Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Kosovo

gibonu
post 20 Feb 2008, 10:43
Post #91

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(aleksanders @ 20 Feb 2008, 12:19)
am fost in septembrie anul trecut si intradevar belgradul este echivalentul bucurestiului, dar in restul tarii se evde ca se duce destul de greu - de la camioane din 1950 pana la case parasite - eu am traversat serbia pana in munte negru - iar podgorita m-a inspaimantat - acelasi lucru se intampla si in kosovo - pristina este ok si in rest dezastru
*

Cred ca percepem realitatea diferit in ceea ce priveste Serbia.
In toate satele din Serbia, toate casele sunt din caramida si 90% din ele sunt cu etaj, lucru care nu se poate spune de satele din RO, unde majoritatea caselor sunt din chirpici iar despre etaj nici nu poate fi vorba.
Am mai fost odata in Serbia, in 1997, la fel ca si tine pana in Muntenegru, si faza cu satele era si atunci.
Acum, cand am fost, in toate satele pe care le-am travesat in drum spre Belgrad se construia in draci, adica erau foarte multe case in constructie, constructie intrerupta pe timpul iernii sau al vacantei de Craciun.
In afara de Belgrad, am mai fost la Novi Sad. Intr-adevar, aici se vede putin provincia, fata de Belgrad, insa la fel ca la Belgrad carciumile si librariile erau pline.
In plus, era la Novi Sad in centru o librarie cu 3 etaje, cum in RO eu nu stiu sa existe.
Despre Muntenegru si Kosovo nu zic nimic, ca nu am fost.

--------------------
Mitsubishi Lancer - B 00 XXX Inform 1.5
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 20 Feb 2008, 10:48
Post #92

Mesaj semiautomat

QUOTE(aleksanders @ 20 Feb 2008, 10:19)
o atasare a ardealului la ungaria ar fi crima curata pentru ungaria -
*

Nici nu sa pune problema de o atasare a Ardealului la Ungaria, pentru Ardeal ar fi mana cereasca, dar ungurii (din Ungaria) nu vor asa ceva, nu-i vor pe cetatenii romani de etnie maghiara de aici.

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
aleksanders
post 20 Feb 2008, 10:54
Post #93

.

From: ...

gibon - ei au avut mereu case mari si frumoase- numai ca d ela razboi incoace totul este in decadere la ei - pana 1992 serbia se putea compara cu austria - pana si moneda lor pe langa dinar era marca germana -
gibon - iti doresc sa mergi spre munte negru s avezi total alta lume fata de belgrad

20 Feb 2008, 10:56:
@argon - acum vreun an am vb cu un austriac si mi-a zis de ce nu dam ardealul ungariei- si i-am zis de ce nu se unesc si ei cu ungaria- stii care a fost reactia lui?!! a bagat capul in pamant si a tacut malc - asa sunt si ungurii din ungaria- s-ar unii cu austria dar nu si cu ardealul nostru - iar ungurasii nostrii isi fac vise de autonomie

This post has been edited by aleksanders: 20 Feb 2008, 10:56

--------------------
. . - . .
....
+
gibonu
post 20 Feb 2008, 11:08
Post #94

Membru autentic

@ aleksanders
Tu ai citit ce am scris?
Stiu si eu ca tot timpul au avut case mari si frumoase.
Insa, eu am zis, ca pe langa casele existente, construiesc si altele, la fel de mari si de frumoase.
Eu cred ca nu trebuie sa fi specilist in constructii ca sa iti dai seama cand o casa e in constructie si santierul e oprit pe timp de iarna.
Ca tot zici ca te-ai plimbat prin toata Serbia. Zi-ne si noua te rog cate carute ai vazut? Adica, carute din alea trase de unul sau doi cai de care sunt pline drumurile (inclusiv nationale) in RO.
Faza cu moneda nu are nici o relevanta. Acum, pe langa dinar circula euro. Eu am platit unde am vrut in euro, de la WC de la o benzinarie de pe autostrada, pana la hotelul in care am stat. Iar la hotel, nu a facut nici un fel de rotunjire, pur si simplu a pus mana pe calculator si a impartit tariful in dinari la cursul euro din ziua respectiva.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
aleksanders
post 20 Feb 2008, 12:36
Post #95

