Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena
![]() ![]() ![]() |
Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena
Lampard |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.401 Joined: 7 April 13 From: ARAD ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna
- AR 69 ***
2003 expression,1.9dci,107cp
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.393 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
"Catinca Nistor este fiica actorului român Stelian Nistor, fost lider al Lojei Masonice de rit scoțian, care are sediul central la Londra. Stelian Nistor a deținut președinția Conferinței Mondiale a Ritului Scoțian prin Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor, în grad 33 și Ultim.
Părinții Catincăi Nistor sunt nașii de cununie ai PSD-istului Valeriu Zgonea, potrivit sursei amintite." nu conteaza cine esti si ce poti, conteaza cine este tata .. si cum te poate impinge in functie .. tipic, nu? |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Habba |
![]()
|
![]() Vizionar Group: Members Posts: 574 Joined: 24 January 17 ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 8 Nov 2022, 11:39) Corect! eu le am pe toate pe mine, inclusiv cablu, internet etc .. este inlcus in pretul chiriei ... nu stau daca pleaca x sau y sa vedem ce operator vrea urmatorul etc ... astea is conditiile, le accepti sau nu .. personal eu nu am avut cereri de luare in spatiu dar si daca le aveam nu le acceptam. <span class='edit'>8 Nov 2022, 12:10:</span> uite ce bine o ard unii pe banii contribuabilului ... cand va tot spun de bugetari .. https://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subi...-sediul-icr.htm În alte tari ai obligația sa îți înregistrezi adresa unde stai, nu e la latitudinea proprietarului, mai mult nici nu ai nevoie de acceptul lui. Mergi cu contractul și îți iei dovada de adresă. La noi, proprietarul romanache vrea fără contract înregistrat la finanțe (dacă e si de ăla pe sumă modica, nu reala), sau eventual fără contract deloc. Și vrem o țară ca afară. ![]() This post has been edited by Habba: 8 Nov 2022, 19:49 |
--------------------
ex Dacia
Logan
2005, Laureate 1.4mpi-K7J Drugs are bad, mkay?
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.254 Joined: 13 October 06 ![]() |
Imi place calmul locuitorilor, altfel, urbanistic vorbind, e cam la fel de groasa ca la Dudu-Rosu.
https://youtu.be/I320JOJGzak |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.593 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(Habba @ 8 Nov 2022, 20:48) În alte tari ai obligația sa îți înregistrezi adresa unde stai, nu e la latitudinea proprietarului, mai mult nici nu ai nevoie de acceptul lui. Mergi cu contractul și îți iei dovada de adresă. La noi, proprietarul romanache vrea fără contract înregistrat la finanțe (dacă e si de ăla pe sumă modica, nu reala), sau eventual fără contract deloc. Și vrem o țară ca afară. ![]() Oricum platim statului 45% din brut in fiecare luna, ia mai da-l in cenzurat pe stat... Sa mai faca si el ceva inainte de a avea pretentia sa stam la coada sa-i dam dosarul cu sina ca sa-i platim impozit pe chirie, bonus si ceva la sanatate, de parca am primi 2 paturi in spital in caz de nasoale. |
--------------------
.
.
.
|
|
Habba |
![]()
|
Vezi tu Laurențiu, odată cu contractul vin și drepturi dar si obligații de ambele părți.
Atât pentru chiriași dar si pentru proprietari. Peste tot pe unde am umblat în civilizație, n-am întâlnit contract de închiriere pe mai puțin de un an (majoritatea sunt pe 3 ani), cu preaviz de minim 3 luni. Și, da, se respectă, de ambele părți. Nu pune nimeni la îndoială dreptul chiriașului de a-si contracta ce servicii vrea el și sunt disponibile (cablu, net, etc). Și ar mai fi de spus despre drepturile chiriașilor peste tot în lumea civilizata, dar e ca îmi răcesc gura de pomană. This post has been edited by Habba: 8 Nov 2022, 21:16 |
--------------------
ex Dacia
Logan
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.393 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Habba @ 8 Nov 2022, 19:48) În alte tari ai obligația sa îți înregistrezi adresa unde stai, nu e la latitudinea proprietarului, mai mult nici nu ai nevoie de acceptul lui. Mergi cu contractul și îți iei dovada de adresă. La noi, proprietarul romanache vrea fără contract înregistrat la finanțe (dacă e si de ăla pe sumă modica, nu reala), sau eventual fără contract deloc. Și vrem o țară ca afară. ![]() alte tari nu sunt Romulania, aici respect legislatia in vigoare .. cat despre .. contract nedeclarat si asa mai departe .. daca tu vreo clipa ai impresia ca ma joc si ma complic sa nu declar. te inseli amarnic .. asta daca la mine te refereai.. This post has been edited by cj98czh: 8 Nov 2022, 21:57 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.606 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Tristete mare pe BTC, e 18.400 descrescator, adica cu 18.400 mai mult decat face in mod real.
