cu BICICLETA in Buc., greu dar frumos....
![]() ![]() ![]() |
cu BICICLETA in Buc., greu dar frumos....
lar |
![]()
|
||
![]() Agent Smith Group: Members Posts: 456 Joined: 27 September 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Seat
Leon
1P 2009 Sport Pack
- B xx xxx Curiozitatea omoara pisica !
|
|||
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() lar ... ne bucuram ca te speli si nu le muti nasul colegilor ![]() |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
nasty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.502 Joined: 3 January 05 ![]() |
"Primul centru de inchirieri biciclete, cu un parc velo de 100 de biciclete, va fi deschis in luna august,in Bucuresti, la initiativa MaiMultVerde "
http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-3709991-...esti-august.htm http://www.hotnews.ro/stiri-mediu-3709991-...esti-august.htm PACAT CA NU SE FAC IN CONTINUARE PISTE PT BICICLISTI. |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
degeaba iei bicla daca nu ai unde sa o parchezi... daca ar pune locuri de parcare a bicicletelor la ficare 2 statii de autobuz... ar fi ok.. dar ar trebui pazite.. deci.. no chance...
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
nasty |
![]()
|
atentie la gurile de canale:
http://www.cotidianul.ro/de_dam_in_gropi-54534.html |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
nasty |
![]()
|
|
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
nasty |
![]()
|
fff interesant:
http://forum.hotnews.ro/index.php?showtopic=421 " Mi-am petrecut o luna din vara prin Amsterdam. Un mix de teleworking si turism. Suficient timp cat sa-mi schimbe cateva perceptii despre coabitarea in marile aglomeratii urbane. Vecina noastra, olandeza la origini, avea 4 biciclete.. ne-a imprumutat 2 ca eram fara masina si transportul in comun e cam scump la ei. Initial am avut retineri majore: nu prea stiam sa merg pe bicicleta si primisem o bicicleta mica, pliabila, cu roti de 16". Dupa primele 2-3 zile nu mai concepeam sa ies fara bicicleta Asa ca am venit in Bucuresti si mi-am cumparat si eu una (mai exact ne-am cumparat.. doua.. ). Trebuie sa recunosc, acelasi model din amsterdam e mai scump la noi, ba chiar a venit fara aparatori si portbagaj. Am inceput sa o folosesc treptat.. o zi pe saptamana.. 2 zile.. am ajuns sa merg 3-4 zile pe saptamana cu ea. Mai am de carat dupa mine si laptop&stuff, uneori ma duc la clienti, uneori ma trezesc cu cornu'n perna si am chef sa ma urc la volan. Diferenta este evident enorma intre Amsterdam si Bucuresti. Cele 2-3 piste de biciclete de la noi pe care parcheaza toti magarii nu se compara cu ce au facut ei, inclusiv piste separate de strada, care taie orasul in lung si'n lat, trec prin pasaje pe sub sosele. La ei nu ai voie pe trotuare, dar ai prioritate in fata masinilor. Traseul meu se adapteaza la ce am invatat acolo: nu merg pe trotuar decat daca este lat si gol, niciodata nu claxonez un pieton daca se intampla sa ajung totusi in spatele unuia, pe strada cat mai mult posibil, dar la intersectii folosesc trecerile de pietoni, inclusiv cand fac stanga. Am invatat ca pericolele cele mai mari sunt in ordinea urmatoare: 1. cainii vagabonzi - nasol daca sare unul cand sunt masini pe langa tine 2. masinile care stationeaza romanul nu se asigura cand deschide portiera.. 3. retardatii care te depasesc si se baga in fata ta sa parcheze.. daca esti mai sportiv si ai un bmx de figuri merita sa te urci pe capota lor, sa le lasi o amintire pentru toata viata 4. taximetristii.. singuri care trec intentionat la cativa centrimeti de tine in viteza O data ajuns la destinatie, bicicleta pliabila se strange frumos si ii car cele 10kg in birou, departe de bronzatii patriei. Senzatia de euforie ca am 'trisat' traficul, am facut ceva miscare si mai sunt si un mic ecologist ma trezeste mai bine decat cafeaua. Merg lejer ca sa nu ajung transpirat, cred ca scot o medie de 10-15km/h. Nu ma iau la intrecere cu nici o masina, dar avantajul major in traficul nostru este ca scot aceeasi medie cand e strada goala, dar si atunci se merge bara la bara. Am doar vreo 2-3km pana la birou, daca as avea 10 as alege probabil sa fac o parte din ei cu metroul. Am un coleg care vine cu bicicleta din Politehnica (pana la Piata Muncii), deci se poate. M-am gandit sa va scriu despre experienta mea in speranta ca din 100 care citesc 10 vor fi suficient de curiosi cat sa caute pe site-uri o bicicleta pliabila si 1 sa-si cumpere. Mi-as dori sa fim cat mai multi, o masa suficient de mare cat sa schimbam perceptia autoritatilor asupra acestui mijloc de transport. Deeeeci, daca v-am convins ca merita studiat subiectul si aveti intrebari va raspund cu placere. Daca nu v-am convins nu e nevoie sa postati nimic, mi-as dori sa fie un topic constructiv, nu unul in care soferi spumega la biciclisti si viceversa." |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
nasty |
![]()
|
bilant 2008:
apoximativ 200 zile x 8 km/ zi = 1600 km cu bicicleta la servici reducerea timpului pierdut in trafic = 1 ora / zi x 200 zile = 2000 ore castigate 8 Jan 2009, 13:14: am vrut sa vad daca sunteti atenti. Nu - hibernati. 1 ora / zi x 200 zile = 200 ore = 8 zile ( un concediu in plus, pe care l-am petrecut la mare) ![]() This post has been edited by nasty: 8 Jan 2009, 13:14 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
de pierderea in greutate poti sa ne zici ceva
![]() |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
and_rei |
![]()
|
![]() Membru multumit de fosta lui SupeRNova Group: Members Posts: 3.015 Joined: 20 November 08 From: Bucuresti ![]() |
acum e tare cu bicicleta la serviciu.cand ninge afara
![]() |
--------------------
Renault Megane 2.1
Silver
2005 "Concentrati in metropole, condusi de GPS, vom renunta la creier ca se pare ca gandim prea des."
