schimbare dimensiuni anvelope
![]() ![]() ![]() |
schimbare dimensiuni anvelope
tiberiu.anghel |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
corvinarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 684 Joined: 24 November 06 ![]() |
am vb astazi cu berechet de la vocea clientului si am cerut sa mi se dea o adresa - tinand cont ca am iesit din perioada de garantie - ca sa imi pot monta acest tip de roti - 205/55/16 sau 225/45/17 - si mi-a spus ca RNR nu imi poate da... la RAR mi s-a cerut cartea de identitate si aceasta adresa de la importator... masina se comporta asa - ca o barca - de la inceput, de la 0 km... am fost nevoit sa pun 225/45/17 ca sa pot merge cu ea... PDG si talon de 60 sunt cea mai mare prostie inventata de RNR ca sa isi acopere slaba calitate a ansamblului de legatura cu solul... am mers 50000 km cu laguna din 2002 - care avea deja 150000 km cand am cumparat-o - cu 205/55/16 si nu a avut nimic la amortizoare... de curiozitate... cati dintre cei cu laguna si roti de 205/60/16 v-ati facut din curiozitate un test de amortizoare? faceti-l si o sa vb dupa... cu surprizele aparute...
11 Mar 2008, 23:52: 3% este procentul maxim recomandat de producatorii de anvelope, care poate fi utilizat ca baza de calcul a diferentelor ce se invesc intre diametrele diferite ale rotileor... intrati pe un site din cele care apar in postul lui baron, introduceti dimensiunile de anvelpe dorite si o sa vedeti de unde reiese acest maxim 3%... 11 Mar 2008, 23:54: incercati cu stock de 205/60/16 si 205/55/16... o sa va apara o fereastra in care spune ca este recomandata aceasta diferenta de maxim 3%, in caz contrar putand apare deficiente ale sistemului de franare... This post has been edited by corvinarh: 11 Mar 2008, 22:54 |
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
Bibanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 19 September 07 From: Bucuresti ![]() |
@delpiero, si eu am avut aceeasi problema, adica 205/55 R16 91V pe carte si pe talon iar pe masina 205/60 R16. Rezolvat: mers la dealer si spus"a-ti gresit anvelopele la masina,mie-mi puneti ce scrie in carte!!!".... EI "c-au gresit, ca se rezolva, sa le duc cartea ca se duc la RAR si trec si dimensiunea pe care o am eu"...dat cartea, adus acasa dupa 8 zile cu noua dim. trecuta... nu i-am mai trimis si la politie(ca se duceau) ca voiau factura originala si imputernicire, basca cine stie cit dura,m-am dus eu si politia mi-a eliberat talon nou cu acelasi nr. de inmatriculare.
Du-te peste ei ca ei au gresit!!! |
--------------------
exRenault, Toyota
Camry
2020, Hybrid 2.5/218cp
- B11xxx
|
|
doruletz75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 6 October 07 ![]() |
pe a mea am 205/60/15 si este laguna 1 phase 2 din 2000 luna 11 modelul cu piele mai full cred...........si in actele de germania scria 195/65/15 jentile sunt originale de renault am mai vazut si pe alte lagune ca a mea intradevar modelul este mai deosebit , si la RAR mi-a trecut in carte tehnica la capitolul optiunii valuarea actuala a jentiilor asta dupa ce i-am atentionat eu fiindu-mi frica sa nu ma respinga si a fost OK .....
![]() This post has been edited by doruletz75: 12 Mar 2008, 06:07 |
--------------------
renault
laguna
2000
- B 75 DRU Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
|
|
delpiero |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 24 October 06 ![]() |
QUOTE(Bibanu @ 12 Mar 2008, 00:48) @delpiero, si eu am avut aceeasi problema, adica 205/55 R16 91V pe carte si pe talon iar pe masina 205/60 R16. Rezolvat: mers la dealer si spus"a-ti gresit anvelopele la masina,mie-mi puneti ce scrie in carte!!!".... EI "c-au gresit, ca se rezolva, sa le duc cartea ca se duc la RAR si trec si dimensiunea pe care o am eu"...dat cartea, adus acasa dupa 8 zile cu noua dim. trecuta... nu i-am mai trimis si la politie(ca se duceau) ca voiau factura originala si imputernicire, basca cine stie cit dura,m-am dus eu si politia mi-a eliberat talon nou cu acelasi nr. de inmatriculare. Du-te peste ei ca ei au gresit!!! mi se pare mie ca au gresit la cam toate 2.0dCi. Cine mai are motorizarea asta sa scrie aici ce dimensiuni are in carte si cu ce a fost livrata masina. Din pacate mie nu-mi convine sa-mi modifice cartea, de ce sa nu-mi schimbe cauciucurile? Eu am de iarna pe 55 si sunt mult mai ok decat alea cu care a venit masina. Pai ei pot sa modifice in carte asa cum vor ei? Daca te cheama si iti spune ca au gresit in carte capacitatea cilindrica si de fapt ai motor 1,9 dci nu 2.0 ce faci? Le spui ca ok, modificati in carte si nu ma supar:)) sau ca masina de fapt nu are 5 locuri ci 4 ![]() Daca asa scrie in cartea de identitate, cauciucurile alea sa mi le dea.... Pe langa asta faptul ca am circulat in ilegalitate din cauza RR atata timp cum poate fi cuantificat?....decat prin daune solicitate celor de la RR. This post has been edited by delpiero: 12 Mar 2008, 10:35 |
--------------------
Renault
Laguna II
2007 Luxury 2.0 dCi Renault Laguna Expression 1.9 dCi - 2002
|
|
corvinarh |
![]()
|
delpiero, puteai sa le ceri daune daca iti luau talonul in trafic... asa... au scapat...
