ESP Renault Megane, Merita sau nu ESP le Renault Megane HB
![]() ![]() ![]() |
ESP Renault Megane, Merita sau nu ESP le Renault Megane HB
tzagu |
![]() ![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 7 September 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II HB 1.6 16v
2004 Confort Dynamique
|
|||
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
A mai fost dezbatuta chestia asta. Extrem de mult, incat nu renteaza. >2000 E.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
Decembrie 2006
- B-XX-FUZ
|
|
touche |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 849 Joined: 14 February 07 From: Constanta ![]() |
nu cred ca se baga cineva la o asa lucrare si ma indoiesc ca o sa iasa ceva de calitate. in concluzie nu cred ca se merita
|
--------------------
renault
megane 2.2
2006; 1,5 dci ;80 CP luxe privilege
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Mult prea mult.
computere, coloana volan, cablaje, rescrise codurile in computere etc etc. Mai bine una noua by back P.S. Foarte multumit de esp din dotare. |
--------------------
Renault
Megane IV
Sedan TCE140 2022
- BV 22 ROC tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
e posibil sa ai o parte din senzorii necesari. La esp sunt necesari senzori de viteze individuali pe roti (daca ai abs ii ai), senzor de yawrate (nu cred ca e montat), sensor de steering angle (unghi volan) nu cred ca e montat desi poate e implicit pe coloana. Dar ramane marea dilema a codului din computer care trebuie sa fie neaparat de la producator! Cum s-a scris mai sus e prea multa bataie de cap....
De fapt ar fii o singura varianta putin probabila, ca de fapt totul sa fie montat pe masina dar sa fie dezactivat in calculator (tinde spre zero sansa asta ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
tzagu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 7 September 07 ![]() |
Ok , dar daca ai merge la Renault si le-ai zice ca vrei sa iti pui extraoptiunea de ESP, acum dupa 3 ani, cat ar costa? Si presupun ca atunci codul e de la producator? nu? Mai e si dilema daca e posibil sa iti pui extraoptionea de ESP dupa ce ai deja masina?
|
--------------------
Renault
Megane II HB 1.6 16v
2004 Confort Dynamique
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
ESP-ul nu e ca un simplu casefton, sa-l montezi in 5 minute. E un sistem foarte complex care necesita multe schimbari la masina. Sunt convins ca aia de la service nici macar nu or sa fie in stare sa-ti spuna care sunt partile componente si ce ar trebui schimbat la masina.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Service-urile "autorizate" Renault din RO nu sunt în stare să interpreteze o eroare a computerului mașinii, soluția lor fiind ștergerea ei, și voi vreți să vă monteze ESP?
![]() ESP-ul este extrem de util. Dar soluția optimă e cumpărarea unei mașini dotată din prima zi cu el. |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
daca masina e noua si comanzi ESP te costa undeva pe la 600 E in plus
la masina care nu a venit echipata costa destul de mult This post has been edited by L!nuX: 3 Feb 2008, 23:21 |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
Vesnic_nemultumitu' |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 166 Joined: 5 December 07 ![]() |
Merita !!!
Este parerea mea, bazata pe un test facut pe gheata+zapada chiar in prima zi. Accelerat la 30-40km/h+tras dreapta volan total+frana brusca+cauciucuri care desi erau noi nu erau de iarna = nu a derapat deloc. A pastrat traiectoria fara probleme iar masina s-a oprit surprinzator de repede. ABS-ul a intrat la greu (nu e de mirare). Tot acolo (in poligon) erau altii care faceau derapaje controlate cu masina. Eu nu am putut decat sa constat stabilitatea masinii, ca derapaje n-am reusit. Poate ca eu fiind incepator, nu sunt in masura sa fac aprecieri de acest gen. Totusi prietenul meu care m-a ajutat in acea zi cu masina, conduce de cativa ani o Skoda Octavia si un RAV 4 (4 x 4). A fost extrem de surprins de stabilitatea masinii mele, nu se astepta. Totusi decat sa-ti supui masina chinului de a trece prin service, mai bine cauta una cu ESP montat in fabrica. Astia din service nu sunt in stare nici sa-mi spuna in ce consta o banala preechipare telefon, sau ce se monteaza la ea... Nici nu vreau sa ma gandesc ce siguranta as putea avea intr-o masina modificata profund de ei pentru includerea unui ESP. Probabil presupune demontari/montari importante, deci e posibil sa te alegi cu alte hibe... risti sa plangi dupa masina... |
--------------------
Renault
Megane 1,5 dci 85 cp
2007 Lux Privilege
|
|
tzsombi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 22 September 06 ![]() |
off! derapajele controlate se fac cu frana de mana ! poti sa ai esp sau orice alta minunatie oricum poti face! Totusi Aveti grija cu derapajele ca poate iesi foaret urat!!!
