikon/70210f4.htm

--------------------

Trek Valencia
+
M i h a i
post 8 Feb 2011, 09:31
Post #341

QUOTE(zax @ 8 Feb 2011, 08:33)
'ai de plt...
*

te duce capul ca sa spui mai mult de atat? ok . eu am zis de 18-55 ca este un obiectiv stoc , nu cine stie ce. In loc sa ma contrazici cu argumente tu bagi un post din putul gandirii. Alt pozar suparat .

--------------------
------ ------ ------
+
vladoots
post 8 Feb 2011, 09:58
Post #342

membru

salut! ce ati alege intre un 1000d si un d3000? ca bani sunt cam la fel..nikonul are 11 punte de focus in comparatie cu cele 7 de la canon. in rest..vreau niste pareri.
P.S. ma puteti ajuta cu un vot pe siteul de pe profilul meu (daca va place si poza bineinteles tongue.gif ). pot castiga tot un aparat foto. multumesc anticipat si pentru raspunsuri si pentru voturi wink.gif)

--------------------
Renault Twingo 1.2 16V 2003
Opel Astra GTC 2.0 2008
+
M i h a i
post 8 Feb 2011, 10:08
Post #343

Cmos vs Ccd

--------------------
------ ------ ------
+
rtBK
post 8 Feb 2011, 10:26
Post #344

mi-am dat seama in drum spre facultate ca primul obiectiv de la sh nu poate folosi autofocusul pe d3100 daca nu ma insel. Cu al 2-lea nu ar trebui sa fie probleme.

--------------------

Trek Valencia
+
vladoots
post 8 Feb 2011, 10:31
Post #345

membru

good point! .. insa CCD vs CMOS unsure.gif "...two different technologies for capturing images digitally. Each has unique strengths and weaknesses giving advantages in different applications. Neither is categorically superior to the other..."

--------------------
Renault Twingo 1.2 16V 2003
Opel Astra GTC 2.0 2008
+
rtBK
post 8 Feb 2011, 10:57
Post #346

a trecut vremea cand trebuia sa iti pui problema ccd vs cmos.

cand mi-am luat d70s stiu ca zgomotul era mai mic fata de surioara de la canon 300d numai ca la expuneri foarte lungi 20 de minute in sus, se incalzea senzorul si aparea o pata mov intr-un colt. Din cauza asta aparatele nu aveau pana de curand live view sau video.

--------------------

Trek Valencia
+
DrK
post 8 Feb 2011, 11:08
Post #347

Lapins Creed Assassin

Zaxule, scoala aia te invata sa vezi ce altii nu vad. La asta se adauga si talentul cultivat sau nu, mai pui peste incalcarea regulilor si iese ceva deosebit. Altfel, esti in rand cu milioane de fotografi care nu au realizat mai mult decat un apus, o cascada cu expunere ridicata si un unghi ciudat intr-o padure, niste instantanee infrarosu si poze alb negru cu caini...

--------------------
Sedan Negru 2015
+
b76bgaarh
post 8 Feb 2011, 11:43
Post #348

Membru autentic

pentru intrebari despre camere foto compacte va recomand:
http://www.daciaclub.ro/Sfaturi-camere-fot...8200-s2100.html
pentru intrebari pentru camere digitale slr:
http://www.daciaclub.ro/Sfaturi-camere-fot...t8977-s690.html
pentru camere video:
http://www.daciaclub.ro/Sfaturi-camere-vid...10515-s270.html

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
A l e x
post 8 Feb 2011, 12:29
Post #349

QUOTE(zax @ 8 Feb 2011, 09:33)
niciodata nu m-am gandit ca cea mai importanta caracteristica a unui aparat de fotografiat este aceea de a filma.
*

Nimeni nu s-a gandit la asta. Pana a venit Canon 7D biggrin.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
shteffanivlad
post 8 Feb 2011, 14:32
Post #350

Membru cu ESP/ASR

Adevarul este ca si eu as fi vrut ca aparatul foto sa filmeze bine si mult, dar totusi, dupa cateva poze si un film, imi dau seama ca pana la urma este incomod sa filmezi cu aparatul foto icon_mrgreen.gif

Drept urmare, aparat foto am, o sa mai iau o camera video, si sunt dotat de concedii. Desi daca stau bine sa ma gandesc, de filmat nu prea am filmat asa mult niciodata, si am avut camera de filmat de prin 97 (un hitachi luat de la new york, cu caseta mini8, jucarie de camera tata...) pana acum 2 ani (un sony cu inregistrare pe hdd)

