Schimbare bec faza scurta, Clio 3 dCI - service sau acasa?
![]() ![]() ![]() |
Schimbare bec faza scurta, Clio 3 dCI - service sau acasa?
nh1980ro |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
|
||
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|||
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Am schimbat ambele becuri la service, AMG in Pantelimon...Pe partea stanga l-a schimbat mecanicul imediat, in schimb pe dreapta s-a chinuit un sfert de ora sa il schimbe, reusind sa se si zgarie destul de tare la mana. Am avut becurile mele, nu am pus de la ei asa ca m-a costat doar "atentia" data la mecanic.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
alc2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 12 July 05 From: Bucuresti ![]() |
A demontat farul stang ? Sau asa ar fi trebuit sa faca ?
|
--------------------
Renault
Kadjar Intens
-
Flame red_K9K-648 Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Farul nu trebuie demontat. A scos capacelul din spatele farului si apoi becul, l-am urmarit cu atentie si pe partea aia intr-adevar ai mai mult spatiu de manevra, in schimb pe dreapta e jale.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Am incercat sa schimb becul de faza scurta pe dreapta si din greseala m am chinuit atata si l am schimbat pe cel de faza lunga. Dupa aia da i si incearca sa scoti mufa din alalalt. Dracu' sa-l schimbe! Zici ca e sudat de mufa si nici nu i loc sa umbli la 1.5...
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Da' cleme avea sau nu?
Nu stiu exact cum e la diesel, dar la benzinar tre sa bagi mana printre cele 2 conducte de AC si te descurci cumva. |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Avea cleme, stii ca trebuie mai intai sa scoti mufa ca altfel n-ai ce face. M-am chinuit iar astazi de am innebunit. Dupa vreo 30 de minute am reusit sa scot mufa de la faza scurta sa scot becul ars, dar la cel de pe faza lunga nu am mai reusit. Am injurat de tot neamul si de toti decedatii aluia care a inventat sistemul asta ca nu puteam pur si simplu sa scot mufa si ma ardeau degetele de cat de tare strangeam... Vine iubita mea, zice sa incerce si ea, si o scoate numai decat
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
merge scoasa si intai clema (de tot) si apoi mufa, avantajul este ca poti scoate becul cu tot cu mufa intr-un loc mai accesibil iar dezavantajul ca va trebui, pe pipaite, sa nimeresti gaurelele picioruselor clemei ca sa o pui la loc
|
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Cum sa-l scoti? Ca vine clema intre soclu si mufa. N-aveam cum sa bag 2 maini sa lucrez acolo. D-abia avea loc una singura.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
o poza face cat o mie de cuvinte
![]() 1-se declipseaza clema in mod obisnuit 2-se inlatura clema fara sa scoti mufa (trebuie sa ai grija sa nu o scapi) Attached thumbnail(s) IMAGE_228b.jpg ( Size: 242.18k ) Number of downloads: 997 IMAGE_229b.jpg ( Size: 195.67k ) Number of downloads: 1102 |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Tu ai 1.6. Daca ai putut sa faci si poza si sa si tii mufa, esti boier
![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() intamplarea face sa am un far in casa mie mi se pare imposibil sa faci poze unui far montat si totusi un coleg are postate in paginile anterioare poze cu inlocuirea becului |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
alc2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 12 July 05 From: Bucuresti ![]() |
La 1.6 e diferit sistemul de prindere al becului fata de dci ? Si la 1.6 vs 1.4 ?
@ MMVI , daca am lupa este acelasi sistem ca in poze ? |
--------------------
Renault
Kadjar Intens
-
Flame red_K9K-648 Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
|
|
MMVI |
![]()
|
din pacate nu stiu sa-ti spun daca sunt asemanari sau diferente
|
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
pepelutza |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 463 Joined: 17 November 10 From: brasov ![]() |
1,6 si 1,4 au acelasi sistem de prindere deci acelasi calvar. Pe partea dreapta l-am schimbat relativ usor , chinul mare a fost la inlaturarea/repunerea clamei ce tine becul fix, oricum de mare ajutor imaginile postate de r_vlad
|
--------------------
Renault
Clio 3
- BV-10---S
2007 , dynamique 1,6 , 16v 110 CP
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Am schimbat azi becul de la faza scurta pe dreapta si ambele pozitii. Ceva mai anevoios nu cred ca exista pe lumea asta. Fara sa scot tubul de la lichidul de spalat parbriz, un cablu + mufa, toate cele 3 capace de la baterie si goarna de la alarma nu am putut sa fac nimic. Daca aveam mai mult timp scoteam bateria dar nu eram dispus azi sa dau jos baterie + alarma pentru un bec de pozitie.