Am insa tot respectul, admiratia si invidia din lume pentru aia care au luat bitcoin la $0,26 si l-au vandut la $50K, dupa cum mi se rupe paula-n doo de aia care si-au vandut casa ca sa cumpere BTC la 55K sperand sa-l vanda la 120 si acum se agata nebuneste de el sperand sa-si revina. Ce vremuri, dom'le ![]() |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(Habba @ 8 Nov 2022, 22:15) Vezi tu Laurențiu, odată cu contractul vin și drepturi dar si obligații de ambele părți. Atât pentru chiriași dar si pentru proprietari. Peste tot pe unde am umblat în civilizație, n-am întâlnit contract de închiriere pe mai puțin de un an (majoritatea sunt pe 3 ani), cu preaviz de minim 3 luni. Și, da, se respectă, de ambele părți. Nu pune nimeni la îndoială dreptul chiriașului de a-si contracta ce servicii vrea el și sunt disponibile (cablu, net, etc). Pai in tari civilizate statul iti mai si da ceva inapoi din banii dati pe impozite, un trotuar liber de masini, un transport in comun decent, o amenda data celor care arunca gunoi pe jos, etc. La noi ce primesti? Ca daca faci reclamatie ca sunt masini parcate pe trotuar iar tu mergi pe strada ca-n India si trebuie sa te tragi pe dreapta cand vine vreo masina, iti raspunde politistul "si unde vrei dom'le sa le parcheze?" Sau cand dai administratia locala in judecata ca anuleze autorizatia de constructie a 5 blocuri de 13 etaje (ONE United, se aude la voi acolo?) la tine in cartier cand PUZ-ul prevede doar 3+1 si pierzi banii de avocat in instanta pentru ca s-au dat niste spagi pe undeva. Si atunci, la ce sa mai declari contractul de inchiriere? Sa pari de doua ori prost? Nu de alta, dar impozitul ala pe chirie e undeva la 1-200 de lei pe luna; din salariu mi se retin cateva sute DE EURO lunar. Nu e suficient? Mai calculez si cat dau statului la fiecare plin de benzina ca sa NU AM autostrazi? Ma rog, poate tu esti bugetar si esti platit din impozitele mele... This post has been edited by Laurentziu83: 9 Nov 2022, 09:04 |
--------------------
.
.
.
|
|
cj98czh |
![]()
|
mah tu ai o mare problema cu impozitele .. dar mare ..
ei uite ca eu prefer sa declar contractele si sa platesc impozit, pt. ca asa este legal punct ... si nici nu ma plang de impozitele pe salar, iar ca mine sunt cei mai multi .. ce dracu .. nu iti convine muta-te tata intr-o tare care te multumescte din punct de vedere fiscal .. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Habba |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 9 Nov 2022, 08:54) Mai baga o fisa. Iar partea cu impozitele si tara, nu te multumeste situatia actuala, muta-te. Esti UE, portile civilizatiei iti sunt deschise. Nu exista nici un motiv sa nu respecti legea, doar pentru ca tu simti ca statul nu iti acorda suficenta atentie si nu face destule pentru tine (sau ma rog, pentru taxele pe care le platesti). Unde am ajunge daca toti am lua modelul tau? Mie mi s-ar parea altceva, lui Cj altceva si asa mai departe, si toti am refuza diverse. Anarhie. This post has been edited by Habba: 9 Nov 2022, 09:37 |
--------------------
ex Dacia
Logan
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.808 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
lauentziu merge cu 150 pe DN ca nu are autostrada.... e rebel
This post has been edited by einstein1984: 9 Nov 2022, 10:19 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Habba |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 8 Nov 2022, 21:54) Am gasit urmatoarele, legate de domiciliu si resedinta Legea nr. 71/2011, in Romulania: Art. 30. Reședința este acolo unde persoana fizică declară că are locuința secundară, alta decât cea de domiciliu**). (1) Reședința se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuiește mai mult de 15 zile la adresa la care are locuința secundară (2) Mențiunea de stabilire a reședinței se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, și are valabilitate pe timpul cât persoana locuiește în mod efectiv la adresa declarată ca reședință. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi mențiuni de stabilire a reședinței. Art. 32. - (1) Pentru înscrierea reședinței solicitantul va completa cererea pentru stabilirea reședinței, pe care o va depune împreună cu actul său de identitate și cu unul dintre documentele prevăzute la art. 28. Iar la articolul 28, ce gasim: Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre următoarele documente: a) acte încheiate în condițiile de validitate prevăzute de legislația română în vigoare, privind titlul locativ; b.) declarația scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de primire în spațiu, însoțită de unul dintre documentele prevăzute la lit. a); c) declarația pe propria răspundere a solicitantului, însoțită de nota de verificare a polițistului de ordine publică, prin care se certifică existența unui imobil, faptul că solicitantul locuiește efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) și b); pentru minorii și persoanele fizice puse sub interdicție, declarația se dă și se semnează de către părinți sau de către reprezentanții lor legali; d) documentul eliberat de primării, din care să rezulte că solicitantul sau, după caz, găzduitorul acestuia figurează înscris în Registrul agricol. Deci chiriasul poate merge sa solicite inregsitrarea resedintei pentru care are un contract legal de inchiriere (care posibil sa tina loc si de act conform pct. a), fara a avea nevoie de dovada luarii in spatiu, conform punctului c). Si se poate solicita dupa 15 zile. Nu stiu daca are caracter obligatoriu pentru chirias, dar exista posibilitatea asta, ceeea ce e NORMAL si FIRESC. Atata vreme cat platesti o chirie, ai un contract valabil, nu exista sa stai la mila proprietarului pentru inregistrarea adresei de resedinta. Nu e treaba proprietarului, nici decizia lui. This post has been edited by Habba: 9 Nov 2022, 10:35 |
--------------------
ex Dacia
Logan
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.470 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 8 Nov 2022, 11:39) Viza de flotant se poate face doar in baza contractului de inchiriere, nu e nevoie de proprietar sau vreun accept al lui. 9 Nov 2022, 10:55: QUOTE(cj98czh @ 8 Nov 2022, 11:39) Viza de flotant se poate face doar in baza contractului de inchiriere, nu e nevoie de proprietar sau vreun accept al lui. This post has been edited by St: 9 Nov 2022, 10:55 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.912 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Depinde de loc. La sectorul 3 a trebuit sa mearga sotia de fiecare data cu chiriasii, sa declare ca este de acord. Chiar daca exista contract inregistrat, fie la ANAF, cum era pana prin 2018, sau cu declaratia de impozit atasata contractului de inchiriere pentru perioada cand nu mai era nevoia de inregistrare la ANAF.
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
Habba |
![]()
|
Abuz si/sau necunoasterea legii.
L.E. e vorba de Ordonanța de urgență 97/2005 (aprobata prin Legea nr. 290 din 24 octombrie 2005), nu de Legea nr. 71/2011. Mea culpa. La care intervine si: Art. 35. - Persoana care găzduiește o altă persoană, în mod neîntrerupt, pe o perioadă mai mare de 30 de zile, cu excepția situațiilor prevăzute la art. 31 alin. (2) lit. a), are obligația de a anunța poliția sau serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul." Deci e clar. This post has been edited by Habba: 9 Nov 2022, 11:35 |
--------------------
ex Dacia
Logan
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 9 Nov 2022, 10:16) mah tu ai o mare problema cu impozitele .. dar mare .. ei uite ca eu prefer sa declar contractele si sa platesc impozit, pt. ca asa este legal punct ... si nici nu ma plang de impozitele pe salar, iar ca mine sunt cei mai multi .. ce dracu .. nu iti convine muta-te tata intr-o tare care te multumescte din punct de vedere fiscal .. Da, am o problema cand platesc impozite, taxe si contributii din salariu PROCENTUAL in timp ce primesc aceleasi conditii ca si cei cu minim pe economie. Daca tie iti place sa ignori ca ti se duc lunar sute de euro catre stat fara sa primesti mare lucru in schimbul lor, e fix problema ta, eu am dreptul sa am alta opinie si sa nu-mi convina sa mai dau si impozite si pe chirie, ca nu m-a ajutat cu nimic statul cand mi-am cumparat proprietatea, ba dimpotriva a bagat la inaintare taxe de protectie (remember Prima casa?) ca sa tina preturile sus. Let's agree to disagree. Parerile tale nu-mi baga inapoi in buzunar banii pe care mi-i ia statul. Tocmai pentru ca cei mai multi sunt ca tine am ajuns sa dam statului mai mult de jumatate din ce castigam, in timp ce invatam la istorie ca zeciuiala turceasca era jaf pe fata. 9 Nov 2022, 12:42: QUOTE(cj98czh @ 9 Nov 2022, 10:16) mah tu ai o mare problema cu impozitele .. dar mare .. ei uite ca eu prefer sa declar contractele si sa platesc impozit, pt. ca asa este legal punct ... si nici nu ma plang de impozitele pe salar, iar ca mine sunt cei mai multi .. ce dracu .. nu iti convine muta-te tata intr-o tare care te multumescte din punct de vedere fiscal .. Da, am o problema cand platesc impozite, taxe si contributii din salariu PROCENTUAL in timp ce primesc aceleasi conditii ca si cei cu minim pe economie. Daca tie iti place sa ignori ca ti se duc lunar sute de euro catre stat fara sa primesti mare lucru in schimbul lor, e fix problema ta, eu am dreptul sa am alta opinie si sa nu-mi convina sa mai dau si impozite si pe chirie, ca nu m-a ajutat cu nimic statul cand mi-am cumparat proprietatea, ba dimpotriva a bagat la inaintare taxe de protectie (remember Prima casa?) ca sa tina preturile sus. Let's agree to disagree. Parerile tale nu-mi baga inapoi in buzunar banii pe care mi-i ia statul. Tocmai pentru ca cei mai multi sunt ca tine am ajuns sa dam statului mai mult de jumatate din ce castigam, in timp ce invatam la istorie ca zeciuiala turceasca era jaf pe fata. This post has been edited by Laurentziu83: 9 Nov 2022, 11:42 |
