zgomot urat la cureaua de accesorii
![]() ![]() ![]() |
zgomot urat la cureaua de accesorii
bigguy00 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 12 April 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|||
doruletz75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 6 October 07 ![]() |
ce sa zic poate fii : ori alternatorul ceva la el nu stiu ce ...........sau pompa de apa ca sa fii sigur ca sunt astea 2 da cureaua jos de la ( accesorii , cum zici tu ) si vezi daca mai face.........
|
--------------------
renault
laguna
- B 75 DRU
2000 Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
|
|
dannic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 76 Joined: 27 January 08 ![]() |
salut . e posibil sa fie fulia de la alternator de obicei se desprinde .te costa cam 200Ron noua .bafta
|
--------------------
renault
laguna1 break
1998
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
QUOTE(dannic @ 2 May 2008, 07:59) salut . e posibil sa fie fulia de la alternator de obicei se desprinde .te costa cam 200Ron noua .bafta Dupa ce ai descris tu, s-ar parea ca rulmentul alternatorului tau are un inceput de sfarsit, sau fulia e pe duca. am avut si eu o problema semanatoare, dar s-a dovedit a fi rola intinzatoare a curelei (mai poate fi si asta). In principiu, incearca sa vezi daca nu cumva e cureaua slabita, sau veche. incearca sa o mai intinzi si sa o dai cu un spray de aderenta (desi nu o sa tina foarte mult). Daca cureaua e schimbata recent, e posibil sa fie prea rigida si sa patineze pe fulii. Oricum, fa si o masuratoare pe alternator, sa vezi cat scoate, si o verificare la instalatia electrica sa nu ai vreun scurt-circuit (daca ai un scurt undeva, alternatorul trage mai greu deci cureaua scartaie). Spor si asteptam rezultate!!! |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
bigguy00 |
![]()
|
Tocmai am venit dintr-un service din apropiere si baietii de acolo mi-au confirmat ca este alternatorul. Problema este ca aia nu se pricep la Laguna si nu puteau sa-mi dea detalii despre ce piesa din alternator este defecta. Concluzia ... tre sa ajung la domnu Parvulescu ... poate ma scot mai eftin decat cu un alternator nou ( scump domnle scump ... ). Revin cu detalii cand rezolv.
PS. baietii astia mi-au zis ca este foarte periculos sa merg cu problema asta pt.ca se poate bloca(alternatorul) si atuci se poate rupe cureaua de transmisie si posibil si aia de distributie si atunci ... probleme mari. Voi ce ziceti sa ma stresez sau vorbeau si astia numa sa ma streseze sa ma intorc cat mai repede la ei sa-l schimb. This post has been edited by bigguy00: 2 May 2008, 13:01 |
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
QUOTE(bigguy00 @ 2 May 2008, 14:00) Tocmai am venit dintr-un service din apropiere si baietii de acolo mi-au confirmat ca este alternatorul. Problema este ca aia nu se pricep la Laguna si nu puteau sa-mi dea detalii despre ce piesa din alternator este defecta. Concluzia ... tre sa ajung la domnu Parvulescu ... poate ma scot mai eftin decat cu un alternator nou ( scump domnle scump ... ). Revin cu detalii cand rezolv. PS. baietii astia mi-au zis ca este foarte periculos sa merg cu problema asta pt.ca se poate bloca(alternatorul) si atuci se poate rupe cureaua de transmisie si posibil si aia de distributie si atunci ... probleme mari. Voi ce ziceti sa ma stresez sau vorbeau si astia numa sa ma streseze sa ma intorc cat mai repede la ei sa-l schimb. Bigguy, nu vad de ce s-ar putea rupe cureaua de distributie, inafara cazului in care gripezi motorul (din cate stiu eu, asta se datoreaza lipsei de ulei). In cel mai rau caz, te poti trezi cu garnitura de chiuloasa arsa si "impuscata". Dar daca apa sta in parametri pe indicator, ar trebui sa fie ok. Maine ar trebui sa ma duc si eu la Parvulescu sa imi schimb uleiul (asta daca am bani pe card). Iti pot da un raspuns sigur deseara, dupa ce verific treburile pe card. Daca ai emotii, ma ofer sa te tractez eu pana in Magurele ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
