Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

1353 Pages « < 1335 1336 1337 1338 1339 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena

r_vlad
post 3 Nov 2023, 10:49
Post #40081

---

Group: Members
From: Sibiu

QUOTE(AndreiMR @ 3 Nov 2023, 09:59)
Chiar ma gândeam când am văzut articolele despre noul c3...oare cum reușește Stellantis să vină cu o astfel de mașină produsă în Europa la 23k euro?
*

Poate stie Jay Patil smile.gif (e-C3 India)
https://www.youtube.com/watch?v=K_xRlt5f1IQ
Masina low cost pentru piata asiatica > adaptare pentru piata europeana > productie in piata europeana in tara low cost (Serbia si apoi Slovacia)

Primii doi pasi sunt identici pentru Renault si Dacia Spring. Pasul 3, foarte important, nu il avem in cazul Spring. Renault a vrut marja imensa la Spring + ca erau alte conditii de piata acum 3 ani cand a fost anuntat Springul sau in urma cu mai multi ani cand Renault a decis sa faca un Spring pentru EU. Aici trebuie sa le dam celor de la Renault ce e a-l lor. Au jucat bine cartea low costului.
Si da, e-C3 pentru EU suna bine de tot.

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vallixx
post 3 Nov 2023, 12:30
Post #40082

Membru nesuferit

From: Bucuresti

Relu, la fiecare dintre statii merge cu aplicatia proprie sau exista una care sa functioneze la mai multi?.....gen cam cum e Tuya pe smart home, in care merg device-uri de la mai multi producatori.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Relu11
post 3 Nov 2023, 12:41
Post #40083

Membru autentic

Fiecare cu aplicatia proprie, din pacate, una multi info este plugshare.
Am uitat de BE charge care are parteneriate cu mai multe statii.
D-aia eu am zis cand o sa apara Ionity si la noi....

--------------------
. . .
+
mircea_aq
post 3 Nov 2023, 12:42
Post #40084

Membru autentic

Fiecare lant de distributie e cu aplicatia lui, iti trebuie cont. Se actualizeaza aplicatia si-ti pierde user-ul si parola, trebuie sa le re-introduci de fiecare data cand trece la o noua versiune. Daca n-ai o aplicatie sa-ti gestioneze userii si parolele, ai mari sanse sa trebuiasca sa treci prin procesul de resetare parola sau reactivare cont.

Nu, nu merge sa platesti cu cardul direct, e musai sa te logghezi in aplicatie, atat de tampiti sunt.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
vallixx
post 3 Nov 2023, 13:31
Post #40085

Membru nesuferit

Stai, adica nu pot ca la PECO, sa zic ca vreau 20 KW, dau cu cardul, imi ia banu' dupa care sa-mi livreaze 20 KW? E doar cu app?

Ca ma gandeam ca cu app e ca sa ai cardul inrolat acolo si la final sa-ti ia de pe el contravaloarea la cat ti-a bagat. Dar ma gandeam ca e si o varianta fara app, cu banii inainte ca la bordel, unde ii zici tu de cati bani sa-ti bage.

Cam ca la PECO unde ai butonul ala: "baga-mi de 50 ron ca am decat un benweu".... radmasa.gif

This post has been edited by vallixx: 3 Nov 2023, 13:32

--------------------
+
AndreiMR
post 3 Nov 2023, 13:38
Post #40086

Membru alfist

From: Pitesti

Nu...dar am înțeles că există un fel de "roaming" prin care aplicația Renovatio îți dă acces și la alte stații cu care au parteneriat...ionity prin afară și stațiile de la dealerii porsche România. Mi se pare foarte nasol să ai nșpe aplicații și carduri pentru cati furnizori sunt. Probabil ca la un moment dat se vor înțelege și vor comunica între ele aplicațiile deși logic ar fi să dai pur și simplu cu cardul pentru cât consumi, fără aplicații, abonament sau alte complicații

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
r_vlad
post 3 Nov 2023, 13:45
Post #40087

---

From: Sibiu

Exista agregatoare de statii iar unele includ si diverse retele din Romania. De asemenea incep sa apara statii cu POS. Chiar un dezvoltator de astfel de statii din Romania le are in portofoliu. E o chestiune de timp pana vor fi mai multe.

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
+
bgdrenault
post 3 Nov 2023, 14:12
Post #40088

bgd

From: Piatra Neamt

deci daca ai fost la peco si ai scapat telefonul in wc inainte de a te pune la incarcat, cam acolo ramai

Sau daca tii cardul la buzunarul de la spate, si l ai crapat din greseala iarasi pa. Cu bani nu poti plati?

