Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Timisoara, cel mai grotesc oras din lume

adymateo
post 25 Apr 2008, 10:11
Post #1

Membru

Group: Members
From: Homeland Security

deschid acest topic fiindca pur si simplu nu mai pot! nu mai pot! nu mai suport acest oras atat de penibil, de grotesc, de sinistru, de terminat numit timisoara! nu mai suport locuitorii lui care se autointituleaza "banateni" , acesti fauritori ai neamului, acesti oameni perfecti! lucrurile stau in felul urmator! sunt de patru ani de zile locuitor al acestui oras! am 23 de ani, aici am venit la facultate! sunt din turnu-severin!in mare parte nu sunt o persoana dominata de complexe, stereotipuri, si mai ales, nu sunt o persoana rasista! nu am nimic cu nimeni, nu fac diferentieri pe criterii gen sex, varsta, religie, origine etc! in schimb , in timisoara, eu ca oltean , sunt supus zilnic unor astfel de chestii! in primul rand, 70% din cei cu care am interactionat din acest oras (si nu exagerez) au avut sau au ceva cu mine doar pentru simplu fapt ca sunt oltean! m-am combinat chiar si cu femei care atunci cand au aflat vai cum? esti oltean?o doamne! pa pa pa pa pa pa! m-am batut chiar cu unii tot din acelasi motiv! ce ai venit tu mah oltene aici la noi? de ce nu ai ramas tu la prazul tau! deci, pe sistemul "du-te si joaca-te la scara ta"!
asa ca, din punctul meu de vedere, acesti banateni, sunt pur si simplu rasisti! numai pe aici am vazut o asemenea repugna si mai ales clasificare a oamenilor pe criteriul originii! in bucuresti, cel putin, se face o caterinca maxima de moldoveni! aici nu, aici nu exista caterinca, ci exact cum am spus, repugna!
ca sa va dau un exemplu foarte foarte elocvent, miercuri, indreptandu-ma spre facultate, stand oprit intr-o coloana la semafor, un tir a dat in mine si mi-a nenorocit toata partea stanga! am coborat, l-am luat la intrebari pe om, cum a reusit sa dea in mine si el a inceput sa urle ca nu, ca de fapt eu l-am acrosat pe el! eu care stateam radmasa.gif in fine, atunci am zis, hai sa intrebam martorii! in spatele meu era o femeie cu un mondeo, la vreo 40 de ani asa! am mers catre ea, i-am facut semn sa dea geamu jos, moment in care a inceput sa claxoneze ca turbata! apoi deschide geamul si imi arata degetul mijlociu si imi zice: " ce vrei mah OLTENE? (ca am numere de MH), sa iti zic eu tie care pe care se lovi? nu ma intereseaza asta, eu trebuie sa ajung la serviciu, nu am timp de tine! poftim, reactie de oameni civilizati, educati! ca ei urla toata ziua ca de fapt capitala Romaniei ar trebui sa fie la Timisoara, nu la Bucuresti, ca ala e un oras penibil si murdar si urat si aglomerat, pe cand orasul lor este o adevarata metropola! nimic mai fals! este un oras penibil! la fel de blocat ca si Bucurestiul, foarte scump,drumurile sunt distruse total,sosea de centura nu exista asa ca toate tirurile din lume tranziteaza parti importante din oras , magazinele de calitate sunt inexistente, mall-ul este sub orice critica (d.p.d.v. al marcilor care sunt in el), viata de noapte este una lamentabila (asta daca nu esti manelist si adori sa mergi la lautari, astia se gasesc din greu) iar viata sociala nu prea exista! ca sa nu mai spun ca orasul este plin de fel de fel de parveniti si fel de fel de prostituate! iar oamenii sunt lipsiti de orice simt al umorului! In ceea ce priveste piata muncii, eu ca viitor absolvent voi putea sa ma angajat doar ca agent de vanzari, casier sau sofer!caci programator nu sunt (aici intr-adevar, in domeniul asta, se gasesc destule job-uri)!
una peste alta, sa mai taca naiba cu orasul lor absolut penibil!
nu mai spun ca asta vara m-am dus pana la urgenta fiindca mi se facuse rau, si am fost pur si simplu dat afara pe motivul ca eu nu am buletin de TM, asa ca apartin de policlina studenteasca , si cum sa imi ia mie terminatu ala de acolo o amarata de tensiune macar, cand el, facand asta, "periclita tranzitul fluent de pacienti" (exact asa s-a exprimat)
rusine, rusine sa le fie acelor oameni care fac astfel de discriminari! rasisti! rasisti! tocmai in orasul unde a izbucnit revolutia, tocmai in orasul unde niste oameni au fost impuscati pentru ca urmasii lor sa traiasca mai bine si LIBER,intr-o lume in care sa poti circula liber si sa te poti exprima la fel de liber!
evident ca am intalnit si banateni ok, oameni pe care te poti baza! dar aceste cazuri fericite sunt infime pe langa numarul mare de discriminari si penibilitati la care am fost supus in acest oras!
regret din tot sufletul meu ca am venit aici la facultate, ca in stupiditatea mea mi-am cumparat si o locuinta in tm! regret absolut totul!
PS: sa nu se inteleaga cumva ca spun ca timisoara e naspa, iar Bucurestiul sau oricare alt oras este mai breaz!nu, nicidecum! ca e vorba de timisoara, Craiova, Bucuresti etc, intr-un final tot in Romania traim, tot inconjurati de parveniti, manelari, tarani, prostituate, birocratie idioata si coruptie! dar, din punctul meu de vedere, timisoara este un oras mult prea exagerat!s-a creat acest mit fals in jurul lui despre un oras absolut superb si cu oameni absoluti perfecti, cand de fapt el nu se diferentiaza cu nimic in comparatie cu celelalte orase din provincie, iar locuitorii din Timisoara, mie unul, mi se par extrem de inculti, complexati si in special RASISTI