|
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Hmmm... In abacu' masinii poate exista functiunea ESP, numai ca e dezactivata (ceva similar functiunii Tempomat la unele modele).
Insa, trebuie constatata existenta multor senzori si, daca e cazul, montarea lor. Ceea ce ma indoi ca e o operatiune ieftina... E minunat un ESP pe masina (p-a mea n-am, si imi cam pare rau...). Foarte greu am reusit sa arunc intr-un fel de derapaj magaoaia cu care m-am dat si avea asa ceva (un ''autobuz'' break...). Insa, corectarea traiectoriei a survenit atat de rapid si de prompt, incat m-a lipit brutal cu capatana de geamul lateral... Parerea mea coincide cu a celorlalti colegi: ca sistem in sine, merita din plin. Cred, insa, ca nu merita investitia, fiind foarte rezervat in ceea ce priveste abilitatile service-urilor (mai ales ale unora dintre oamenii care le populeaza in mod curent) de a executa o astfel de lucrare, de destula anvergura mai ales d.p.d.v. al implicatiilor asupra sigurantei pasagerilor/traficului si al masinii insasi... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
- / aka Kurulina ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
Razor |
![]()
|
![]() Doc Group: Members Posts: 530 Joined: 25 January 07 From: Timisoara ![]() |
As mai adauga in componenta sistemului ESP la cele spuse mai sus, componenta centrala HCU (Hydraulic Control Unit) care e mult diferit fata de cel de ABS only. La ABS sunt doar valvele de ISO si DUMP pentru fiecare canal, pe cand la sistemele cu TC/ESP mai exista 4 valve in plus. Asa ca totusi un sistem ESP nu se monteaza asa usor.
Ca si o paranteza, am vorbit in urma cu 3 ani pentru un prieten la Bosch sa-i monteze un sistem ABS pe Logan, si am primit un raspuns negativ, asteptat dealtfel. ESP de pe Megane 2 este de provenienta Bosch si mai poarta denumirea de VDC. This post has been edited by Razor: 4 Feb 2008, 20:20 |
--------------------
VW / Honda
Passat 2.0 TDi / CBR 600RR
2010 Highline / 2008 Inteligenta artificiala nu se compara cu prostia naturala
And God said: Ride hard, I've got your back! |
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Iaca si un raspuns complet.
TC = Traction Control cumva? ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Da.
|
--------------------
-
-
|
|
Razor |
![]()
|
![]() Doc Group: Members Posts: 530 Joined: 25 January 07 From: Timisoara ![]() |
TC e un nume generic dat sistemului de control al tractiunii, se mai vehiculeaza si denumirile: ASR, ASC, ... depinde de OEM-ul (producatorul de masini) care o detine pe modele sale. Oarecum fiecare producator (Opel, BMW, ...) vine cu o idee de cum ar vrea sa se realizeze strategia de control al tractiunii, de exemplu: control mai semnificativ pe motor si apoi pe frana, ... si astfel isi "patenteaza" denumirea.
This post has been edited by Razor: 4 Feb 2008, 22:21 |
--------------------
VW / Honda
|
Adila16 |
![]()
|
Multam frumos de astfel de documentar!
