Cum se schimbă placuțele de frână față, Megane 2.1
![]() ![]() ![]() |
Cum se schimbă placuțele de frână față, Megane 2.1
19vik |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|||
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Vik, vad ca pt F9Q pe spate avem numai 240 in manualul scanat de tine. Din cate stiu sunt si variante cu 270 pe spate. Cel putin Ate are doua variante de discuri spate pentru F9Q...pentru celelalte motorizari nu am verificat.
This post has been edited by M i h a i: 13 Jun 2012, 14:08 |
--------------------
------
------
------
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.318 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
QUOTE(19vik @ 13 Jun 2012, 13:20) Din cate stiu eu, pe 1,6 16v si pe 1,5dci sunt doar doua modele: -Bosch pana la 09.2005, n-am vazut sa scrie si Bendix -ATE de la 10.2005 Scrie pe etrier, nu trebuie decat sa dai roata jos. Multumesc vik ! Asa am facut,Am dat roata fata jos si pe etrier scrie BOSCH. Asa ca set garnituri BOSCH iau. Sunt la 24 lei setul. Ce fac cu schimbatul tamponului la toba finala ? Nu am gasit nici un topic ca sa vad ce cheie imi trebuie sa o desfac si sa inlocui ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cam asa e, doar cilindreea difera. Nu am de ce sa conving pe nimeni de nimic, doar atrag atentia ca unele informatii din unele manuale sunt gresite. Nu m-ar fi interesat cat am discurile, si nici ce marca sunt etrierii, dar mi-am comandat discuri , si am retinut atunci, si-n programul celor de la piese apareau acelasi coduri indiferent ca-i 1.4 sau 1.6, si alea vechi pe masina tot atat erau.
This post has been edited by argon: 13 Jun 2012, 14:26 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Da sigur, dauna toatala doar la discurile de frana
![]() This post has been edited by argon: 13 Jun 2012, 14:31 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.318 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu Argon, doar la tine este la fel ... tot
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Stiu ca va intrerup disputa dar as vrea si eu sa stiu cum se inlocuie SINGUR garniturile si protectiile cilindrului pistonasului de la etrierul fata .
![]() 13 Jun 2012, 15:15: Si nu ma puneti sa dau search ca de cate ori fac asta ma trimite la inceputul topicului. Sa le ia n...... ![]() ![]() This post has been edited by cosmin_69: 13 Jun 2012, 15:15 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
In fine tot eu revin.
Astazi la ora 14 sunt programat la un atelier particular. Cu franele nu ma bag sa schimb eu garnituri fiindca poate mai e si altceva adica imi trebuie si clesti de constrictie ca sa nu pierd mult lichid la scoaterea pistoanelor, apoi mai trebuie curatate bine si pistoanele cu cilindrii ca sa culiseze usor, bagate uniform fara sa ciupesc garniturile, apoi trebuie scos aerul din circuit si mai bine las un mecanic care are scule sa faca operatiunea asta. Doua seturi de garnituri cu aparatori cauciuc, capacele aerisitor, doape de protectie pe capetele suruburilor etc. m-au costat 52 lei pentru etrier fata, model BOSCH. Va tin la curent cum a facut si cat m-a costat manopera. ![]() 18 Jun 2012, 10:10: Iata ce contine Kitul de reparatii. Lichidul de frana l-am luat de la reprezentanta renault AMAT PITESTI. M-a costa vreo 40 lei bidonas de 500 ml. 18 Jun 2012, 15:06: Ok am rezolvat problema. Nu a fost nevoie decat sa inlocuie aparatorile si garniturile mari . Aparatoarea era doar una uzata dar le-am inlocuit in ambele parti. Restul adica burdufii de la suruburile etrierelor si capacelele le-am lasat tot pe alea fiindca erau in stare foarte buna. Daca treceti prin Arges recomand mecanicul. Lucreaza CURAT si are atelier de performantele unui service Foarte priceput si operativ. Cu ocazia asta am aflat ca trebuie sa inlocui si bujiile fiind si acum cele originale. De aceea imi crescuse consumul la benzina. This post has been edited by cosmin_69: 18 Jun 2012, 15:06 Attached thumbnail(s) Fotografie001.jpg ( Size: 754.71k ) Number of downloads: 1325 Fotografie003.jpg ( Size: 876.57k ) Number of downloads: 1450 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
h3roin |
![]()
|
![]() Cristea Adrian Group: Members Posts: 119 Joined: 8 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Salutare.
