Garajul meu, -= jurnal =-
![]() ![]() |
Garajul meu, -= jurnal =-
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.408 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.782 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(bogdanbiciusca @ 22 Dec 2018, 11:00) Asta cu spart usa dupa 8 ore e cam la stat valabil. Nu stiu la care corpiratie faci tu asta si te mai si doare basca in week end. Depinde de domeniu Pana acum un an si jumatate, corporatiei la care prestez nici nu ii pasa daca-s la birou sau oriunde altundeva. Trebuia doar sa fac ce aveam de facut. Acu' au aparut niste baieti cu idei, care ne-au legat de birou, musai trebuie sa semnam condica, probabil si din cauza unor legi noi (mu...ltumim pesede!). Si totusi, nu prea conteaza cand vii si cand pleci, daca ai facut ce ai avut de facut. Eu termin de obicei la 17:00, venind la 9:00 - 9:30, si la 17:10 rup usa. Din cand in cand mai e nevoie de lucru intr-un weekend, dar e cu plata 200% plus zi libera, ceea ce nu le prea convine, deci nu se intampla decat rareori. This post has been edited by marksman: 22 Dec 2018, 12:13 |
--------------------
Opel/Mazda/Mercedes
Crossland X / CX-30 / SLK200
2019 / 2020 / 2002 Discipline equals freedom
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.594 Joined: 17 May 05 ![]() |
In 8 ani de corporatie am lucrat extra doar de vreo 3 ori, atunci cand am avut de rezolvat niste situatii ce nu suportau amanare.
Basca mai si lucrez de acasa in unele zile din saptamana. Spalat pe creier...dracu' stie. Nu-s cine stie ce fan al corporatiilor, dar cat timp sunt tratat cu bun simt si civilizatie iar salariul imi vine cat am stabilit, de ce sa arunc cu noroi? Ca e aglomerat Bucurestiul din cauza corporatistilor, partea a doua; dar fara ele, salariile ar fi fost mult mai mici iar la intrarea in UE, tara s-ar fi golit si mai mult, caci nu mai are sens sa suporti ifosele unui patron idiot cat timp ai 27 de tari din care sa alegi ca sa muncesti. |
--------------------
.
.
.
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.163 Joined: 11 February 04 ![]() |
mno, hai sa dam si exemple de 'asa da'
1 Registrul comertului +ONRC 2 ANAF pe alocuri 3 permise auto dar si cu solicitantii e belea. Scrie acolo cu ce acte sa vii, normal ca te duci fara unul din ele. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.089 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
4 pasapoarte
|
--------------------
pegas
3120
din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.920 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
@ dizzy - stii care e faza haioasa? Ca aia care gresesc din prostie, ca nu au facut nu stiu ce, desi acolo scrie ce trebuie sa faca, sunt cei mai vocali cand e sa critice...la faza asta imi place de aia din USA, daca statul spune ca trebuie sa lasi bagajele deschise in avion, ii doare la bascheti de proprietatea privata cand sparg sau taie o valiza incuiata...