.

gibon - despre case iti zic doar ca sunt arhitect si imi dau seama care sunt in constructie si care nu - carute nu am vazut- dar am vazut masini vechi- eu nu zic ca noi suntem peste ei - spun doar ca au decazut mult - cat despre plata in euro- si eu am platit autostrada in euro- si am primit rest euro si dinar in mod corect fara vreo smecherie - dar ti-am zis ca zona belgradului este diferita de restul serbiei -

gibon- maine am s apun poze cu camioane din 50-60 si zone dezolante-

--------------------
. . - . .
....
+
gibonu
post 20 Feb 2008, 13:36
Post #96

Membru autentic

@ aleksanders
Da, normal ca au decazut mult. Nu cred ca cineva normal la cap ar putea nega acest aspect.
Eu, cu putina exagereare, recunosc, spun ca Serbia este un miracol, avand in vedere ca de 16 ani li se da in cap sistematic si cu simt de raspundere de catre o parte din comunitatea intenationala. Adica, este vorba de embargoul la care a fost supusa in anii '90, ca sa nu ma vorbesc de bombardamentele din 1999.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
kaspersky
post 20 Feb 2008, 14:30
Post #97

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

QUOTE(aleksanders @ 20 Feb 2008, 10:19)
ungaria nu v-a avea niciodata puterea sa intretina ardealul - si la urma urmei s-ar trezi cu 8 milioane d eromani la ei in tara
*

eu cred ca unii vorbesc pe aici doar ca sa se afle in treaba, bai nene, la o ipotetica alipire a Transilvaniei la Ungaria de unde mama naibii s-ar trezi ungurii cu 8 milioane de romani in tara la ei? Avind in vedere ca Transilvania (la care adaugam Maramures, Crisana, Banat) in 2002 avea 7.221.733 locuitori din care: romani 74.69%, maghiari 19.6%, romi 3.39, germani 0.73%, sirbi 0.1% cam citi romani crezi ca sint in Transilvania? Sau restul pina la 8 milioane or fi romani din Oltenia, Muntenia, Moldova care vor in Ungaria Mare? radmasa.gif

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
aleksanders
post 20 Feb 2008, 15:12
Post #98

.

post-336-1110552475.gif
@kaspersky
pop ungariei 9 900 000 + pop de etnie maghiara din romania 1 500 000 =11 400 000 -
pop romani in transilvania 5 500 000 + 30 000 in ungaria = 5 530 000 - care ar reprezenta intr-o eventuala unire a transilvaniei cu ungria aproape 50%

cu siguranta nu sunt 8 mil dar tot ar fi aproape jumatate din pop lor

20 Feb 2008, 15:15:
apropo- ar fi ok ca am un apartament in brasov si o sa am dubla cetatenie

This post has been edited by aleksanders: 20 Feb 2008, 15:15

--------------------
. . - . .
....
+
xcss
post 20 Feb 2008, 15:18
Post #99

Born to Be Epic

Tot off topic: unde scrie ca, in eventualitatea "anexarii", Ungaria trebuie sa "intretina" Ardealul?!

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
minny
post 20 Feb 2008, 15:55
Post #100

Membru porcos

E treaba asta cu ardealul cum e la noi cu republica moldova. In afara de Base nu vrea nimeni aproape din RO sa se uneasca cu Moldova. Dincolo ar vrea cam toti mai putin Voronin.

--------------------
------ ------ ------
+
FireChief
post 20 Feb 2008, 19:42
Post #101

Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit

From: Bucuresti

serbiei i se face o mare nedreptate...si o nedreptate flagranta si evidenta

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
+
aleksanders
post 21 Feb 2008, 10:44
Post #102

.

