Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Nissan Navara, jumatate de stea la EuroNCAP, nasol...

Serje
post 15 Mar 2008, 11:33
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Se pare ca au mai imbunatatit cate ceva, dar ...

http://www.euroncap.com/tests/nissan_navara_2008_2/319.aspx

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
driverx
post 15 Mar 2008, 12:24
Post #32

--- Membru cu ralanti ---

E guma de mestecat masina aia.....uitati-va cum vine bena peste usa. cum se comprima usile intre ele. Caroseria incepe sa flambeze chiar in spate inainte de de oprierea brusca propriu zisa.

Varzaaaaaa.....

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
einstein1984
post 15 Mar 2008, 16:25
Post #33

fan Dacia

From: Bucuresti

Drivere, ce ai mah cu ea? Bena e separata de caroserie si montata pe sasiu elastic, e normal sa trosneasca caroseria. Dar montantul C si usa din spate nu sunt nici macar zgariate, probabil se deschid cu mana . Celula de siguranta e relativ intreaga, doar intruziune a rotilor prin pedalier.
Per total, prefer un Navarra unui Logan, ca stele au cam la fel.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
Kruger
post 15 Mar 2008, 17:11
Post #34

Membru autentic

Se comporta acceptabil, sa nu aruncam totusi cu rahat. E o masina mare, grea, cu sasiu.

--------------------
Honda Accord 2005, Sport Tourer Automatic 2.0
VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA
+
Amedeus
post 15 Mar 2008, 19:36
Post #35

Membru cu Logan

From: TM

Poate-i mai lamureste putin chestia asta si pe astia cu SUV-uri care cica le-au luat ca sa se simta in siguranta. Ca e cam pe dos au mai demonstrat-o si cei de la "The fifth gear" (Range Rover vs. Renault Espace), si cei de la "AMS-TV" si o demonstreaza inca o data si testul asta repetat a doua oara.

This post has been edited by Amedeus: 15 Mar 2008, 19:37

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
Serje
post 15 Mar 2008, 23:17
Post #36

Membru autentic

Cand vad ce scriu unii imi amintesc de bunicamea(Dumnezeu s-o ierte) in primii ani de dupa revolutie. Cand vedea o masina mai mare pentru ea era Aro, daca era berlina, hatchback ... era Dacia, avioanele erau Tarom... . Asa si voi, ii mare ii SUV... se pare ca lumea nu se prea schimba, dar in schimb bunicamea avea o scuza batranetea si vederea care o cam lasat-o , voi ce scuza aveti ?

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Amedeus
post 16 Mar 2008, 00:00
Post #37

Membru cu Logan

Cine a zis ca Navara e SUV ? (cu toate ca nici departe nu e, poate mai putin Sport si mai mult Utility smile.gif ). Am scris: "Poate-i mai lamureste putin chestia asta SI pe astia cu SUV-uri". Faceam o analogie, ca totusi pana la bena e tot un fel de SUV, jeep, 4x4, camioneta, sau cum vrei tu sa-i spui. Deasemenea banuiesc ca bena nu era incarcata in timpul testelor, deci probabil la fel se comporta si daca n-o avea (la impact frontal). Poti sa fii sigur ca stiu ca nu toate copiatoarele sunt Xerox, dar totusi, multa lume foloseste denumirea asta cand se refera la scula respectiva si probabil nu-s nici batrani si nici vederea nu-i lasa sleep.gif

This post has been edited by Amedeus: 16 Mar 2008, 00:13

--------------------
+
IsNa
post 17 Mar 2008, 11:18
Post #38

Membru autentic

From: Timisoara

Trist e ca persista la noi filozofia "mai bine mare si prost". Sa fie MARE, agresiva, sa intimideze, asta-i ce-si doreste romanul.
In privinta sigurantei, atuul SUV-ului (sau Pick-up, sau ce-o fi) e greutatea, a berlinei (sau hatch, etc) e constructia inteligenta. SUV-ul e bun pt. omorat oameni, principiul "daca tot is prost, macar sa-i spulber pe ceilalti cu forta bruta". Sigur ca bizonul uita ca totdeauna se gaseste unul ma mare pe drum, ca-i zice Scania, plop, sau beton armat, aici e unde pierzi cu SUV-ul.

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
Serje
post 26 Jul 2008, 12:27
Post #39

Membru autentic

Se pare ca mai conteaza si marimea, si 4 stele pot bate 5 stele...

ADAC a ciocnit un Audi Q7 cu un Fiat 500 - 25 Iulie 2008

David si Goliath sau, in varianta contemporana, Fiat 500 si Audi Q7. Daca in trecut trebuia sa ramana doar unul, acum important este ca pasagerii ambelor vehicule sa ramana teferi. Si cine ar fi interesat sa strice doua masini? Germanii de la ADAC (Clubul Auto) in tentativa lor de a testa nivelul de siguranta al fiecarui vehicul aflat in showroom-uri.

Daca EuroNCAP oferea protectie de 5 stele pentru pasagerii din Fiat 500 si doar 4 stele pentru cei din Audi, Germanii de la ADAC considera “viceversa”.