Ma rog, zic sa trecem peste, aici e totusi jurnal de bord. Ca nu le convine unora, adevarul este unul singur, multi dintre onanistii care o ard in zona corpoarte din Pipera se cred gaura de la covrig. Ce facem cu gaurile? Ne bagam ceva in ele... Si, ca sa inchei in tonul corporatist, e dreptul meu, rup usa, bag pwla, insa mie mi s-a produs un prejudiciu la Kia, plus o obligatie de a pierde timp, si asta nu din cauza mea. Intreb si eu, pentru un prieten, cine imi plateste mie timpul pe care il voi pierde ca sa ma duc sa fac constatare la masina, pe cine pot sa reclam si eu ca mi-a produs un prejudiciu ? Exact, nimeni...bine ca stim sa clamam ca avem drepturi, ce nu intelegem este ca drepturile astea vin asociate si cu niscai obligatii... Ma rog, ca sa revenim la obiectul jurnalului, am tras azi o fuga la mosie sa trag vinul a doua oara si sa aduc ceva provizii pentru urmatoarele zece zile libere. Am fost cu Megane-ul, ca sa-i pot remedia problema la proiectorul dreapta fata, dupa ce am sunat pe la cativa intreprinzatori cu reclame pe net de servicii private de electricitate auto si pe la cateva service-uri, care au zis ca nu se deranjeaza pentru o problema atat de minora...cred ca mai curand nu se pricep, dar nu se poate, ca la privat sunt cei mai miez si competenti...drept pentru care, inarmat cu rabdare si un multimetru, am descoperit ca problema era din mufa de la proiector, care, desi primea curent, nu-l dadea mai departe spre bec. Asa ca am bricolat o pseudo-mufa din doi papuci de tip "mama", pe care i-am sertizat pe cablurile care intrau in mufa de pe instalatia masinii si i-am izolat bine cu varnish si, surpriza, merge si proiectorul de pe dreapta fata. Cat mi-a luat toata distractia? Vreo juma de ora, cu tot cu terminat de pus scuturile laterale si scos masina de pe rampa din garaj... La intoarcere pe A3, am constatat ca imi cam vajaie curentul pe la usa de la sofer la peste 140, cred ca mai trebuie reglata usa sa stea mai "stransa". Sau e o problema de cheder tasat, mai analizez... |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.163 Joined: 11 February 04 ![]() |
Timpul pierdut face parte din "bucuria de avea masina".
Asta e, alta n-am. Dupa bricolaj, sa te asiguri ca nu intra apa pe acolo sa cocleasca papucii. Cel mai bine, pui varnis dintr-o parte in alta si il incalzesti sa se contracte. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.920 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Am bagat ambii papuci in varnis, fiecare separat, dupa care am trecut tot firul rezultat printr-un tub lung de varnis, care a acoperit si lipiturile la unde am inadit firele. Apa nu prea intra acolo, ca sunt scuturile care protejeaza, plus ca am fixat cu gura in jos suportul de bec in care intra si mufa si acum am bagat papucii. In caz ca ar ajunge apa pe acolo, nu ramane, se scurge. Oricum, asta e reparatie temporara, pana vad ce probleme are mufa respectiva, care, daca imi amintesc eu bine, a mai dat niste rateuri si cand era masina noua...cred ca a fost proasta din fabrica...
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.298 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Dacă ești un meseriaș adevărat, orice improvizație devine definitivă
![]() |
--------------------
Ford-Suzuki-Hyundai
Focus 3 combi-SxCross-Kona Electric
2016, 2018, 2025
|
|
dizzy |
![]()
|
QUOTE(b06fcn @ 23 Dec 2018, 12:20) Am bagat ambii papuci in varnis, fiecare separat, dupa care am trecut tot firul rezultat printr-un tub lung de varnis, care a acoperit si lipiturile la unde am inadit firele. Apa nu prea intra acolo, ca sunt scuturile care protejeaza, plus ca am fixat cu gura in jos suportul de bec in care intra si mufa si acum am bagat papucii. In caz ca ar ajunge apa pe acolo, nu ramane, se scurge. Oricum, asta e reparatie temporara, pana vad ce probleme are mufa respectiva, care, daca imi amintesc eu bine, a mai dat niste rateuri si cand era masina noua...cred ca a fost proasta din fabrica... Las_o asa, e mai buna ca mufa! |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
|
b06fcn |
![]()
|
Mda, probabil asa se va si intampla...le provisoire qui dure...
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
b06fcn |
![]()
|
Am deschis doua dosare de dauna pe Casco pentru KIA, unul pentru bara spate si al doilea pentru aripa fata dreapta...Luni pe 31 ma duc la constatare, dupa care vad cum o fac...
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
b06fcn |
![]()
|
Pentru ca nu-mi place zgomotul pe care il face ambreiajul de la Megane (probleme de imperechere volanta si kit ambreiaj, facute din bucati), am comandat o volanta sh de pe o masina lovita, plus kit de ambreiaj OE Renault. Am prins o promotie la Autokarma si am luat kitul Renault mai ieftin decat echivalentul pe Valeo. Dupa ce le am pe toate, le trimit la Bacau sau la Tg. Secuiesc sa mi le intareasca, dupa care urc noul ambreiaj pe masina. Asta asa, doar de goanga, pentru ca in afara de un lejer zornait la relanti, in rest masina merge foarte bine. Doar ca nu-mi place mie cum se aude.
