Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages  1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme SF aer conditionat, Clima cu probleme

vladdracu
post 27 Apr 2015, 00:03
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




Salut si scuze daca nu postez unde trebuie
Dar am o problema majora ce a aparut de circa un an de zile
Si am decis sa scriu poate ma ajuta cineva
Pt ca toti spun ca e altceva
Am un clio symbol 1.5 dci de 65 cp k9k700
Cu aer conditionat manual
Si problema e urmatoarea
Apas sa porneasca clima si bevul nu se aprinde
Daca il las peste aprox 5 min se porneste
Alta data porneste imediat
Va rog ajutor
Mentionez ca din 2003 de cand e masina ni am incarcat instalatia
Dar cel la care am vrut sa merg sa o incarce a zis sa vin cand merge
Ajutati-ma voi
Multumesc


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 27 Apr 2015, 07:26
Post #2


Tech


Group: Members
Posts: 2.238
Joined: 25 March 14




Poate fi de la preostat, poate fi o conexiune imperfecta, desi s-a mai vorbit despre asta. Poate fi de vina si panoul de unde actionezi butonul de AC.
http://www.reno.ro/-t55633.html

This post has been edited by RazvanF: 27 Apr 2015, 07:30


--------------------
Dacia Logan MCV Stepway X52 2017 1.5dCi 90 cp
VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
devilgenius
post 27 Apr 2015, 10:10
Post #3


The God


Group: Members
Posts: 525
Joined: 9 October 12




La mine e goala instalatia de AC, dar becul se aprinde instant chiar si cu motorul oprit daca ventilatia este pe 1, desii nici compresorul nu functioneaza... cel mai probabil ai o conexiune imperfecta, sau cum zicea colegul de mai sus, problele la panoul de comanda.

This post has been edited by devilgenius: 27 Apr 2015, 10:11


--------------------
Renault Clio 2000 1.4

Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :))
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bundy220
post 27 Apr 2015, 12:18
Post #4





Group: Members
Posts: 1.195
Joined: 21 February 09




QUOTE(vladdracu @ 27 Apr 2015, 00:03)
Salut si scuze daca nu postez unde trebuie
Dar am o problema majora ce a aparut de circa un an de zile
Si am decis sa scriu poate ma ajuta cineva
Pt ca toti spun ca e altceva
Am un clio symbol 1.5 dci de 65 cp k9k700
Cu aer conditionat manual
Si problema e urmatoarea
Apas sa porneasca clima si bevul nu se aprinde
Daca il las peste aprox 5 min se porneste
Alta data porneste imediat
Va rog ajutor
Mentionez ca din 2003 de cand e masina ni am incarcat instalatia
Dar cel la care am vrut sa merg sa o incarce a zis sa vin cand merge
Ajutati-ma voi
Multumesc
*


Nu vreau sa te jicnesc cu intrebarea, dar se poate intampla si aceasta varianta si de aceea intreb:
E pornita ventilatia,macar prima treapta cand pornesti AC-ul?
Daca da,atunci intr-adevar e o problema undeva. Daca nu,atunci verifica dupa pornirea ventilatiei.Se preapoate sa fie o problema acolo,nu la AC.,si daca nu exista informatia de ventilatie pornita,nici AC nu porneste.


--------------------
n n n -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladdracu
post 2 May 2015, 23:48
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




QUOTE(bundy220 @ 27 Apr 2015, 12:18)
Nu vreau sa te jicnesc cu intrebarea, dar se poate intampla si aceasta varianta si de aceea intreb:
E pornita ventilatia,macar prima treapta cand pornesti AC-ul?
Daca da,atunci intr-adevar e o problema undeva. Daca nu,atunci verifica dupa pornirea ventilatiei.Se preapoate sa fie o problema acolo,nu la AC.,si daca nu exista informatia de ventilatie pornita,nici AC nu porneste.
*



Nu e nici o jignire
La mine cand pornesc clima ea porneste si fara ventilator dar daca esti cu motorul oprit auzi cum porneste si ventilator la treapta unu
Alta e problema si nu am gasit inca rezolvarea
Sper sa ma ajute cine
Nu asa pe incercate si pe cumparat piese sa vedem care nu e buna


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bold.cristian
post 4 May 2015, 13:14
Post #6


Membru


Group: Members
Posts: 128
Joined: 27 February 10




Salut,

am o problema similara cu cea a colegilor :
- ieri am circulat prin oras cu masina, cu clima pornita.. totul ok
- am oprit la birou.. si peste ora am plecat iarasi .. surpriza: nu se mai aprinde becul din butonul de AC ... in concluzie nu mai primeste curent .. si pa pa clima.

ce pot face pentru a verifica panoul? sau ce ar trebui sa incerc ?