--------------------
iGO Primo cu Ioana
+
rtBK
post 8 Feb 2011, 14:44
Post #351

deci ca sa fie clar... alex are 7D si vrea sa stie toata lumea asta. Spunem toti in cor 7D ruuuulllezzz..sa ii gadilam orgoliul si sa trecem peste. acum am vazut ca a aparut 600d care are aceleasi specificatii. rulllez si ala... bla bla. ahh, dar stai... s-au gandit sa introduca si ei wireless flash laugh.gif laugh.gif ...ah 7d nu mai rulez... sad.gif sad

--------------------

Trek Valencia
+
M i h a i
post 8 Feb 2011, 14:48
Post #352

QUOTE(A l e x @ 7 Feb 2011, 21:35)
daca maine Nikon scoate un aparat care sa filmeze mai bine ca un Canon, il iau fara sa stau pe ganduri.
*

Rtbk.Ai vazut ce a zis omul? Iar gresesti. sad.gif spre deosebire de tine nu este un FAN al unei firme.

--------------------
------ ------ ------
+
shteffanivlad
post 8 Feb 2011, 14:49
Post #353

Membru cu ESP/ASR

Bai dar si pe tine de mananca.... Nu poti sa iti vezi mai departe de sfaturi/pareri?

Daca in acceptiunea ta A l e x este capos si nu vrea sa inteleaga ce ii zici tu, lasa-l in pace si aia e... Sau te roade ca face misto de tine si nu poti sa nu ii zici nimic?

Ajungem la vorba lui b76bgaarh, aruncam cu noroi unul in altul, umplem paginile, dar aparate foto ioc...

Alex, rt, fara suparare, aveti PM, aveti terase, e frumos afara, beti o bere si aia e smile.gif Dau eu berea daca vreti...

--------------------
iGO Primo cu Ioana
+
M i h a i
post 8 Feb 2011, 14:50
Post #354

Daca berea nu este facuta de Nikon ce te faci cu Rtbk?

--------------------
------ ------ ------
+
shteffanivlad
post 8 Feb 2011, 14:52
Post #355

Membru cu ESP/ASR

radmasa.gif
lom ottakringer... a, stai, aia nu e buna ca ii place lui Alex...

Dilema mare mare...

--------------------
iGO Primo cu Ioana
+
rtBK
post 8 Feb 2011, 14:56
Post #356

Eu zic doar sa pregateasca banii ca D7000 ( practic noul d90 ) e peste D300s si deobicei nu raman lucrurile asa. De exemplu cand d300 a aparut era mai performant decat D2x, chiar iti puneai probleme pe care il iei si in final ajungeai la concluzia ca merita mai mult d300. D400 o sa fie cel mai probabil un upgrade serios fata de d400 si chiar putin peste d3(s) nu zic x.

Oricum mihai, daca alex ar avea mai multe obiective si alte accesorii pe canon iti zic sigur ca nu i-ar conveni sa le vanda la fiecare an cand apare ceva nou la alta firma. Asteapta raspunsul canon.. il cumpara pe ala.. si dupa aia intra pe reno si se lauda cu 7D/8D.

E ca si cum cineva si-ar lua acum D7000 (tot nikon) si ar veni la mine sa imi spuna "ce-i cu jegu ala".. intradevar D7000 e bunut, dar nu poti sa compari un aparat din 2011 cu unul din 2007 si pe langa asta astept ceva mai bun de atat sa imi dea acea senzatie de "have to have it". La fel cum nu poti sa compari nici 7d ( 2009 ) cu d300 ( 2007 ). De fiecare data cand mi-am cumparat eu aparat mi-am pus problema serios ce merita mai mult si chiar si acum daca mi-as pune problema faptul ca filmeaza putin mai bine un canon nu mi-ar afecta decizia finala.

Poate intelege si alex, ca tu sunt sigur ca o sa intelegi wink.gif.

This post has been edited by rtBK: 8 Feb 2011, 15:23

--------------------

Trek Valencia
+
A l e x
post 8 Feb 2011, 19:55
Post #357

Unde m-am laudat eu, domnule rtBK? Arata-mi si mie te rog, pentru ca eu NU am 7D din pacate, am spus doar ca el e modelul ce a facut din dSLR-uri camere video.

Din nou, asta e problema cu tine. Nici nu stii despre ce vorbesti. Te ataci imediat si incepi sa arunci aiurea cu afirmatii.

