Player MP3 pe Primera - se poate!, Voi ce ziceti?
![]() ![]() ![]() |
Player MP3 pe Primera - se poate!, Voi ce ziceti?
PSC |
![]() ![]()
|
||
![]() O cafea cu lapte (cafe latte) e bună oricând Group: Members Posts: 56 Joined: 12 November 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|||
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(PSC @ 27 Feb 2008, 13:49) De ce am deschis subiectul: in cartea tehnica a Primerei scrie cu litere groase ca sa nu alimentez nimic de la bricheta, in afara de bricheta masinii Glumesti, nu? Cat crezi ca are consumul modulatorul ala? Firele sunt destul de groase ca sa suporte consumul unei rezistenta din bricheta si tu iti faci probleme la un amarat de modulator? |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
![]() O cafea cu lapte (cafe latte) e bună oricând Group: Members Posts: 56 Joined: 12 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu imi fac probleme. Doar spuneam ce scrie in cartea tehnica.
Alta e problema: care e calitatea audio? Player-ul ala reda macar la fel de bine ca radioul masinii? N-am pretentia sa aud tot spectrul audio si fiecare frecventa in parte, hertz cu hertz, insa vreau ca basii sa fie basi (cat permit boxele), iar inaltele sa fie inalte. Nu vreau ca aceste doua game de frecvente sa se confunde cu gama medie. Cu alte cuvinte, o calitate audio satisfacatoare (peste decenta). |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
Apple |
![]()
|
![]() O sageata neagra Group: Members Posts: 95 Joined: 22 October 07 From: Bucuresti ![]() |
1. poti alimenta fara probleme de la bricheta masinii. Eu am si detector si, uneori, nevasta-mea isi mai baga si laptop-ul sa lucreze cand suntem pe drum, plus incarcator de telefon pentru nevasta-mea () ptr al meu am carkit-ul original cu incarcare. Totul de la bricheta din fata de pe consola, unde am pus o chestie cu 3 prize. Mai este o priza in portbagaj, cel putin la mine la break este inca una pe partea dreapta a portbagajului.
2. Calitatea e asa si asa. Sincer pe mine m-a dezamagit si am incercat destule marci si modele. Raman in continuare pe cd-uri. In Bucuresti este imposibil sa folosesti asa ceva, interferente la greu, inclusiv cu taxiurile. Am probat la un moment dat asa ceva si auzeam altceva la fiecare 50 de metri. Cat despre repeat, cand activezi din jog-ul de volum controalele de instalatie audio, ai posibilitatea sa setezi de pe butonul 3 (Mode) ce fel vrei as faca play: 1 track repeat, 1 disk repeat, disk random, disk once. Ultimele 2 cata tot discul o singura data si apoi se opresc. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer 2008
Instyle
- XXX culoare BlackMica, 143 CP, 1.8 M/T
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
QUOTE(Apple @ 28 Feb 2008, 10:13) Cat despre repeat, cand activezi din jog-ul de volum controalele de instalatie audio, ai posibilitatea sa setezi de pe butonul 3 (Mode) ce fel vrei as faca play: 1 track repeat, 1 disk repeat, disk random, disk once. Ultimele 2 cata tot discul o singura data si apoi se opresc. Asta-i problema, ca la mine nu exista modul de redare Disk Once ![]() ![]() Ma gandisem la modulatorul FM nu numai pentru eliminarea operatiei de schimbare a discurilor (n-am magazie de CD-uri), ci si ca reducere a costurilor, ca sa nu mai cumpar mereu CD-uri. Plus ca nu le pot lua pe toate cu mine. |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
cristian_pop |
![]()
|
cris 78 Group: Members Posts: 25 Joined: 25 September 07 ![]() |
Si pe mine ma intereseaza chestia cu modulatorul. Din cate imi dau seama ar fi cea mai ieftina solutie cata vreme un modulator din ala gasesti de la 60 de lei bucata. Gasisem unu care la 90 de lei oferea si 1gb de memorie. Imi da de gandit numai ce se zicea aici legat de incalecarea frecventelor si interferente. A mai pus cineva? Aceleasi probleme?
