Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

37 Pages « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

CONTESTATII RADAR, legislatie si proceduri de atac

victima
post 18 Jun 2009, 09:11
Post #481

Membru incepator

Group: Members

bravo tie, felicitari!!!!! 124.gif probabil amenda se schimba in avertisment (99% cand castiga petentul se aplica aceasta masura). asteptam detaliile.

18 Jun 2009, 09:35:
124.gif bravoooo, felicitari!!!! am sunat si eu la judecatorie, aprox. o ora si primesc raspuns si eu....

This post has been edited by victima: 18 Jun 2009, 09:35

--------------------
dacia logan 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
logan1.5dci
post 18 Jun 2009, 10:57
Post #482

Nu Există Informații

From: Dobrogea

In primul rand felicitari, Ma bucur pentru tine. smile.gif

Referitor la arhiva civila tu ai sunat la Macin? Nu? Pai cred ca alea se plictisesc acolo, se bucura cand mai vorbesc cu cineva. radmasa.gif Ia incearca si suna la arhiva civila Constanta, sunt si doua babe acolo, daca le nimeresti pe alea, ai sa-ti schimbi parerea.

Tot ce am narat sus am patit eu, poate am fost eu mai ghinionist, oricum, eu ma consider nedreptatit (dar e o parere personala, nu doresc sa conving pe nimeni nimic)
se merge totusi pe pareri preconcepute, politia are dreptate, e cinstita bla bla. Asa ar trebui sa fie, e formata totusi din oameni, unii din ei sunt incorecti.
Doar un exemplu, si inchei interventia mea pe acest topic (o sa vin sa spun daca am piedut/castigat) . Daca reclamam un comerciant ca m-a inselat la cantar, era jale de ala, ii verificau de 7 ori cantarul, chiar daca era cu foaie de aia de la metrologie, si ii si frigeau o amenda ca nu avea basca. Dar vai daca am reclamat politia, totul e OK, nu era veioza, sigiliile erau toate, nimic nu putea perturba radarul care dealtfel functiona ireprosabil.

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații Nu Există Informații
+
victima
post 18 Jun 2009, 11:04
Post #483

Membru incepator

am sunat din nou,"sa reveniti intr-o ora"...

--------------------
dacia logan 2008
+
Madriann
post 18 Jun 2009, 11:50
Post #484

Membru autentic

From: Tunisia

Va urez success...nu se stie niciodata.
Ca fapt divers smile.gif inainte de a ajunge in Macin, am tras pe dreapta putin, intr-o padure...si am gasit o namila de "broscuta testoasa"...cam cat o minge de rugby....si cam la 2 - 2.5 kg. Impresionanta...si deloc sperioasa. M-am gandit ca broscuta imi aduce noroc...asa ca "tzusti" in portbagaj smile.gif).

Diseara ii dau de baut wink.gif.

--------------------
Renault Megane RT 1,6e 8v 1996
Peugeot 407 SV Executive 2.2l/163CP - 2007
+
logan1.5dci
post 18 Jun 2009, 11:52
Post #485

Nu Există Informații

Vezi dupa ce iti aduce noroc, poti s-o halesti, ca se mananca, norocosule, ai si castigat si ai si masa asigurata, si ce masa....delicatesuri. radmasa.gif

(glumeam)

This post has been edited by logan1.5dci: 18 Jun 2009, 11:56

--------------------
Nu Există Informații Nu Există Informații - Nu Există Informații Nu Există Informații
+
victima
post 18 Jun 2009, 13:52
Post #486

Membru incepator

Attached File  Contestatie.doc ( 27k ) Number of downloads: 128
04.gif am castigat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! am sunat de vreo 4-5 ori, in sfarsit am vorbit cu grefiera, care era la cazul meu si mi-a spus ca se admite cererea de anulare.... 124.gif . saptamana viitoare astept comunicarea prin posta. imbratisare.gif incaodata mersi pt. toti pt. ajutor, daca nu eram pe acest forum poate contestam si eu niste prostii cum ar fi "T" de pe poza sau ca "radarele nu sunt omologate pt. deplasare...