This post has been edited by adymateo: 25 Apr 2008, 10:21

--------------------
Renault Talisman 2016 TCE 200 Intens, 4Control, BOSE
2016 TCe 200 Intens, 4Control, BOSE, Pack asist, Pack securitate, Pack Easy Parking
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian-j
post 25 Apr 2008, 10:32
Post #2

Membru autentic

From: Timișoara

Io mi-s timisorean si nevasta-mea( cu care convietuiesc de aprox. 22 de ani) e olteanca.Din Craiova!Tot asa ca si tine a venit l-a facultate si n-a mai plecat!Ba i-am mai stramutat si parintii tot in Tm ca sa l-e fim mai aproape.Sefa mea (cu care ma inteleg de minune) e tot din Severin!Am o gramada de prieteni olteni.Ce tot vorbesti tu acolo?unsure.gif Nu fi rau si nu mai generaliza privind lucrurile doar prin prisma experientelor personale.Neplacute ce-i drept! blush.gif Oameni si oameni...
P.S.
Ti-ai gasit si tu la cine sa ceri ajutor!La o soferita! radmasa.gif
Ciao!M. smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
catalin_tm81mis
post 25 Apr 2008, 11:48
Post #3

sofer de paie

From: Timisoara

banuiesc ca postul tau e scris la nervi si atunci inteleg. totusi ai descris lucruri generale din romania care le regasesti in toate zonele tarii deci titlul nu isi are rost iar prin atitudinea pe care o ai in descriere tocmai te-ai injosit la nivelul oamenilor pe care ii blamezi deci nu esti cu nimic mai bun, de ce ai fi tratat "regeste". trage aer in piept si eu zi sa dai close la topic ca e jenant cu atat mai mult ca nu are rost un flame pe tema asta.
o zi buna si sa nu uitam ca e vinerea mare si suntem in prag de sarbatoare

--------------------
renault megane 2.2 2007 - confort expression
megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
+
dack
post 25 Apr 2008, 12:21
Post #4

Membru cu atitudine

From: Bucuresti

Adi, imi pare tare rau sa aud asa ceva.. Cred ca eu turbam intr-o situatie similara.
Nu sunt in masura sa judec cum stau lucrurile in Timisoara, pentru ca am fost de doua ori in istorie acolo, dar cred ca problemele pe care le ai avut tu tin de oameni si nu neaparat de loc. Cel putin in Romania..

