dimensiuni roti
![]() ![]() ![]() |
dimensiuni roti
dili |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
|
||
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|||
Laguna_III |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 2 February 10 ![]() |
didiland11 si restul camarazilor de forum,
o MEGA-GIGA-TEAPA am luat eu cu promotia aceea cu schimbul/depozitatul anvelopelor la tariful de 60 de lei. Dupa ca m-am grabit luni, in prima zi de promotie, sa-mi fac programarea pentru azi, de teama sa nu raman fara oferta, va prezinta situatia: - am renuntat sa le mai las depozitate la ei (le tineau intr-un cort amenajat, nu intr-o incapere cu temperatura relativ constanta); chiar cineva de acolo mi-a spus "La cati bani ai dat pe ele - 4.000 de lei - eu as vrea sa le vad in fiecare zi"; - in loc de 60 de lei am platit, A T E N T I E , 143,33 lei (MAI MULT DECAT DUBLU), plumbii au costat mai mult decat OFERTA/MANOPERA; pe comanda imi apar 40 de bucati de plumb - 5 grame fiecare bucata de plumba; - operatiunea de schimbare/echilibrare roti a durat 2,5 ORE (!!!), in conditiile in care la inceputul iernii, la un service oarecare, pentru acelasi lucru am platit 70 de lei si au terminat treaba in 30 de minute. Eu nu stiu cum au facut echilibrarea asta, ca au stat aproximativ 30 de minute sa echilibreze o roata - nu mai nimereau plumbii aia. Nu stiu ce sa mai cred, am platit eu incompetenta lor sau rotile astea cu anvelopele de 215/55/R17 i-au "dat peste cap" ?!? Nu cumva au gresit din start cand au prins primii plumbii cu adeziv si apoi au incercat o "redresare"? E normal sa puna 200 de grame de plumbi la 4 roti (media de 50 de grame la roata)? Oricum, mi-am stricat ziua. Nici anvelopele nu le-am depozitat, am platit dublul tarifului de pe piata si am pierdut de 4 ori mai mult timp. Dezamagire totala... Pacat, pana acum reviziile le-am facut doar la ei si am fost multumit. |
--------------------
Renault
Laguna III, 2.0 dCI, 150 CP
May,2008/Dynamique Renault Laguna III, Dynamique, 2.0 dCi, may, 2008
|
|
didiland11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 313 Joined: 29 May 07 From: Iasi ![]() |
Uau! aveam si eu programare la ei azi dar din lipsa de timp am anulat-o. Nush ce sa zic cu plumbii. Oricum urata manevra!
|
--------------------
Renault
Laguna III 1.5dci
2009
|
|
EL-TORO |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 31 July 10 From: BUCURESTI ![]() |
@Laguna_III
Foarte ciudat. Unde ai fost pentru schimb de anvelope? Eu acum am venit de la Serus de pe centura, am platit fix 67 RON pentru schimbat anvelope, 15x4 roti si 7 Ron plumbii. Pentru depozitat n-am avut incredere in ei ca le vor pastra in conditii optime. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 3
GT Line/2.0 dCI/150 CP/2010
|
|
Laguna_III |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 2 February 10 ![]() |
@EL-TORO,
In Constanta. "Omu' de Constanta" este diferit de tot ceea ce exista. :-) P.S. Ce dimensiuni la anvelope ai? Nu-mi explic bajbaiala aia cu plumbii, ca mai avea putin si imi facea "coroana" de plumbi pe interiorul jantelor. Cum te-ai/v-ati gandit sa depozitati anvelopele? Le dati cu talc sau silicon? Pe interior? Pe exterior? Doua-cate doua, suprapuse, in saci menajeri? Perforati sacii pentru aerisire? Ati cumparat huse pentru anvelope? E cineva care a pastrat in conditii optime, acasa, anvelopele de iarna si in timpul verii, fara sa aiba surprize (mucegai, deteriorare, etc)? |
--------------------
Renault
Laguna III, 2.0 dCI, 150 CP
May,2008/Dynamique Renault Laguna III, Dynamique, 2.0 dCi, may, 2008
|
|
EL-TORO |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 154 Joined: 31 July 10 From: BUCURESTI ![]() |
anvelopele mele sunt de 215/55/R17
eu le pastrez in boxa, ferite de soare, in saci menajeri. cauciucurile fara janta se pastreaza in pozitie verticala, asezate pe calea de rulare si se rotesc periodic pentru a nu se deforma. inainte de depozitare le spal cu apa calda si sapun. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 3
GT Line/2.0 dCI/150 CP/2010
|
|
Luko13 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 21 August 08 ![]() |
Daca avem anvelopele pe janta de tabla cum e mai bine sa le depozitam? Sa ramana cu presiune sau nu? In picioare sau culcate? Eu unul le am la tara intr-o boxa una peste alta , 2 cate 2.