Alaltaieri, fiind o zi extrem de racoroasa in spatele blocului in parcarea de beton, am purces la montarea placuteleor de frana (TRW). Nu am mai luat ATE ca m-au tinut decat 23.000 km. Fata de modelele pana in 2005 care aveau un altfel de sistem de prindere, sistemul de franare ATE este unul foarte simplu de desfacut si de remontat. Atasez niste poze de la ziua cu pricina. SNC00158.jpg ( Size: 1.38mb ) Number of downloads: 1620 Aici aveti sculele necesare. Sistemul de prindere al etrierului se afla in partea dreapta a pozei unde aveti ca doua tuburi de aprox. 3 cm care in capat au un capac. Se da jos capacul de la cele doua tuburi si cu un inbus de 7 se desfac pana cand suruburile care fixeaza etrierul devin libere. SNC00160.jpg ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 1661 SNC00163.jpg ( Size: 1.44mb ) Number of downloads: 1628 Se scot placutele vechi si se introduc cele noi SNC00164.jpg ( Size: 1.48mb ) Number of downloads: 724 .SNC00165.jpg ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 712 Cu cheia de la desfacut prezoane se impinge in placuta cu siguranta pana in capat (altfel placutele noi nu incap pe disc). SNC00166.jpg ( Size: 1.59mb ) Number of downloads: 682 . Se insurubeaza cele doua suruburi se pun la loc capacelele, se prind sigurantele, apoi se monteaza roata pe masina. SNC00167.jpg ( Size: 1.54mb ) Number of downloads: 688 NU PLECATI DE PE LOC PANA CAND NU FACETI CATEVA PEDALE CA SA SE APROPIE PLACUTELE DE DISC SI SA SE AMORSEZE CIRcuitul de franare. Timp de lucru 1 ora. |
--------------------
Renault
Megane
2007
- B-101-ADR Megane II Privilege .....etc..
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Lichidul de frana de il pun cei din reprezentante are cineva idee ce marca este?
A,si la megane spune de DOT 4,insa pe piata am vazut si DOT 5.Este mai bine sa pun DOT 5? Multumesc! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(Catalinmodena @ 16 Jul 2012, 22:10) Lichidul de frana de il pun cei din reprezentante are cineva idee ce marca este? A,si la megane spune de DOT 4,insa pe piata am vazut si DOT 5.Este mai bine sa pun DOT 5? Multumesc! Vezi Catalinmodena ca in topicul asta mai sus am pus eu o poza cu ce lichid de frana am luat de la service Reno Pitesti. Am dat pe el parca 40 roni. Cand este vorba de frane prefer sa iau de la ei. |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
cgeorge |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 9 August 07 ![]() |
Stie cineva cum arata o placuta cu senzor de uzura si una fara senzor de uzura. SAU DACA EXISTA asa ceva la Megane 2.1 k9k722 ?
O poza ar fi de mare ajutor. |
--------------------
Renault
Megane
2006 privilege 1.5 dci
|
|
mumus |
![]()
|
familist :) Group: Members Posts: 668 Joined: 13 July 10 From: Brasov ![]() |
QUOTE(mafia_ooops @ 4 May 2008, 12:51) Schimbat plăcuțe frână față MEGANE 2.1 Set plăcuțe frână față FERODO PREMIER seria FDB 1544 [attachmentid=1627447731] 1. Se asigură mașina cu frâna de mână, eu am pus si niște pietre la roți să fiu sigur, se ia de volan dreapta sau stânga maxim (depinde la ce roata montați), se ridică mașina cu cricul; se dă roata jos;. poza 1. [attachmentid=1627447732] 2. Cu o șurubelniță mai „sănătoasa” se îndepărtează etrierul de plăcuță, împingând exact cum arată săgeata din poză 2; 3. Cu o cheie de 13 se desface șurubul care fixează etrierul, șurub reprezentat printr-o săgeata in poza 3; [attachmentid=1627447733] 4. Se ridica din partea de jos a etrierului (poza 4) si se prinde exact ca in poza 5 pentru a avea acces si a putea lucra; [attachmentid=1627447734] 5. Tot cu ajutorul șurubelniței se îndepărtează cu grija plăcuta de disc - poza 6; 6. In poza 7 este fotografiat unul din cei 4 suporți (cleme) din tabla. Clemele vin odată cu plăcutele si se înlocuiesc si ele. Fiecare clemă se fixează pe etrier. [attachmentid=1627447735] 7. Poza 8 prezintă cele 4 cleme, iar in vârful săgeților se află acea tăbliță, cu ajutorul ei se fixează clema de etrier (o să vedeți la montare exact). 