This post has been edited by victima: 18 Jun 2009, 13:58

--------------------
dacia logan 2008
+
Como
post 18 Jun 2009, 14:28
Post #487

Membru autentic

From: Bucuresti

Bravo tie! Dar o plangere mica impotriva militianului nu faci?

--------------------
Ford Focus 1.6 Ti-VCT, Ex-Logan
“In a gentle way, we can shake the world.” – M. Gandhi
+
victima
post 18 Jun 2009, 15:59
Post #488

Membru incepator

eu recunosc ca nu am intrat in localitate cu sau mai putin de 50km/h, dar sigur nu am avut peste 100km/h. si nu accept ca un smecher sa-mi bage instant on sau sa invarte antena, sa ma ameninte "ca vezi duc filmarea la judecatorie si patasti si mai rau" . atunci pe loc eram de acord sa scrie in pv o viteza de 80-90km/h ce era real. dar el nu!!! avea plan de facut, trebuia sa suspende cateva permise... mad.gif dar prostul a patit, CULMEA!!!! nu stiu daca v-am mai spus m-a urmarit aprox. 7-8 km in timp ce stiu sigur am depasit de cateva ori limita cu 10-20km/h dar nu m-au oprit. ohmy.gif PREVENTIA?????????????? ERA CLAR CA ASTEPTA SA FAC O "FIGURA" MAI MARE!!! cand m-a chemat la masina sa-mi arate filmarea deja stiam ca ceva nu-i in regula.\
m-am gandit sa cer de la d-l agent cel putin banii de benzina, dar sincer, m-am temut ca acest lucru ar influenta judecatorul. imi ajunge un singur lucru:
saptamanal ma intalnesc cu el, sunt reprezentant teritorial, data viitoare ma opresc langa el si vreau sa-i arat permisul !!!

--------------------
dacia logan 2008
+
Madriann
post 18 Jun 2009, 16:13
Post #489

Membru autentic

Eu am solicitat plata cheltuielilor de judecata, in speta, benzina...din pacate, nu am avut pregatite documentele doveditoare. E bine de stiut...in cazul in care aveti si aceasta pretentie, trebuie facuta in plangere sau, cel mai tarziu inainte de intrarea pe fond.

--------------------
+
Marian66
post 19 Jun 2009, 11:48
Post #490

Membru autentic

From: Bucuresti, Pantelimon

ce fel de acte iti trebuie? eu am masina plina cu bonuri de benzina intre 20 si 130 de lei, din ianuarie pana acum. am avut un termen, luni e al doilea, nu pot sa ma duc si am bagat deja cerere de amanare, deci o sa existe si al treilea. se mai poate?

--------------------
Dacia / Smart Logan VAN / ForTwo 2009
+
Madriann
post 19 Jun 2009, 12:09
Post #491

Membru autentic

Da...dar atentie: cererea privitoare la plata cheltuielilor de judecata, impreuna cu documentele justificative, trebuie facuta inainte de a incepe fondul (in cazul tau, la al treilea termen, probabil ultimul). Daca ai intrat in fond fara sa specifici ca ai cereri suplimentare inainte, pa pa.
In principiu, daca nu ai facut-o in plangerea initiala, o poti depune la instanta, in temeiul art. 132 si 134 Cod Proc. Civila:

Art. 132
La prima zi de infatisare instanta va putea da reclamantului un termen pentru intregirea sau modificarea cererii precum si pentru a propune noi dovezi. In acest caz, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea facerii intampinarii. Cererea nu se socoteste modificata si nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta:
1. cand se indreapta greselile materiale din cuprinsul cererii;
2. cand reclamantul mareste sau micsoreaza catimea obiectului cererii;
3. cand cere valoarea obiectului pierdut sau pierit;
4. cand inlocuieste cererea in constatare printr-o cerere pentru realizarea dreptului sau dimpotriva, in cazul in care cererea in constatare poate fi primita. Reclamantul va putea cere un termen pentru a depune intampinare la cererea reconventionala si a propune dovezile in aparare.