Dupa ce au ciocnit frontal 500 de imensul SUV Q7 la 56 de km/h (pentru fiecare masina), inginerii de la ADAC au concis ca soferul Fiat-ului ar fi afectat puternic. In ciuda existentei airbag-ului, soferul se loveste puternic de volan in zona pieptului si se alege cu lovituri si la picioare. In spate, pasagerii o duc mai bine la un astfel de impact, dar nici situatia lor nu e roz.

In contrapartida, riscul de acidentare pentru pasagerii din Q7 este mult mai mic, au concis cei de la ADAC. Rezultatul slab al Fiat-ului a fost pus si pe seama partii sale frontale foarte plate care nu ajuta deloc la difuzarea energie cinetice create de impact.

Asa ca, daca aveti deja un Fiat 500 ar trebui sa va feriti de ciocniri frontale cu SUV-urile Audi Q7.

Sursa: motorauthority.com

fiat_500_vs_audi_q7_1m.jpg ( Size: 33.17k ) Number of downloads: 83
fiat_500_vs_audi_q7_2m.jpg ( Size: 38.02k ) Number of downloads: 82
fiat_500_vs_audi_q7_3m.jpg ( Size: 37.54k ) Number of downloads: 84

Sursa

This post has been edited by Serje: 26 Jul 2008, 12:44

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
adip
post 26 Jul 2008, 18:14
Post #40

Banned

From: Melbourne, Victoria

adac sunt nemti, q7 e nemtesc, sesizezi un pattern aici?
Adevarul e ca m-ati facut tare curios, chiar vreau sa vad si eu un test cu q7 pupandu-se cu un laguna 3.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
ssilviu
post 26 Jul 2008, 18:18
Post #41

F1 Man

From: Nicaieri

Eu vreau sa vad un Q7 cum face praf un Smart. Sau un Mini. Sau un A-Class.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Amedeus
post 26 Jul 2008, 18:58
Post #42

Membru cu Logan

Adevarul e ca soferul din Fiat ar fi fost mort. sad.gif

--------------------
+
cristi.r
post 26 Jul 2008, 19:10
Post #43

Membru ... din cand in cand

QUOTE(einstein1984 @ 15 Mar 2008, 17:25)
Per total, prefer un Navarra unui Logan, ca stele au cam la fel.
*

Valoarea mea, valoarea mea ...

--------------------
megane diesel 2006
+
minny
post 26 Jul 2008, 22:02
Post #44

Membru porcos

Testul e neconcludent fiind diferenta prea mare de masa. S-a mai facut un test relativ asemanator de cei de la fifth gear cu un volvo si un modus dar acolo diferenta de masa e mult mai mica si volvo ala saracul mai era si tot copt cred ca. Eu din ce am vazut si explica si nenea ala treaba e ca si fiatul si q7 au traverse de protectie in fata doar ca SUV-ul fiind mai mare zona de coliziune a fost deasupra de traversele de protectie ale lui fiat ceea ce a fortat intrarea rotii in habitaclu. Ca parere personala constat cum isi face soferul fiatului capul terci lovindu-se de montantul A, greseala de proiectare zic eu, airbagul nu se dezumfla suficient de repede ceea ce face ca soferul sa alunece de pe airbag direct cu mecla intre montant si bord. Colac peste pupaza ar fi crapat ca ochiu'. Dar alea 5 stele is pentru clasa ei. Te rogi sa nu dai peste un cotet din ala si aia e.

--------------------
------ ------ ------
+
BlaueCorsa
post 26 Jul 2008, 22:20
Post #45

Membru cu Prafuitor

From: Socola Tower, Iasi

Cam off-topic, stiu, dar ati remarcat ca la testul Modus vs 940 trapele Renault-ului se fac zob? Alea nu prezinta risc de ranire?

--------------------
Dacia / Renault Duster / Captur 2018 Confort / 2015 Authentique
Mon amour, tu es la lumière de mes jours...
sans numéro! sans numéro! sans numéro!
+
Serje
post 26 Jul 2008, 23:52
Post #46

Membru autentic

Deci alea 5 stele is valabile numai daca te busesti cu o masina din aceeasi clasa cu a ta?

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
Twister
post 27 Jul 2008, 00:08
Post #47

Membru autentic

Navara este un plici. O copie infecta a unui SUV american. E clar "inspirat" din Chevrolet-urile americane.
Am mai scris mai devreme ca am avut mari probleme cu un Nissan Navara la care a cedat ambreiajul la 35.000km (am folosit masina din interes/obligatie, nu e a mea). La service m-am intalnit cu un alt proprietar de Navara... cu aceeasi problema! Numai ca ii crapase la 15.000km. Si omul nici macar nu avea carlig in spate, sa zici ca ar fi tras blocul cu masina.
Navara, repet, e o copie ieftina, in plastic a unui SUV american. O masina care m-a dezamagit foarte mult. Are foarte mult probleme din fabrica. Pe langa aceasta, a airbag-urilor (absolut impardonabila, la asa ceva rechemarea in service nu rezolva nimic, pana la rechemare pot muri oameni), folosind acelasi sistem a mascarii problemelor, au inventat un kit ambreiaj heavy-duty, mai solid decat cel standard, dar care, in mod normal era potrivit pentru echiparea standard a Navara.
Parerea mea dupa experienta Navara? O iluzie optica. Surogat al unei masini maricane, mult plastic (la un SUV...), dar subansamblele sunt foarte sensibile, mai potrivite pt o berlina, poate...
Sigur, e o masina care prinde bine le manelistul/BUG Mafia gras si chel, cu creier de libelula. Ii da un aspect "greu".