bigguy00 |
![]()
|
salutare Johnny78, eu stau prin Titan, dar nu ma grabesc in mod deosebit tot din cauza finantelor ... probabil o sa incerc sa ajung la service saptamana urmatoare candva, depinde cum spuneam de finante(si de timp) ca din cate m-am documentat un alternator nou costa cam 200-250 de euroi deci chiar si second tot te trage de buzunar putin. As aprecia totusi daca te interesezi la domnul Parvulescu cu ocazia vizitei tale in service daca poate sa ma ajute si cam la cat ma ajung costurile, la ultima discutie cu dansul mi-a spus ca nu ma poate primi decat de luni si ca urmare nu vreau sa insist
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
QUOTE(bigguy00 @ 2 May 2008, 15:57) salutare Johnny78, eu stau prin Titan, dar nu ma grabesc in mod deosebit tot din cauza finantelor ... probabil o sa incerc sa ajung la service saptamana urmatoare candva, depinde cum spuneam de finante(si de timp) ca din cate m-am documentat un alternator nou costa cam 200-250 de euroi deci chiar si second tot te trage de buzunar putin. As aprecia totusi daca te interesezi la domnul Parvulescu cu ocazia vizitei tale in service daca poate sa ma ajute si cam la cat ma ajung costurile, la ultima discutie cu dansul mi-a spus ca nu ma poate primi decat de luni si ca urmare nu vreau sa insist ![]() Uite un o adresa de mail:ionescuadi@yahoo.com Si un numar de telefon : 0740810230 Stii cumva daca are deschis sambata? Daca nu, ma duc in alta parte... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
bigguy00 |
![]()
|
nu cred ca are deschis ca si eu preferam sambata ca altfel tre sa scap de la serviciu si nu pot nici eu sa intind coarda prea mult. Ce-i drept nu mi-o zis niciodata ca n-are deschis sambata doar ca de fiecare data m-o programat in timpul saptamaniicu toate mofturile mele. Daca gasesti un alt service deschis si sambata ... posteaza ... just in case.
|
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
QUOTE(bigguy00 @ 2 May 2008, 16:30) nu cred ca are deschis ca si eu preferam sambata ca altfel tre sa scap de la serviciu si nu pot nici eu sa intind coarda prea mult. Ce-i drept nu mi-o zis niciodata ca n-are deschis sambata doar ca de fiecare data m-o programat in timpul saptamaniicu toate mofturile mele. Daca gasesti un alt service deschis si sambata ... posteaza ... just in case. Eu mereu am mers la el sambata. De aici si intrebarea. Ma gandesc ca a dart o saptamana libera la omuleti. Probabil de raul meu nu ai putut sa vii si tu. Chiar nu stiu unde ar mai putea fi deschis ca sa ne rezolve si noua problemele. Tu pe unde schimbi uleiul? Chiar l-as schimba daca as putea sambata. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
bigguy00 |
![]()
|
tocmai l-am schimbat la ei acum vreo 2 saptamani ... ca am cautat la greu o rampa prin zona in care stau eu si nimic ... in final am mers la ei odata cu problema rulmentilor si mi-o schimbat tot ... ulei si filtre plus un cap de bara.
daca totusi vrei sa-l schimbi tu ar fi doua variante pe care le-am aflat de curand ... una ar fi la poligonul Ilioara(statia de metrou Grigorescu) si alta ar fi poligonul pompierilor (gara catelu ... Cora Pantelimon si inca putin de acolo). This post has been edited by bigguy00: 2 May 2008, 20:36 |
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Eu zic sa te duci la un service specializat in alternatoare. In afara de schimbat rulmentii, n-au ce sa faca. E pacat sa dai 300 euro, cand poti scapa cu maxim 40-50 euro.