Art. 134
Este socotita ca prima zi de infatisare aceea in care partile, legal citate, pot pune concluzii.

--------------------
+
bob737
post 20 Jun 2009, 00:52
Post #492

Membru autentic

@victima
cand iti vine hotararea sa o postezi si tu aici, decizia judecatorului fiind o speta buna ( radar omologat, sigilat si verificat metrologic care nu functionaza bine).
va fi de ajutor pt viitor

PS vezi sa fi atent la cutia postala sa nu faca recurs politia; in general fac recurs cand le ceri si cheltuieli de judecata

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
logan1.5dci
post 20 Jun 2009, 03:59
Post #493

Nu Există Informații

Eu inca mai astept, pe portalul justitiei nu-i afisat nimic nou.

Totusi ce ma framanta pe mine:

1) vad cum colegii au primit dovezile acasa, eu nu, chiar am cerut expres dovezile si am fost indrumat sa le consult la arhiva . De ce astfel de diferente, consider normal ca trebuia sa-mi fie trimise si mie acasa.

2) de ce altii primesc la dosar mai multe fotografii si mie mi se aduce o singura poza?

3) in ultima saptamana inainte de ultima infatisare, (cand nu am putut sa obtin probele) am aranjat cu un avocat sa ma consilieze, ok, a zis ca sa vedem ce e la dosar, dar pe dosar nu a reusit sa puna nici el mana....ca nu-l gaseau.

Acum, in cazul in care nu se accepta contestatia mea (nu prea cred) nici nu stiu ce sa fac, sa depun recurs ?

Sintetizat:
Infatisarea 1 - se solicita probele politiei
Infatisarea 2- probele sunt depuse, cer timp sa le studiez
Infatisarea 3- depun fotografii cu zona specificata in PV, facand trimitere la prevederile NML de amplasare a radarelor (retele de inalta tensiune si stalpi releu) si mentionez ca nu am putut sa ajung in posesia probelor pentru a le studia si solicit un nou termen, nu se accepta, pentru ca am avut timp(2 saptamani)
Si atat....se da in pronuntare. Acum astept.

This post has been edited by logan1.5dci: 20 Jun 2009, 04:04

--------------------
+
Madriann
post 20 Jun 2009, 08:06
Post #494

Membru autentic

QUOTE(logan1.5dci @ 20 Jun 2009, 03:59)
Eu inca mai astept, pe portalul justitiei nu-i afisat nimic nou.
Totusi ce ma framanta pe mine:
.....
Sintetizat:
Infatisarea 1 - se solicita probele politiei
Infatisarea 2- probele sunt depuse, cer timp sa le studiez

Logan:
- La 1 - nimeni nu a primit nimic acasa! La arhiva trebuia sa depui o cerere scrisa catre presedintele completului de judecata, cerand eliberarea unor copii dupa filele 12, 15, 24, etc. din dosarul respectiv. (specifici asta in motivatia recursului). Eu am facut copii dupa absolut TOT ce a depus Politia la dosar, inclusiv adresa de trimitere a materialului smile.gif;
- la 2 - depinde de agentul respectiv si de ce probe cred ei ca i-ar ajuta in demonstrarea "vinovatiei " tale - la mine a fost prea "zelos", trimitand alaturi de cele 7 poze si o copie Buletin metrologic "aranjata", si o poza cu ora radarului modificata blink.gif;
- La 3 - Da! O sa incerc sa te ajut cu motivatia recursului, trebuie bine fundamentata, pe art. din Cod Proc.Civ., altfel se respinge instantaneu;

3. Tu ai avut termene, nu infatisari, vezi mai sus art. 134 CPC.

Nu cred ca a intrat in pronuntare fara sa iti dea cuvantul pe fond, vorbim mai in detaliu saptamana viitoare.