nu i se respecta serbiei dreptul de integritate teritoriala - sad.gif

--------------------
. . - . .
....
+
aqua
post 21 Feb 2008, 16:00
Post #103

Membru autentic

mie imi pare rau pentru sarbi, kosovo este pierdut oricat ar vrea sa-l ia inapoi, pe cale pasnica nimeni nu-i va ajuta, ma refer la ajutor politic,sau alte negocieri care oricum pana la mom respectiv nu au avut nici o finalitate, faptul este consumat
cat despre varianta de forta, iarasi nu cred ca isi vor dori sa intre sa faca ordine pt ca se vor gasi iar "pacificatorii" sa ii bombardeze si sa ii distruga cum au facut pana acum
singurul lucru este ca pot sa taie legaturile cu kosovo, sa se supere pe cei care au recunoscut independenta....si cam atat
lasand la o parte unde s-a ajuns in acest moment, eu sunt de partea sarbilor, au si ei pacatele lor, au facut acte de cruzime, nici albanezii prin uck sau altii nu au fost mai prejos...dar cine nu stie ca in anumite conjuncturi faci lucruri pe care nu le-ai face, provocari au fost de ambele parti, insa cat am citit si eu si m-am documentat am ajuns la concluzia ca acest kosovo intr-adevar a fost al sarbilor, si atunci inteleg ca patriotismul lor s-a transformat intr-un fel de nebunie cand albanezii au vrut sa fie independenti pe pamantul lor, la fel cum eu personal as simti ca explodez daca as auzi vreun maghiar ca vrea sa-si faca tara lui in transilvania

sa nu mai vorbim ca pana la urma ajungem la o confruntare intre ortodoxism si islam, care a inceput prin 1400 cand sarbii i-au tinut in loc pe turci, si chiar daca au fost infranti chiar si otomanii s-au resimtit puternic...si cam de atunci incepe perioada de populare cu musulmani a kosovo, nu stiu cum se numea pe atunci,si de alungare a sarbilor spre partea de sus a serbiei

--------------------
ex. megane dci, ex. Sportage GDI 2017
Sportage 2020 AWD T-GDI
+
wolfin
post 21 Feb 2008, 16:08
Post #104

Haha

http://www.ziua.ro/f.php?data=2008-02-01&t...232541&id=11750

si e adevarata faza. erau frumos asezate pe pista. parca vreo 17 bucati

asta sa fie on topic cu buna rel. romana-sarba.

articolul a aparut acum 10 ani (bine 8), vad ca a fost actualizat

This post has been edited by wolfin: 21 Feb 2008, 16:14

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
St
post 21 Feb 2008, 17:54
Post #105

Membru

QUOTE(minny @ 20 Feb 2008, 16:55)
E treaba asta cu ardealul cum e la noi cu republica moldova. In afara de Base nu vrea nimeni aproape din RO sa se uneasca cu Moldova. Dincolo ar vrea cam toti mai putin Voronin.
*

Scuze de off-topic, dar asta nu prea e adevarat. Moldoveni nu vor in nici un caz , ei vorbesc moldoveneste, cica n-au nici o legatura cu Romania..

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
adox0101
post 21 Feb 2008, 18:26
Post #106

ex r19, ex clio2, ex megane 2

From: miercurea ciuc

@ St ai fost in Basarabia de vorbesti asa? sau ai vorbit cu un cetatean al Rep. Moldova? incerca sa traiesti 1 luna in Basarabia sa vezi pulsul oamenilor.. al romanilor

--------------------
renault Laguna 2, 2.0 DCI, 150 CP, initiale Paris - CT09YCW 2.0 dci 150cp, 2007
+
denwer
post 21 Feb 2008, 18:46
Post #107

Membru

In Kosovo sunt zacaminte importante de nichel, crom si aur care sigur au facut cu ochiul
"sponsorilor".

--------------------
logan 1,5 DCi 2006
+
BOG
post 22 Feb 2008, 12:37
Post #108

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

Ca sa nu vorbim din balarii cum se intampla de multe ori, ia sa citim noi mai inainte un istoric al problemei realizat de BBC:

Kosovo

PREZENTARE GENERALA Attached File  Harta.bmp ( 31.33k ) Number of downloads: 47

De mai bine de un secol Kosovo, o provincie fara iesire la mare în interiorul Serbiei, este tarâmul unor divergente între sârbi si populatia majoritara etnica albaneza.

Provincia este acum în administrarea Natiunilor Unite, dupa ce, în anii 1990, a îndurat un conflict stârnit de diviziuni etnice si represiuni.