Mana mea e vraiste acum, am stat cu ea in apa, m-am dat cu crema si tot ca din razboi arata... Attached thumbnail(s) 15032011153.jpg ( Size: 158.6k ) Number of downloads: 936 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 5 Feb 2011, 14:50) Vine iubita mea, zice sa incerce si ea, si o scoate numai decat ![]() ![]() ![]() Parca masina e a surorii tale. Pai sa o pui pe ea la munca! ![]() Si acum mai am cicatrici de la faza de atunci. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Nu se pricepe neam la asa ceva, tot eu sunt ala "experimentatul" in domeniu.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
MMVI |
![]()
|
fara julituri nu cred ca scapa nimeni
![]() |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
danielus |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 24 January 09 From: Bucuresti ![]() |
Eu am preferat sa cumpar becul de la un magazin de piese auto si sa dau 10 lei unui mecanic sa mi-l schimbe. Simplu si fara julituri.
![]() |
--------------------
Renault
Clio III 2006
1.4 16V Privilege
|
|
Croocodillul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 19 August 10 From: București ![]() |
Confirm faptul că la facelift nu mai are clema aia pentru bec. L-am schimbat pe cel de fază scurtă pe dreapta și a fost relativ ok. Mai mult m-am chinuit să bag mufa în bec, restul s-a desfășurat cam fără incidente
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2010 // 1.5 dci 70 iepe
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Faci o poza? Sunt curios daca e mai mult loc.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
Croocodillul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 19 August 10 From: București ![]() |
N-am nimic cu blitz ca să evidențiez, dar spațiu mai mult nu e sigur!
![]() |
--------------------
Renault
Clio III
2010 // 1.5 dci 70 iepe
|
|
ovidiu89 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 492 Joined: 17 April 11 ![]() |
Sustin si eu ca daca ai mana subtire schimbi mai usor becul. Eu am reusit sa montez si xenonul insa m-am julit la maini
|
--------------------
Renault
Clio
2007
|
|
Croocodillul |
![]()
|
La o diferență de 2 zile mi s-a ars și pe stânga. Aici e parfum, în 5 minute i-am dat de cap.
|
--------------------
Renault
Clio III
2010 // 1.5 dci 70 iepe
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
S-a ars acum pe stanga si aceiasi poveste. Nu reusesc sa desfac clema... Astept sa vina iubita acasa, o pun pe ea la munca ca tot ii place atat de mult masina asta
![]() 2 Sep 2011, 19:39: Am reusit de am scos mufa, becul si acum cand sa bag becul asta nou acolo nu vrea sa se centreze. Am incercat cu celalalt, nici el nu vrea sa intre. Amandoua se proptesc in ceva si nu imi dau seama ce ar trebui sa fac. Oricum le-as misca nu vor sa intre. Tin minte cand am schimbat in partea cealalta nu a fost nicio problema cand l-am pus pe cel nou. Cine a mai patit asa? Ce ar trebui sa fac? This post has been edited by spy_oh_joy1389: 2 Sep 2011, 19:39 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
biscu |
![]()
|
![]() ... Group: Members Posts: 500 Joined: 24 January 07 ![]() |
Inainte de toate cu o lanterna incearca sa iti dai seama care este sistemul de fixare a becului respectiv a clemei, eu unul asa am procedat, ulterior totul fiind foarte simplu....3 min schimb un bec. Spor.....
|
--------------------
Renault
Clio III
- ...
2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Stiu sistemul insa e mai greu cu practica decat cu teoria. Nu mai vrea sa intre becul asa cum l-am scos. I-am racait si o groaza din materialul din varf ca se freaca de suportul lui. Pana la urma ajung cu ea in service sa imi schimbe un bec ca de aia l-au facut asa complicat...
Dupa cum am spus, pe partea cealalta a intrat numai decat la loc, deci n-ar fi ca nu stiu. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
turbodxman |
![]()
|
------------- Group: Members Posts: 3.327 Joined: 1 August 08 From: Ro ![]() |
Consecinta inghesuirii tuturor componentelor in compartimentul motor, pentru a face mai mult loc in habitaclu... si a veni in service cu masina pt orice nimic.
![]() Au apus zilele cand se faceau masini cu cap ![]() |
--------------------
---------
----------
------------
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Pai s-au dus si zilele cand erau locuri de parcare
![]() Am mai incercat adineauri sa centrez becul. Cred ca atunci cand am incercat sa-l scot pe celalalt am indoit suportul ca m-am uitat la cel din dreapta si este drept iar astalalt nu si nu reusesc sa il las mai jos si sa il indrept... |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 11:19 |