In Bucuresti lucrurile nu stau mai bine, in nici un caz. Eu sunt nascut aici si ma confrunt zilnic cu o gramada de comportamente care nu au nici o legatura cu civilizatia.

Astia e romanii.. sad.gif

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie 2007
Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind.
+
Meghitzanul
post 25 Apr 2008, 13:12
Post #5

***** 4 ISOFIX

subscriu, partial ce-i drept, la cele spuse de adymateo... aceeasi atitudine o observ si eu atunci cand merg in Timisoara.. am un proiect acolo (paradoxal.. pentru timisoareni wink.gif smile.gif ) si merg in medie o data pe luna

rasismul de care dau dovada l-am observat mai ales cand am fost de vreo trei ori la terasele din Piata Unirii... le vad pe chelnerite cum merg la mese sa ia comanda, zambesc continuu, etc... iar cand ajung la masa mea ma (ne) saluta spunandu-mi bineinteles "ciao" iar eu le raspund cu "buna seara" wink.gif .. fac asta intentionat bineinteles tongue.gif
vreau sa va spun ca in momentul ala se schimba la fata, zambetul le dispare, ma servesc mai cu dispret, etc, etc, etc... credeti-ma ca nu exagerez... le-am atras atentia si colegilor, atunci cand au fost cu mine, sa fie atenti la situatie.. ca poate sunt eu nebun si am vedenii!!!... dar mi-au confirmat si ei..

ceea ce ma doare cel mai tare pe mine este ca timisorenii ne cred pe noi bucurestenii niste neciopliti, necivilizati, manelisti, etc, etc...nu zic sunt multi bucuresteni (si nu numai) de genul asta... dar problema lor e ca nu se uita la ei...

in fine, nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, nu am timp de asa ceva... doar atat am avut de spus..

regards!

ps: intre Timisoara si Lugoj am mers alaltaieri pe ploaia aia torentiala cu piatra, am dat cu masina in cateva gropi care erau acoperite cu apa si am crezut ca imi raman rotile in ele...
soseaua aia, probabil multi dintre voi stiu, arata ca dupa bombardament.. de fapt e cam mult spus "sosea" mai ales ca are si pretentie de drum european
cred ca si asfaltatul soselelor tine pana la urma tot de cilivilizatie, nu-i asa stimati timisoreni ?!

This post has been edited by Meghitzanul: 25 Apr 2008, 13:23

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
M i h a i
post 25 Apr 2008, 13:22
Post #6

Eu zic ca nu trebuie sa generalizam...Eu am fost in Tm si toata lumea sa purtat ok cu mine...iar locuitorii mi sau parut foarte de treaba...asta e..soarta...ati intalnit voi unii mai tarani..

--------------------
------ ------ ------
+
Meghitzanul
post 25 Apr 2008, 13:25
Post #7

***** 4 ISOFIX

cred ca am fost f ghinionist de am intalnit de fiecare data taranci in Piata Unirii biggrin.gif
atunci spune-mi tu unde sa merg in Timisoara ca sa nu mai dau peste ele ? tongue.gif smile.gif

--------------------
+
M i h a i
post 25 Apr 2008, 13:31
Post #8

ras hohote.gif Nu te mai duce in Tm sa ''dai peste taranci'' vino in Bucuresti la Piata Unirii sa aculti manele care rasuna din telefonul baietilor care stau pe banci...In Cismigiu sa asculti manele again,in Herastrau sa vezi rromani...Acum sa fim seriosi...Ro este o tara plina de oameni necivilizati sa zic asa....si nu stiu cat timp o sa dureze sa ne civilizam si noi precum cei din tarile normale...