Regiunea este una dintre cele mai sarace în Europa: mai mult de jumatate din populatie se afla sub pragul saraciei.

În ciuda unor importante resurse minerale, agricultura este principala activitate economica în zona.

În Kosovo traiesc aproximativ un milion si jumatate de etnici albanezi. Dupa conflictul din anii '90, în provincie au mai ramas în jur de 100 000 de sârbi .

Minoritatea sârba traieste în zone separate aflate sub paza trupelor de mentinere a pacii NATO.

În 2005, dupa raportul pozitiv referitor la bazele unui guvern democratic al Natiunilor Unite, au început discutiile despre un posibil viitor statut la provinciei Kosovo.

În februarie 2007, trimisul Natiunilor Unite, Martti Ahtisaari, a prezentat un plan de masuri pentru independenta provinciei Kosovo, un plan primit foarte bine de albanezii kosovari si respins de Serbia.

Presedintele SUA, George Bush, s-a declarat pentru independenta provinciei Kosovo, dar Rusia a amenintat cu un veto dat oricarei rezolutii ONU care sprijina planul Ahtisaari.

SUA si Uniunea Europeana au revizuit un proiect de rezolutie a Natiunilor Unite de la începutul lunii iulie care spunea ca independenta Kosovo nu va fi obtinuta daca negocierile cu Serbia ar fi esuat dupa patru luni.

Noul document propune continuarea evaluarilor situatiei, daca discutiile cu Serbia nu ajung la nici un compromis.

În acelasi timp, secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon a atras atentia partilor implicate asupra oricaror întârzieri în stabilirea viitorului provinciei Kosovo.

El ar fi vrut un vot din partea Consilului de Securitate înca din luna iunie.

În noiembrie acelasi an, gruparea fostului lider de guerila albanez, Hasim Thaci, a câstigat alegerile parlamentare. Attached File  Primul_ministru_Hashim_Thaci.bmp ( 90.9k ) Number of downloads: 36

Domnul Thaci a spus atunci ca va declara independenta în mod unilateral în luna decembrie 2007, odata cu încheierea medierii internationale a conflictului cu minoritatea sârba.

Istoric

Slavii si albanezii au co-existat în Kosovo înca din secolul al 8-lea. Regiunea a reprezentat centrul Imperiului Sârb pâna la mijlocul secolului al 14-lea, si sârbii considera Kosovo drept leaganul civilizatiei lor.

De-a lungul timpului, albanezii au devenit predominanti în regiune dar Kosovo a continuat sa reprezinte o era de aur a culturii sârbe, mentionata în baladele si legendele populare sârbesti.

Batalia de la Kosovo - Câmpia Mierlei - din 1389, când sârbii au fost învinsi a reprezentat începutul unei noi ere pentru regiune, care a trecut sub controlul Imperiului Otoman.

Sârbii au recâstigat controlul asupra provinciei Kosovo în 1913 si provincia a facut parte din fosta Iugoslavie.

Calea spre autonomie

Sârbii si etnicii albanezi si-au disputat controlul în Kosovo pe tot parcursul secolului 20.

În anii '60, în locul unei politici de suprimare a identitatii albanezilor, Belgradul a abordat o atitudine mai toleranta.

Etnicii albanezi au început astfel sa aiba acces la pozitii de raspundere în administratia provinciei Kosovo si a Iugoslaviei în general.

Conform Constitutiei iugoslave din 1974, statutul regiunii Kosovo era de provincie autonoma.

Dupa moartea presedintelui iugoslav Tito în anii '80, presiunile pentru obtinerea independentei fata de Serbia au crescut.

Dar fostul lider iugoslav Slobodan Milosevic a exploatat resentimentele trezite de cresterea influentei proviciei Kosovo în cadrul Federatiei Iugoslave.

Când Milosevic a devenit presedinte în 1989, el a anulat statutul autonom al provinciei Kosovo.

O miscare de rezistenta pasiva de-a lungul anilor '90 nu a reusit sa restabileasca independenta si autonomia regiunii, desi etnicii albanezi si-au declarat unilateral independenta în 1991.

Pe la mijlocul anilor '90 o miscare de guerila albaneza – numita Armata de Eliberare din Kosovo – si-a intensificat atacurile asupra obiectivelor sârbesti.