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP - XXX 2019 Intens
+
einstein1984
post 3 Nov 2023, 14:19
Post #40089

fan Dacia

Nu, ca e limita la 5000 de lei la plati cash

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
mircea_aq
post 3 Nov 2023, 14:24
Post #40090

Membru autentic

Bine, mie mi se parea un no-brainer sa ai POS la fiecare statie, fie platesti inainte cantitatea pe care o vrei, cum zice valixxx, fie dai cu creditul cardul preautorizare, incarci cat vrei, si apoi platesti cat face, cum mi se pare firesc.

In fine asta e doar unul din inconveniente, daca cauti nod in papura, gasesti statii care nu functioneaza sau nu incarca cu cat ar trebui sa o faca.

Intre timp la Alba:

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-26655...rile-dacice.htm

Articolul e evident scris tendentios, dar nu putem nega niste borne istorice:

- Funar, asa cum e el, cu idei putine, proaste si fixe a fost votat in trei tururi de alegeri ca primar al Clujului, desi dpmdv n-a facut nimic.
Romania anilor 90 era alta, dar faptul ca individul asta a fost votat cu repetitie in cel mai mare oras al Ardealului ramane de toata jena.

- Imperiul Habsburgic, nu Austro-Ungaria, in prag de secol XIX, a executat intr-adevar ultimii sclavi din Europa, pe iobagii transilvaneni rasculati sub Horea.
E o barbarie de neconceput pentru Europa anului 1784, prin urmare la presiunile Frantei si Angliei, sclavia e abolita un an mai tarziu pe intreg teritoriul imperiului.

--------------------
+
einstein1984
post 3 Nov 2023, 14:33
Post #40091

fan Dacia

De la AUR nu ma aspteptam la altceva, dar ce cauta primarul USR acolo?

--------------------
+
vallixx
post 3 Nov 2023, 15:18
Post #40092

Membru nesuferit

QUOTE(bgdrenault @ 3 Nov 2023, 14:12)
deci daca ai fost la peco si ai scapat telefonul in wc inainte de a te pune la incarcat, cam acolo ramai

Sau daca tii cardul la buzunarul de la  spate, si l ai crapat din greseala iarasi pa. Cu bani nu poti plati?
*

laugh.gif Acu' si tu.... laugh.gif

Eu am cardul in portofel, cardul virtual pe telefon si gpay (mai nou g wallet) pe smartceas.

Ar trebui sa fie o zi al dracului de ghinionista ca in acelasi timp sa ma asez pe portofel cat sa crap cardul, sa scap telefonul in buda si in acelasi timp sa-mi fure si ceasul..... radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Redundancy fail..... tongue.gif

This post has been edited by vallixx: 3 Nov 2023, 15:33

--------------------
+
bgdrenault
post 3 Nov 2023, 15:49
Post #40093

bgd

Stii tu, cand e sa ai ghinion.............gasesti lame ........... radmasa.gif

In strainatate, cu card de Romania nu am putut plati cu telefonul mai deloc
Cred ca uneori sume mici, dar nu sunt sigur,
Si la orice suma imi cerea PIN, chiar daca era 2 E.
Card in lei, ce i drept

In benzinarii niciodata. Card ING, ma rog, poate mai trebuiesc ceva setari, desiare activat cam tot ce se putea.

--------------------
+
cj98czh
post 3 Nov 2023, 16:14
Post #40094

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(bgdrenault @ 3 Nov 2023, 15:49)
In strainatate, cu card de Romania nu am putut plati cu telefonul mai deloc
*

Platesc in DE si FR fara probleme cu telefonul, iar PIN cere doar la sume mai mari .. 30 euro parca .. card BT inrolat iar ca aplicatie default de plata este cea de la BT, cardul in RON .. la fel daca fac switch-ul pe Gpay cu revolut .. acolo am de obicei in moneda tarii respective ..

This post has been edited by cj98czh: 3 Nov 2023, 16:15

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
bgdrenault
post 3 Nov 2023, 16:24
Post #40095

bgd

Da, nu stiu de ce, or fi astia de la ING mai scortosi
Am activate cred toate nivelurile lor de securitate, la unele pos-uri imi scria in romana sa pun cardul fizic

feciorul platea cu revolut, cu BT ul lui nu am incercat
Dar pentru mine nu a fost un impediment, asa patesc din 2020 cu ING in afara

bine, vad ca uneori si in Romania imi cere pin la sume sub 100 lei. Depinde de comerciant

This post has been edited by bgdrenault: 3 Nov 2023, 16:27

--------------------
+
mircea_aq
post 6 Nov 2023, 21:47
Post #40096

Membru autentic

Asa lucrau si pe vremea Firutei.

https://www.youtube.com/watch?v=IDztlds2GMg

Oare Nicusor mai vrea reales, sau a ajuns sa nu-i mai pese ?

