Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Tremurat la franare

jammix
post 21 Oct 2008, 09:45
Post #31

Membru

Group: Members

Stiu ca dupa cateva gropi se pot dezechilibra rotile dar dupa cum am spus mai sus tremuratul la viteza mare a disparut. A ramas doar acel zgomot de frecare ( e ca si cum placuta ar prinde un disc ovalizat, , alta descriere nu pot face). zgomotul de placuta ecologica nu ar trebui sa fie constant? Placute mi-am pus originale renault.

--------------------
Renault Megane 1.6 16v 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
b06fcn
post 21 Oct 2008, 13:59
Post #32

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Din cate stiu, la Megane 1 vin placute diferite in functie de motorizare. Vezi sa nu ai placute de tip incorect.

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
cj98czh
post 21 Oct 2008, 14:12
Post #33

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Ai jante de aluminiu?

Daca da, si nu iti sunt echilibrate la 0 apare acea vibratie peste 100 km/h.

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
lajos
post 21 Oct 2008, 14:33
Post #34

Membru incepator

From: tg-mures

QUOTE(19vik @ 21 Oct 2008, 01:11)
Tremuratul la viteze de peste 100 km/h se datoreaza rotilor dezechilibrate, sau jantelor ovalizate. Chiar daca le-ai echilibrat acum 3000 de km, 2-3 gropi, chiar si una singura poate fi suficient. Zgomotul de frecare la franare, nu inseamna neaparat discuri ovalizate, ci placute dure (ecologice).
*

daca rotile sunt dezechilibrate tremuratul apare la anumita viteza fara sa apesi pedala de frana.

--------------------
renault megane 2001 grandtur
+
19vik
post 21 Oct 2008, 15:30
Post #35

Membru

From: Bucuresti

Am scris eu ca trebuie sa apesi pedala de frana?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
jammix
post 21 Oct 2008, 16:29
Post #36

Membru

Placutele schimbate au fost pentru motorizarea mea. Vad ca am fost inteles gresit. Vibratia a disparut pentru ca mi-am echilibrat rotile ( + schimbat si cauciurile). Nu asta e problema, e acel zgomot ciudat . Dupa ce am schimbat discurile,placutele si cauciurile am avut drumuri pe autostrada unde am putut testa masina, si numai vibreaza, nici la franare , nici la viteze mari. Acel zgomot de frecare apare la mers in oras, viteze mici, atunci cand opresc la semafor. Asa cum unii au probleme cu placutele care scartaie. Scartaitul l-as intelege, dar acel frecat care seamana atat de mult cu zgomotul unei placute pe un disc ovalizat ma intriga huh.gif
P.S. am jante de aliaj , repet care au fost echilibrate .

This post has been edited by jammix: 21 Oct 2008, 16:30

--------------------
+
AlexanderCarstoc
post 21 Oct 2008, 17:17
Post #37

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

1. Zgomotul pe care il auzi poate sa fie produs de materialul placutelor de frana in contact cu discul. Am intalnit destul de des acesta "problema" la diferite masini. Daca este asa, cand vei schimba placutele, poate si producatorul de placute, zogomotul o sa dispara.

2. Esti sigur ca zgomotul vine de la rotile din fata? Daca este de la rotile spate? Acolo ce anume ai, disc sau tambur? Este posibil sa ai acolo probleme...

--------------------
>> Renault-uri 11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<< Giant Escape M8
+
jammix
post 21 Oct 2008, 19:39
Post #38

Membru

1. Posibil sa ai dreptate dar ma gandesc, la 2 marci diferite de placute sa am aceeasi problema? blink.gif Ma gandesc ca poate etrieru nu tine bine, sau presiunea lichidului de frana, dar daca ar fi asta, frana nu ar tine bine. Franele mele tin perfect, la orice viteza.
2.Tamburii i-am verificat +curatat atunci cand am avut probleme cu frana de mana( nu tinea prea bine) . Si crede-ma, sunt sigur cand spun ca vin de la rotile din fata, zgomotul vine exact dinspre rotile din fata. O sa ma duc la un service din Bucuresti, macar pentru o verificare.