--------------------
------ ------ ------
+
Meghitzanul
post 25 Apr 2008, 13:40
Post #9

***** 4 ISOFIX

da ma, dar eu nu am pretentii de la bucuresteni ca ar fi civilizati... in schimb ei mai toti au pretentii si se cred cilvilizati... intelegi diferenta?! rolleyes.gif

--------------------
+
richie
post 25 Apr 2008, 13:53
Post #10

The Right Member

eea ce ma doare cel mai tare pe mine este ca timisorenii ne cred pe noi bucurestenii niste neciopliti, necivilizati, manelisti, etc, etc...nu zic sunt multi bucuresteni (si nu numai) de genul asta... dar problema lor e ca nu se uita la ei...

Da...corect. asta e marea problema. Si ...intr-adevar, in Bucuresti gasesti tot ce se gasesti in Timisoara...chiar dublat. Dar macar aici te astepti. Stii tu vorba aia...La pomul laudat, sa nu te duci cu sacul laugh.gif. Unele din chestiile prezentate de initiatorul topicului m-au facut sa ma mut din Timisoara dupa 9 ani de stat acolo. Bucurestiul....m-a surprins doar in mod placut. Adica, tot ce ma asteptam sa fie aiurea....e intr-adevar aiurea. Dar multe altele sunt mult peste asteptari.

--------------------
Honda Accord / Nissan Pathfinder 2.5dCI, LE Plus A/T -
+
semit
post 25 Apr 2008, 13:58
Post #11

Private Spice

Group: Moderatori

excelent spus.. welcome back richie biggrin.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
rtBK
post 25 Apr 2008, 14:16
Post #12

Unique like everyone else

Eu am avut deface cu timisoreni numai pe net... si toti ma intrebau dupa vreo 5 minute " ce au bucurestenii cu timisorenii". si am ramas stupefiat /:), 1 din ei chiar mi-a dat ignore peste noapte. nici acum nu stiu de ce si sincer nu imi pasa. Bucurestiul nu mi se pare sa fie prea diferit, nesimtirea tot cote alarmante are tongue.gif.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Turkish
post 25 Apr 2008, 14:26
Post #13

Membru autentic

Calatoresc cam de trei patru ori pe an in marea majoritate a oraselor mari din tara si trebuie sa recunosc ca mai peste tot e OK si ma simt bine, oamenii sunt politicosi si desi mai mult ca sigur au prejudecati, evita sa le arate asa fatis.

Dar da si mie mi se pare TM destul de ciudat. In cele mai multe din cazuri e bine, civilizat dar am avut si situatii in care unii oameni mi s-au parut superaroganti, de parca au pus ei coada la pruna.

Sincer, mi se pare mai primitoare moldova, Iasiul spre exemplu.

Pe de alta parte din jegul asta de Bucuresti, e greu sa ridici vreun fel de pretentie smile.gif.
Cred totusi ca nesimtirea e o boala generalizata in RO si gasesti infectati peste tot. Doar ca uneori de potentata de vanitate.

This post has been edited by Turkish: 25 Apr 2008, 14:30

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
draculiq
post 25 Apr 2008, 14:26
Post #14

Membru autentic

From: timisoara

eu traiesc de 22 de ani in TM si pot sa spun ca imi place acest oras si pot sa spun ca am fost cam in toate orasele mari din tara si in strainatate.daca tot ai asa o mare nemultumire fata de acest oras dute la primar in audienta:)....degeaba faci pe suparatul aici adymateo pt ca nu se va rez nici o problema expusa de tine si in TM sunt o multime de oameni care nu sunt banateni.asa ca nu stiu cati banateni gerbeget cunosti tu.nu are rost sa jicnesti oamnei aiurea.