![]() |
--------------------
Renault
Laguna3
2008/Estate/Initiale Paris
|
|
Sage |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 110 Joined: 24 February 04 From: la birou in Bucuresti ![]() |
Laguna_III iti recomand cu tarie sa apelezi la Renault Romania pentru marsavia pe care ti-au facut-o la service si sa-ti recuperezi banii Asa ceva nu este tolerabil.
De asemenea, cantitatea de plumbi de pe rotile tale este imensa si nu ar putea sa fie motivata decat de niste jenti deformate. Caz in care se anunta proprietarului in prealabil. Am facut schimbul de anvelope luni la AMG (Bucuresti). Pretul a fost aproape 65 RON cu tot cu plumbi la Laguna si fix 60 la Clio (!?). Singura problema a fost ca am pierdut vreo trei ore pe acolo din cauza ca oamenii nu sunt pregatiti pentru asemenea aflux si nu sunt nici specializati (ei sunt mecanici nu vulcanizatori). Conditiile de depozitare mi s-au parut decente (Un depozit fara geamuri, unde nu puneau anvelopele una peste alta). La AMG nu ai nevoie de programare. Pana mai ieri nu stiam de regula cu rotile depozitate vertical si invartitul pe o parte si pe alta ca pe friptura. Ideea este ca am tinut cauciucurile unul peste celalalt 5 ani (cauciucuri Toyo si respectiv Dunlop de 185/65/15) si nu au patit nimic. Poate am fost norocos sau poate ca exagerati voi... This post has been edited by Sage: 29 Mar 2012, 15:20 |
--------------------
Renault
Laguna Navi Dynamique 180 CP/Megane Estate GT
2011/2018 Jurnal de Laguna III - 180 CP http://www.reno.ro/index.php?showtopic=219603&st=0
|
|
CristianFlorea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 15 December 09 ![]() |
Salut!
Am schimbat anvelopele de iarna cu cele de vara dar nu au fost bine echilibrate in sensul ca in volan se simte un usor vibraj care nu se simtea cu cele de iarna. Am pus anvelope noi de vara Dunlop Sport. Am facut operatiunea la Chemtraders. Mi le-a echilibrat si pe aparat aparea abatere 0. Dupa ce am plecat, a aparut vibrajul in volan, am revenit la ei si cd le-a pus din nou pe aparat aparea abatere. Cred ca nu au aparat bun pt. echilibrat, altfel nu se explica. Stie cineva unde pot gasi o vulcanizare cu aparate performante pt echilibrat? |
--------------------
Renault
Laguna GT line 2.0 dci
dec 2009 Ex: Megane III Sporttourer 1,5 dci 105CP
Actual: Renault Laguna 3 - 2.0 dci Actual: Skoda Octavia 3 - 2.0 tdi 150 CP mai 2014 |
|
korn |
![]()
|
Made in France Group: Members Posts: 164 Joined: 25 June 07 ![]() |
QUOTE(CristianFlorea @ 29 Mar 2012, 15:51) Salut! Am schimbat anvelopele de iarna cu cele de vara dar nu au fost bine echilibrate in sensul ca in volan se simte un usor vibraj care nu se simtea cu cele de iarna. Am pus anvelope noi de vara Dunlop Sport. Am facut operatiunea la Chemtraders. Mi le-a echilibrat si pe aparat aparea abatere 0. Dupa ce am plecat, a aparut vibrajul in volan, am revenit la ei si cd le-a pus din nou pe aparat aparea abatere. Cred ca nu au aparat bun pt. echilibrat, altfel nu se explica. Stie cineva unde pot gasi o vulcanizare cu aparate performante pt echilibrat? Urat rau, asta imi aduce aminte de cele 7 milioane investie in laguna, in echilibrarea rotilor, celebrele jante model spider. Inutil sa spun ca pe ele, scrie cu toata nesimtirea Made in China. Nu stiu sa-ti recomand pe unii artisti, dar iti pot recomanda achizitionarea altor jante. |