--------------------
+
victima
post 20 Jun 2009, 11:13
Post #495

Membru incepator

@logan, madriann: eu cand am depus prima data dosarul atunci am cerut sa sa prezinte pozele, atestatul, verificarea, etc. au urmat 2 sedinte unde nu s-a prezentat politia. dupa a doua infatisare (joi) au trecut cateva zile si din senin (luni) am primit acasa toate pozele, verificarile fara sa cer expres acest lucru. la mine politia a cerut in intampinare ca sa se faca copii si judecatoria sa-mi trimite si mie. eu nici nu stiu unde este arhiva.

m-am uitat pe net pe pagina judecatoriei: SOLUTIONARE, ADMITE PL. CONTAV., ANULEAZA P.V. CA NETEMEINIC SI NELEGAL. radmasa.gif biggrin.gif
saptamana viitoare daca am in mana hotararea il scanez si o postez.

This post has been edited by victima: 20 Jun 2009, 11:26

--------------------
dacia logan 2008
+
victima
post 24 Jun 2009, 09:42
Post #496

Membru incepator

S-au defectat aparatele radar??? smile.gif in ultitmile doua saptamani aproape nici un caz nou nu a aparut. m-am intalnit cu politistul care mi-a suspendat permisul, era fara radar, dar sincer deocamdata nu am avut curajul sa ma cert cu el, mie frica nu cumva sa ceara recurs la proces. dar odata expira si timpul in care se poate cere recurs.... wink.gif

--------------------
dacia logan 2008
+
Madriann
post 24 Jun 2009, 16:52
Post #497

Membru autentic

Mi-a aparut abia ieri si mie sentinta, pe portal...o astept acasa cu nerabdare sa citesc incheierea instantei, pe capete din plangere. Recursul se poate introduce in termen de 15 zile de la comunicare, dar nu stiu cand o sa primeasca politia sentinta.
Ce nu stiu sigur...daca politia introduce recurs, voi primi citatie acasa? Sau e obligatia mea de a cerceta periodic la arhiva daca s-a introdus sau nu?

This post has been edited by Madriann: 24 Jun 2009, 16:53

--------------------
+
logan1.5dci
post 24 Jun 2009, 17:02
Post #498

Nu Există Informații

Eu exact cum am banuit, in cazul meu:
"Respinge ca neîntemeiată plângerea"

Nu stiu daca am sa depun recurs, posibil, dar parca m-am saturat de holurile alea (acum vor fi altele, ca recursul se tine la o instanta superioara). Cum e cit am, de la data sentintei sau cum e? 15 zile?

This post has been edited by logan1.5dci: 24 Jun 2009, 17:12

--------------------
+
Madriann
post 24 Jun 2009, 17:09
Post #499

Membru autentic

sad.gif

--------------------
+
logan1.5dci
post 24 Jun 2009, 17:16
Post #500

Nu Există Informații

Consider ca am fost eu nepregatit sau am avut ghinion. Si cu prostia aia de arhiva. Daca aveti procese in Constanta, tratati cu maxima atentie acest aspect, arhiva. Ca e foarte aglomerat. Am sa ma duc maine si am sa cer tot dosarul, sa ma pregatesc. (mai bine spun altfel..de maine incep sa incerc sa pun mana pe dosar. icon_mrgreen.gif )
Eu nu am mintit (glumit) sau ce vreti, cand am spus ca nu am pus mana pe probe. Doar mi-au fost aratate pret de 5 minute, in timpul unei infatisari. Eu cu emotiile in gat, prea multe nu am reusit sa studiez atunci. Adica m-am uitat ca bou' in teava. biggrin.gif