--------------------
Renault megane classic 1.9dci(cu mici modificari) - TM 30 DAS 2003
azi in timisoara maine in toata tara!!!!!
+
catalin_tm81mis
post 25 Apr 2008, 14:32
Post #15

sofer de paie

From: Timisoara

e o rusine ca acest topic continua. nici unde pe forum nu e un topic care sa blameze un oras asa ptr ce a patit fiecare in trecerea lui pe aici. tot ce a-ti patit puteti spune la topicul faze de toata jena.
avand in vedere topicul mai sus amintit nimeni nu l-a denumit bucuresti oras de rahat sau alte denumiri.
peacefingers.gif

--------------------
renault megane 2.2 2007 - confort expression
megane sedan confort expression 2007+clima automata+rouge du feu
+
zax
post 25 Apr 2008, 15:14
Post #16

Membru autentic

dragi colegi, in primul rand tin sa va spun ca problema de care voi va plangeti nu este rasism ci xenofobie

Personal eu sunt satul de toti cei care incerca sa-si renege originile. Am ajuns la concluzia ca acei oameni nu-s decat niste viermi din punct de vedere moral si chiar nu merita prea multa atentie si nervi.

Desi mie personal imi plac ardelenii (imi place calmul lor proverbial) putinul timp (mai exact vizite de o zi, in trecere) petrecut prin orase din NV gen Oradea si Cluj (in Timisoara nu am mai ajuns de multi ani) mi-au lasat un gust destul de amar din cauza atitudinii extrem de reci si neprimitoare a locuitorilor...

Nu acelasi sentiment l-am avut mai in centrul tarii (Brasov, Sibiu, Tg Mures...)

This post has been edited by zax: 25 Apr 2008, 15:23

--------------------
Hyundai/ex Renault I30 1.5Tgdi 160cp/Clio Symbol Fidji 1.5dci 80cp aprilie 2022/iunie 2006
"Orice s-ar intampla, important este sa treci peste" (Gica, operator buldozer)
+
wolfin
post 25 Apr 2008, 15:21
Post #17

Haha

o singura data am fost in Timisoara. am stat 24 h. am fost la o nunta.

desi nimeni de la nunta ai nu ne cunosteau, (decat mireasa si mirele) toti, aproape toti cu care am relationat la nunta, ne-au facut mitici de bucuresti pe fata. in fine, orasul nu mi-a lasat cine stie ce impresie. bine a fost prea scurt. oamenii...generatia tanara, cam boema, cei de peste 30 ani....cam frustrati... tongue.gif.

PS
Sotia mea este din CS. mare diferenta....nicio0data nu m-am simtit acolo intr-un fel sau altul decat ar fi trebuit sa ma simt. MARI OAMENI, mandrii dar politicosi.

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
pharaoh_c
post 25 Apr 2008, 15:22
Post #18

Membru

From: Timisoara / Arad

".....in comparatie cu celelalte orase din provincie, iar locuitorii din Timisoara, mie unul, mi se par extrem de inculti, complexati si in special RASISTI "

Ce cauti aici, ce te tine?... drum bun si cale batuta.... asta asa ca sa fiu si eu rasist ca doar fac parte din multime. Sau poate esti si tu incult si compexat si rasist de ai venit si stai p'aici??

ps. a dracu' ca am si prieteni olteni.... ciudat.... cred ca am sa-i trimit si pe ei acasa radmasa.gif

--------------------
Renault Laguna II 2.0T 170CP Lux Dynamique 2007
Renault Laguna 2, 2.0T 170CP Lux Dynamique 2007
+
wolfin
post 25 Apr 2008, 15:24
Post #19

Haha

hai mai intepati-va pana citeste un moderator.

combate ideea nu pe cel care a scris......

oricum pe mine ma amuza,

ciao la mic dejun
ciaoo la pranz
ciaoo la cina

radmasa.gif

This post has been edited by wolfin: 25 Apr 2008, 15:26

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
adip
post 25 Apr 2008, 15:29
Post #20

Banned

From: Melbourne, Victoria

Eu cred ca se si exagereaza mult toata prostia asta cu xenofobia. Sa mor io, o tara si o limba avem si noi, da' in schimb ne facem, fratele meu, la bisericute de parca noi am fost primii si ai mai drepti pe lumea asta. Proverbul romanesc "prostul nu e prost destul pana nu e si fudul" se potriveste de minune multor romani, din pacate.
Stam si ne miram cum de comunitatile romanesti din afara tarii sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire, dar uitam sa ne uitam in propria ograda carpato-danubiano-pontica. Hai sictir!

