Cata incredere sa avem in CB, Consum mediu
![]() ![]() ![]() |
Cata incredere sa avem in CB, Consum mediu
aoprea |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 11 July 06 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5 dCI, 85 CP, E4, climatronik
- IS.75.ADI
27.11.2007
|
|||
brandy_tdi |
![]()
|
![]() Aerial Member Group: Members Posts: 749 Joined: 22 October 05 From: Bucuresti ![]() |
eu am facut proba, am calculat cata motorina am bagat si cat am mers de ea, pana la acelasi semn le litrometru si diferenta la calc de bord e de 0.1 litri
|
--------------------
Renault
Megane
2
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
tot un 0.1 si la mine la un momenta dat ... si nu faceam plinuri ca sa zici ca-i dadeam date exacte CB-ului, am calculat pe baza a km din bord si a vreo 10-15 bonuri de la statie
dar e bine de verificat din cand in cand |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Abu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 22 November 04 From: Ploiesti ![]() |
Si la mine e la fel: 0.1 in minus pe CB. Eu nu l-am resetat de 8.000Km si imi arata 4,3% fata de 4,4% cat mi-a consumat in mod real.
This post has been edited by Abu: 25 Mar 2008, 17:17 |
--------------------
Renault
Symbol Fidji 1.5dCi
2007
|
|
aoprea |
![]()
|
inseamna ca al meu CB e cam deplasat ...
al doilea test efectuat azi ... alimentat 36 litri km parcursi 650 (jumi/juma urban/extraurban) consum CB 4,7 % consum calcul 5,5 % eroare 17 % in scadere fata de data trecuta ![]() sau ma face Rompetrol la pompa ??? This post has been edited by aoprea: 1 Apr 2008, 09:21 |
--------------------
Renault
- IS.75.ADI
27.11.2007
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
La mine MEREU diferenta a fost de ~9%, in minus pe CB.
Nota: intotdeauna fac plinul pana sare prima data pompa, si bag de la aceleasi pompe. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
riptor |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 159 Joined: 30 August 06 ![]() |
si eu am facut testu asta odata sa vad diferenta.facut plinu, mers si consumat vreo 36 litri conform computeru de bord, facut plinul iar si eroarea era de vreo 0,5 litri la pompa(nu mai stiu daca au intrat mai mult decat imi arata CB sau mai putin).
|
--------------------
renaultsport
clio
182
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Poate ar trebui un poll aici.
Eu am incredere 100% in CB. Diferentele le consider furt la pompa. Decat o data am verificat, si la 25 litri alimentati, au intrat cu 1.5 l mai mult decat arata CB litri consumati. Asta inseamna 0.06 litri in minus la fiecare litru alimentat. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca vrei sa testezi furt la pompa mergi cu canistra si baga motorina, asa o sa vezi care e eroarea. Iti garantez insa ca in afara de maini murdare si o canistra plina de motorina nu o sa obtii nimic, pompa iti varsa EXACT cat afiseaza pe ecran.
Daca ar fi furt la pompa cum iti explici ca toti fura exact la fel, inclusiv in Turcia, Bulgaria, Austria si Germania? |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
riptor |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 159 Joined: 30 August 06 ![]() |
mitu cu furtu la pompa l-am auzit si eu si unii cica au testat cu bidonu si zic ei ca au vazut diferente
oricum daca se intampla nu cred ca sunt decat cazuri izolate |
--------------------
renaultsport
clio
182
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Tin minte si acum, de pe vremea cand aveam o masina mai veche, pe motorina. Ei bine, la masina aceea nu functiona indicatorul de nivel combustibil. Ca atare, umblam mereu cu o sticla de motorina "de rezerva" in portbagaj. Era vorba de Prigat de 1.5 litri. Curios, ca de fiecare data cand "alimentam" intrau aproximativ 2 litri de motorina
![]() Mi se pare normal sa fie "calibrarile" cam la fel intre statii, din motive pe care nu le voi expune aici. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
AlexC |
![]()
|
Dar noi acum vorbim de anul 2008, in care majoritatea dintre noi sper ca bagam motorina de la pompe noi, cu contor electronic.
Invit curiosii sa repete figura cu un recipient de 5 sau 10 litri, sa nu verse nici o picatura pe jos si daca e diferenta mai mare de 1% intre pompa si recipient platesc eu motorina respectiva, pe baza de bon si film. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
aoprea |
![]()
|
da ... asta ma gandeam si eu ... ca in ziua de azi nu se mai fura ca-n codru la benzinarii (cel putin la astea mari) ... dar pana nu fac testul cu canistra nu comentez mai mult si pun erorile pe seama C.B.-ului
|
--------------------
Renault
- IS.75.ADI
27.11.2007
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Acum nu se mai fură cantitativ, ci calitativ....
Îți pune 20 litri, nu e problemă, doar că nu știi exact câți litri de apă sunt incluși... În determinarea de către CB a consumului de carburant, apar ceva erori, legate de algoritmi, de schimbările rapide ale regimului motor etc. Aceste erori sunt acceptate, pentru că de obicei sunt destul de mici, neglijabile. Deasemenea, sonda de nivel din rezervor face o aproximare a numărului de litrii ramași, nu poate fi o determinare exactă. Iar daca este vorba de un motor ce a suferit un chip-tuning, foarte multe softuri sunt intenționat modificate, astfel încât raportarea de consum este eronată, pentru a confirma reclama "Putere mai mare, consum mai mic". This post has been edited by MAERSK: 3 Apr 2008, 09:23 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
gabygiovanny |
![]()
|
![]() membrul de la baia mare Group: Members Posts: 428 Joined: 3 January 08 ![]() |
la mine imi arata 7.2-8l in oras...mai mult ca sigur nu consuma atat ca schimb la 2500 si destul de des trec de 4000
|
--------------------
reno
Megane 2.2 1.6 16v
- MM 66 GBY
2007 dec membru
|
|
tonyzg |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 12 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Odata cu primul refill am facut si eu consumul si mi-a dat asa :
la pompa : 5.04% CB: 4.7% km parcursi 535 in regim 75%afara 25%bucuresti ora de varf.. Avand in vedere ca sunt primii km eu zic ca e super bine , citez "consum porcesc de mic" |
--------------------
Clio
Symbol
1.5 dci 85cp 2008 Dacia 1310 1997
|
|
Studebaker |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 30 December 06 ![]() |
Eu nu am incredere in CB. De acee nici nu am luat masina cu CB. Pe timpul summitului nato am condus in Ford Mondeo (model vechi) din 2006. Mai nimic nu arata cat de cat precis: nici consumul, nici viteza medie, nici temperatura exterioara.....
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1,5 dci
2005 Expression Am avut candva stramosul lui Clio: Dacia 1100.
|
|
AlexC |
![]()
|
Permite-mi sa nu cred o iota din ce spui acolo. Eventual expune-ne argumentele tale, cum naiba de niciuna din alea trei nu erau indicate corect.
Eu mai degraba cred ca nefiind obisnuit cu CB te-ai asteptat la alte rezultate. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
|
|
Lideru |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 17 April 07 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Manager 1.4
- 04588992247896
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 23:01 |