--------------------
+
einstein1984
post 7 Nov 2023, 08:35
Post #40097

fan Dacia

Nicusor a facut mai multe decat vreo 2 sau 3 alti primari dinaintea lui la un loc.... Acuma ca tu preferi unu gen piedone care vine el in ispectie pe santier si da ordine e alta problema.

This post has been edited by einstein1984: 7 Nov 2023, 08:37

--------------------
+
meg2s
post 7 Nov 2023, 10:03
Post #40098

Membru autentic

Ce vina are Nicusor ca unii contracteaza o lucrare, muncesc (sau se fac) in termenii contractului si eventual livreaza (tot la termen) lucrarea care va fi praf dupa 2-3 ani?
Caiet de sarcini facut cu picioarele, cu termene care n-au nicio legatura cu realitatea... contracte facute dupa ureche. Daca prin CS si/sau Contract ii permiti aluia sa execute o lucrare de o luna in terment de 6 luni... o sa frece aia menta pe santier.

Pe Bd. Ghencea intre capat-41 si Str. Brasov este lucrare inceputa la finalul primaverii. Au luat o banda din sensul de mers catre Prelungirea Ghencea - aparent extindere trotuar.. Au pus 2-3 borduri pe ici-colo, trotuarul este neterminat si in bulevard este gard pt delimitare santier.
Lucrarea este inghetata pe acel sens de prin Mai sau Iunie, cu o banda lipsa pe sensul de circulatie. Aparent se lucreaza doar intre linia de tramvai si stadion/baza sportiva. In realitate se freaca duda la greu si pe partea aia.
Intrebarea e simpla: de ce blochezi un trotuar si o banda de circulatie pentru minim 6 luni (intr-o zona deja sufocata de trafic), pentru o lucrare care ar dura maxim 2 spatamani?

--------------------
CUPRA Formentor (2025) e-Hybrid++ 204CP
(Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG
+
einstein1984
post 7 Nov 2023, 10:52
Post #40099

fan Dacia

pai sapi si dai de teava-firele lu X, de care nu stiaia ca sunt acolo. Notifici pe X sa si le mute, ca nu-ti poti face treaba... PE X ii doare undeva, ca nu aveau bugetat sa faca mutarea aia pt tne. Bine, speculez, dar asta mai stiu de la un alic care este inginer constructor si PM de meserie.

--------------------
+
meg2s
post 7 Nov 2023, 11:09
Post #40100

Membru autentic

Am auzit si eu chiar de pe la sursa ca nu stie ApaNova de magistrale de electricitate (sau invers) si ca-si lasa unii altora tot felul de semne cu benzi de plastic prin pamant pe deasupra tevilor sau cablurilor, ca sa stie unii de altii cand vine Dorel "sa dea cu ascutitu'"
Mna, s-au papat multi banuti cu Romania Digitala sau programe similare, cine sa mai centralizeze diversele retele de utilitati din Romania? Mai ales ca unele-s de pe vremea cand nici nu se inventase hartia si creionu' blink.gif

Problema e ca pentru astfel de faze trebuie sa prevezi niste penalizari in Contract, de-ti asfalteaza ala intr-o noapte daca tre' sa opreasca lucrarea pentru 6 luni... ca-l costa mai putin.
Te doare mintea daca inmultesti nr.de masini cu timpii de asteptare si cu nr.de zile... Da' cine sa faca astfel de calcule? Astia care nu stiu tabla inmultirii fara telefon?

This post has been edited by meg2s: 7 Nov 2023, 11:09

--------------------
(Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
+
vallixx
post 7 Nov 2023, 11:10
Post #40101

Membru nesuferit

QUOTE(bgdrenault @ 3 Nov 2023, 16:24)
Da, nu stiu de ce, or fi astia de la ING mai scortosi
Am activate cred toate nivelurile lor de securitate, la unele pos-uri imi scria in romana sa pun cardul fizic
*

Cardul il aveai inrolat in Gpay (Wallet) sau ING Pay?
Din cate am inteles prin GPay merge mai bine decat prin ING Pay. Merge si prin ING Pay dar mai ai situatii cand vrea si cardul fizic.