Atacurile au precipitat o ofensiva armata extrem de dura si sângeroasa din partea autoritatilor iugoslave.

Razboiul

Dupa refuzul lui Slobodan Milosevic de a accepta orice solutie propusa de marile puteri internationale pentru încheierea crizei, NATO a recurs la bombardamente asupra obiectivelor militare din Serbia si Kosovo în martie 1999.

Între timp, fortele sârbe au initiat o campanie de purificare etnica împotriva albanezilor din Kosovo .

Sute de mii de etnici albanezi s-au refugiat în Albania , Macedonia si Muntenegru. Mii de oameni au fost ucisi în acest conflict.

Fortele sârbesti au fost alungate din regiune în vara lui 1999 si ONU a preluat administratia provinciei.

KOSOVO - ÎN DATE

Statut: provincie autonoma administrata de ONU în interiorul Serbiei si Muntenegrului
Populatie: 1.8 milioane de locuitori
Capitala: Pristina
Limbi principale: albaneza, sârba
Religii principale: musulmana, crestina
Resurse naturale: petrol, plumb, zinc, crom, argint

LIDERI

Presedinte: Fatmir Sejdiu Attached File  Pre_edintele_Kosovo__Fatmir_Sejdiu.bmp ( 90.9k ) Number of downloads: 36

Fatmir Sejdiu a fost ales de Parlament în februarie 2006. El este liderul celui mai important partid politic din Kosovo – Liga Democratica din Kosovo.

Sejdiu era un aliat apropiat al fostului presedinte Ibrahim Rugova (un fost scriitor devenit politician).

Rugova a murit de cancer în februarie 2006, cu câteva zile înaintea începerii discutiilor sub egida ONU, despre viitorul statut al regiunii.

Ibrahim Rugova era poreclit Gandhi al Balkanilor.

El a condus o campanie de rezistenta pasiva a etnicilor albanezi împotriva conducerii sârbe în anii '90. A fost ales presedinte de doua ori în alegeri neoficiale si a câstigat alegerile oficiale din 2002.

Ca si predecesorul sau, presedintele Sejdiu doreste independenta proviciei Kosovo.

El s-a nascut lânga orasul Podujevo în nordul provinciei si a studiat dreptul în Franta si Statele Unite. Vorbeste engleza si franceza.

Primul ministru: Hashim Thaci

Hashim Thaci este un veteran al miscarii albaneze care a militat pentru separarea de Serbia.

Thaci a început sa faca propaganda pentru cauza albanezilor din Kosovo înca din adolescenta,si a intrat în prim planul vietii politice ca lider al Armatei de Eliberare din Kosovo (KLA sau UCK). Este vorba despre un grup de gherila care s-a revoltat împotriva fortelor sârbesti la sfârsitul anilor '90.

Hashim Thaci a capatat notorietate în afara granitelor provinciei sale prin participarea la negocierile internationale de la Rambouillet din Franta din 1999, ca reprezentant al albanezilor din Kosovo.

Thaci a facut o impresie atât de favorabila la aceste negocieri, încât a reusit sa se impuna în fata veteranului lider al albanezilor din Kosovo, Ibrahim Rugova, adept al unei rezistente mai pasnice împotriva Serbiei, si a fost numit lider al echipei de negocieri din partea albanezilor din Kosovo.

Dupa ce negocierile au esuat si NATO a lansat campania de bombardamente împotriva Serbiei, soldata cu transformarea provinciei Kosovo în protectorat ONU, domnul Rugova si-a reafirmat autoritatea si a devenit presedinte în 2002.

Între timp, domnul Thaci s-a transformat, încetul cu încetul, din lider de gherila de stânga în politician respectabil. Aripa politica a KLA, Partidul Democratic din Kosovo (PDK) a câstigat alegerile din noiembrie 2007.

Unii analisti considera ca anii petrecuti pregatindu-se pentru rolul de prim ministru i-au ascutit instinctul politic si l-au transformat într-unul dintre cei mai moderati lideri politici din regiune.

Când a fost ales prim ministru, Thaci a întins o mâna minoritatii sârbe din provincie, adresându-i-se în limba sârba si invitând-o sa se simta acasa în Kosovo.