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.508 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
in viena merg dementii aia cu bicicleta pe orice tip de vreme, inclusiv ploaie (nu stiu pe ninsoare). Ba mai mult, am vazut mame cu copchiii dupa ei intr-un carucior special tras de bicicleta !
Bicycle-Trailer-4620h.jpg This post has been edited by Ov: 8 Jan 2009, 14:54 |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
nasty |
![]()
|
QUOTE(Ov @ 8 Jan 2009, 14:41) n-am avut de dat jos, ci numai sa mentin greutatea, dar dupa ce pedalezi vreo 10 minute lejer, te incalzesti putin si pulsul ajunge pe la 100. Asta zi de zi - dus/intors echivaleaza cu putin sport, nu mai esti asa sedentar, ajuta la sanatate. |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
La ce jeg e prin Bucuresti, te umplii de moloz... nu-i ca prin Belgia, unde chiar daca ploua, sa dea dracu daca e altceva decat apa pe jos.
Abia astept sa se faca cat de cat bine afara sa bag si eu zilnic pana la munca... |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
nasty |
![]()
|
mai e timp sa se faca parcari pt biciclete, in fond se sudeaza niste fier-beton, daca nu... :
http://www.filebox.ro/video/play_video.php...iuyns0ehs91xgcb |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
nasty |
![]()
|
parea ca nu mai sunt asa blocaje mari in Bucuresti, dar vad ca iar au inceput, daca se mai incalzeste putin- pistele pt biciclete ne asteapta...
Attached thumbnail(s) blocaje_006.jpg ( Size: 1.03mb ) Number of downloads: 392 blocaje_007.jpg ( Size: 1.08mb ) Number of downloads: 405 blocaje_008.jpg ( Size: 1.28mb ) Number of downloads: 397 blocaje_003.jpg ( Size: 1.12mb ) Number of downloads: 401 blocaje_004.jpg ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 395 |
--------------------
.
bicl/trt
2006/2020
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Bre, de unde-mi cumpar si io o țoaclă de om normal, stil MB? Sa fie la vreo 2-3 milioane.
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
sper ca nu noua, ca decat sa iei noua la banii aia mergi pe jos. SH bun gasesti pe la 400 ron.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Urmareste anunturile de pe ciclism.ro
In nici un caz nu-ti lua d'astea de supermarket. Sunt stifturi. Mult mai bun un SH de calitate si intretinut. Si aici nu se compara cu alegerea nou/SH ptr masini. Masina noua si ieftina functioneaza, in schimb bicicletele astea de calitate egala cu doi lei iti pot da numai frustrari si batai de cap... This post has been edited by VladG: 5 Mar 2009, 11:45 |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Comparativ, nici o dacie a bicicletelor nu iei de banii aia.
![]() Saptamana asta am bagat zilnic pana la munca. Incep sa intru in ritm. Azi am stabilit recordul... 16 minute, e adevarat, doar 5 kilometri, dar nu drept si prin trafic. La intoarcere am probat noile aripi, cea din fata ar fi fost bine daca era un pic mai lunga pentru ca m-am cam udat pe adidasul stang ![]() Cel mai urat e ca se prelinge un soi de nisip fin de pe cauciucuri, pe jante si la franare face ca toti dracii. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Ieri si alaltaieri am scos bicla la dezmortit. Mers lejer, in jur de 20Km/h. Am ajuns la concluzia ca pistele pentru biciclisti sunt doar de forma: masini parcate, pietoni cu capul in nori, borduri facute sa-ti rupi rotile, asfalt denivelat. Pana la urma prefer tot soseaua. Mai bagi un sprint sa prinzi semaforul, o frana cand iti ia bizonul fata, o injuratura (sau mai multe, dupa caz) cand te loveste vita cu oglinda.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
- FVV If You Have Nothing Nice to Say, Say Nothing At All.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Eu trec pe trotuar doar cand n-am loc printre masini. In apropierea semaforului se comaseaza. Dar niciodata nu am fost lovit de vreo oglinda, sau de vreo alta componenta a caroseriei vreunei masini.
