Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Distanta franare, megane 2.2

adrian mgn
post 26 May 2008, 21:39
Post #31

megane ... reno megane !

Group: Members
From: timisoara

Ahaaaaa...mama Razor m-ai rupt blink.gif !Cand ne intalnim poate imi si traduci smile.gif !
Eu i-am raspuns lui Cuza tinand seama de ce stiu despre masina mea si am vazut din semnatura lui ca si el are mgn.
Daca m-am inselat scuzele mele...

This post has been edited by adrian mgn: 26 May 2008, 21:55

--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp 18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension- - Smoked taillights BMC filters-Chrome window trims-Xenon
Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line

Vanity, definitely my favorite sin!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bebecool
post 26 May 2008, 22:08
Post #32

Doctor de oase

From: Pa scaun

hai sa va spun si eu opinia mea!pur subiectiv
ABS-ul cam intra in dotarea standard in zilele noastre,unii zic ca-i bun altii ca-i rau!Normal sa fie 2 tabere nu?
Patanii:asta iarna a nins, intru pe ulita bunicii unde era zapada bine pe jos actionez frana de picior si bum bum bum abs-ul, de la vreo 30-km m-am oprit pe la vecinu-mentionez ca aveam cauciucuri de vara-deci a rezultat o distanta de franare mult mai mare fata de frane fara abs,dar si-a pastrat traiectoria+ ca daca vroiam sa schimb directia o puteam face, ceea ce la masinile fara abs nu o poti face daca blochezi rotile
A 2-a patanie undeva prin Bucuresti, ud pe jos, io calare pe linile de tramvai, trebuia sa fac stanga, aveam un loganist in fata mea si deodata imi pune mare frana si trage de volan stanga, omu' a intors mcv-u ca poate nu?!dar io...apas pedala bum bum bum...s-a dus ceva inainte masina in timp ce eu luam viraj dreapta pana la urma am reusit sa-l evit la mustata!constat ca fara abs intram in loganist bine!
Sfatul meu:conteaza foarte mult cauciucurile:)si soferul,abs-ul impreuna cu asr si esp te ajuta

26 May 2008, 22:10:
Ps:frana de mana o mai tragi atunci cand te afli intr-o masina fara abs-ex dacia-si vrei sa eviti pe cineva luand viraj, la mine a tinut, dar nu cand ai viteza mare ca te invarti cu masina

This post has been edited by bebecool: 26 May 2008, 22:10

--------------------
Renault/Opel Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009 - B-08-BBM 2007
Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)

+
Razor
post 27 May 2008, 06:14
Post #33

Doc

From: Timisoara

In toate tarile UE este obligatoriu prin lege ca toate masinile noi sa fie echipate cu sistem ABS.

In Germania din 2009 sau 2010 va fi obligatoriu ca toate masinile noi care se comercializeaza sa fie echipate cu sistem de control dinamic al stabilitatii: ESP

Oricum "trendul" asta este abordat de mult in tarile civilizate, puteti vedea: http://www.euroncap.com/esc.aspx?make=9&model=252

P.S. revenind la ABS, pentru cei care nu cred in eficienta ABS puteti face un test de franare de la 50kmh pe o suprafata cu particule de nisip folosind ABS. A doua incercare sa o faceti cu siguranta de la ABS scoasa si sa vedeti ce diferente de performante aveti.

--------------------
VW / Honda Passat 2.0 TDi / CBR 600RR 2010 Highline / 2008
Inteligenta artificiala nu se compara cu prostia naturala
And God said: Ride hard, I've got your back!
+
Avani
post 27 May 2008, 11:53
Post #34

Membru autentic

From: Capitala gri

Tu te uiti la Ursa Mare ? wink.gif

Asa a facut el cu masina lui.

Rezultate: distanta de franare cu ABS a fost mai mare dar si-a pastrat traiectoria, fara ABS masina s-a oprit pe o distanta mai mica dar nu a putut sa o controleze. Testul a fost facut pe pamant unde era suficient praf.

--------------------
. . .
Think forward !
+
Razor
post 27 May 2008, 12:19
Post #35

Doc

Ursa Mare are vreo relevanta aici? ...sau pentru tine are, nasol.

Unii chiar nu pricep nici in ruptul capului rolul ABS-ului, dar, ...asta e, norocul tuturor e ca ABS-ul isi face treaba.

Concluzie demna de premiul Nobel: Legile dinamicii Newtoniene nu se aplica la toate masinile!

--------------------
+
Avani
post 27 May 2008, 13:54
Post #36

Membru autentic

From: Capitala gri

Nu am afirmat ca ar avea vreo relevanta experimentul facut de acel personaj. Doar ca mi-am adus aminte si am postat ceva care a fost deja testat, nu pe megane, dar oricum sistemul este acelasi.

ABS-ul conteaza si nu fac gratuita aceasta remarca, ci bazandu-ma pe multe cronici cat si pe experienta personala.

Tu, dupa urma postului meu ai ajuns la concluzia ca e mai bine fara ABS... cat se poate de FALS ! Daca s-ar face un pol pentru cum e mai bine, sau ce ai vrea (cu sau fara ABS), as vota PENTRU.

--------------------
. . .
Think forward !
+
Razor
post 27 May 2008, 15:59
Post #37

Doc

Daca recitesti acel post vei vedea ca sunt PENTRU acest sistem, si o simpla motivatie e ca fac parte din proiectele de dezvoltare : ESP, ABS, TC.

This post has been edited by Razor: 27 May 2008, 16:02

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 14:58
Dacia