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
b06fcn |
![]()
|
Am facut azi constatarea la Kia, lovitura aripii fata a dus si la ruperea unui piciorus de far, drept pentru care mi-a dat aripa dreapta la indreptat si revopsit, plus la inlocuit capacul de roata si farul dreapta fata. In plus, mi-a dat si o geometrie, avand in vedere faptul ca a fost lovita roata.
Pentru lovitura de la spate mi-a dat bara si lampa de ceata la schimb. O sa cer sa vad cat iau si in regie proprie si, daca imi convine, o fac asa. Mai vedem. |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
b06fcn |
![]()
|
Cum e cutuma la fiecare inceput de an, notez aici kilomtetrajele masinilor din garaj :
Toyota - 159500 - rulaj 2018 21000 km; Megane - 246300 - rulaj 2018 3800 km; Kia - 162300 - rulaj 2018 6500 km; Opel - 142350 - rulaj 2018 4550 km. Am sa ma uit in spate la kilometrajul cu care au intrat in anul 2018 si fac calculul cat a mers fiecare din ele - done - rezulta ca am rulat anul trecut aproape 30000 km cu trei din masini, plus inca vreo cateva mii cu leguma pana am vandut-o. This post has been edited by b06fcn: 2 Jan 2019, 15:36 |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
hepea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 842 Joined: 8 June 10 From: Bucuresti ![]() |
Ar mai trebui sa mariti din ele, nu? Si sa nu uiti de aro si lada
![]() |
--------------------
ex Dacia
Spring
- .
2021
|
|
Flatron |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 551 Joined: 10 September 15 ![]() |
Lasă Aro, eu vreau să văd Mercedes sau Toyota aia nouă.
![]() |
--------------------
Renault
Megane GT
2018 205CP
|
|
b06fcn |
![]()
|
Daca se aliniaza astrele cum trebuie, poate la Craciunul viitor comit o aroganta. Pana atunci, garajul ramane neschimbat. De dat din masini nu se pune problema, singura problema e sa aleg cum rotesc Megane-ul si Opelul prin oras...
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
Flatron |
![]()
|
Fain, țin pumnii.
![]() Sănătoși să fim. ![]() |
--------------------
Renault
Megane GT
2018 205CP
|
|
b06fcn |
![]()
|
Merci 😊
Faza e ca astea noi nu se mai pot chema masini, ci PET-uri cu motoare de ascutitoare, cu forme ciudate and shit. De la Toyota am doua modele in gand, fie Camry, fie Land Cruiser. Alte japoneze, doar Mazda 6 sau Lexus IS 300h. De la Renault, doar Koleos ar fi interesant, ca are motor de 2 litri. De la Mercedes ma uit dupa C sau E, desi tableta aia chinezeasca ieftina pe post de tablou de bord e o gluma proasta... Asa ca prefer sa mi le intretin pe astea cum trebuie si sa caut in liniste viitoarea perla a coroanei din garaj... |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
Flatron |
![]()
|
Știu ce zici, dar o să găsești și una nou care să-ți placă, părerea mea, opțiuni sunt destule. O să ai pe Talisman 2 litri anul ăsta sigur, deci vezi să nu uiți și de el.
În rest, da, sunt făcute să nu mai țină așa mult, cam trăim în era asta, dar profiți de garanție cât se poate de mult. |
--------------------
Renault
Megane GT
2018 205CP
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.298 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
E de ajuns faptul că a încolțit ideea.
Părerea mea, dacă sunt fonduri, își face cadoul înainte de Crăciun.... ![]() |
--------------------
Ford-Suzuki-Hyundai
Focus 3 combi-SxCross-Kona Electric
2016, 2018, 2025
|
|
b06fcn |
![]()
|
Ideea e de mult in capul meu, finantele sunt si alea, problema e ca nu gasesc ceva sa ma dea pe spate si mai sunt si alti factori de care trebuie sa tin cont daca vreau sa platesc mai putin...de aia ziceam cu aliniatul astrelor...adica se va lua o masina cand va fi momentul oportun dpdv financiar (discounturi si reduceri etc.), dar dupa ce voi fi gasit ce-mi place...
