Filtru De Particule - F.D.P., Ce este ? Avem asa ceva pe masini ???
![]() ![]() ![]() |
Filtru De Particule - F.D.P., Ce este ? Avem asa ceva pe masini ???
NUT |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 16 October 05 ![]() |
|
||
-------------------- M2 Sedan, 100 CP, dci, Black, ESP.
|
|||
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Din cate stiu eu pe modelele vandute in RO nu s-a pus acest FAP, si din cat am citit pe net doar pe 1,9 si 2,0 dCI au fost montate.
Citeste aici si te vei lamuri |
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
NUT |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 16 October 05 ![]() |
aha ....
din cate am vazut este "ceva" la sistemul de evacuare .... deci nu cred ca e foarte important pt performantele masinii cat pentru normele de poluare .... probabil chiar reduce din performantele masinii .... cei care fac tuning si schimba sistemul de evacuare cred ca stiu mai bine ..... si oricum pe motoarele aduse pana acum la noi nu cred ca este bagat .... concluzia : nu avem filtru de particule ... deci nu prea mai conteaza ce este si ce rol are !!! ![]() ![]() ![]() ![]() bye. |
-------------------- M2 Sedan, 100 CP, dci, Black, ESP.
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Acest filtru de particule te ajuta in Germania sa plateste taxe mai mici la masina, dar scade din puterea masinii.
|
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
formula_unu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 11 February 08 ![]() |
Sal,
Revigorez acest topic deoarece nici eu nu stiu daca am FAP la motoras. Posed Megane Estate 1,5 dCI, 105 CP fabricat in 2008. Am gasit in cartea tehnica informatia ca este posibil sa existe si pe motorul de 1,5 dCI, dar trebuie intrebat la "reprezentantul dumneavoastra Renault". Pana ajung eu la el stie cineva sa-mi zica daca am FAP ?? Merci!! |
--------------------
daewoo
matiz
2005 Renault Megane Estate Privilege 1,5 dci 105 CP cu mp3 si asistenta parcare - 2008
|
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Nu are
|
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
formula_unu |
![]()
|
Si asta ce inseamna? Adica e un lucru bun sau rau?
Ma afecteaza cu ceva? Conteaza la ceva gen plata de taxe sau nu mai stiu ce?? E bine sa-l ai? |
--------------------
daewoo
matiz
2005 Renault Megane Estate Privilege 1,5 dci 105 CP cu mp3 si asistenta parcare - 2008
|
|
ewamw6 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 17 February 08 ![]() |
pt tine bun nu ii trebuie ulei asa de scump si intervalul de schimb este la 30000km la cele cu FAP intervalul de schimb este la 15000km
![]() |
--------------------
Renault
Megane 3
1,4Tce 2011 CC
|
|
formula_unu |
![]()
|
Nu prea am inteles ce-ai vrut sa zici... poate niste virgule pe acolo....
|
--------------------
daewoo
matiz
|
|
ewamw6 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 17 February 08 ![]() |
Sorry
Pentru tine este bine (pentru mediu inconjurator mai putin) La 1,5dci se face schimbul de ulei 30000km(pretul uleiului ca 50€) La masinile cu FDP se face schimbul de ulei la 15000km, uleiul este complet syntetic (pret ca 100€). In afara de asta mai ai o piesa in plus care se poate strica(pret filtrul FDP ca 600€). Vorbesc din experienta. |
--------------------
Renault
Megane 3
1,4Tce 2011 CC
|
|
formula_unu |
![]()
|
Aha, asa da, informatii complete - merci, am priceput acum.
|
--------------------
daewoo
matiz
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
FAP-ul de la dCi-uri "functioneste" la fel ca DPF-ul de la CD-urile Mazda? Regenerare, consum marit, recomandat turatii ridicate in intervalul in care se regenereaza?
Majoritatea posesorilor de Mazda am vazut ca vor sa-l dea jos. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
formula_unu |
![]()
|
Scuza-ma, dar vorbeste-mi ca unui "habarnist", adica unuia care nu are cunostinte prea multe (sau deloc) despre functionarea, componentele, mecanismele, etc, motoarelor diesel.
Merci! |
--------------------
daewoo
matiz
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
@formula unu & NUT
Filtrul de particule despre care se vorbeste aici, nu are ca scop imbunatatirea performantelor masinilor cu motor diesel sau orice de acest gen... Scopul lui este acela de a reduce pulberile rezultate din arderea motorinei, care sunt eliminate in atmosfera prin esapament. Motoarele - si benzina si diesel - emana in atmosfera, in urma arderii de combustibil, monoxid de carbon, care este toxic si care pe langa poluarea pe care o produce mediului inconjurator si fiintelor vii, cum suntem noi ![]() Unii dintre producatori (Mercedes, Mazda, Peugeot, etc..) au inceput de ceva vreme sa le monteze din standard, cu scopul limitarii efectelor poluante . Un asemenea filtru presupune un cost insa (mai multe sute de euro), care se regaseste in pretul usor marit al masinii. This post has been edited by dack: 10 Apr 2008, 12:54 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
formula_unu |
![]()
|
Ei da, asa mai zic si eu oameni informati.
Multumesc inca o data, acum pot spune si io la altii ce e cu FAP-ul asta ![]() |
--------------------
daewoo
matiz
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 22:25 |