This post has been edited by Twister: 27 Jul 2008, 00:09

--------------------
Dacia 1310L 1397cm³ - CT-01-... 1994
Imi place munca: ma fascineaza. Pot sta sa o contemplu ore intregi.
+
Misu Cartus
post 28 Jul 2008, 07:57
Post #48

Membru incepator

Daca se suia pe Fiat 500 insemna moarte sigura pentru ocupanti.Ma surprinde oarecum, cu toate ca eu sunt de parere ca SUV-uri sunt cele mai sigure, plus ca e misto sa vezi lumea de sus cool.gif

--------------------
D*A*C*I*A L*O*G*A*N - AG-XX-XXX 1.6 16v
+
argon
post 28 Jul 2008, 08:15
Post #49

Mesaj semiautomat

QUOTE(Serje @ 27 Jul 2008, 00:52)
Deci alea 5 stele is valabile numai daca te busesti cu o masina din aceeasi clasa cu a ta?
*

NU! stelele sunt valabile daca te busesti de o bariera deformabila la 64 km/h in conditii de laborator wink.gif Pe drumuri conteaza in primul rand marimea, un SUV de 2,5 tone si o stea face praf oricand un mini de 5 stele.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
ssilviu
post 28 Jul 2008, 11:04
Post #50

F1 Man

From: Nicaieri

Si un Fiat 500 cu greutatea estate-ului tau iti face praf breakul.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
argon
post 28 Jul 2008, 11:06
Post #51

Mesaj semiautomat

ti-am mai zis ca ai probleme si obsesii, get a life. Si esti si offtopic.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Ryk
post 28 Jul 2008, 11:57
Post #52

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

noul a4 cel cu pozitiile ca la r8, s-a ciocnit frontal pe dn1 cu o skoda fabia mk1, amandoua avand in jur de 100km/h si ghiciti, toti ocupantii au murit iar masinile erau facute bucati, nu prea mai intelegeai nimic din ele. In a4 era doar soferul iar in fabia erau trei ocupanti. La ncap parca a4 are 5stele si fabia 3 sau 4, dar au murit cu totii. Sunt sigur 100% ca daca Doamne fereste are loc vreun impact frontal intre un smart sau un fiat si un SUV, gen q7, x5, ml, tuareg eu zic ca 500 sau smart zboara dupa sosea direct la metrii buni.

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
IsNa
post 28 Jul 2008, 13:22
Post #53

Membru autentic

From: Timisoara

S-acum nu vor cei de la ADAC sa faca un crash-test intre Q7 si o basculata cu sasiu rigid incarcata cu 40 tone de piatra?

Astia nu mai stiu pe ce sa sparga banii...

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
ionutctn
post 28 Jul 2008, 13:27
Post #54

Membru cu TDI

QUOTE(Ryk @ 28 Jul 2008, 11:57)
noul a4 cel cu pozitiile ca la r8, s-a ciocnit frontal pe dn1 cu o skoda fabia mk1, amandoua avand in jur de 100km/h si ghiciti, toti ocupantii au murit iar masinile erau facute bucati, nu prea mai intelegeai nimic din ele. In a4 era doar soferul iar in fabia erau trei ocupanti. La ncap parca a4 are 5stele si fabia 3 sau 4, dar au murit cu totii. Sunt sigur 100% ca daca Doamne fereste are loc vreun impact frontal intre un smart sau un fiat si un SUV, gen q7, x5, ml, tuareg eu zic ca 500 sau smart zboara dupa sosea direct la metrii buni.
*

Este normal sa se intample asa. La impact frontal vitezele celor 2 masini se aduna. Este ca si cum ar fin intrat cu 200 in zid. Nici mama lu' Volvo nu te scapa la viteza aia. De la o anumita viteza in sus, nu mai ai sanse sa scapi si daca esti in Volvo XC90 dar pana la o anumita viteza subscriu la ce zice @argon. Mi se pare mult mai sigur sa conduc o masina de 4.8 metri cu 4-5 stele euroncap decat sa merg intr-un Fiat 500 care are 5 stele in laborator.
In laborator nu te loveste o masina de 4.8 metri si aproape 2 tone care te va zbura de pe sosea.

This post has been edited by ionutctn: 28 Jul 2008, 13:31

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
2 Pages < 1 2
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 05:49
Dacia