Si depinde si de POS. In Romanica platesc cu ceasul de obicei. Dar unele POS-uri nu vor cardul, dar merge cu telefonul. Si la unul sau doua nu a vrut nici ceas nici telefon, pana n-am pus cardul fizic n-a vrut nici batut......

Si nu stiu daca conteaza sau nu, dar pe ceas si telefon am inrolat cardul virtual. Pe cel fizic il tin doar pentru plati fizice cu el.....atunci cand celelalte metode nu merg.

This post has been edited by vallixx: 7 Nov 2023, 11:12

--------------------
+
madhorsefuzzy
post 7 Nov 2023, 11:11
Post #40102

Membru

QUOTE(meg2s @ 7 Nov 2023, 11:03)
Ce vina are Nicusor ca unii contracteaza o lucrare, muncesc (sau se fac) in termenii contractului si eventual livreaza (tot la termen) lucrarea care va fi praf dupa 2-3 ani?

Daca vorbim de Podul Grant stii ca pe celalat sens, dupa 3 ani si 9 luni de trafic (15 feb 2020 dat in folosinta) asfaltul inca e impecabil.

Bine inainte si dupa asfaltul impecabil iti zgaltaie bine masina in transeele de la urcare dinspre Turda pana la prima bretea de urcare si la coborare in Crangasi din dreptul statiei de tramvai. Ca asa e in tenis: alea nu intrau in reabilitarea podului.

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
bgdrenault
post 7 Nov 2023, 12:07
Post #40103

bgd

QUOTE(vallixx @ 7 Nov 2023, 11:10)
Cardul il aveai inrolat in Gpay (Wallet) sau ING Pay?

Ing Pay

Deci cu telefonul nu am putut plati mai nimic afara, poate 2-3 sume mici, dar insignifiant.
Card fizic , pin cerut uneori chiar si ptr sume mici.

This post has been edited by bgdrenault: 7 Nov 2023, 12:07

--------------------
+
b06fcn
post 7 Nov 2023, 12:08
Post #40104

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

@ calu' nebun - Normal, ca doar de aia se platesc si onorarii de consultanta babane la firme private de apartament...caz concret, in comuna unde am casa de vacanta, s-au obtinut bani pentru canalizare. Primaria a facut un contract de consultanta cu o firma privata, sa vina aia sa faca studiul de fezabilitate si sa elaboreze solutia tehnica cea mai adecvata si caietul de sarcini...in care nu au prevazut si refacerea eventualelor lucrari distruse ca sa bage canalizarea. Ca sa nu mai spun ca, desteptii lui pêste prajit, au preferat sa vina cu conducta principala de colectare la nivelul soselei, desi comuna este un panta, iar casele de pe una din parti sunt mai jos decat conducta de colectare, solutia propusa de idiotii de consultanti si acceptata orbeste de primarie fiind ca cei care au nevoie sa se conecteze la canalizare sa investeasca in instalatii de pompare daca sunt mai jos decat conducta de colectare...

This post has been edited by b06fcn: 7 Nov 2023, 12:09

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
meg2s
post 7 Nov 2023, 13:01
Post #40105

Membru autentic

QUOTE(madhorsefuzzy @ 7 Nov 2023, 11:11)
Daca vorbim de Podul Grant stii ca pe celalat sens, dupa 3 ani si 9 luni de trafic (15 feb 2020 dat in folosinta) asfaltul inca e impecabil.

Bine inainte si dupa asfaltul impecabil iti zgaltaie bine masina in transeele de la urcare dinspre Turda pana la prima bretea de urcare si la coborare in Crangasi din dreptul statiei de tramvai. Ca asa e in tenis: alea nu intrau in reabilitarea podului.
*

Ma refeream in general, la orice lucrare...
Da, nu consider ca este de laudat ca dupa aproape 4 ani de la lucrare este asfaltul bun; asta cred ca ar trebui sa fie normalitate. Din pacate ne bucuram ca niste copii - cand vedem ca se poate lucra si bine (sau mai corect spus - normal)...

Nu ma porni cu lucrari adiacente...
S-a laudat vedeta de primar de la #6 cu Parcul Liniei... ce sa povestesc? Locuiesc langa el (parc, nu primar) si nu mi-a schimbat viata... wacko.gif (nu in bine, cu siguranta)
- au inchis 2 benzi de circulatie ca sa faca o pietonala de 150m intre parcarea Plaza si giratoriul de la Cora Lj. si-au mutat traficul (pe o sg. banda) prin Str. Lujerului...
- a venit omu' si s-a pozat cu marea realizare, dar n-a vazut ca cele doua treceri la nivel cu calea ferata (una pe langa Plaza catre Maniu, cealalta dinspre Maniu catre bd.Timisoara) sunt distruse complet. Prima dintre ele este practic lipita de Parcul Liniei. Care parc este asezat PE calea ferata -> deci CF inutilizabila -> deci trecere la nivel ASFALTABILA (pt. ca am inteles ca autorizatiile de desfiintare CF sunt mai greu de obtinut decat cele de mutare a cursului Dambovitei). Trecerile alea doua la nivel sunt rupere de masina - trec zilnic in fiecare sens.

