Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

preturi reparatii, kituri, bucse etc (mecanica), cat costa una alta..!!

cj98czh
post 13 Apr 2009, 11:47
Post #61

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Kit original de bucsi mi-a adus un amic care are magazin de piese...luat de la Ausgburg pt. cumnatul meu cu 110 RON/set...tot asa numai pe capete...

Si el a patit-o cu bucsi aftermarket.... l-au tinut 3500 km... oare numai eu sa fi avut noroc?? biggrin.gif

Oricum cand se vor duce si astea ale mele voi pune si eu originale... diferenta de pret nu este mare... 40RON/set cele aftermarket vs. 110 cele originale..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dodone
post 13 Apr 2009, 12:17
Post #62

membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa)

Group: Members
From: Timisoara

In TM e o sg. reprezentanta Renault. Stiu ca au adaosuri mari, da' n-am ce face. sad.gif
Daca le comand de la magazine auto, pretul e si mai mare, m-am interesat.
In plus, sunt destule repere care nu se gasesc decat ca piese de origine si te usuca la pret. Exemple:
- bara stabilizatoare, 850 ron;
- deflector aer (sub far, intre bara fata si carcasa protectie noroi din jurul rotii), un plastic cat doua palme, 160 ron. Furaciune pe fata.

--------------------
Renault Renault Laguna 1 GrandTour 1998/Concorde
Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
cj98czh
post 13 Apr 2009, 12:21
Post #63

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Carcasa de protectie de care spui tu...se gaseste la Autokarma la 89.93RON cu TVA...posibil la magazine care aduc piese sa o gasesti si mai ieftin...

Nu este originala dar pana la urma este doar un plastic..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Dodone
post 13 Apr 2009, 12:58
Post #64

Eu am intrebat la PROMOTOR Timisoara, care lucreaza cu toti angrosistii de piese auto din TM si nu le aparea oferta deloc. Nic nu e necesar sa fie originala, nici macar noua, dar e important sa fie intreaga si la locul ei (ma rog, lor, ca-s doua). Acum imi vajaie aerul pe langa usi, la viteze peste 80 km./h. Si mai ajunge si noroi pe unde nu e necesar...
Merci de informatie.

This post has been edited by Dodone: 13 Apr 2009, 13:00

--------------------
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire
+
Afrodita
post 15 Apr 2009, 09:23
Post #65

membru

From: Bucuresti

am si eu o intrebare: am relanti-ul desul de mic (aproximativ 700-750 cu tendinte de scadere), inainte avea si trepidatii destul de uratele, dar am schimbat doua tampoane din trei de la motor si momentan nu mai face urat.

am inteles ca problema (relanti-ul mic ) ar putea fi de bujii sau de la carburator (adica sa fie murdare). daca la carburator se poate rezolva cu un spray special, am inteles ca la bujii e mai dificil. am nevoie de o cheie de 15 si dupa cat am cautat pana acum mi s-a spus ca nu exista o astfel de cheie si ca mecanicii care folosesc asa ceva si le-au facut singuri.

puteti sa ma ajutati si pe mine cu treaba asta? de asemenea imi cer scuze in avans daca topicul asta a mai fost deschis, dar la prima cautare nu l-am gasit 017.gif

--------------------
Renault Megane I - DYD 1996 1.6
when in doubt google it!
i tend to make mistakes when learning something new. then again, who doesn't?
+
aurelul8
post 15 Apr 2009, 10:04
Post #66

Membru

From: Ploiesti

Cu relanti-ul... pi nu acolo ar trebui (ca valori) sa fie? Mie tot pe acolo imi sta. Am 1,6 16 v si cu toata oscilatia caracteristica pe acolo sta indicatorul. Poti incerca sa inlocuiesti bujiile, eu sigur m-am resemnat. Intr-adevar e nevoie de o cheie tubulara dar accesul la mine e dificil (se demonteaza bobinele de inductie si printr-un orificiu tubular se ajunge la bujie). La orice cheie tubultara cu teu de intrenare pe dimensiunile astea trebuie un prelungitor.
Am inteles ca nu ai de mult masina. Ar ajuta daca ai sti cati km s-au efectuat cu setul de bujii. Sunt exact in situatia asta (proprietar de curand). Ca sa fiu sigur am cumparat 4 noi de la Ipso. Le-am verificat (la mecanic) sunt aproape noi si cu 4 electrozi. Prin urmare am ramas cu ele. Daca identifici cheia de cumparat sunt si eu interesat.

