Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Twingo cu motor electric ?!?!?!, Sfaturi , pareri si idei despre E-Twingo ...

Bodo_Cyborg
post 19 Aug 2012, 14:11
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna tuturor , nu am ideea daca a mai fost deschis sau nu acest topic , eu unul nu l-am gasit ... In ultima vreme sunt din ce in ce mai fascinat de ideea de a converti buburuza intr-o masina electrica , am vazut tot felul de filmulete cu buburuze deja transformate si par a fi mai mult decat ok , insa am cateva nedumeriri la care , poate cineva dintre voi ma stie lamuri ...
As incepe prin a intreba daca e cineva care a facut asa ceva , la ce performante , costuri si autonomie a ajuns ?
Cautand diverse motoare electrice am gasit de ex un motor electric care pleaca de la 50kw pana la 100kw in functie de tensiunea si turatia acestuia ... ceea ce ar insemna mai mult decat dublul celor 43kw actuali ... cea mai usoara metoda de conversie pare a fi prin conectarea motorului la transmisia deja exixtenta , pana aici e ok ... se gasesc pompe de vacum pentru frana , la twingo sevodirectia e electrica deci nici aici probleme ... instalatia electrica nu trebuie refacuta iar alternatorul si compresorul de aer conditionat se pot conecta la motorul respectiv ... lipsesc din problema bateriile , invertorul si cateva detalii cum ar fi pedala , cabluri , conectori s.a.m.d ... intrebare evident este daca merita o astfel de investitie nu ?! pai daca reusesti sa aliniezi o serie de alternatoare de amperaj suficient sau de ce nu un alt motor magnetic care sa incarce permanent bateriile ... costurile s-ar reduce la aproape 0 si despre autonomie nu s-ar mai vorbi sau ar fi suficient incat sa nu ingrijoreze pe nimeni ... stiu ca spatiul e o problema dar se rezolva ...
Presupunand ca ai cumparat un kit sau bucati din care ai facut asa ceva ... abia aici intervine problema ... care sunt modalitatile de a omologa asa ceva ... cat poate costa ... Mie ca proiect mi se pare cel putin interesant si ma gandesc foarte serios la asta ... in alte topicuri am spus deja ca intentionez sa o bag in garaj si sa o demontez bucata cu bucata doar ca as vrea sa stiu pentru ce anume o fac (tuning,competitie,eco friendly), sa imi gasesc motivatia ... Multumesc pentru rabdare si astept pareri sau idei...

--------------------
Renault Twingo 2000
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gedan
post 20 Aug 2012, 13:09
Post #2

Membru autentic

From: Dr. Taberei

daca merita??? intreaba-te asta dupa ce cumperi baterii care pot da 50kw timp de minim 5 ore....

--------------------
renault twingo 1996
+
twinbubu
post 20 Aug 2012, 14:00
Post #3

Membru

Eu am auzit de 2 conversii facute in mod oficial si omologate.Prima o dacie facuta de un nene in uzina Pitesti in anii 70 la comanda ,,marelui carmaci,,pe atunci se dorea ca toate autoturismele ce faceau taximetrie sa fie trecute pe electric.Mairecent si inca cu postari active pe net este un alt nene ce a reusit conversia unui oltcit in automobil electric cu omologare rar si cu tot tacamul.la o simpla cautare pe google ,,oltcit electric,,gasesti si poze si contact si cateva explicatii.Investitia costa cateva mii de euro din ce spune omul iar apoi tot ce ai nevoie e o sursa de curent,preferabil sa stai la parter sau sa ai curent in garaj si bineinteles la cativa ani ai nevoie de schimbarea acumulatorilor.

--------------------
Renaut twingo 2001 - IS 06 TIK
+
Fratzica
post 20 Aug 2012, 14:20
Post #4

Zen

Group: Moderatori

O sursa foarte buna de motoare / controllere / baterii LiPo gasiti la vecinii din sud. link

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
azaghorth
post 22 Aug 2012, 16:13
Post #5

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

M-am gandit si eu odata sa fac asta,culmea e ca tehnic e mai usor decat partea birocratica adica omologarea...
Se gasesc kit-uri de conversie sau poti face din componente luate :motorul,invertor,baterii,placa adaptoare,etc...
Ca experiment ar fi interesant dar ma gandesc cu groaza la omologare...sad.gif

This post has been edited by azaghorth: 22 Aug 2012, 16:14

--------------------
Renault Megane III 1.9 dCi130 2009
+
twinbubu
post 24 Aug 2012, 15:08
Post #6

Membru

QUOTE(azaghorth @ 22 Aug 2012, 16:13)
M-am gandit si eu odata sa fac asta,culmea e ca tehnic e mai usor decat partea birocratica adica omologarea...
Se gasesc kit-uri de conversie sau poti face din componente luate :motorul,invertor,baterii,placa  adaptoare,etc...
Ca experiment ar fi interesant dar ma gandesc cu groaza la omologare...sad.gif
*

Atat timp cat exista un precedent si montajul echipamentelor e facut ok nu vad de ce ar pune probleme omologarea,aaa bineinteles ca te lovesti de ,,semizeii de la RaR ,,si de zigzagul intre ghisee dar omologarea se face fara doar si poate.Intr un timp eram si eu interesat de un astfel de gen de conversie,intre timp ma gandesc la un alt proiect ,emigrare intr o tara civilizata unde plinul cu combustibil la o masina nu reprezinta valoarea salariului minim pe economie din acel stat.
Bafta la mesterit si sanatate tuturor.

--------------------
Renaut twingo 2001 - IS 06 TIK
+
dean35
post 3 Sep 2012, 14:02
Post #7

Membru incepator

ce de mestereala...muuuulta manopera radmasa.gif pai fratilor cand mai batem covoare si facem piata la carrefour pt neveste? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

--------------------
renault symbol 2008 - bucuresti-ora exacta
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 15:54
Dacia