--------------------
+
AlexanderCarstoc
post 23 Oct 2008, 12:57
Post #39

Membru autentic

From: B u c u r e s t i

Cum se prezenta uzura placutelor? Era egala pe toata suprafata partii de contact cu discul sau era mai accentuata pe o laterala, pe un colt? Poate sa mai scaota zgomote cand nu calca bine pe disc. Poate fi de la o problema a placutelor.. nu se asaza bine, nu mai este etrierul centrat, s-a uzat.

Daca nu ii dai de cap, poti sa incerci cu alta pereche de ertiere, se schimba relativ usor, iar apoi franele se aerisesc simplu, lasi aerisitorul deschis pana curge lichid.
Sa pui un furtun in capul aerisitorului ca lichidul sa nu se prelinga pe roata. Lichidul recuperat poti sa-l pui inapoi in vasul pompei.

--------------------
>> Renault-uri 11 (1985 1.6D) 19 (1995 1.8 RT) Clio (1994 1.4)<< Giant Escape M8
+
jammix
post 25 Oct 2008, 15:12
Post #40

Membru

Sincer din ce am vazut eu pareau uzate egal, mecanicu cu care am vb, cel care mi-a schimbat discurile si placutele nu mi-a zis nimic de etriere, ca nu ar fi centrate, dar posibil sa ai dreptate. Insa stau si ma gandesc, daca etrierele nu ar fi centrate, s-ar intampla ceva si la viteze mari. Momentan nu am avut timp sa-i dau de cap dar cand imi fac timp merg cu ea la alt service. Iti multumesc pentru idee smile.gif

--------------------
+
jammix
post 26 Oct 2008, 15:16
Post #41

Membru

Mda, azi am mers cu masina in afara orasului, si a reaparut si tremuratu la viteze mari atunci cand pun frana (doar cand pun frana), mi-a cam stricat ziua toata experienta asta. gun3.gif Presupun ca ori am fost la cei mai inapti mecanici, ori masina mea sufera de o problema foarte complicata. V-as ruga frumos daca mi-ati putea recomanda un service ( eu sunt din Constanta, student in Bucuresti) , ca daca nu , imi fac harakiri si ma duc la reno doar doar sa-i dau de cap.

--------------------
+
jarr
post 6 Nov 2008, 16:56
Post #42

Membru autentic

From: Braila

pe spate ai verificat sa nu fie de la rotile din spate?

--------------------
renault laguna privilege 2002 - 2.0 16v 135 cp
Mai bine vultur un an decat soarece o viata
+
aquabluedod
post 13 Nov 2008, 05:31
Post #43

Membru autentic

Va salut,am avut aceeasi problema cu tremuratul sa schimbat tot ce tine de frana fata spate si dupa 4000km a aparut din nou,raman la parerea mea ca este din geanta sau cauciuc atat timp cat restul componentelor sunt noi.
Se intampla doar la viteze mari 80-90-100km/h.
Poate fi cauciucul care in momentul franarii daca are un mic defect de fabricatie apare doar la o presiune mai puternica la franare mai exact datorita centrului de greutate care se muta pe fata masinii.
Este o parere personala voi incerca sa schimb rotile intre ele fata spate+echilibrat din nou si sa vad ce rezultat am.

--------------------
Renault Talisman - B 918 NDD 2017 1.6 dCi 130 HP Intens
Renault Megane III 1.9 dCi 130HP Privilege
+
jammix
post 13 Nov 2008, 18:28
Post #44

Membru

Posibil sa fie si asta, dar la mine apare si acel zgomot de frecare atunci cand pun frana la viteze mici. , jarr, am mai spus, am verificat tamburii pe spate, i-am si curatat, nu au nimic. Vineri primesc salariul si luni o sa caut un service, poate poate se rezolva.. dry.gif

--------------------
+
Hawk84
post 18 Nov 2008, 21:41
Post #45

Membru

Stiu ca topicul este deschis pentru tremurat la franare dar eu am patit altceva cu frana si nu cred ca se merita deschid alt topic pentru o defectiune minora tongue.gif

Acum o saptamana mi s-a aprins senzorul de ABS, nimic neobisnuit pentru ca se aprindea si cand luam gropi mai mari sau m-am gandit ca s-a dus vreun senzor. Am verificat nivelul de lichid de frana, totul ok.
Ajuns in parcare la facultate am testat frana sa vad daca tine corespunzator si mi s-a retezat pur si simplu furtunu (racordu) de frana fata dreapta. Am zis ca asta este, se mai intampla, bine ca nu am patit nimic.... etc laugh.gif L-am schimbat, totul ok.