This post has been edited by logan1.5dci: 24 Jun 2009, 17:26

--------------------
+
Visatoru'
post 24 Jun 2009, 20:01
Post #501

Membru incepator

Salut, am si eu o intrebare legata de contestatii. Daca trimit prin posta o contestatie la judecatorie, pot ca printr-o revenire la adresa initiala sa solicit judecarea in lipsa sau trebuie sa trec direct in contestatie acest lucru? Nu sunt hotarat daca o sa ma prezint, este o amenda de viteza de 540 Ron, insa permisul a ramas in posesia mea (depasire cu 41 km/h a vitezei legale).
Asadar in prima faza vreau sa solicit instantei sa ceara de la IPJ dovada (succesiunea de poze), iar ulterior ma voi decide daca ma voi prezenta sau nu. Unde pot urmari statusul contestatiei mele?
De asemenea daca voi solicita judecarea in lipsa, dar ma voi duce totusi sa vad probele depuse la dosar, pot ca dupa ce studiez probele sa cer printr-o noua adresa anularea procesului verbal pe baza faptului ca a fost veioza (daca reiese asta bineinteles din succesiunea de poze depuse la dosar), fara sa ma prezint in instanta?
Se pot vedea probele de la dosar si fara sa ma duc la judecatoria respectiva, a reusit cineva? Eventual daca reusesc sa conving pe cineva de la arhiva sa mi le trimita pe fax?

Va multumesc anticipat, stiu ca sunt mai multe intrebari, am citit tot topicul, insa nu sunt complet lamurit asupra acestor aspecte.

--------------------
- - 1900
+
Marian66
post 24 Jun 2009, 21:12
Post #502

Membru autentic

poti sa trimiti si dupa cerere de judecare in lipsa, prin posta.
poti sa urmaresti solutionarea termenelor pe http://portal.just.ro

daca tot am raspuns pe aici, vin si eu iar cu o intrebare:
scurt si la obiect: fratele meu mi-a platit amenda de 360 de lei in 2 zile, la jumatate, 180 (s-a gandit el sa faca un bine). am chitanta, iar procesul inca nu a intrat pe fond. sa trimit prin posta o completare la plangere, prin care sa cer si restituirea sumei acestea? pt ca ma gandesc ca, efectiv, banii sunt la administratia financiara sinaia, dar politia a dispus masura ... acum ca am vazut ca politia doarme in papusoi, am prins curaj si as vrea sa si recuperez banii astia cumva, eventual sa mi deduca de la impozit. ma gandesc ca administratia financiara nu are cum sa-mi dea vreun ban fara o hotarare judecatoreasca
pe 15iulie e urmatorul termen, pana atunci, astept pareri

--------------------
+
Madriann
post 25 Jun 2009, 07:54
Post #503

Membru autentic

QUOTE(Visatoru' @ 24 Jun 2009, 20:01)
Daca trimit prin posta o contestatie la judecatorie, pot ca printr-o revenire la adresa initiala sa solicit judecarea in lipsa sau trebuie sa trec direct in contestatie acest lucru? Nu sunt hotarat daca o sa ma prezint, ....
....Asadar in prima faza vreau sa solicit instantei sa ceara de la IPJ dovada (succesiunea de poze), iar ulterior ma voi decide daca ma voi prezenta sau nu.

La sfarsitul plangerii, formulezi in felul urmator:
"Solicit, in cazul in care nu voi reusi sa ajung la data din citatie in Nume_Localitate, judecarea cauzei conform prevederilor art. 242 Cod Procedeura Civila, in lipsa subsemnatului."
QUOTE(Visatoru' @ 24 Jun 2009, 20:01)
De asemenea daca voi solicita judecarea in lipsa, dar ma voi duce totusi sa vad probele depuse la dosar, pot ca dupa ce studiez probele sa cer printr-o noua adresa anularea procesului verbal pe baza faptului ca a fost veioza (daca reiese asta bineinteles din succesiunea de poze depuse la dosar), fara sa ma prezint in instanta?
Se pot vedea probele de la dosar si fara sa ma duc la judecatoria respectiva, a reusit cineva? Eventual daca reusesc sa conving pe cineva de la arhiva sa mi le trimita pe fax?