--------------------
.
.
.
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 9 Nov 2022, 11:42) Da, am o problema cand platesc impozite, taxe si contributii din salariu PROCENTUAL in timp ce primesc aceleasi conditii ca si cei cu minim pe economie. Pai si cum ai propune, de fiecare data cand folosesti un serviciu pus la dispozitie de stat (doctor, scoala) sa beneficieze fiecare in limita a ce impozite plateste? Cum ai implementa asta? Atunci nu facem si contributii separate la sanatate in functie de cine fumeaza sau cat....sau cine mananca fast food, cat, de unde....... cine bea apa vs alcool....etc? Nu facem contributii separate si la scoala? Daca copilul tau e mai prost, coplata! ![]() Nu putem face asa, fiecare care munceste plateste in functie de cat castiga....aia e, intr-o societate nu castiga toti la fel....nu suntem toti la fel. Poate nici serviciile publice nu le folosim la fel...poate tu platesti mai mult la sanatate dar esti mai bolnavicios iar unul cu minim pe economie nu da toata viata pe la doctor. Poate e invers..... ce spui tu este o utopie, nu poti personaliza serviciile publice in functie de sumele care se duc catre stat. This post has been edited by vallixx: 9 Nov 2022, 15:38 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Sa-i spunem lui Laurentiu ca noi contribuim cu totii la ASIGURARI de Sanatate bazate pe sistemul european de asistenta de sanatate universala. Adica platim cu totii procendual si beneficiem fiecare dupa nevoi, daca avem nevoie. Ca d-aia se cheama asigurare. Si e bine ca e asa. Nici nu-mi imaginez cum ar fi fost daca aveam sistem american.
This post has been edited by Diac: 9 Nov 2022, 16:08 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.808 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
N-ai nevasta, n-ai copii, te dai ITSst, nu avd de ce nu emrgi intr-o tara unde primesti mai multe pentru banii tai. Aparatamentul din bucuresti il poti inchiria probabil pe o chirie mai mare ca rata....
Dar astia ca tine sunt exemplu clar ca orele de educatie civica sunt necesare, tu ori ai avut profesor prost ori erai la fotbal. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
cj98czh |
![]()
|
ma Laurica ... tu trebuie sa ajungi multumit cu cat iei tu in mana .. restul pe cuvant daca imi pasa .. oriunde am fost am negociat salariul net .. cat se plateste peste .. nici macar nu ma doare capul .. stiu exact cat merge la stat ... dar daca eu iau in mana cat imi convine .. treaba lor .. impozite si taxe se iau peste tot ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 9 Nov 2022, 16:28) ma Laurica ... tu trebuie sa ajungi multumit cu cat iei tu in mana .. restul pe cuvant daca imi pasa .. oriunde am fost am negociat salariul net .. cat se plateste peste .. nici macar nu ma doare capul .. stiu exact cat merge la stat ... dar daca eu iau in mana cat imi convine .. treaba lor .. impozite si taxe se iau peste tot .. Da, dar el zice ceva de genul: eu platesc taxe la un brut de 5 mii de lei (ca exemplu) si altul plateste taxe la un brut de 2500 de lei, deci taxele platite de el sunt mai mari, duble chiar, decat taxle platite de celalalt. Si cu toate astea , serviciile publice sunt aceleasi, desi cei 2 nu contribuie egal. Dar chiar sunt curios cum ar implementa el un sistem in care sa beneficiezi de serviciile publice, mai mult sau mai putin, in functie de cat platesti? Si aici nu ne referim numai la Sanatate.....ca nu numai aia e serviciu public. Inclusiv sa chemi pompierii e serviciu public, ce o sa faca, o sa-ti stinga tie numai juma de casa, pentru ca ai salariul minim pe economie? ![]() This post has been edited by vallixx: 9 Nov 2022, 16:38 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
einstein1984 |
![]()
|
ai casa mai mica oricum....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Realitatea este ca la anumite taxe s-ar putea pune un minim, peste acel minim sa fie ceva optional si cu extra beneficii.