Functia de AF ajuta sau incurca modulatorul? |
--------------------
nissan
primera 1.9 dci
Visia Plus 2003 Nissan Primera 1.9dCi Visia Plus - 2003
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
Din câte am auzit, cică frecvența pe care emite modulatorul s-ar "încăleca" cu cele folosite de stațiile taximetriștilor - valabil în toate orașele mari. Dar există modulatoare la care se pot alege 200 frecvențe de emisie - trebuie să meargă măcar una ca lumea. Eu am oprit funcțiile automate ale radioului (TA, PTY), ca să nu mai îmi caute singur posturi de radio de un anumit tip. Dealtfel, la drum mediu/lung nici nu folosesc radioul; radioul îl folosesc numai în București, unde trebuie să fiu atent la drum și la blonde. La drum lung îmi pun CD-uri bibilite de mine pe calculator, cu piese într-o anumită ordine. Player-ul MP3 m-ar scuti de schimbatul CD-urilor și de cheltuiala cu discurile.
În schimb, am înțeles că (,) calitatea audio a acestor playere cu modulator nu ar fi decât pe jumătatea unui player MP3 banal. A testat cineva? |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
cristian_pop |
![]()
|
poate pun o intrebare tampita, dar nu trebuie legat cumva la antena sau la firul care vine de la antena modulatoru asta? Cred ca daca il tin in masina, antena fiind deasupra, pana ajunge semnalul la ea (antena) poate sa intalneasca o gramada de interferente si paraziti. Sau nu inteleg eu principiul de functionare?
|
--------------------
nissan
primera 1.9 dci
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
QUOTE(cristian_pop @ 6 Mar 2008, 13:00) poate pun o intrebare tampita, dar nu trebuie legat cumva la antena sau la firul care vine de la antena modulatoru asta? Cred ca daca il tin in masina, antena fiind deasupra, pana ajunge semnalul la ea (antena) poate sa intalneasca o gramada de interferente si paraziti. Sau nu inteleg eu principiul de functionare? Din ce am văzut pe specificațiile modulatorului, el emite pe o rază de 10 m; ori, între antena radioului și modulator nu cred să fie mai mult de 2 m (în cazul Primerei). Interferențe poate întâlni oricând, nu cred că ține cont de distanța dintre antenă și modulator.Pe mine mă interesează mai mult calitatea audio a player-ului din modulator, lucru care se constată numai după achitarea (cumpărarea) modulatorului. Ar fi interesant de aflat și viteza cu care lucrează player-ul la citirea stick-urilor USB/cardurilor SD. Modulatorul pe care l-am luat eu în calcul era cu telecomandă, 200 frecvențe de emisie, posibilitatea citirii melodiilor din foldere, citire de pe stick USB sau/și de pe card SD. Preț: 120 lei. Denumirea n-o mai știu. |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
Apple |
![]()
|
![]() O sageata neagra Group: Members Posts: 95 Joined: 22 October 07 From: Bucuresti ![]() |
iti spun eu ca am testat... calitatea este groaznica. Singurul care a avut rezultate acceptabile, repet acceptabile, nu OK, a fost un Belkin, care este insa destul de scump.
De ce nu va puneti voi magazie de CD-uri si cu asta basta? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer 2008
Instyle
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
Pe unele Primere știu că există magazie de CD-uri pentru 6 discuri. Pe a mea nu există. Se poate pune? Dacă da, cum? Una cu 6 discuri mi-ar fi arhisuficientă.
Nu înțeleg de ce playerele MP3 (cu CD-uri) se montează numai pe mașinile ieftine. |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
cristian_pop |
![]()
|
Da. Modulatoarele FM sunt nasoale. Toti cei pe care au folosit m-au sfatuit sa le las balta. Interferente, fasaituri, calitate slaba, durata scurta de viatza(mai ales la astea ieftine).
|
--------------------
nissan
primera 1.9 dci
|
|
eminescu0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 September 04 From: Colentina, inima strazii ![]() |
QUOTE(PSC @ 13 Mar 2008, 11:01) Vai de mine, cum ai constatat tu asta ![]() This post has been edited by eminescu0: 13 Mar 2008, 17:06 |
--------------------
Reno
Megane
I hatch If you can't convince 'em, confuse 'em.