Uite un site gasit pe net. http://www.alternatoare-demaroare.ro/ This post has been edited by andu911: 2 May 2008, 20:59 |
--------------------
-
-
-
|
|
dsr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 4 February 08 From: Bucuresti ![]() |
O problema similara am si eu la cureaua de accesorii. La relanti scoate un zgomot teribil, daca turez peste 1200 dispare. Am fost la service si mi s-a spus ca este o rola de la cureaua de accesorii care are un amortizor ce preia socurile date de relati; se pare ca acel amortizor a cedat. Ma duc luni (5 Mai) la domnul Parvulescu sa vad daca gasesc la dansul piesa respectiva caci noua este 8 milioane...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna I
- CT-08-CNY
1997 RTE 2.2 dT
|
|
bigguy00 |
![]()
|
am dat si eu de http://www.alternatoare-demaroare.ro/ ... astept raspuns. Am gasit la Ipso alternator original la 950lei ... inca sper sa scap doar cu fulia. Keep in touch.
PS. am gasit la AutoKarma la 1300lei (PRODUCATOR SPIDAN) si inca cu cel vechi la schimb, aveti idee de ce este asa scump ... credeam ca cele originale bat recordu de pret ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
QUOTE(bigguy00 @ 5 May 2008, 20:47) am dat si eu de http://www.alternatoare-demaroare.ro/ ... astept raspuns. Am gasit la Ipso alternator original la 950lei ... inca sper sa scap doar cu fulia. Keep in touch. PS. am gasit la AutoKarma la 1300lei (PRODUCATOR SPIDAN) si inca cu cel vechi la schimb, aveti idee de ce este asa scump ... credeam ca cele originale bat recordu de pret ![]() Nu e chiar asa. Din cate imi amintesc, pentru Laguna au fost mai multi producatori de alternatoare. Unul era BERU si celalalt era ori General Electrics, ori Bosch, ori Magneti Marelli. Am mai auzit de unele variante cu alternator facut de Motorola. Laguna mea a avut bobina de inductie originala facuta de Motorola. Acum am una facuta de Siemens. In orice caz, producatorii aftermarket pot ajunge la preturi destul de piperate... Pentru 300 de euro, s-ar merita un alternator nou. Dar depinde cat tii la masina ta ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Johnny78: 6 May 2008, 07:37 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
spidan ala e reconditionat, nu e nou... Ca ei il curata frumos si luceste ca unu nou, e altceva, dar nu e nou. De-aia il vor si pe cel vechi inapoi.
|
--------------------
-
-
-
|
|
bigguy00 |
![]()
|
am decis sa merg pe varianta cu unu nou ... aia de la Ipso mi-au zis ca la Laguna mea nu se poate schimba nimic separat la alternator si ca se vinde doar dintr-o bucata. Banuiam si eu asta, ca nu apare cod renault decat pe alternator si atat ... la alte modele apare si la fulie si la rulmenti etc. Luni fac comanda ...
|
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|
bigguy00 |
![]()
|
pana la urma ... inainte de a face comanda la Ipso am decis sa acord o sansa mesterilor de la alternatoare-demaroare.ro si asa am facut. Vineri m-am dus la baietii astia sa faca o constatare si mi-au zis din prima ca il pot repara. Problema a fost insa demontatul si montatul ... ei prefera sa nu se complice cu treburi de-astea. Partea nasoala era ca nu prea aveam timp de plimbat prin alt service, apoi inapoi la baietii astia (Bd. Dacia 123) si ca urmare mi-au facut o oferta ... demontat + montat + reparatia in sine = 350lei. Am fost foarte fericit ... am lasat masina pe la 11 si pe la 3 m-au sunat baietii ca este gata. Recomand acest atelier, baietii sunt de treaba ... initial mi-au cerut 400lei ca se asteptau sa fie mai dificil de demontat/montat alternatorul. La sfarsit mi-au spus ca numa 350lei ma costa ca a fost mai simplu decat credeau ... intrebare: ce fel de oameni fac asa ceva dupa ce au am fost de acord si cu prima oferta? ... niste oameni de treaba.
|
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
buni oameni
probabil cauta sa le faca cineva reclama, ceea ce e bine |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
bigguy00 |
![]()
|
asta-i cea mai corecta reclama, zic eu, prin recomandare de la cineva multumit
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
- B 64 MFV
98 Phase 2 1.8 16v
|
|
Johnny78 |
![]()
|
o reclama buna e si de la cineva nemultumit
![]() Oricum, sper ca totul e OK si ca nu mai ai probleme cu tovarasul alternator. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 10:28 |