masina achizitionata pe firma, care sunt conditiile
![]() ![]() ![]() |
masina achizitionata pe firma, care sunt conditiile
IRIS2008 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 26 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
logan
preferace
2006
|
|||
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(IRIS2008 @ 26 Mar 2008, 21:03) Am 2 intrebari...Prima:in 2005 am cumparat un logan in lising ...pana in 2007,ianuarie,impozitul a fost platit de firma de lising,anul trecut am platit eu ca utilizator conform noi legi.Din cate am citit pe forumul dvs inainte firma de lising includea impozitul in rata,asadar ar cam fi trebuit sa-mi recalculeze rata,ceea ce nu s-a intamplat.Ce trebuie sa fac in situatia aceasta?Cu ce baza legala ma pot duce eu la ei,cum pot sa le demonstrez ca au inclus impozitul in rata?Ar fi trebuit sa scrie asta pe undeva in contract? A doua nelamurire:sunt persoana fizica si as dori sa achizitionez o masina tot in lising dar pe firma unor cunostinte in ideea de a nu plati tva-ul..Nu am cunostinte in domeniu si nu stiu exact ce implica acest lucru.Imi puteti spune care sunt avantajele si dezavantajele mele,cat si a celor care detin firma? ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
LNG |
![]()
|
. Group: Members Posts: 320 Joined: 6 August 07 ![]() |
Ar trebui sa te duci la firma de leasing si sa le ceri sa micsoreze rata + sa scada diferenta de bani care ai dat-o in plus de cand ai inceput tu sa platesti impozitul. Daca nu vor, faci putin scandal, citesti atent contractul ca trebuie sa fie specificat undeva in el.
Am fost si eu tentat sa imi iau masina pe firma unor prieteni, dar dupa ce m-am gandit mai bine am renuntat. Singurul plus este faptul ca poti deduce TVA-ul, dar pentru asta v-a trebui sa tot faci cumparaturi pe firma respectiva, bonuri de benzina etc. Proprietarul masinii va fi firma de leasing, iar cand acesta se termina va fi masina firmei cunostintelor, apoi va trebui sa faci act de vanzare cumparare ca sa devina a ta. Eu zic sa te gandesti bine inainte a achizitiona o masina in sistemul asta, avand in vedere ca in ziua de azi nu prea mai exista prieteni adevarati ... oricand relatiile tale cu cunostintele acelea se pot deteriora si ar putea sa iti ceara masina pt ca figureaza firma lor ca utilizator... Mai bine faci un credit AUTO si iesi mult mai ieftin decat cu leasing-ul, si dormi si mai linistit noaptea pt ca masina e pe numele tau. |
--------------------
-
-
-
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
n-am auzit sa se fi inclus vreodata impozitul in rate, la nici o firma de leasing. toate il facturau separat. intr-o luna aveai de platit rata normala + impozitul. asa ca nu au ce sa scada, doar ca nu-ti vor mai factura impozitul.
|
-------------------- |
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Confirm cele spuse de Smiley,tot detaliate imi vin si mie
|
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 12:13 |