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
wolfin
post 25 Apr 2008, 15:31
Post #21

Haha

ce bine ai spus-o adip... sleep.gif

--------------------
+
adymateo
post 25 Apr 2008, 16:02
Post #22

Membru

ok, initial imi propusesem sa nu raspund unora pe care nu ii duce deloc capul, dar vad ca discutia o ia intr-un sens total bizar! in primul rand eu nu i-am blamat in mod expres pe banateni si i-am disculpat pe olteni sau bucuresteni! am si zis la final: in cele din urma e vorba de Romania indiferent de locatie! Insa la astfel de discriminari am fost supus numai si numai in Timisoara! Nu in Bucuresti, nu in Craiova, nu in Iasi, nu in Constanta, nici macar in orase precum Barcelona, Atena, Londra, Manchester, Budapesta, Viena (ca tot se dau unii pe aici ca ei au umblat prin lume)! NUMAI in Timisoara! Si de interactionat, am intrat in contact cu foarte multa lume, pornind de la liceeni pana la varstnici, din absolut toate categoriile sociale! Si, cum am spus, 70% dintre ei fac discriminari bazandu-se exclusiv pe originea mea! Mie chestia asta cu "eu sunt ardelean, iar tu esti moldovean, deci eu sunt mai destept si tu esti mai prost" mi se pare a fi o aberatie extrema! dar ce mah ai citit tu mai multe carti decat mine, folosesti mai multa pasta de dinti decat mine sau cum? ca nu am inteles! in fine
Iar reactiile unor timisoreni aici pe forum vin doar sa imi sustina spusele!
Apoi, eu am criticat mitul legat de acest oras! Si anume, ca, in general, se spune ca ar fi un oras metropolit, curat, occidental cu oameni deosebiti, iar realitatea (expusa de mine prin exemple cat se poate de logice, coerente si OBIECTIVE) contrazice total! Exemplu : (ca tot imi SUGEra unul aici sa ma duc in audienta la primar) timisorenii ii blameaza fantastic pe mitici (bucuresteni) ca cica au un oras distrus, cu drumuri proaste si ambuteiaje interminabile! aha! o da! asa este! adevarul ca timisoara are niste drumuri perfecte radmasa.gif nimic mai fals! nici macar nu au o sosea de centura! o amarata de sosea de centura! asa ca, daca vreau sa ma duc la facultate, daca vreau sa ma duc la arad, daca vreau sa ma duc la sag, daca vreau sa merg oriunde in orasul ala, trebuie sa stau in trafic alaturi de zeci si sute de tir-uri zilnic! ca sa nu mai spun ca strada pe care locuiesc e folosita de tiruri ca o varianta ocolitoare, asa ca, daca acum spal masina, in 10 minute jegul e pe ea de doua degete!
Oricum, este foarte hilar cand vezi ca un gibon vine si ma intreaba, acum aici, ca domne, da ce ai mai venit in timisoara? ei uite, am venit ca asa am vrut eu! asa m-a dus pe mine capul! intelegi?care e problema?traim intr-o tara libera! mergem unde vrem, ne stabilim unde vrem si mai ales SPUNEM CE VREM DESPRE CINE VREM CUM VREM SI CAND VREM! cica se numeste treaba asta "freedom of speach"!
Hai ca asta am zis-o la nervi! in realitate am venit la timisoara pentru studii, sa invat carte si fac ceva in viata! nu am venit ca sa ma plang! sau credeti ca m-am trezit eu asa intr-o buna zi si mi s-a pus pata pe banat sau cum?
asta e realitatea din timisoara, asa o prezint! Ca unii sunt veniti din cucuietii din deal si li se pare orasul ala o adevarata superbitate, bravo lor! eu unul ma confrunt zilnic cu discriminari, ambuteiaje, batai de joc! nu mai spun ca nu sunt magazine de unde sa iti iei si tu niste haine ca lumea, nu sunt locuri unde sa iti petreci si tu timpul liber intr-un mod cat se poate de modern (plictiseli pentru tarani si manelari si dudui disperate dupa posetute si x5-uri sunt o gramada)! iar lucrurile astea nu aveam cum sa le stiu dinainte sa fi venit si trait acolo! in general se vorbeste la superlativ despre timisoara, atat de superlativ, incat, v-am spus, multi sustin ca de fapt este orasul numarul unu al Romaniei, nu Bucurestiul, si ca ar trebui sa fie capitala tarii noastre!
Pentru mine, este doar un Severin ceva mai evoluat! atata tot! iar oamenii, eu unul ii percep ca fiind dominati de mentalitati care de care mai maneliste, rasiste/xenofobe si comuniste! oameni "open minded" prin timisoara gasesti extrem extrem de rar!
a, si ca se tot vorbea de drumuri! o recomandare! eu nu circul pe partea asta, Tm-Lugoj-Caransebes-Herculane-Orsova-Severin! Eu merg pe E70 si anume TM-Moravita-Oravita-Moldova Noua-Orsova-Severin! Drumul este mult mai bun, mult mai liber, iar pe clisura Dunarii peisajul este fantastic! Faci cu 80 de km in plus, dar macar iti pastrezi masina intacta!
PS: scriu timisoara cu litere mici intentionat tongue.gif