--------------------
Peugeot
508 Allure
MMXII Ex Dacia 1310 TLE
Ex Dacia Logan 1.4 MPI Preferance Ex Citroen C4 SX HDI Ex Renault Laguna III 1.5 dCi Peugeot 508 Allure |
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
QUOTE(Laguna_III @ 28 Mar 2012, 16:38) didiland11 si restul camarazilor de forum, o MEGA-GIGA-TEAPA am luat eu cu promotia aceea cu schimbul/depozitatul anvelopelor la tariful de 60 de lei. TSI CONSTANTA ruleaza timp mare, eu m-am convins, incearca cu incredere Tulcea daca ai ceva serios de facut anvelopele de 215/55/R17 i-au "dat peste cap" ?!? - da, la reno nu au dimensiunile astea pe nici o masina, standard, a trebuit sa le puna in rama, sa faca niste matrite, si dupa aia sa vada care e treaba - eu ii inteleg. Dezamagire totala... - apeleaza cu incredere cat despre revizii stai linistit ca am vazut o oferta la (vechea laguna II) la schimbul de ulei, si mi-au zis ca de fapt nu sunt incluse toate filtrele si uleiul se pune cel mai naspa (eu avand filtru de particule nu m-a coafat) iar pretul era de ~670 - 700 ron (iar eu cu ~ 600 ron imi fac revizia cu piese si montaj oferit de firma care vinde piesele) - in Constanta toate astea. iar daca ai vre-o problema reala la masina - mie mi-au recomandat sa o schimb (masina, nu piesa defecta) This post has been edited by pishky: 29 Mar 2012, 17:30 |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
dili |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 736 Joined: 18 June 05 From: Constanta ![]() |
@Laguna III
O teapa marca Olteanu. Si pe mine m-a barait nevasta-mea ca sunt fraier si nu profit de oferta; bine ca nu m-am dus la ei. Eu le tin, de cativa ani buni, in depozitare la Autozone; acolo fac schimbul si tot la ei le tin: echilibrare, plumbi si depozitare 6 luni e 297 de lei pt un set de 4 bucati. Pentru schimbare nu ma taxeaza pt ca am anvelope cu jante si schimbarea propriu zisa e nimica toata. Poate parea scump dar am scapat de un intreg balamuc: cand imi amintesc de mizeria cu caratul la si din masina, plus locul ocupat in garaj (2 seturi, adica 8 anvelope, ocupa ceva spatiu), face toti banii. Dai telefon, a doua zi te duci cu mainile in buzunar si tot asa pleci de la ei. Nici nu pui mana pe cauciucuri. |
--------------------
Mercedes-Benz
CLA Coupé, 200d, 2.2, 136 CP, Alb Cirrus,
august 2016 VW Touareg, 3.0 TDI, Edition X, 245 CP, Alb Pure white, iulie 2014
|
|
CristianFlorea |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 15 December 09 ![]() |
QUOTE(korn @ 29 Mar 2012, 16:53) Urat rau, asta imi aduce aminte de cele 7 milioane investie in laguna, in echilibrarea rotilor, celebrele jante model spider. Inutil sa spun ca pe ele, scrie cu toata nesimtirea Made in China. Nu stiu sa-ti recomand pe unii artisti, dar iti pot recomanda achizitionarea altor jante. Jantele nu au nimic sunt noi. Am jante RIAL fabricate in Germania. Le-am cumparat impreuna cu anvelopele de iarna (Dunlop WinterSport3D) din Regensburg-Germania. Jantele RIAL nu aveau absolut nici-o trepidatie inainte sa schimb anvelopele de iarna cu cele de vara (tot Dunlop cumparate de la aceeasi firma din Germania). Astia unde le-am inlocuit cred ca au aparatul defect. PS: Cele originale "made in China" au trepidat de cand am luat masina noua de la reprezentanta. De aceea am cumparat jante noi anul trecut. |