--------------------
Renault Megane - PH 07 KKA 2000 1,6 16 v rxe bicorp
+
Afrodita
post 15 Apr 2009, 11:13
Post #67

membru

QUOTE(aurelul8 @ 15 Apr 2009, 10:04)
Cu relanti-ul... pi nu acolo ar trebui (ca valori) sa fie? Mie tot pe acolo imi sta. Am 1,6 16 v si cu toata oscilatia caracteristica pe acolo sta indicatorul. Poti incerca sa inlocuiesti bujiile, eu sigur m-am resemnat. Intr-adevar e nevoie de o cheie tubulara dar accesul la mine e dificil (se demonteaza bobinele de inductie si printr-un orificiu tubular se ajunge la bujie). La orice cheie tubultara cu teu de intrenare pe dimensiunile astea trebuie un prelungitor.
Am inteles ca nu ai de mult masina. Ar ajuta daca ai sti cati km s-au efectuat cu setul de bujii. Sunt exact in situatia asta (proprietar de curand). Ca sa fiu sigur am cumparat 4 noi de la Ipso. Le-am verificat (la mecanic) sunt aproape noi si cu 4 electrozi. Prin urmare am ramas cu ele. Daca identifici cheia de cumparat sunt si eu interesat.
*

din fericire la mine accesul e mai usor, nu trebuie sa dau jos decat masca de la galerie (cred).

in cazul "vechimii" m-ai ghicit, sunt la prima masina, dar din fericire am un ajutor de vaza (pe tata) care m-a invatat si inca ma invata o multime despre masini smile.gif.

in rest nu mai stie nimeni nimic in legatura cu bujiile? multumesc frumos smile.gif

--------------------
when in doubt google it!
+
aurelul8
post 17 Apr 2009, 09:04
Post #68

Membru

From: Ploiesti

Am cautat cateva link-uri utile despre schimbat-ul bujiilor, exista si variante video, principiul este acelasi. Vei avea nevoie de cheie de 16 mm cu articulatie. Din informatiile pe care le am (utile si pentru mine smile.gif ), se gasesc la aproape orice magazin de piese. Pretul este intre 6 si 15 ron.
Atasez si o poza.
Link-urile:
http://www.dailymotion.com/video/x8uugl_ho...rk-plugs_school
http://www.wikihow.com/Change-Spark-Plugs
http://www.scule-ieftine.ro/catalog/10/64/...bujii-0-0-0.htm
http://autorepair.about.com/od/regularmain...ugs_replace.htm

In plus am un set de bujii noi, originale pe care le-am luat pentru mine dar nu a mai fost cazul sa le schimb.

Attached thumbnail(s)
Cheie_bujii.jpg ( Size: 5.75k ) Number of downloads: 318

--------------------
Renault Megane - PH 07 KKA 2000 1,6 16 v rxe bicorp
+
Dodone
post 21 Apr 2009, 08:28
Post #69

@Afrodita
Recomand al doilea link. Strangerea bujiei se face cu simt, nu foarte tare pentru ca duraluminiul din care e turnat chiuloasa (cea in care insurubezi bujia) are o rezistenta mecanica mai scazuta decat materialul din care e facuta bujia.
Ar fi bine ca prima data sa vezi pe cineva care face operatiunea. Daca erai din TM sau pe aproape le-as fi schimbat eu gratis. Dar nu cred ca nu te poate ajuta vreun forumist. Mergi la intalnirile forumistilor si nu cred ca o sa-ti para virgula rau.

This post has been edited by Dodone: 21 Apr 2009, 08:32

--------------------
+
Afrodita
post 21 Apr 2009, 10:36
Post #70

membru

wow, multumesc frumos. mi-ati fost de mare ajutor smile.gif. si ma bucur foarte tare ca sunt de 16, asta inseamna ca se gaseste cheie smile.gif. despre schimbat, cel mai probabil o sa fiu asistata de tata care are state vechi biggrin.gif.

multumesc smile.gif

--------------------
when in doubt google it!
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 10:56
Dacia