<span class='edit'>25 Apr 2008, 16:11:</span>
a, si apropos! nu am jignit pe nimeni!acuzatiile facute de mine erau si sunt strict indreptate catre cei care se poarta de maniera pe care eu am descris-o (a se vedea exemplu cu doamna care mi-a aratat degetul mijlociu dupa accident)! am si precizat! sunt si banateni foarte foarte de treaba! in special, din ce am observat eu, cei dupa 30 de ani asa!deci la a doua varsta si chiar si varstnicii! in rest, tineretul, noile generatii, generatiile din care fac parte si eu, smecherii, duduile, sunt sub orice critica!

This post has been edited by adymateo: 25 Apr 2008, 16:25

--------------------
2016 TCe 200 Intens, 4Control, BOSE, Pack asist, Pack securitate, Pack Easy Parking
+
adip
post 25 Apr 2008, 16:14
Post #23

Banned

From: Melbourne, Victoria

ady, eu zic sa te calmezi ca altfel o sa se inchida. Ce crezi ca rezolvi cu rant-ul asta?

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
padre
post 25 Apr 2008, 16:17
Post #24

Il padrino

QUOTE(zax @ 25 Apr 2008, 15:14)
dragi colegi, in primul rand tin sa va spun ca problema de care voi va plangeti nu este rasism ci xenofobie
*

In sfarsit cineva care stie diferenta. Respect.

QUOTE(adip @ 25 Apr 2008, 15:29)
Proverbul romanesc "prostul nu e prost destul pana nu e si fudul" se potriveste de minune multor romani, din pacate.
*

Toti despre care vorbeste adymateo sunt purt si simplu prosti. Mai nasol este cand tragi ponoase de pe urma prostiei lor, dar asta e... prostii sunt peste tot.
Proverbul este ales foarte bine si m-a distrat ca il "spuneam" in gand chiar cu cateva secunde inainte sa il citesc scris de adip.

Si apropo, eu sunt bucurestean si-mi plac si moldovencele si oltencele si ardelencele, etc. Si cine are impresia ca sunt mitic doar pentru ca vin din Bucuresti nu are decat sa ma pupe-n cur, poate asa o sa-si dea seama ca sunt un dulce radmasa.gif . Asa, fara cenzura.