--------------------
Renault
Laguna GT line 2.0 dci
dec 2009 Ex: Megane III Sporttourer 1,5 dci 105CP
Actual: Renault Laguna 3 - 2.0 dci Actual: Skoda Octavia 3 - 2.0 tdi 150 CP mai 2014 |
|
laguna33 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 1 January 15 ![]() |
Salut baieti,
Pentru colegii care au pus anvelope de vara 225/50/17 imi puteti spune pe ce jante le-ati pus? Vreau si ei aceasta dimensiune,acum am de iarna 215/50/17 Michelin cu jante originale Tenerife,asa am luat-o. Din cate am citit aceste jante ar avea 7J insa nu sunt sigur,poate stiti voi ca ar avea 7,5J si m-ati linisti,chiar si asa cu 7J ar merge 225 la limita superioara. Daca imi puteti spune ce stiti despre jantele astea si daca este ok sa pun 225/50/17. Am facut si diverse calcule si nu ar trebuie sa atinga nicaieri. Multumesc anticipat de raspuns ! |
--------------------
Renault
Laguna III
2011 Bose Edition/2.0 Dci 130cp
- B 044524
|
|
adyx06 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 13 June 07 ![]() |
Salutare!
De 1 luna sunt posesorul unei Laguna III, 1.5DCI FAP Expression. Am vazut ceva discutii despre jantele de Duster care ar fi compatibile cu cele de Laguna III. Cum SH nu am gasit nimic as vrea sa iau niste jante noi din tabla, ceva de aici https://www.autolux.ro/janta-tabla-dacia-duster-6.5jx16h2/ (sper sa nu fie considerata reclama). am inteles ca ar trebui sa schimb si prezoanele cand le schimb pe cele de aliaj. ce parere aveti, a mai folosit cineva jante de tabla de Duster? Multumesc! |
--------------------
Renault
CLIO Campus 1.5DCI 2006/ LAGUNA 1.5DCI 2012
-
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
Ai sanse sa gasesti la pret bun de aliaj din dezmembrari. Am un amic care si-a cumparat cu 800 ron un set ptr. L3 jante "Spider"
This post has been edited by andreist: 10 Oct 2016, 00:30 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
John_SB |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 122 Joined: 2 April 15 ![]() |
eu am cautat cateva luni bune pana am gasit originale de 17, tot Spider, dar au fost vreo 300 EUR
|
--------------------
Renault
Laguna
III 2.0 dCi Privilege VW Golf 4 1.4 16v
|
|
adyx06 |
![]()
|
Deci nu au folosit prea multi jante de Duster...
Eu vreau de tabla pentru anvelopele de iarna pe R16, iar second hand nicio sansa. Ramane sa mai fac sapaturi si daca se potrivesc le iau pe cele din linkul postat mai sus. |
--------------------
Renault
-
|
|
Luko13 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 21 August 08 ![]() |
Eu am masina din 2011 si la vremea aceea am hotarat sa iau de Duster , pe 16 , de tabla. Isi fac treaba foarte bine iarna. Eu unul le recomand chiar daca sunt mai inestetice decat cele de aliaj , 3-4 luni cat le tin pe masina , iarna , nu e un capat de tara.
|
--------------------
Renault
Laguna3
2008/Estate/Initiale Paris
|
|
adyx06 |
![]()
|
Partea de estetica ma intereseaza mai putin, mai ales iarna. oricum pun capace de plastic la jantele de tabla.
am cautat pe forum si am gasit posturile tale si cam atat legat de jantele de Duster. ma interesa daca sunt compatibile cu cele pt Laguna 3. Multumesc! |
--------------------
Renault
-
|
|
Boggy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
N-am sa inteleg niciodata de ce isi cumpara oamenii jante de tabla cu capace pe masini de peste 20k euro.