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
QUOTE(eminescu0 @ 13 Mar 2008, 17:03) E vorba de politica marcii in materie de dotari vs. costuri. Ca vorb-aia, de ce nu pun toti fabricantii LCD-uri de 5,8" (7") in masini ? Da' chiar așa, de ce numai la anumite modele se montează acest display, dacă tot există computer de bord? Toate mașinile care au computer de bord ar trebui să aibă display de minimum 5,8". E ca și cum aș folosi desktop-ul cu display-ul lui Nokia 5110. Astfel de display-uri, în afară de Toyota Prius, nu există decât pe modelele de lux (Lexus, Infiniti, Mercedes, BMW) și pe unele SUV-uri. Dacă și display-ul este un accesoriu de lux, atunci trebuie să țin cât mai mult la mașină și să nu o vând niciodată (nici n-am de gând, dealtfel), fiindcă nu o să-mi pot permite în vecii vecilor un BMW sau un Mercedes. Revenind la subiect: deci, și în cazul modulatoarelor se aplică deviza "cât dai, atâta face". Despre magazia de CD-uri știe să-mi spună cineva dacă se poate monta și, mai ales, cât costă? Teoretic, se poate monta orice, nu cred că e greu să se schimbe player-ul actual cu unul cu magazie. Dar unde se poate face asta în garanție? A încercat cineva? This post has been edited by PSC: 14 Mar 2008, 11:29 |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
cristian_pop |
![]()
|
In loc de magazia de cd, nu se poate conecta un mp3 player? exista o mufa de auxiliar la primerele care nu au magazie montata? A umblat cineva pe la spatele cd playerului sa imi spuna si mie unde se poate lega si cum? Si mai tare ma intereseaza cum se face legatura dintre player si consola. Si eu unde trebuie sa intervin cu legatura pentru auxiliar? La player sau la consola?
|
--------------------
nissan
primera 1.9 dci
|
|
Apple |
![]()
|
nu se poate.
Consola are un computer central la care sunt legate cd-playerul, dvd-ul de navigatie (acolo unde exista) si display-ul. Acest computer central este legat la computerul masinii. Datorita acestui fapt din consola centrala ai si informatiile computerului de bord si comenzile climatronicului. Computerul central de multimedia/obc/navi are o intrare ptr magazia de cd-uri si tv-tuner. Acea magazie este de regula localizata in portbagaj in partea dreapta. Cablul de legatura este special, teoretic exista adaptoare sau cumperi o magazie care sa se potriveasca cablului. Asta deoarece prin acest cablu nu vine doar sunetul ci trebuie sa si ai comanda asupra magaziei. Nu se poate monta un mp3-player, n-ai avea cum sa il comanzi, sunetul are alta frecventa, etc... am explicat in alt topic anumite lucruri. Nu va recomand sa faceti interventii pe la diverse firme, indiferent cat de buni sunt sau ce renume fantastic au, deoarece bulesti acolo ceva, adio climatronic, adio computer de bord, adio si computerul masinii. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer 2008
Instyle
|
|
cristian_pop |
![]()
|
Ce elan aveam si ce m-ai linistit. Nasol
Ma gandeam ce frumos o sa imi leg playeru in schema asta si cum o sa cante el. Pe de alta parte, ma gandesc nu are si un amplificator computerul asta?Adica sunetul nu ajunge la boxe amplificat? O interventie pe amplificatorul asta (daca exista) nu este mai usor de facut? Adica sa ocolesti computerul central si sa sari direct in linia inmtrare in amplif si apoi iesire spre boxe? Ce zici? |
--------------------
nissan
primera 1.9 dci
|
|
Apple |
![]()
|
