preturi reparatii, kituri, bucse etc (mecanica), cat costa una alta..!!
![]() ![]() ![]() |
preturi reparatii, kituri, bucse etc (mecanica), cat costa una alta..!!
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
In TM e o sg. reprezentanta Renault. Stiu ca au adaosuri mari, da' n-am ce face.
![]() Daca le comand de la magazine auto, pretul e si mai mare, m-am interesat. In plus, sunt destule repere care nu se gasesc decat ca piese de origine si te usuca la pret. Exemple: - bara stabilizatoare, 850 ron; - deflector aer (sub far, intre bara fata si carcasa protectie noroi din jurul rotii), un plastic cat doua palme, 160 ron. Furaciune pe fata. |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Carcasa de protectie de care spui tu...se gaseste la Autokarma la 89.93RON cu TVA...posibil la magazine care aduc piese sa o gasesti si mai ieftin...
Nu este originala dar pana la urma este doar un plastic.. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Eu am intrebat la PROMOTOR Timisoara, care lucreaza cu toti angrosistii de piese auto din TM si nu le aparea oferta deloc. Nic nu e necesar sa fie originala, nici macar noua, dar e important sa fie intreaga si la locul ei (ma rog, lor, ca-s doua). Acum imi vajaie aerul pe langa usi, la viteze peste 80 km./h. Si mai ajunge si noroi pe unde nu e necesar...
Merci de informatie. This post has been edited by Dodone: 13 Apr 2009, 13:00 |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Afrodita |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 73 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
am si eu o intrebare: am relanti-ul desul de mic (aproximativ 700-750 cu tendinte de scadere), inainte avea si trepidatii destul de uratele, dar am schimbat doua tampoane din trei de la motor si momentan nu mai face urat.
am inteles ca problema (relanti-ul mic ) ar putea fi de bujii sau de la carburator (adica sa fie murdare). daca la carburator se poate rezolva cu un spray special, am inteles ca la bujii e mai dificil. am nevoie de o cheie de 15 si dupa cat am cautat pana acum mi s-a spus ca nu exista o astfel de cheie si ca mecanicii care folosesc asa ceva si le-au facut singuri. puteti sa ma ajutati si pe mine cu treaba asta? de asemenea imi cer scuze in avans daca topicul asta a mai fost deschis, dar la prima cautare nu l-am gasit ![]() |
--------------------
Renault
Megane I
- DYD
1996 1.6 when in doubt google it!
i tend to make mistakes when learning something new. then again, who doesn't? |
|
aurelul8 |
![]() ![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 220 Joined: 16 March 09 From: Ploiesti ![]() |
Cu relanti-ul... pi nu acolo ar trebui (ca valori) sa fie? Mie tot pe acolo imi sta. Am 1,6 16 v si cu toata oscilatia caracteristica pe acolo sta indicatorul. Poti incerca sa inlocuiesti bujiile, eu sigur m-am resemnat. Intr-adevar e nevoie de o cheie tubulara dar accesul la mine e dificil (se demonteaza bobinele de inductie si printr-un orificiu tubular se ajunge la bujie). La orice cheie tubultara cu teu de intrenare pe dimensiunile astea trebuie un prelungitor.
Am inteles ca nu ai de mult masina. Ar ajuta daca ai sti cati km s-au efectuat cu setul de bujii. Sunt exact in situatia asta (proprietar de curand). Ca sa fiu sigur am cumparat 4 noi de la Ipso. Le-am verificat (la mecanic) sunt aproape noi si cu 4 electrozi. Prin urmare am ramas cu ele. Daca identifici cheia de cumparat sunt si eu interesat. |
--------------------
Renault
Megane
- PH 07 KKA
2000 1,6 16 v rxe bicorp
|
|
Afrodita |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 73 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aurelul8 @ 15 Apr 2009, 10:04) Cu relanti-ul... pi nu acolo ar trebui (ca valori) sa fie? Mie tot pe acolo imi sta. Am 1,6 16 v si cu toata oscilatia caracteristica pe acolo sta indicatorul. Poti incerca sa inlocuiesti bujiile, eu sigur m-am resemnat. Intr-adevar e nevoie de o cheie tubulara dar accesul la mine e dificil (se demonteaza bobinele de inductie si printr-un orificiu tubular se ajunge la bujie). La orice cheie tubultara cu teu de intrenare pe dimensiunile astea trebuie un prelungitor. Am inteles ca nu ai de mult masina. Ar ajuta daca ai sti cati km s-au efectuat cu setul de bujii. Sunt exact in situatia asta (proprietar de curand). Ca sa fiu sigur am cumparat 4 noi de la Ipso. Le-am verificat (la mecanic) sunt aproape noi si cu 4 electrozi. Prin urmare am ramas cu ele. Daca identifici cheia de cumparat sunt si eu interesat. din fericire la mine accesul e mai usor, nu trebuie sa dau jos decat masca de la galerie (cred). in cazul "vechimii" m-ai ghicit, sunt la prima masina, dar din fericire am un ajutor de vaza (pe tata) care m-a invatat si inca ma invata o multime despre masini ![]() in rest nu mai stie nimeni nimic in legatura cu bujiile? multumesc frumos ![]() |
--------------------
Renault
Megane I
- DYD
|
aurelul8 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 220 Joined: 16 March 09 From: Ploiesti ![]() |
Am cautat cateva link-uri utile despre schimbat-ul bujiilor, exista si variante video, principiul este acelasi. Vei avea nevoie de cheie de 16 mm cu articulatie. Din informatiile pe care le am (utile si pentru mine
![]() Atasez si o poza. Link-urile: http://www.dailymotion.com/video/x8uugl_ho...rk-plugs_school http://www.wikihow.com/Change-Spark-Plugs http://www.scule-ieftine.ro/catalog/10/64/...bujii-0-0-0.htm http://autorepair.about.com/od/regularmain...ugs_replace.htm In plus am un set de bujii noi, originale pe care le-am luat pentru mine dar nu a mai fost cazul sa le schimb. Attached thumbnail(s) Cheie_bujii.jpg ( Size: 5.75k ) Number of downloads: 318 |
--------------------
Renault
Megane
- PH 07 KKA
2000 1,6 16 v rxe bicorp
|
|
Dodone |
![]()
|
@Afrodita
Recomand al doilea link. Strangerea bujiei se face cu simt, nu foarte tare pentru ca duraluminiul din care e turnat chiuloasa (cea in care insurubezi bujia) are o rezistenta mecanica mai scazuta decat materialul din care e facuta bujia. Ar fi bine ca prima data sa vezi pe cineva care face operatiunea. Daca erai din TM sau pe aproape le-as fi schimbat eu gratis. Dar nu cred ca nu te poate ajuta vreun forumist. Mergi la intalnirile forumistilor si nu cred ca o sa-ti para virgula rau. This post has been edited by Dodone: 21 Apr 2009, 08:32 |
--------------------
Renault
|
Afrodita |
![]()
|
wow, multumesc frumos. mi-ati fost de mare ajutor
![]() ![]() ![]() multumesc ![]() |
--------------------
Renault
Megane I
- DYD
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 10:56 |