Sistemul a ramas pe procente fixe si pe beneficii fixe numai ca sumele sunt diferite si beneficiile sunt fixe. La pensie procente fixe, sume diferite, beneficiu este proportional cu contributia. La sanatate procent fix, suma diferita, beneficiu ....... |
--------------------
.
.
.
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.224 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vallixx @ 9 Nov 2022, 16:32) Atunci nu facem si contributii separate la sanatate in functie de cine fumeaza sau cat....sau cine mananca fast food, cat, de unde....... Asta chiar ar fi o chestie f buna - fumatorii si in general cei cu viata si alimentatia ce predispun la probleme de sanatate sa plateasca mai mult decat unul ca mine, care nu fumeaza, nu consuma zaharuri/grasimi in exces, mai face si putina miscare etc. Eu n-am mai dat pe la medic (in afara de stomatolog) de vreo 12 ani, cand am avut probleme cu spatele si am facut un rmn. Utopie acum, foarte probabil realitate peste vreo 20 de ani. |
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(einstein1984 @ 9 Nov 2022, 17:14) Dar astia ca tine sunt exemplu clar ca orele de educatie civica sunt necesare, tu ori ai avut profesor prost ori erai la fotbal. Bai nea, eu platesc si vreau ceva la schimb de banii astia. Parca te dadeai inginer, e asa greu sa pricepi un subiect pe care il intelege si unu' cu 4 clase? QUOTE(vallixx @ 9 Nov 2022, 17:35) Da, dar el zice ceva de genul: eu platesc taxe la un brut de 5 mii de lei (ca exemplu) si altul plateste taxe la un brut de 2500 de lei, deci taxele platite de el sunt mai mari, duble chiar, decat taxle platite de celalalt. Si cu toate astea , serviciile publice sunt aceleasi, desi cei 2 nu contribuie egal. Dar chiar sunt curios cum ar implementa el un sistem in care sa beneficiezi de serviciile publice, mai mult sau mai putin, in functie de cat platesti? Si aici nu ne referim numai la Sanatate.....ca nu numai aia e serviciu public. Eu inteleg ca impozitul il platesti procentual din venit, nu inteleg de ce la sanatate platesc procentual. Tu platesti camera de hotel cand te duci in concediu functie de salariul pe care il ai? ...cam de asta eu as vrea o suma fixa, ca plosnitele din salteaua patului de spital acelasi gust are. ![]() Momentan eu dau LUNAR la sanatate mai mult decat da prietena pe o asigurare ANUALA la Allianz ce i-a acoperit o operatie la o fractura de rotula la Sanador, cu o noapte de internare si tot tacamul. Iar cineva fara venituri poate incheia o asigurare cu CNAS cu 150 de lei pe luna si beneficiaza de aceleasi plosnite. Si atunci, de ce sa dau de 10 ori mai mult lunar? This post has been edited by Laurentziu83: 9 Nov 2022, 16:58 |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
poti alege sa votezi pe altii care sa fac mai multe cu banii tai, sau poti alege sa nu mai platesti. Eu asa fac cand nu sunt multumit de servicii. Am auzit ca in africa sutn niste tari mai liberale, nu platesti mai nimic. Bine, nici nu ai, dar macar nu platesti.
de ce nu ai ramas la galatz, ca acolo aia faceau mai multe cu banii de impozite locale? This post has been edited by einstein1984: 9 Nov 2022, 17:10 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Eu as vrea, dar mai greu cu angajatul la negru. Ma descurc eu apoi cu plata contributiei la pensie si la sanatate.
|
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th August 2025 - 02:23 |