QUOTE(cristian_pop @ 17 Mar 2008, 14:36) Ce elan aveam si ce m-ai linistit. Nasol Ma gandeam ce frumos o sa imi leg playeru in schema asta si cum o sa cante el. Pe de alta parte, ma gandesc nu are si un amplificator computerul asta?Adica sunetul nu ajunge la boxe amplificat? O interventie pe amplificatorul asta (daca exista) nu este mai usor de facut? Adica sa ocolesti computerul central si sa sari direct in linia inmtrare in amplif si apoi iesire spre boxe? Ce zici? crede-ma ca am studiat problema foarte atent. Orice chestie ai lega, ai sanse 90% sa prajesti ceva... sunt cativa prieteni dintr-un club britanic de Nissan care au patit asa ceva. La fel si niste neozeelandezi. Acum cauta disperati toata unitatea (monitor, cd, navi, computer....). Puneti-va magazie de CD-uri si ati terminat balciul. Nu inteleg de ce va cramponati atat cu nu stiu ce player. In primul rand playerele MP3 de pe piata (ma refer la cd-playere mp3 auto) au o calitate a sunetului redat muuuuuult mai slaba. Personal, mi se pare ca instalatia originala de sunet Bose de la mine cu cele 8 difuzoare (din care 2 subwoofere) are un sunet excelent. Vreti neaparat sa ascultati cd-uri cu MP3 luati magazie de CD-uri cu MP3. Nu stiu cand veti asculta voi toate 200 de melodii de pe un cd cu MP3. Nu mai vrb ca MP3-urile sunt compresate si anumite game de frecvente se duc naibii. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer 2008
Instyle
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
QUOTE(Apple @ 17 Mar 2008, 15:41) Puneti-va magazie de CD-uri si ati terminat balciul. OK, am înțeles ideea. Deci, cum pot să-mi pun magazie de CD-uri pe Visia mea? Și unde? Mașina e în garanție încă 2 ani și o lună, așa că... |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
Apple |
![]()
|
oriunde. Insa gandeste sa iei cablul de la un dealer nissan renault si tot ei sa il monteze...
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer 2008
Instyle
|
|
cristian_pop |
![]()
|
Ca sa inteleg si mai bine.
TOATE primerele sunt pregatite si CABLATE pentru magazie de cd? Nu de alta dar nu am gasit nici o mufa in portbagaj in dreapta desi am demontat tot. Sau Cablul de care zici ca trebuie cumparat este cel care merge de la consola la magazie? Pe partea de soft am vazut ca exista conexiunea pregatita. Am tinut apasat butonul info si am invartit de volum pana a aparut advance setings. Si acolo imi aparea magazia de cd. Singura problema era ca nu exista faptic magazia. Cat despre sistemul audio recunosc ca este bun. Nu stiu daca si eu am difuzoarele de bas dar de sunat suna bine. Sunt curios la ce pret este o magazie din asta. Din cate am vorbit cu un atelier specializat pe audio, se apropie sau chiar depaseste 1000 roni. Mai adaugi si manopera si ajungi la o varianta cam nerentabila. This post has been edited by cristian_pop: 19 Mar 2008, 12:07 |
--------------------
nissan
primera 1.9 dci
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
Din câte am înțeles eu, mufa aceea din portbagaj o au numai modelele break. La cele berlină și hatchback, singura mufă de alimentare este bricheta. Și eu am căutat în portbagaj și n-am găsit nimic. Apoi, stând și judecând la rece, am zis: ce naiba caut eu în portbagaj? Chiar dacă ar fi o priză, pe unde naiba să vină firul? La modelele break merge, fiindcă portbagajul e accesibil din interior. Și la hatchback ar merge, cu nițel efort. Dar la berlină nu.