8. Poza 9 – plăcutele vechi. [attachmentid=1627447736] 9. Poza 10 – plăcutele noi + clemele +cele 2 șuruburi pentru fixarea etrierului care se schimba si ele. 10. Poza 11 – comparație intre plăcutele vechi si o plăcuta noua. Am încercuit să arăt ca e aceeași denumire cu cele vechi, adică FERODO 185. [attachmentid=1627447737] 11. Poza 12,13 – comparație la grosimea in „carne” intre plăcute, cele vechi sunt la jumătate (nu le voi schimba). [attachmentid=1627447738] 12. Poza 14 – montat (de forma) plăcuțele noi. 13. Poza 15 – la închiderea etrierului cilindru va lovi plăcutele si nu se va putea închide. Cu cheia de desfăcut prezoanele roții, am împins cilindru ușor spre interior exact ca în poză. [attachmentid=1627447739] 14. Poza 16 –se vede cum etrierul a coborăt si vine fix pe pozitie. [attachmentid=1627447740] Se înfiletează șurubul din poza 3, dar se schimbă cu cel nou venit in cutia cu plăcuțele de frână, se strânge bine si se montează roata la loc. ATENTIE!! Înainte de a pleca de pe loc, dați câteva pedale la frână până aceasta se întărește !!!! Succes si aștept colegii de forum să completeze acest tutorial, de ex. cum se schimbă plăcuțele de frână pe spate, sau discuri de frâna etc… Pe spate se schimba la fel ? si inca o intrebare, masina are vreo 75000 km, discurile au o buza care se simte binisor la deget, pe fata sunt mai pronuntate (normal) , intrebarea este : cand trebuie schimbate discurile? la ce sa ma uit ? This post has been edited by mumus: 8 May 2013, 13:58 |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
mark`` |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.826 Joined: 12 February 06 From: Tg.Mures ![]() |
Am un scartait puternic cand apas fin pe frane. Daca apas tare pe frana nu se aude nimic. Eu obisnuiesc sa franez din timp si altfel mangai pedala de obicei (o las sa curga mult si din frana de motor). Aveti idee de la ce o fi? Mecanicii mi-au spus ca am carne pe placute (nu au desfacut franele, doar ce se vede pe sub masina) si ca asa face. Asa rau scartaie de numa, parca e fier pe fier.
|
--------------------
Dacia
Spring
2023
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
ce operatiuni ar trebui desfasurate mai departe pentru inlocuirea discurilor de frana pe fata?
sistemtul de franare este Bosch, ca la initiatorul topicului de ceva vreme huruie destul de urat la cate o frana si ma gandesc ca doar schimbatul placutelor nu mai este suficient, am 96000 km cu discurile originale va multumesc mult |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Pentru schimb disc se fac operatiile de mai sus pana la scos placute.
Apoi se scoate portetrierul dupa desfiletarea celor 2 suruburi. Discul este fixat de fuzeta cu 1-2 surubele...se desfac si acestea. Apoi se loveste usor discul din spate spre fata ca sa permita desfacerea lui. Odata dat discul jos se curata bine cu o perie metalica locul unde se monteaza cel nou. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
multumesc frumos,
credeti ca ar putea fi altul motivul decat uzura discuri/placute pentru huruitul mentionat mai sus? cateodata face un sunet similas cu abs, dar fara sa intre abs la service au zis ca n-are nimic, si am fost la 3 service-uri ![]() m-am gandit ca poate s-au si ovalizat discurile, numai si numai la franare chiar inainte sa opreasca de tot face zgomot |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Verifica/schimba culisele de la etrier.
Cateodata astea sunt sursa zgomotului si a vibratiilor la franare descrise de tine....daca restul este OK. @+ |
--------------------
.
.
.
|
|
dadoshel |
![]()
|
o ultima intrebare daca imi permiteti:
pe siteurile de vanzari piese am vazut discuri fata cu toate specificatiile identice de la acelasi producator, singura diferenta fiind grosimea: 22 respectiv 24 mm de care ar trebui sa iau? culisanti= suruburi ghidare? ![]() 19 Nov 2013, 14:33: cu grosimea m-am dumirit: pentru motorizare k4m trebuie de 24 ![]() 20 Nov 2013, 10:38: ma ajuta cineva cu o exemplificare pt "culisanti"? unde vin, cum arata, cum se schimba ![]() placutele le-am mai schimbat, dar mai departe de atat nu m-am dus ![]() mersi This post has been edited by dadoshel: 20 Nov 2013, 09:38 |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ai vazut 2 burdufuri mici acolo cand ai schimbat placutele?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
dadoshel |
![]()
|
da, intre cele 2 parti ale etrierului unde se infileteaza surubul
![]() |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Eh acolo-s culisantii aia.