M-am uitat foarte atent la diferitele stiluri de mers ale biciclistilor, scuteristilor, motociclistilor si am concluzionat ca cei mai periculosi sunt fricosii, care se baga mult in dreapta si fiind prea aproape de masinile parcate sau bordura, au reactii haotice de evitare. Asa ca eu merg ca si cum as fi cu masina, pe dreapta, dar nu foarte aproape de masinile parcate sau bordura, iar la intersectii, pastrez banda de inainte, fara a oscila prea mult stanga-dreapta. Deasemenea, nu intorc capul decat arareori, cand traversez, pentru ca ma fura ghidonul. Mersul cat mai constant si drept ajuta in orice situatie. In cel mai rau caz iti poti lua claxoane la ureche. |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
V a L y O |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 673 Joined: 27 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Pot spune ca ma uit destul de des in spate. De asemenea incerc sa merg cat mai drept si la o distanta suficient de mare fata de masinile parcate, asta in caz ca se gaseste vreo unul sa imi tranteasca o portiera in nas. Incerc sa nu incomodez traficul, incerc sa mentin o viteza pe cat posibil apropiata de cea a masinilor. La semafoare inaintez cat de mult se poate si pe oriunde se poate - aici e greseala mea si astea sunt situatiile potential periculoase...soferii nu se prea asteapta sa fie depasiti de un biciclist pe banda 2 sau 3, te inghesuie, se baga in fata ta, scuza fiind cea clasica: "nu te-am vazut". La intrarea in intersectii ocup toata banda sa reduc sansele de a fi daramat de unul care vrea sa faca dreapta. Cam asa merg prin Bucuresti, iar in 8 ani nu am avut decat un singur accident din vina unuia care "nu m-a vazut" (a virat la dreapta de pe banda a 2-a).
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
|
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
bendix |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.005 Joined: 10 November 04 From: Timisoara.RO ![]() |
Daca mergi pe pista de biciclete, ii bizonul parcat pe traseul tau si treci cu bicicleta peste capota masinii lui e contraventie ? Ca tu, ca biciclist, ai mers regulamentar.
|
--------------------
Dacia
Logan
Ambiance - 2005
- TM10### , alb arctic In mileniul III automobilele vor merge cu apa sau nu vor merge deloc !
|
|
V a L y O |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2007
|
|
Victoras2001 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.840 Joined: 15 February 08 ![]() |
Dupa parerea mea pistele de biciclete facute de tembeli sunt trase de par rau de tot. Nu-s bune de nimic. Sunt facute ca sa mai fure cineva lovele, nicidecum pentru biciclisti.
Pai pe trotuare circula batrani, copii de cativa anisori... Cum le explici tu ca n-au voie sa calce pe pista de biciclete? Iar tu ca biciclist, in mod normal poti circula si cu 40km/h daca te tin picioarele. E, sa te vad cum faci asta printre copii si babe. Ca sa nu mai spun ca am vazut niste curbe pe care, fizic, n-ai cum sa le urmezi cu bicicleta. Bataie de joc si hotie pe fata, ca de obicei. A pus cineva mai sus niste poze de pe Ana Ipatescu. Pai daca stam sa ne gandim, de la Teatrul Nottara si pana in Piata Victoriei nu exista niciun loc de parcare amenajat. Dar sunt probabil 2km. Unde sa parchezi masina? Ca sa nu mai spun ca intre Unirii si Victoriei pana gasesti un loc de parcare te prinde noaptea. |
--------------------
ZAZ
Zaporojeț
1969 Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
QUOTE(VladG @ 5 Mar 2009, 23:20) Nu! ![]() Am observat ca ma relaxez din pedalat, tianand stangul jos si putin inainte, iar curbele spre dreapta poti sa le iei usor, fiind aproape de bordura... atunci vine jetu' ![]() QUOTE(Victoras2001 @ 6 Mar 2009, 07:47) Mie, o singura data mi-a pus o cotarla botul umed pe gamba... iesise brusc de sub o masina pe Lizeanu. Cine dracu' m-a pus sa o iau p-acolo, nu stiu, ca mergeam maxim cu 3 la ora prin hartoapele alea. In rest, ori nu-i bag in seama, ori ma opresc si merg usor pana trec de ei, ori bag o mare goneta ![]() 6 Mar 2009, 14:49: Am comandat schimbatoare revo shift (d-alea pe ghidon, in prelungirea manerului) si cauciucuri 28-622 si mi-au trimis 23-622. Prima oara ma durea capul de nerci, ca-s prea subtiri dar acum nu-mi mai pare rau. Fraaate, dai doua-trei pedale si mergi juma' de statie... E adevarat ca se simt toate pietricelele (deh, 8 atmosfere le-am bagat) dar e parfum. Sper sa tina la pene. Acum cu aripile alea late si cauciucuri cat degetu', arata ca Arnold cu picioare de cocostarc ![]() This post has been edited by vis-a-vis: 6 Mar 2009, 14:49 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
8 bar?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
8.5 bar, 120 psi
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 01:30 |