Nu am înțeles de ce n-au montat o priză undeva în interiorul mașinii, de exemplu pe lângă brichetă, și au dus-o tocmai în portbagaj? Ca să vii cu firul prin toată mașina până în față? Repet: valabil pentru modelele break. |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
cristian_pop |
![]()
|
tocmai am inchis telefonu. Vorbisem cu dealerul nissan din Cluj. Magazia de cd se poate aduce in doua-trei zile. Cablul la fel
Pretul magaziei =1900 lei pret cablu = 320 lei total 2220 lei La banii astia chiar nu mai renteaza. Parerea mea. |
--------------------
nissan
primera 1.9 dci
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
QUOTE(cristian_pop @ 20 Mar 2008, 15:31) tocmai am inchis telefonu. Vorbisem cu dealerul nissan din Cluj. Magazia de cd se poate aduce in doua-trei zile. Cablul la fel Pretul magaziei =1900 lei pret cablu = 320 lei total 2220 lei La banii astia chiar nu mai renteaza. Parerea mea. Nu numai a ta. Subscriu. Am văzut la cineva un iPod care avea modulator FM încorporat. Îl prindea/asculta la o panaramă de radiocasetofon gen International, prostiile alea chinezești ce invadaseră România în 1990 - și pot să spun că era foarte stabil pe frecvență chiar și atunci când strângea antena International-ului. Nici vorbă de interferențe. Memoria lui era de 20 GB (HDD), putea citi și poze, prețul lui (adus din vest, magazinele românești nu se sinchisesc) era echivalentul a 1000 RON (în 2006). Comparativ, dpdv al capacității de stocare, cu cele 6 CD-uri care încap într-o magazie, rezultă o soluție muuult mai rentabilă. Din păcate, n-am pe nimeni în vest. This post has been edited by PSC: 21 Mar 2008, 10:16 |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
Apple |
![]()
|
mai oameni buni... de ce nu va ganditi un pic mai mult?
pret cablu e singurul cost care trebuie sa-l suportati asa cum e. Mai departe, montati-va cablul la reprezentanta, vedeti ce mufa are si cautati o magazie cu o astfel de mufa sau adaptor la mufa tip ptr acel tip de mufa ![]() Cat despre pretul magaziei, ce naiba, una gen sony costa in jur de 10 mil noua. Nu zice nimeni sa luati una noua, luati una second buna care ajunge in jur de 150 de euro. Cost total? Faceti voi calculele in functie de ce magazie vreti sa luati, noua sau sh. End of story! ![]() O mai repet, calitatea cd-urilor audio o depaseste pe cea a cd-urilor cu MP3. Implicit, orice mp3 player de buzunar si emitator fm in orice gen de combinatie va suna mai prost. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer 2008
Instyle
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
QUOTE(Apple @ 21 Mar 2008, 12:02) O mai repet, calitatea cd-urilor audio o depaseste pe cea a cd-urilor cu MP3. Implicit, orice mp3 player de buzunar si emitator fm in orice gen de combinatie va suna mai prost. Nu totdeauna. Am ascultat CD-uri audio facute execrabil, de exemplu cele livrate cu ziarul Jurnalul National. Nu cred ca sunt facute in studio acele CD-uri, dar sunt audio. De exemplu: o piesa se aude clar, stereo; urmatoarea mono (pe ambele canale, totusi); urmatoarea mai incet decat toate, sau mai tare decat toate. Si tot asa. Depinde cine face CD-ul. Eu personal am convertit piese din formatul audio in MP3 si am reusit sa le fac sa se auda de 100 ori mai bine decat originalele de pe CD-ul pe care dadusem bani. Intelegi ce vreau sa spun. Cu ajutorul unui software am facut conversia audio-MP3, am reusit un raport de compresie 12:1, apoi cu un alt software am ridicat calitatea audio la standardul cerut de pretul dat pe CD-ul original. Asa ca...Ideea nu era asta - calitate audio vs. MP3 - ci daca modulatorul functioneaza fara intreruperi. Am inteles ca nu. Din cate realizez, magazia de CD-uri are si ea un pret destul de prohibitiv (cel putin pentru mine, care nu sunt de acord cu sh-uri nici de la anticariate), asa ca nu se merita sa investesc 1000 RON intr-o magazie pe care, la o adica, s-o montez intr-o masina la care valoarea de revanzare e mult prea mica. |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
cristian_pop |
![]()
|
Am cumparat modulatorul fm cu pricina. Mai mult din curiozitate. Cost 85 lei cu memorie de 1gb inclusa.