Parerea mea este ca o asemenea atitudine ar trebui adoptata de toti. Xenofobia si rasismul nu sunt decat rezultatul prostiei.

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
adymateo
post 25 Apr 2008, 16:29
Post #25

Membru

hmmz, stiu si eu diferenta dintre xenofobie si rasism! folosesc termenul de rasism fiindca aceasta discriminare e folosita la cote dramatice! deci, incerc doar sa amplific gravitatea situatiei!

@adip! sunt calm!nu cred ca am scris in dusmanie sau am vorbit in dodii! doar am adus si argumente!sau, e cazul sa vorbesc si mai concret?

--------------------
+
marian-j
post 25 Apr 2008, 16:38
Post #26

Membru autentic

Chiar asi dori sa fi un pic mai concret.Unde,cine,de ce.Si ca tot e dupa-amiaza:ciao! smile.gif
P.S.
Am uitat!DA,sunt rasist!Urasc tiganii si tot ce tine de ei!Am motivele mele! mad.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
semit
post 25 Apr 2008, 16:46
Post #27

Private Spice

Group: Moderatori

eu in in Timisoarea am promise niste beri si pizza... marian , dodone? rolleyes.gif

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
marian-j
post 25 Apr 2008, 17:01
Post #28

Membru autentic

biggrin.gif drunksinging.gif imbratisare.gif party.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
andreigosman
post 26 Apr 2008, 10:07
Post #29

Membru

Haideti sa ma bag si eu in seama.
Am fost in TM o singura data, si am stat o zi. M-am dus sa fac un training unor angajati de la o firma de acolo, firma careia ii vandusem o solutie software.
Pina sa ajung acolo, statusem destul de vorba pe net cu o persoana de acolo si ne-am inteles ok.
Cand am ajuns, in prima juma' de ora am fost luat de mitic de bucuresti de cei care nu ma cunosteau, dar dupa ce atmosfera s-a mai incalzit nitel si si-au dat oamenii seama ca daca sunt din buc. nu inseamna neaparat ca sunt si mitic, ne-am inteles super ok.
Atat de ok, incat seara am iesit si lao bere/cola/cafea in oras (in mall) si ne-am despartit in cele mai bune relatii.

So, cred ca depinde si ce atitudine ai tu fata de restul lumii. Nu m-am dus sa fac pe nebunul, ceva de genul "bai, voi sunteti prosti, stati ca am venit eu din Buc. sa va explic cum sta treaba', m-am purtat absolut normal cu toata lumea, asa cum ma port si prin buc.

I rest my case smile.gif

P.S. A fost pentru prima data cand am incheiat o afacere in 30 min de stat la o cafea cu patronul respectivei firme din TM (precizez ca ne-am dat intilnire in Budapesta, in Ungaria) dupa care in urmatoarele doua zile i-am trimis contractul si factura de avans pe mail si pana m-am intors eu in tara (5 zile) avansul fusese deja platit si aveam banii in banca. In ultimii 6 ani nu mi s-a intimplat asa ceva in Buc. Adica seriozitatea a fost maxima.

Pe de alta parte, fiecare padure are uscaturile ei...

P.P.S Una din persoanele cu care am iesit in seara respectiva la bere si ne-am inteles super ok, era ungur. smile.gif

--------------------
VW Golf VII 1.2 TSI ex Renault Scenic RX4 2.0 16V
+
hitman1234
post 26 Apr 2008, 15:48
Post #30

Bringing secsi back

am fost si eu in timisoara,special pentru a vizita orasul,oamenii mi s-au parut ca painea calda,desi...cam limitati..in afara de ce am bajbait noi sa vedem, ni s-a recomandat la unison sa vizitam mall-ul de parca tot orasul gravitationa in jurul sau...mall mall mall numai asta auzeam smile.gif
P.S.: la bucuresti nu facem caterinca de moldoveni cat facem de olteni radmasa.gif

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
2 Pages  1 2 >
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 14:37
Dacia