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.823 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
tabloul d ebord de merc e continetal daca nu ma insel, posibil facut la timisoara.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Mie imi face grav cu ochii o Kia Optima PHEV. Arata chiar bine, mai ales 4th gen. Totusi, nu m-am lamurit daca e auto clasica, sau daca e CVT. Din ce vad pe youtube, unii se vaita de gearbox slipping, deci suna a CVT.
Ar mai fi Stinger, nu neaparat GT. Daaaaaar, cam in acelasi price range, dar fara hybrid, ma atrage exteriorul lui Seria 4 Grand Coupe. L.E. Kia Optima PHEV are cutie cu dublu ambreiaj ![]() This post has been edited by MuciX: 3 Jan 2019, 10:20 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
b06fcn |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 3 Jan 2019, 09:47) Tot a chinezarie ieftina arata... La Kia aia de care zice @mucix ma uitam si eu zilele trecute, marca o cunosc... BMW inca never...sa se mai spele marca pe picioare de cocalari si dupa aia... Mai vedem, timp este... |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Aici nu te pot intelege. Merc era "de tigani" acum ceva vreme si tot romanul de nadejde se ferea. Marcile astea vor atrage mereu categoria aia de utilizator, indiferent de tara, asta nu spune nimic despre felul cum te simti tu inauntru.
Pe langa asta, nu cred ca te invidiaza niciun vecin ca ti-ai luat kia, deci daca parchezi de neam prost o sa spuna ca esti un taran; fa aceeasi figura cu un bmw si esti "taran cu bmw". L.E. Revenind la Kia, problema mea e ca stau la etajul 4, deci partea de plug-in mai greu acasa. Range-ul e mai mic decat naveta zilnica. Dar masina aia e frumoasa de nu e voie si vine cu ceva dotari interesante. Nu vreau piele si cam toate vad ca au optiunea aia, dar macar sunt si ventilate scaunele. Imi place alba, sunt defect? ![]() Poate mai scad putin preturile in urmatoarele luni la ultima generatie. This post has been edited by MuciX: 3 Jan 2019, 11:42 |
--------------------
-
-
|
|
b06fcn |
![]()
|
Faza e ca Merc-urile ”de tigani” erau din alea vechi, cei mai multi nu-si iau Merc-urile de noi, pe cand peamfeuri noi sau aproape noi vezi mult mai multe pe la magraoni.
Plus ca nu ma identific cu marca in sine...pe cand cu Mercul m-am mai intalnit, am si avut o perioada in dotare, e altceva...aia e masina de statut, dinainte de a fi masina de magraoni sau de cocalari...pe cand la BMW nu a prea fost cazul...sau la Haudi, care acum sunt preferatele lor... De aia prefer oricand o masina ”low profile” dintr-o clasa superioara, de aia ziceam de Kia aia... faza mai nasoala e ca la noi aia nu se aduce... This post has been edited by b06fcn: 3 Jan 2019, 11:58 |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
|
MuciX |
![]()
|
Pai ai suficiente legaturi cu tari in care se aduce. Mai ramane problema reviziilor/garantiei.
3 Jan 2019, 11:00: L.E. am inteles ca la anul ar "veni" Tesla in Ro, dar deja vorbim de alt pret. Am un coleg care asteapta un Model 3 la sfarsitul lui Februarie, abia astept sa vad cum e. 3 Jan 2019, 12:08: Daca nu te deranjeaza motorul potential anemic pe atata caroserie si cutia cu dublu ambreiaj, suna tentant si asta. Vorbim de masina noua, la banii aia care chiar arata bine si nu e nici absolut cheala. Dar din nou, trebuie trecut peste sigle si stereotipuri. Si interiorul "plictisitor". This post has been edited by MuciX: 3 Jan 2019, 13:08 |
--------------------
-
-
|
|
axabrt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.395 Joined: 15 February 05 From: Ploiesti ![]() |
Daca vrea ceva mișto sa ia o kia optima hibrid. Neaparat break.
Arata f frumos masina, era dintre cele pe care eu le as fi.avut in vedere daca nu mi ar fi cazut pata pe focus |
--------------------
Ford
Focus mk3.5
Ecob00st .dracnev si boboru’ este viitoru’.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th August 2025 - 23:55 |