Calitatea dupa bani. Nu execrabila ci moderata. Se simte clar diferenta de volum fata de cd sau radio si se pierde ceva si la bas/inalte dar se poate asculta daca nu ai alta sursa . De intreruperi nu am avut parte pe perioada "auditiei". Deci merge. Problema cea mai mare la genu asta de modulatoare este lipsa posibilitatii de gestionare a fisierelor. Adica. Bagi frumos toate 160 de piese cate intra pe 1gb si nu faci directoare. Pana ajungi sa pui ultima piesa memorata trebuie sa treci prin toate celelalte 159. Foarte nasol. Acuma ma gandesc sa leg un mp3 player sau chiar telefonul la ghidusie. Pana la urma o sa fac si handsfree din banii astia ![]() |
--------------------
nissan
primera 1.9 dci
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
Chiar voiam să te întreb: se poate cupla un telefon Nokia la acel modulator FM? De exemplu, pot să conectez N70-ul meu, cu cablul USB cu care-l leg la calculator, de acel modulator, astfel încât să transform telefonul în player MP3? În felul ăsta, telefonul redă piesele, iar modulatorul FM doar trimite undele către radio.
|
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
Apple |
![]()
|
unele mulatoare fm au si un line in. Asta inseamna cablu audio tip jack.nu inteleg de ce ati vrea sa va chinuiti cu asa ceva cand exista thb bury care face carkit-uri ce se potrivesc pe nissan, chiar doteaza din fabrica masinile cu optiunea de car kit aleasa.
craddle-uri exista ptr orice tip de telefon aproape, nu mai vrb ca exista si craddle de bluetooth, deci nu mai esti legat de un anumit model de telefon. in plus, acest sistem de la thb-bury functioneaza foarte bine cu nissan-urile, apare si agenda si tot pe display. ![]() revenind la modulatoare mp3, cristi, nu stiu din ce oras esti, dar incearca sa folosesti modulatorul ala in bucuresti... am mai spus-o cred, pentru in afara orasului, n-ai probleme de interferente, ptr oras insa... depinde de oras. intre timp, am primit si eu cadou un modulator de asta cu memorie incorporata de 1 GB, marca Well. Se aude aproximativ bine insa sunetul este cam infundat, lipsa inalte si volum destul de mic... Ce-i misto e ca are si telecomanda... nu te intinzi la el sa-l butonezi. Insa calitatea sunetului, mie personal, mi se pare mai proasta decat emisia posturilor de radio. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer 2008
Instyle
|
|
PSC |
![]() ![]()
|
Punct ochit, punct lovit: și eu tot pe un Well din ăsta pusesem ochișorul. Telecomanda m-a încântat și pe mine, mai ales că majoritatea funcțiilor numai de acolo se apelau. Sistemul audio al mașinii e bun, dar nu ca să te dea pe spate; ori, dacă spui că sunetul este mai înfundat decât la radio și presupunând că ai ureche muzicală sau o mică pasiune pentru muzică, înseamnă că e mai sănătos să pun benzină de banii ăia. Oricum, având în vedere că l-ai primit cadou, să-l stăpânești sănătos.
10 Apr 2008, 11:00: Punct ochit, punct lovit: și eu tot pe un Well din ăsta pusesem ochișorul. Telecomanda m-a încântat și pe mine, mai ales că majoritatea funcțiilor numai de acolo se apelau. Sistemul audio al mașinii e bun, dar nu ca să te dea pe spate; ori, dacă spui că sunetul este mai înfundat decât la radio și presupunând că ai ureche muzicală sau o mică pasiune pentru muzică, înseamnă că e mai sănătos să pun benzină de banii ăia. Oricum, având în vedere că l-ai primit cadou, să-l stăpânești sănătos. This post has been edited by PSC: 10 Apr 2008, 11:00 |
--------------------
Nissan
Primera
2006 Visia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 18:56 |