1. Prea multi "daca" smile.gif. Parerea mea e sa le iei in ordine, urmand sa hotarasti ce si cum in functie de desfasurarea procesului.
2. Sunt anumite aspecte de procedura civila pe care nu le cunosti...ori citesti Cod Proc. Civila AICI, ori discuti cu un avocat
sa te indrume. Poti pierde, extrem de rapid, cu dreptatea in mana, pe vicii de procedura.
QUOTE(Marian66 @ 24 Jun 2009, 21:12)
daca tot am raspuns pe aici, vin si eu iar cu o intrebare:
scurt si la obiect: sa trimit prin posta o completare la plangere, prin care sa cer si restituirea sumei acestea?
*

Te faci de ras...parerea mea. Prin modificarea plangerii, facuta conform Cod Proc Civ, poti indrepta cereri materiale, e.g. cheltuieli de judecata, despagubiri materiale, morale. Amenda platita nu intra aici.
In cazul admiterii plangerii, daca in incheiere se dispune anularea PV, te prezinti frumusel la Adm. Financiara, cu sentinta scrisa si faci cerere pentru restituirea sumei depuse. E o consecinta normala si nu trebuie solicitata in plangere...mi se pare un non-sens (in afara de aspectul penibil wink.gif ) o formulare de genul: "daca admite plangerea, rog instanta sa dispuna returnarea amenzii...daca nu, nu" radmasa.gif

This post has been edited by Madriann: 25 Jun 2009, 08:13

--------------------
+
Marian66
post 25 Jun 2009, 13:25
Post #504

Membru autentic

multumesc pt raspuns adrian. de penibilul ala ma tot gandesc de vreo saptamana daca are vreun sens. mi-e frica doar de un raspuns de la adm. financiara gen: "pai aici zice ca PV nu e valabil, ca sa va dam banii trebuie sa scrie sa va dam noi banii!" de unde ar rezulta alta nebunie ... la urmatorul termen o sa trec pe la adm. financiara de la sinaia, sa vad ei ce zic

--------------------
+
Madriann
post 25 Jun 2009, 14:51
Post #505

Membru autentic

In nici un caz...iar cei de la adm financiara stiu cum sa procedeze, stai linistit.

--------------------
+
klaus
post 25 Jun 2009, 15:21
Post #506

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

e simplu, depui o cerere de recuperare si astepti sa vina banii. Asa, pret de vreo juma de an.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
victima
post 26 Jun 2009, 10:41
Post #507

Membru incepator

salut,ieri am primit comunicarea de la judecatorie, incerc cat mai repede sa fac rost de un scanner si o postez curand
dar pot sa va spun ca judecatorul a "copiat" de la mine, cuvant pe cuvant, in motivarea admiterii plangerii contrav. este exact acelasi text ce am avut eu in dosarul depus.
"SE ADMITE PLANG. CONTRAV. MASINA POLITIEI ERA IN DEPLASARE, CU VITEZA 0 KM/H SEMN CA RADARUL NU A FUNCTIONAT IAR MASURAREA VITEZEI S-A EFECTUAT IN LIPSA AUTOTESTARII" ETC...

This post has been edited by victima: 26 Jun 2009, 10:49

--------------------
dacia logan 2008
+
Madriann
post 26 Jun 2009, 12:33
Post #508

Membru autentic

Dulce...bravo! aplauze.gif

This post has been edited by Madriann: 26 Jun 2009, 12:34

--------------------
+
logan1.5dci
post 26 Jun 2009, 13:06
Post #509

Nu Există Informații

Sa-mi aduc aportul la forum cu urmatoarele informatii:
Pentru a se elibera copii din dosare:

- cerere de eliberare copii dupa filele din dosar
- taxa de timbru de 1 leu, pentru fiecare fila solicitata
- timbru judiciar de 0,15 lei pentru eliberare copii

Programul arhivei Judecatoriei Constanta :
Luni 9-12
Miercuri 12-15
Joi 9-12
In rest nu e program cu publicul.
Misto program, cate 3 ore la doua zile. Cine nu ma crede sa mearga sa verifice. Pai normal ca e greu sa pui mana pe probe.

This post has been edited by logan1.5dci: 26 Jun 2009, 14:34

--------------------
+
bob737
post 26 Jun 2009, 14:01
Post #510

Membru autentic

proces echitabil...ce sa mai...

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
37 Pages « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 10:07
Dacia