Astazi cand sa plec din parcare SURPRIZA mad.gif s-a spart si fratele furtunului stanga fata sad.gif

Precizez ca masina este din 2000 si nu stiu ce-a facut fostul proprietar dar sfatul meu este sa va verificati furtunele pentru oruce eventualitate!!

Numai bine!

--------------------
Renault Megane 1 classic 1.9 dTi - CT-87-GCA 2000
+
gideon
post 6 Dec 2008, 12:25
Post #46

Membru incepator

Sal.La mine tremura cand franez liniar la viteze de peste 100.Am vb la un service unde cunosc mecanicul si mi-a zis ca trebuie sa schimb discurile ca sunt ovalizate!(am obs ca nu conteaza cati km ai cu ele deoarece am un prieten care si-a cumparat o toyota noua si la a mers foarte incet cu ea,numai in oras evita orice gropitza si la 9000 km cei de la toyota i-au schimbat discurile)

Din ce am vazut pe alte forumuri una din probleme ca se ovalizeaza discurile ar fi iarna cand speli masina daca pleci de la spalatorie si pui frana brucs se ovalizeaza(nu stiu cat de adevarata e teoria asta-repet este ce am vazut pe alte forumuri)

Despre echilibrare.....Am un Peugeot 407 si anul trecut cand am trecut de la cauciucuri de iarna la cele de vara am obs ca intre 130-150 tremura toata masina (ziceai ca se rupe) ----cei care mi-au schimbat cauciucurile le-au si echilibrat-----in fine m-am oprit la o vulcanizare care mi-a scos cauciucurile si mi-a zis ca sunt echilibrate...am mers cu ea asa...am mai fost la 2 vulcanizari ...toti mi-au zis ca masina are altceva ca sunt echilibrate cauciucurile...........
Intr-o zi m-am dus la service-ul unde cunosc mecanicii sa-mi zica ce am...ei au si vulcanizare acolo....imediat cum i-am zis problema mi-a zis ca ori sunt jentile pline cu pamant ori dezechilibrate.....asa ca mi-a scos cauciucurile si mi-au zis ca am toate cauciucurile dezechilibrate si pusi prost plumbii...mi le-au echilibrat si am plecat ,masina mergand foarte ok!!!
Deci in concluzie conteaza vulcanizarea ,daca are sau nu aparatura buna sau daca se pricep baietii!!!

--------------------
Renault Megane 2002
+
Hawk84
post 16 Dec 2008, 15:35
Post #47

Membru

Salutare all, nu am mai deschis un nou topic pentruc ca nu cred ca era nevoie de inca un topic pentru un simplu raspuns!

Interbare: Pentru megane 1 1.9 dTi 72 kW an 2000 cu facelift stie cineva ce sistem de franare este montat pe puntea de spate? sistem LUCAS sau sistem BENDIX?

Multumesc!

--------------------
Renault Megane 1 classic 1.9 dTi - CT-87-GCA 2000
+
creekau
post 12 May 2009, 16:14
Post #48

Membru incepator

Problema cu reaparitia tremuratului la franare la viteze mari dupa schimbarea discurilor si a placutelor este generata de uzarea ghidajelor etrierului la franarea tremurata de la discurile vechi. Problema va reapare la fiecare schimbare de discuri si placute dupa 4-5000 Km pana cand nu schimbati etrierul sau rectificati ghidajele si le puneti bucse.

--------------------
Renault Megane 2000 1.9 dTI 72KW
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th August 2025 - 23:04
Dacia