Nu am 7D si NU imi trebuie multe obiective la filmat. Daca maine Nikon vine cu un model genial, trec fara nicio problema pe el.

La fel cum am investit in camere video Sony si apoi am trecut la Canon...

Asta e, tehnologia avanseaza, tii cu ea, nu cu firma. Nu cum faci tu.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
rtBK
post 8 Feb 2011, 20:19
Post #358

Ok si de unde pana unde nu a fost o decizie buna un d300 in 2008? blink.gif Tre sa tin cu tehnlogia in fiecare an, de fiecare data cand apare un aparat nou sau cand simt eu nevoia ca a aparut un aparat care face ceea ce actualul nu poate? ( ma refer la foto exclusiv ).

Eu spre deosebire de tine m-am abtinut sa fac un anumit aparat "de rahat" sau ca ar fi altul "mai adevarat" decat celalalt nici macar "nikon rulez" nu am scris decat in posturile in care eram ironic. Am zis de N-ori ca nikon si canon se adreseaza unor persoane diferite... nici macar cu asta nu ai reusit sa fii de acord. Gandeste-te ca daca erau chiar atat bune nikonurile sau canonurile celalalte firme nu mai aveau ce cauta pe piata la categoria dslr-urilor. Din pacate eu doar cu nikon si canon am avut de-aface, Pentax doar de la distanta si altele gen olympus cu atat mai mult... Din cauza asta nici nu imi permit sa emit vreo parere asupra lor. Poate doar ce am observat din imaginile postate pe internet legat de zgomot. Din acest punct de vedere mie mi se pare ok olympus pen smile.gif, dar n-am apucat sa ma joc cu el direct. Tu probabil o sa spui ca e prost... fara sa dai nici un motiv.

Acum 2-3 luni era o oferta la sony nex3 cu 18 2.8 la 1800 ron. Din punctul meu de vedere era un best buy la acel moment. La nikon/canon un astfel de obiectiv/ceva apropiat costa inca o data pe atat fara aparat de ma gandeam sa cumpar un adaptor si sa iau obiectivul ala laugh.gif.

This post has been edited by rtBK: 8 Feb 2011, 20:22

--------------------

Trek Valencia
+
A l e x
post 8 Feb 2011, 20:28
Post #359

Nu ti-a cerut nimeni sa iti schimbi aparatul in fiecare an, iti spuneam de mine ca nu sunt fan Canon, nici nu existau pe harta pentru mine pana la sfarsitul lui 2009 cand am vazut acest clip:

Ce zici, 'destul de bun"? tongue.gif

P.S. = E incredibil, si foarte departe de ce poate orice alt Nikon sau Panasonic, cel putin modelele din 2009-2010. Ca acum vin toate tare din spate.

Eu cam asta incerc sa spun in acest topic si tot primesc contre de la unii oameni extrem de subiectivi. Eu de asta laud 7D-ul, nu ca e Canon sau altceva.

Si da, vorbim de filmat, ca acum se cumpara la greu dSLR-uri doar ca si camere video. Deci barfy, nu te mai tot plange, DA, vorbim de filmat la aparate foto. Camerele video prosumer sunt acum pe cale de disparitie.

Toata lumea is ia dSLR. Evident, Canon, dar sunt convins ca Nikon va veni din urma si ii va ajunge (nu e ironie).

P.P.S = Clipul de mai sus e filmat de un fan Nikon, care de la 7D a trecut pe Canon. Dar trecem peste rolleyes.gif

This post has been edited by A l e x: 8 Feb 2011, 20:31

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
rtBK
post 8 Feb 2011, 20:37
Post #360

In mare parte conteaza optica, multi incepusera sa puna pe aparatele video niste convertoare cu obiective de 50 mm f1.8. Daca vorbim de avantaje canon are 60 fps la 720p ceea ce e folositor in anumite situatii.

Ca si calitate ti-am pus un exemplu cu D7000, chiar imi vine greu sa cred ca nu ti se pare ok ca si calitate.

____
care de la 7D a trecut pe Canon.

??
am inteles esentialul stai linistit smile.gif treceri din astea se intampla la fiecare lansare de aparat.. daca te uiti pe dpreview o sa vezi N topicuri cu "nikon/canon user switching"

This post has been edited by rtBK: 8 Feb 2011, 20:39

--------------------

Trek Valencia
+
26 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th August 2025 - 19:37
Dacia