--------------------
+
einstein1984
post 7 Nov 2023, 13:15
Post #40106

fan Dacia

QUOTE(b06fcn @ 7 Nov 2023, 12:08)
@ calu' nebun - Normal, ca doar de aia se platesc si onorarii de consultanta babane la firme private de apartament...caz concret, in comuna unde am casa de vacanta, s-au obtinut bani pentru canalizare. Primaria a facut un contract de consultanta cu o firma privata, sa vina aia sa faca studiul de fezabilitate si sa elaboreze solutia tehnica cea mai adecvata si caietul de sarcini...in care nu au prevazut si refacerea eventualelor lucrari distruse ca sa bage canalizarea. Ca sa nu mai spun ca, desteptii lui pêste prajit, au preferat sa vina cu conducta principala de colectare la nivelul soselei, desi comuna este un panta, iar casele de pe una din parti sunt mai jos decat conducta de colectare, solutia propusa de idiotii de consultanti si acceptata orbeste de primarie fiind ca cei care au nevoie sa se conecteze la canalizare sa investeasca in instalatii de pompare daca sunt mai jos decat conducta de colectare...
*

primaria unei comune ma gandesc ca nu are serviciu de constructii sau neaparat oameni cu competente,d e aia au luat firma de consultanta.

--------------------
+
b06fcn
post 7 Nov 2023, 14:17
Post #40107

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Nici eu nu criticam asta, ci calitatea consultantilor…

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
einstein1984
post 7 Nov 2023, 14:37
Post #40108

fan Dacia

Acum e drept ca si primaria putea face licitatie cu niste criterii de experienta si pregatire profesionala pt consultanti. PE de alta parte, poate consultantii poate au propus si varianta cu conducta sub nivelul tutoror caselor, doar ca a fost prea scumpa.

--------------------
+
dandobre
post 5 Dec 2023, 10:02
Post #40109

Membru autentic

From: Ilfov

O noua zi in birocratia romaneasca... mai rau ca in filmele cu prosti
Sa o luam cu inceputul.
Acum vreo 2 luni primesc notificare din SPV ca am de plata niste sume pentru anul 2018. Zic, hai sa vedem despre ce e vorba, ca nici eu nu mai tin minte daca am platit sau nu acum 5 ani.
Verific prin acte etc si descopar ca e vorba despre un impozit pe venituri din chirii pe care il achitasem la momentul respectiv cand si depusesem declaratia unica si, statul roman a fost multumit timp de 5 ani, dupa care si-a dat seama ca mai vrea niste bani.
Iau eu toate hartiile doveditoare, merg la ANAF, vorbesc cu un inspector care imi explica ca e vorba de o eroare la inregistrarea contractelor si se va rezolva daca mai fac o declaratie rectificativa pe anul respectiv, de parca ei nu se puteau autosesiza ca au inregistrat de 2 ori acelasi contract, cu fix aceleasi parti si fix aceeasi suma de plata.
Neavand chef de harta (ca asa-s eu, mai fraier de fel), dar intr-un fel multumit de faptul ca se va rezolva ulterior, plec linistit acasa unde fac declaratia si o depun in aceeasi zi cu gandul ca am incheiat situatia.
Sau asta am crezut eu, pentru ca ce sa vezi, am primit ieri somatie de plata si titlu executoriu fix pe aceleasi sume din 2018.
Ce vreau sa spun, nu greseste statul roman ca mi-o trage, sunt eu prost ca stau si imi mai si place.
Intentionez sa imi indrept atitudinea gresita si sa-mi bag un bat in c@r cand mai am chef de inregistrat contracte la ANAF...

--------------------
Ford-Suzuki-Hyundai Focus 3 combi-SxCross-Kona Electric 2016, 2018, 2025
+
einstein1984
post 5 Dec 2023, 10:06
Post #40110

fan Dacia

Noi suntem Romani, noi suntem Romani ....

--------------------
+
1353 Pages « < 1335 1336 1337 1338 1339 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

5 User(s) are reading this topic (5 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 7th August 2025 - 02:10
Dacia