am fost ieri la RAR la bucuresti si mi-au spus ca exista in actele de omologare la laguna - cele depuse de RNR pentru omologarea de tip - toate dimensiunile de anvelope... adica 195/65/15, 205/55/16, 225/45/17 si 205/60/16... asa ca RNR face abuzuri cu 205/60/16 ca singura echipare... |
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
QUOTE(corvinarh @ 13 Mar 2008, 08:48) am fost ieri la RAR la bucuresti si mi-au spus ca exista in actele de omologare la laguna - cele depuse de RNR pentru omologarea de tip - toate dimensiunile de anvelope... adica 195/65/15, 205/55/16, 225/45/17 si 205/60/16... asa ca RNR face abuzuri cu 205/60/16 ca singura echipare... Pai si atunci ce mai le trebuie adresa aia? Este cu totul ilogic. Ce treaba are o reprezentata cu omologarea individuala? Sunt marci de masini care nu au reprezentata in Romania. In cazul asta de unde ai mai lua adresa aia? LE: A, si nu RNR face abuzuri pentru ca ei ca si companie privata pot face orice aberatie pentru profit atat timp cat lumea cumpara. Problema e ca RAR-ul nu actioneaza dupa niste norme bine stabilite si asta se vede dupa ce scrie in cartea de identitate pentru acelasi tip de masina. La unii niste dimensiuni, la altii altele. La cei cu masini importate ceva, la cei cu masini din tara altceva. Inca o data: este aberant ca RAR-ul sa iti ceara adresa de la RNR care e o societate privata si poate da faliment maine....sau chiar azi. This post has been edited by dan73205: 13 Mar 2008, 12:53 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
omiocaoe |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 150 Joined: 11 March 05 From: Braila ![]() |
205/55R16 91H
225/45R17 94V asta e la mine in talon, iar primele sunt si pe masina. e bine, e rau? n-am studiat ce reprezinta fiecare cifra si litera de acolo... daca are cineva un link, multumesc frumos. masina se comporta bine pana la 135 km/h, mai sus n-am apucat sa urc. nu pot sa-i reprosez decat ca ia cam "in piept" damburile din romania si am doar 2,2 in roti... |
--------------------
Renault
Renault Koleos 2.0l 110kw
2011
- BR 35 EMA
|
|
baron |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 28 June 04 From: Iasi ![]() |
In cartea de identitate am trecuta dimensiunea 205/55/R16 iar in certificatul de inmatriculare (care inca nu e pe numele meu) e trecut 205/60/R16. Am fost la RAR pentru identificarea autoturismului...si nu am avut nicio problema. Sa nu se fi uitat aia atent? sau poate chiar nu e nicio problema? Ma gandeam sa trec si eu pe 205/55 (acum am 205/60) dar, avand balonul mai mic cu 55, sa nu am probleme cu amoritizoarele sau sa simt toate pietrele in volan... Nu stiu daca masina "stie" ce anvelope are... Oricum diferenta intre cele 2 tipuri de anvelope e >3 ceea ce nu-i prea bine...
Multumesc! |
--------------------
Laguna II,
1.6l, 16v - motor K4MD-710,
2001, Expression
- IS 33 BAR Sfatul este ceea ce cerem atunci cand stim deja raspunsul, dar ne-am fi dorit sa nu-l fi stiut.
|
|
corvinarh |
![]()
|
astazi m-au sunat de la RAR si mi-au spus ca imi trimit adresa in care o sa scrie ca pot monta si anvelope de 205/55/16 si 225/45/17... acum urmeaza sa le trec in carte... si apoi... scandalul cu Rnr...
|
--------------------
mercedes
C 220 CDI
2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 16:08 |