Benzina cu plumb...
![]() ![]() ![]() |
Benzina cu plumb...
criszepp |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 10 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|||
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Pot sa te intreb unde ai gasit benzina cu plumb? Din cate stiu eu benzina cu plumb nu se mai comercializeaza de cativa ani. Daca ai pus eco premium de la petrom (aia cu eticheta rosie) poti sa stai linistit are un continut de plumb foarte mic, la fel ca si celelalte.
So ...eu zic sa stai linistit si sa o consumi cu placere ![]() |
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Ca sa fi mai sigur mai bine o duci la ei sa-ti goleasca rezervorul, ti se poate duce catalizatorul daca folosesti benzina cu plumb, iar unul nou te costa o gramada de bani. Mai bine suporti cheltuiala pentru a transporta masina in service si manopera de acolo decat sa-ti cumperi un catalizator nou.
Alta data atentie! Bafta! |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
criszepp |
![]()
|
De la OMV Petrom ( eticheta albastra ).
Asta scrie la ei pe site: BENZINA ECO PREMIUM: este o benzina care nu contine plumb, cu o cifra octanica research de min. 95, aditivata cu aditivul KSS – AVSRA ( pe baza de potasiu), care inlocuieste proprietatile antidetonante si de lubrifiere a tetraetilului de plumb. Se utilizeaza la autovehiculele dotate cu motoare cu aprindere prin scanteie de fabricatie mai veche si corespunde normei SR EN 228/1997. Pentru imbunatatirea performantelor motorului aceasta benzina este aditivata si cu ENERGY EXTRA. |
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Furtunul nu intra in rezervor?
Incearca cu unul mai "batos" ![]() In nici un caz sa nu folosesti benzina aia. Iti infunzi catalizatorul si nu merita. This post has been edited by $$ilvviu: 21 Aug 2007, 09:29 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
Salut!
in principiu, problema ta poate fi rezolvata intr-un mod ff simplu: daca ai rezervorul plin (ceea ce presupune ca mai aveai 25-30 litri fara Pb), mergi 100-150 km si alimentezi cu plinul (tot fara Pb dar recomandabil ceva 99+ - gen OMV Carrera 100 sau Rompetrol 99). Repeti operatiunea de 2-3 ori si problema a disparut ![]() dupa ce ai repetat operatiune ade 2-3 ori asa cum am zis mai sus, mergi pana consumi tot rezervorul si pui tot un carburant bun (efix sau 99) si ii dai cox ca sa se curete tot sistemul de injectie/esapament ![]() ![]() acum ca ai doua alternative din care sa alegi sper ca problema ta sa se rezolve! Bafta maxima! |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
Zetu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 18 December 04 ![]() |
Nu am stabilit ca nu exista benzina cu plumb? nu se mai poate depune plumbul pe injectoare sau pe sonda si catalizator. Este un aditiv care nu are acelasi efect ca plumbul ci imbunatateste proprietatile benzinei pentru a da un randament mai bun la masinile pe carburatie.
|
--------------------
NISSAN
QASHQAI 1.3 dct Tekna
2019
|
|
silviumc |
![]()
|
![]() Members Group: Members Posts: 315 Joined: 17 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Intradevar, nu mai exista benzina cu Pb, echivalentul acelei benzine contine acum un alt aditiv, si se numeste la Petrom ECO Premium 95, are eticheta rosie. Nu este acelasi lucru cu benzina fara Pb, care se numeste "Premium 95 fara Pb", eticheta verde.
Benzina veche cu Pb ar distruge catalizatorul, asta este fara dubiu. Benzina noua cu aditivul care inlocuieste Pb, spuneti voi ca nu este la fel de daunatoare. Dar cei de la service spun ca ar fi. BTW cum se numeste aditivul care inlocuieste Pb? Dar cum de s-a potrivit pompa, cum de a intrat in rezervor? Stiam ca ar trebui sa nu mearga. Sau asta era valabil numai pentru benzina veche cu Pb? |
--------------------
Renault
Megane 3 hatchback
2011 Sporty Dynamique TCe 130
|
|
criszepp |
![]()
|
Aditivul se numeste "KSS – AVSRA ( pe baza de potasiu)" . Pompa s-a potrivit perfect in rezervor ( nu cred ca e nici o diferenta intre asta si cea de la benzina fara plumb, sau ma rog, fara aditivul ala ). M-a mirat si pe mine. In plus, la pompa nu scrie nicaieri ca e benzina cu PB sau pt masini care folosesc benzina cu PB, are doar eticheta albastra ( statie omv-petrom ). De la service mi s-a zis si intr-un fel ( - du masina tractata la service sa scoata benzina ) si in altul ( las-o domne ca merge si asa ).
|
--------------------
Renault
Megane
2005
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
pompele moderne (cu putine exceptii) au acelasi diametru si se potrivesc si la gura de umplere de fara Pb si la cele cu Pb (sau premium normal cum se mai numeste); acelasi lucru se poate intampla si in cazul benzina/diesel, asa ca mare atentie.
aditivii ecologici care substituie tetraetilul de plumb in carburantii care respecta normele europene pot avea si ei un efect nociv asupra catalizatorului si a sondelor. asa ca e bine sa evitam sa punem benzina premium (ca e cu plumb sau nu, asta e mai putin relevant). |
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Părerea mea este că ..... dacă nu s-a utilizat tetraetilul de plumb pentru aditivarea benzinei.... nu ai de unde să găsești plumb în benzină.
QUOTE BENZINA ECO PREMIUM: este o benzina care nu contine plumb, cu o cifra octanica research de min. 95, aditivata cu aditivul KSS – AVSRA ( pe baza de potasiu) . Aditivul folosit este utilizat pentru protecția scaunelor supapelor motoarelor de generație mai veche care mizau pe prezența tetraetilului în amestecul carburant (similar problemei la folosirea GPL). Oricum motorul va semnaliza dacă este ceva în neregulă cu gazele rezultate din ardere. Dacă vrei totuși să golești rezervorul eu zic că se poate identifica releul care comandă pompa de benzină, desfaci conducta de alimentare și..... |
--------------------
renault
laguna 2
2001 Privilege 1,8 I 16V
- AG 70 BUB
|
|
czs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 6 August 07 From: Germania ![]() |
daca as fi eu in situatia ta, as merge sa mi se scoata benzina din rezervor. se prea poate sa nu se strice catalizatorul sau sondele, dar probabil le scurtezi viata...
|
--------------------
Renault
Megane 2
2007/coupe Megane 2.2 coupe 1.6 16v dynamique full
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Salut
Spuneti-mi si mie pentru megane 1.6 16 v de la OMV de benzina din cele comercializate trebuie pusa ? This post has been edited by L!nuX: 28 Mar 2008, 18:34 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
OMV Carrera 95. eu numai din asta am pus de cand am masina si n-am probleme. Poti pune si de 98 dar multi spun ca nu merita. Oricum, cauta pe forum, sunt mai multe topicuri despre benzina.
Uite un topic destul de vast pe tema asta: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=41696&hl= This post has been edited by xcss: 28 Mar 2008, 18:52 |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
merci
acu am niste dileme dupa ce am citit si tot nu stiu ce sa bag ![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:32 |