amenda pe DN1, nedumerit
![]() ![]() ![]() |
amenda pe DN1, nedumerit
Smiley |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
gugulina |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 19 November 08 ![]() |
buna! am si eu o nelamurire
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
vw
golf IV
- gl-07-hux
2000 1.9 tdi
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Poate sa trimita unchiul un fax...
![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
gugulina, eu am primit cam la 2 luni dupa plecarea definitiva din tara un plic de la politie cu o citatie. S-a dus fratele meu cu el la politie ca sa afle despre ce e vorba. Eram citat ca martor intr-un proces in care politia il oprise pe unul intr-o seara si eu eram prin zona asa ca am picat de martor. Ala avea carnetul suspendat, masina nu avea acte, in fine, penal rau, n-o mai lungesc. Frate-meu le-a zis ca nu mai sunt in tara si l-au pus sa dea o declaratie cum ca nu mai sunt in tara, blabla.
Poate se aplica si in situatia ta, nu stiu. Intreaba-i pe ei, in primul rand |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
gugulina - daca masina e pe numele mamei, implicit si "citatia" aia i se adreseaza ei - si atunci EA trebuie sa semneze, pe proprie raspundere, cui i-a dat masina. Nu are unchiul nici o treaba, nu el tre' sa semneze, el doar va primi amenda (daca mai e in tara).
|
--------------------
Renault
Grand Scenic
- B.00.XXX
2008 It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
ei cum stiu ca am intrat in posesia scrisorii daca nu e recomandata ?? daca mi o lua altul din cutie ??
19 Nov 2008, 16:54: primesti o amenda babana (prin primavara era de vreo 800 ron, acum a mai crescut, odata cu salariul minim pe economie) si gata, asta e tot. This post has been edited by draculafly: 19 Nov 2008, 16:54 |
--------------------
dacia
logan kiss
- b91 fad
2007
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Ar trebui sa ti-o trimita recomandata, ce-i drept.
In OG2/2001 e specificat clar - dar se refera doar la PV: QUOTE Art. 27. - Comunicarea procesului-verbal si a instiintarii de plata de face prin posta, cu aviz de primire, sau prin afisare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operatiunea de afisare se consemneaza intr-un proces-verbal semnat de cel putin un martor. in OUG 195 se spune doar QUOTE Art. 39. - Proprietarul sau deținătorul unui vehicul este obligat să comunice poliției rutiere, la cererea acesteia și în termenul solicitat, identitatea persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice. si QUOTE <se sanctioneaza cu amenda din clasa a IV-a: 9-20 puncte amenda>: 14. necomunicarea de către proprietarul sau utilizatorul unui vehicul, la solicitarea poliției rutiere, a identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul spre a fi condus; Nici in ROUG nu am gasit nimic, doar asta: QUOTE Art. 181. - (1) În situația în care fapta a fost constatată cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat sau unui mijloc tehnic omologat și verificat metrologic, polițistul rutier încheie un proces-verbal de constatare a contravenției, potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 1D, după prelucrarea înregistrărilor și stabilirea identității conducătorului de vehicul. (2) Datele de identificare a contravenientului care se consemnează în procesul-verbal de constatare a contravenției sunt cele comunicate, în scris, sub semnătura proprietarului sau deținătorului legal al vehiculului. Deci, concluzia mea este: - PV sunt obligati sa ti-l trimita cu recomandata (sau prin afisare la domiciliu) - Datele de identificare sunt obligati sa le ceara proprietarului.... da' nu se specifica exact cum! Eu am vazut ca ei lucreaza cu Curiero, mai nou. Poate au un protocol cu Curiero, si aia "certifica" faptul ca "da domle', eu postasul Vasile depun marturie ca am dus scrisoarea X la adresa Y in data de Z". Ideea e ca daca nu raspunzi, amenda ei oricum iti pot da... (alea 9-20 puncte amenda), tot ce poti tu sa speri eventual e ca vei castiga contestatia la amenda asta, pe motiv ca "nu am fost notificat, va rog dovediti ca ati trimis notificarea" This post has been edited by vv: 19 Nov 2008, 18:30 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
- B.00.XXX
2008 It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
draculafly |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 287 Joined: 25 March 08 ![]() |
abia ii astept sa mi dea aia 9 20 de puncte amenda .comunicarea respectiva daca nu mi o inmaneaza in mana e fix 0. macar am pt ce sa fac contestatie ca la 9 20 puncte se merita.nu sunt imp[otriva sa platesc amenda dar sa o faca ca la carte si anume sa fiu instiintat prin inmanare , afisare la domiciliu sau recomandata nu asa o arunca la cutie si gata iei 9 20 puncte . daca nu le convine sa schimbe legislatia si sa legifereze ca atunci cand iei amenda radar fix mobil amenda sa se duca direct la fisc iar proprietarul sa si asume responsabilitatea atunci cand da masina imprumut mie asa mi se pare corect.daca nu gaseam scrisoarea la cutie unde oricum are acces toata lumea din bloc la ea ce faceam ? plateam 9 20 puncte amenda asa pe ochi frumosi???ii astept la cotitura . apropo tot la cosereni am luat o pe 19 iulie si abia acum a venit . 67 km /h
|
--------------------
dacia
logan kiss
- b91 fad
2007
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
salut
vad ca mie imi vin instintarile recomandate prin posta , deci dovada ca eu am primit-o ar fi faptul ca am semnat acolo de ridicare ce se intampla daca nu mai ridic de la posta instintarile acelea , deci nu mai semnez de primire ? |
--------------------
Renault
Megane
- Numar personalizat !
1.6 16v - 2007
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
E o intrebare buna... Daca de exemplu am adresa pe un apartament in care nu mai locuieste nimeni, dar ramane in proprietatea mea ? Nu ajung acolo cu lunile, nu are cine primi nimic...
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
vv |
![]()
|
Tu ai domiciliul din buletin acolo? Daca da, nu conteaza ca nu stai acolo.
Daca nu semnezi recomandata, pot trimite un sectorist sa "afiseze la domiciliu" P.V. (ti-l pune in usa, face un proces verbal de afisare semnat de martori - de ex. unul din vecini - si dup-aia, e 100% problema ta; dpdv legal, nu mai conteaza ca "nu l-ai observat", era de datoria ta sa-l observi ![]() |
--------------------
Renault
Grand Scenic
- B.00.XXX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 20:13 |