Hashim Thaci s-a nascut în 1968 în regiunea Drenica, unul din bastioanele revoltei etnicilor albanezi împotriva Serbiei.

A fost activist în timpul studentiei în anii 1989-1991 si apoi s-a înrolat în KLA, care a fost formata în 1993. În acea perioada a primit porecla de razboi „Sarpele”, ca urmare a faptului ca nu a fost niciodata capturat.

Este casatorit si are un fiu.

PRESA

Dupa 45 de ani de comunism si 10 ani sub regimul autoritar de la Belgrad, jurnalistii de origine albaneza s-au întors la lucru în Kosovo în iunie 1999.

O comisie temporara a presei , organizata de ONU, a creat un cod de deontologie profesionala pentru jurnalisti.

Scopul acestei comisii este prevenirea incitarii la ura rasiala prin intermediul presei.

Televiziunea publica, RTK, a fost înfiintata pentru a oferi un serviciu independent din punct de vedere editorial.

Diverse organizatii internationale conduc programe de sprijinire a presei independent din provincie.

Radio-ul Blue Sky care functioneaza sub egida ONU se doreste o sursa de stiri impartiale pentru o audienta multi-etnica.

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
Solon
post 22 Feb 2008, 12:40
Post #109

Membru autentic

@bog: Multumim pentru lectia de istorie! smile.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
BOG
post 22 Feb 2008, 12:41
Post #110

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

Nu e lectie...dar e important sa stim despre ce vorbim....

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
Aleks
post 22 Feb 2008, 14:37
Post #111

membru corespondent

From: Iasi

kaspersky: "Grow up!" radmasa.gif Cine vorbește ! După postul cu "moldovenii", moldoveneasca "lor" ș.a.m.d., vii cu sfaturi ...

Grow up ! De cîte ori ai fost peste Prut ?

minny: "In afara de Base nu vrea nimeni aproape din RO sa se uneasca cu Moldova." Și ce-i cu asta ? Nici nu se pune problema în sensul ăsta. La 1918 s-au unit Transilvania, Bucovina și Basarabia cu România (că veni vorba, "Țara-Mumă"), sau invers ? De unde ai mai scos-o și p-asta ? De cînd s-ar uni România cu R. Moldova, și nu invers ?!

minny: "Dincolo ar vrea cam toti mai putin Voronin." Iar ai nimerit-o ! Deci, peste Prut se vrea unirea Basarabiei cu România ?! Ești tare, frate ... Cam de cînd ? Spune-mi și mie, să nu mor prost degeaba. De cînd ar vrea "cam toți" ?! Ai știință de vreun sondaj al lui Voronin ?

This post has been edited by Aleks: 22 Feb 2008, 14:46

--------------------
Renault 11 - 126.000 km 86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
Am întrebat, n-am dat cu parul.
+
kaspersky
post 22 Feb 2008, 16:03
Post #112

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

OT:
@Aleks - cred ca mai exista un topic despre Moldova. Ce ti se pare deplasat in ceea ce am zis eu despre Moldova. Moldova este un stat independent a carui limba oficiala este limba moldoveneasca. In 1996 cind s-a vrut schimbarea limbii oficiale in romana parlamentul s-a opus, deci limba oficiala la aceasta ora este moldoveneasca. Am mai zis ca sint comunisti, dovedeste-mi ca nu sint radmasa.gif Este singurul stat din lume cu un guvern comunist ales democratic. Majoritatea locuitorilor tarii sint moldoveni (nu romani) 75.8%, romani sint doar 2.2%, restul sint ucrainieni, rusi, gagauzi, etc. Ce sa le fac dac majoritatea s-au declarat moldoveni si nu romani inseamna ca asa s-au simtit ei, nu poti sa-i fortezi sa se declare romani daca nu simt asta.

This post has been edited by kaspersky: 22 Feb 2008, 16:04

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
wolfin
post 22 Feb 2008, 17:10
Post #113

Haha

am vazut aseara ce Sarbii sunt suparati rau pe toti. pana si pe romani.

sunt curios daca politia sarba a platit comisioane sau au avut discounturi pentru hummeruri

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 16:08
Dacia