Hai sa fim seriosi! Daca intr-adevar zapada si gheata sunt capabile sa iti zgarie jantele de aluminiu, atunci e clar ca nu ai ce cauta pe strada in acea zi. Ultima grija ar trebui sa fie ca sunt zgariate jantele de aluminiu. Mai degraba m-as gandi de doua ori daca merita sa ies cu masina pe o asa vreme. Ce poate zgaria, iarna, o janta de aluminiu? Valuri de zapada inghetata, sau ce altceva?. Merg cu jante de aluminiu, iarna, de foarte multi ani. N-am patit niciodata nimic cu ele. Si am mers prin troiene. Chiar nu inteleg cum le poti zgaria. Cand vad o Laguna 3 cu jante de tabla, imi vine sa vars, efectiv. Voua, nu? This post has been edited by Boggy: 19 Oct 2016, 10:36 |
--------------------
Renault
Laguna III
2.0dCi 150cp
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Boggy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 180 Joined: 5 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Ah... greseala de exprimare. Voiam sa scriu de "tabla"
![]() |
--------------------
Renault
Laguna III
2.0dCi 150cp
|
|
adyx06 |
![]()
|
Aaa, am inteles, tu esti un delicat care tine la eticheta, blazon, etc...
Si daca nu folosesti masina ce faci, pleci pe jos? Banuiesc ca cei care au jante de tabla de pe acest forum ar trebui sa-ti ceara scuze pt ca-ti provoaca stare de voma ![]() Daca nu ai o informatie utila e mai bine sa nu postezi pt ca incarci topicul aiurea... |
--------------------
Renault
-
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Hai sa nu fim rai! Nici eu nu suport jantele din tabla, dar numai pe masinile mele. La Twingo am primit un set la achizitie si le-am vandut. Chestie de gusturi, si astea nu se discuta
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
felician.dan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 17 October 16 ![]() |
Buna baieti! Va rog cei care aveti motorizare diesel si jante pe 16 indiferent ca sunt de tabla sau aliaj sa postatati ce dimensiuni de anvelope aveti trecute in cartea de identitate ca fiind omologate. Multumesc!
|
--------------------
Opel
Astra
2011 "J" Sports Tourer 1.7 CDTI 110 CP
|
|
kaza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 7 October 11 From: T I M I S O A R A ![]() |
QUOTE(felician.dan @ 24 Oct 2016, 15:54) Buna baieti! Va rog cei care aveti motorizare diesel si jante pe 16 indiferent ca sunt de tabla sau aliaj sa postatati ce dimensiuni de anvelope aveti trecute in cartea de identitate ca fiind omologate. Multumesc! Salutare, La mine în CIV pentru R16 am: - 205/60/R16 92H - 215/60/R16 95V (anv. opțională) Drumuri bune! |
--------------------
Renault
Megane hatchback
1.5 dci 82 CP 2003
- TM 22 KZA Renault Laguna III 2.0 DCI 150 HP Energy Dynamique (2012)
|
|
mars |
![]()
|
"Buna baieti!"
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
felician.dan |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 17 October 16 ![]() |
@mars, stai linistit ca sunt insurat cu o femeie si am si un copil! Poate ca nu a fost cea mai potrivita forma de salut sau poate te duce pe tine gandul prea departe...
|
--------------------
Opel
Astra
2011 "J" Sports Tourer 1.7 CDTI 110 CP
|
|
mars |
![]()
|
Pai, mno, si cu poza aia... Ma gadeam ca poate e Felicia
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 09:04 |