20 Nov 2013, 11:57: 7701203375.jpg This post has been edited by R19/16v: 20 Nov 2013, 11:57 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
dadoshel |
![]()
|
ahaaaa
![]() haideti va rog mult colegii, nu fiti zgarciti la vorba: cum verific daca trebuie schimbati, trebuie sa faca ce sau sa arate cum? presupun ca nu e rocket science, dar mi-ar fi de folos sa nu orbecai pe-acolo; o sa le desfac sambata dimineata si nu as comanda si setul asta pana nu stiu sigur ca e necesar multumesc de intelegere si ajutor |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
dorin_p |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 31 October 13 From: CONSTANTA ![]() |
poate nu e cazul sa intreb aici, dar nu am gasit prin cautarile mede asa ca imi cer scuze.
se gaseste manual service detaliat, cu toate operatiunile pentru megane 2? (nu manual de intretinere/folosire) am avut logan si pt el am gasit un pdf cu vreo 1700 de pagini. tot asa ceva caut. ms. |
--------------------
renault
megane
2005
|
|
espacern |
![]()
|
Cauta pe forum ca sunt manuale in format pdf...destule!
@+ |
--------------------
.
.
.
|
|
dadoshel |
![]()
|
Asadar, azi am purces la inlocuit discuri si placute pe fata. Nestiind sigur daca ele sunt sursa de zgomot, de data asta m-am aruncat la marci de buget: discuri Starline si placute Remsa.
Am verificat si culisantii, merg frumos si nu au joc. Am masurat uzura discurilor, si in doua parti diamertral opuse, am inregistrat valori diferite......asta inseamna ca erau ovalizate? Am scos si curatat si mufele de la senzor abs. Deocamdata e liniste, nu am apucat sa fac decat vreo 20km. |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
dadoshel |
![]()
|
No, apai am ajuns de unde am plecat.
Dupa operatiunile de mai sus, am avut 2 zile de liniste si iar inceput nebuna draq. Dupa ce se incalzesc putin franele iar incepe sa se comporte ca si cum ar semi-intra abs-ul. De oprit opreste, in momentul in care se aude caraitul/uruitul ala parca se mai inmoaie putin pedala. Fenomenele explicate au loc la viteza mica si franare nu foarte apasata. Ce sa-i mai fac, ce sa mai verific ca imi toaca nervii turcoaica asta ![]() This post has been edited by dadoshel: 26 Nov 2013, 13:48 |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
Zen 2022/TLX 1989
- CJ37CUC/CJ10YET
|
|
soryn94 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 24 June 11 From: Constanța ![]() |
QUOTE(h3roin @ 16 Jul 2012, 15:05) Salutare. Alaltaieri, fiind o zi extrem de racoroasa in spatele blocului in parcarea de beton, am purces la montarea placuteleor de frana (TRW). Nu am mai luat ATE ca m-au tinut decat 23.000 km. Fata de modelele pana in 2005 care aveau un altfel de sistem de prindere, sistemul de franare ATE este unul foarte simplu de desfacut si de remontat. Atasez niste poze de la ziua cu pricina. SNC00158.jpg ( Size: 1.38mb ) Number of downloads: 1620 Aici aveti sculele necesare. Sistemul de prindere al etrierului se afla in partea dreapta a pozei unde aveti ca doua tuburi de aprox. 3 cm care in capat au un capac. Se da jos capacul de la cele doua tuburi si cu un inbus de 7 se desfac pana cand suruburile care fixeaza etrierul devin libere. SNC00160.jpg ( Size: 1.13mb ) Number of downloads: 1661 SNC00163.jpg ( Size: 1.44mb ) Number of downloads: 1628 Se scot placutele vechi si se introduc cele noi SNC00164.jpg ( Size: 1.48mb ) Number of downloads: 724 .SNC00165.jpg ( Size: 1.22mb ) Number of downloads: 712 Cu cheia de la desfacut prezoane se impinge in placuta cu siguranta pana in capat (altfel placutele noi nu incap pe disc). SNC00166.jpg ( Size: 1.59mb ) Number of downloads: 682 . Se insurubeaza cele doua suruburi se pun la loc capacelele, se prind sigurantele, apoi se monteaza roata pe masina. SNC00167.jpg ( Size: 1.54mb ) Number of downloads: 688 NU PLECATI DE PE LOC PANA CAND NU FACETI CATEVA PEDALE CA SA SE APROPIE PLACUTELE DE DISC SI SA SE AMORSEZE CIRcuitul de franare. Timp de lucru 1 ora. Salut! Cum se prezinta placutele TRW? La mine a inceput sa scartaie pe partea dreapta. |
--------------------
RENAULT
MEGΛNE GrandTour
2.2 , 1.6 16v 2oo6/Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 05:54 |