![]() Am banuit ca Electronic Stability Program functioneaza solidar/intrinsec cu Traction Control. Si am intrebat de semnificatia celor doua initiale ca sa am o confirmare a banuielii ... (off topic: Poate ca ar fi fost mai simplu sa dau un search pe wikipedia sau google, dar leguma mea de abac portabil...). Iar din toate explicatiile, cred eu ca se poate trage o concluzie: daca masina n-a fost echipata de uzina cu ESP, instalarea unui astfel de sistem e prea costisitoare ... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
|
|
Razor |
![]()
|
In principiu ESP si TC vin impreuna deoarece hardware-ul, sa-i zic asa, este cam acelasi. Acuma depinde de varianta de TC, poate sa aibe detectie de oversteer si understeer, etc. , plus ca mai e si treaba cu costul, marketing, ... oricum in tarile in care PDG e mandatory sistemul ESP nu prea e disponibil, deoarece modelul matematic implementat este calibrat pe o alta configuratie, in cazul PDG, roll-ul masinii este mult mai mare, plus alti factori.
|
--------------------
VW / Honda
|
Adila16 |
![]()
|
Am inteles. Multam inca o data. Similar cu actiunile de la bordul uni avion.
La care, de data asta, e mai simplu cu TC si sistemul antiglisada (un fel de ESP)...Se folosesc alte principii, dar efectul e acelasi: daca nenea pilotul vireaza mai strans si masina de zbor are tendinta sa intre in derapaj, intervine EFM (Electronic Flight Management, adica ECM-ul ECM-urilor...tatucu' tuturor electronicelor de la bord) si reduce motorul/motoarele din exteriorul virajului, plus ca dispune o relaxare a suprafetelor de comanda, astfel incat IVG-ul (Indicatorul de Viraj si Glisada) sa iasa din zona critica, deci aparatul sa intre pe o traiectorie mai sigura... Deh, ce ti-e si cu tehnica asta... ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
|
|
Razor |
![]()
|
Ar trebui sa sa numeasca sistemul de pe avioane Electronic Stall Prevention
![]() |
--------------------
VW / Honda
|
C a t a l i n |
![]()
|
Nu e vorba de stall (angajare), în ceea ce descrie Adila16, e vorba de corectitudinea efectuării unui viraj, fără a apărea forțe laterale nedorite, ce reduc confortul și eficiența manevrei.
Asocierea e bună, așa cum la un automobil poate apărea subvirarea sau supravirarea, în același mod la avion se manifesta virajul glisat sau derapat, cand nu se coordonează bine comenzile în palonier și manșă. ![]() (pentru cine știe acea bilă din IVG, care "fuge de picior și se duce după manșă") ![]() L.E.: Atunci Electronic Slip Prevention mergea mai bine. ![]() This post has been edited by MAERSK: 10 Feb 2008, 12:38 |
--------------------
-
-
|
|
Razor |
![]()
|
Era doar o gluma
![]() |
--------------------
VW / Honda
|
Adila16 |
![]()
|
Oooo, ma bucur sa constat ca am parteneri de discutie pe teme aeronautice...
![]() Cu riscul de a fi ''tamponat'' pentru off-topic: am incercat sa descriu modul in care la unele aeronave (de regula cele de linie) exista un sistem care previne sau diminueaza derapajul. De regula numim ''stall''-ul ''blocare din lipsa de putere'' (in principiu folosim initialele ![]() Daca din stall se poate ajunge foarte usor in vrie necontrolata, cu motor ''lesinat'' si tot tacamul, o palma data manetei de gaze si un palonier trantit in directia derapajului te cam pot scoate din acesta (cam ca la auto ![]() Pe cand cu vria, chiar si controlata, e chiar...naspa... ![]() Cert e ca instalarea out of factory a unui sistem ESP e scumpa. Si, in anumite conditii, cu efecte incerte (nu ma refer la cel de spoliere a buzunarelor.... ![]() This post has been edited by Adila16: 10 Feb 2008, 13:24 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 20:13 |