--------------------
Renault (pr) Koleos 2.0DCi BVA 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladdracu
post 4 May 2015, 21:37
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




Pai daca il lasi pornit poate va porni
Astept si eu raspuns concret poate ne ajuta cineva


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
wolfin
post 5 May 2015, 11:52
Post #8


the sexiest car of all time


Group: Members
Posts: 4.979
Joined: 2 December 05
From: Bucuresti




Bold crisrian

posibil sa fi intrat protectia de aceea nu a plecat compresorul....(lipsa freon chiar daca ai avut mai devreme)

poti verifica la un service de incarcari freon ...nu ar trebui sa fie mai mult de 50 lei.


la problema lui Vlad...eu inclin spre un contact imperfect...dar pot fi multe pe traseu..de la compresor pana la panoul de comanda bulit.-

constatare service....

This post has been edited by wolfin: 5 May 2015, 11:54


--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
nu il mai citez pe Mucix..am gasit altul "În fata unei boli esti precaut sau prost":):):)
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladdracu
post 5 May 2015, 22:19
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




As dori daca poate cineva sa imi spuna unde e localizat presostat la clio si cum arata.multumesc


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
devilgenius
post 6 May 2015, 00:58
Post #10


The God


Group: Members
Posts: 525
Joined: 9 October 12




Este pozitionat pe radiator in partea dreapta...

Attached thumbnail(s)
698PressostatClio2.jpg ( Size: 87.87k ) Number of downloads: 755


--------------------
Renault Clio 2000 1.4

Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :))
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladdracu
post 6 May 2015, 19:40
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




Multumesc o sa verific la sfarsit de saptamana


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
oanadenisa
post 6 May 2015, 19:46
Post #12


RENAULT


Group: Members
Posts: 939
Joined: 19 April 09
From: Focsani




aceeasi problema am avut si eu rezolvarea a constat prin inlocuirea butonului din panoul de comanda.La mine clima porneste automat ventilatorul pe treapta I.


--------------------
Renault Clio 1.4 8v /GPL expresion 2003 - VN
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladdracu
post 7 May 2015, 20:24
Post #13


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




QUOTE(oanadenisa @ 6 May 2015, 19:46)
aceeasi problema am avut si eu rezolvarea a constat prin inlocuirea butonului din panoul de comanda.La mine clima porneste automat ventilatorul pe treapta I.
*



Dar si la tine nu se aprindea becul din buton?


7 May 2015, 21:38:
Si ai gasit doar buton sau ai schimbat tot panoul?
Ms

This post has been edited by vladdracu: 7 May 2015, 21:38


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
devilgenius
post 7 May 2015, 21:40
Post #14


The God


Group: Members
Posts: 525
Joined: 9 October 12




La mine se aprinde becul din buton si nu am freon in instalatie... nu cred ca are legatura becul cu presiunea freonului... oricum poti verifica usor daca ai presiune pe cele doua valve.


--------------------
Renault Clio 2000 1.4

Dacă Dacia are 6 roate, cât ulei consumă când închizi ușa ? :))
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
oanadenisa
post 8 May 2015, 06:29
Post #15


RENAULT


Group: Members
Posts: 939
Joined: 19 April 09
From: Focsani




nu se aprindea becul si am schimbat butonul din interior.daca te pricepi putin la electronica il schimbi fara problemebutonul il cumperi de la magazinele de electronice 5ron


--------------------
Renault Clio 1.4 8v /GPL expresion 2003 - VN
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladdracu
post 8 May 2015, 21:56
Post #16


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




QUOTE(oanadenisa @ 8 May 2015, 06:29)
nu se aprindea becul si am schimbat butonul din interior.daca te pricepi putin la electronica il schimbi fara problemebutonul il cumperi de la magazinele de electronice 5ron
*


Ok o sa incerc.ms


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Deniel
post 19 May 2015, 09:50
Post #17


Membru incepator


Group: Members
Posts: 6
Joined: 19 May 15




Salut....sper sa nu ma injurati prea tare....sunt nou pe aici....dar am aceasi problema ca cea de mai sus....am fost aseara si am bagat freon......cand mi sa spus la service sa pornesc masina sa dau drumu la ac.....nu se mai aprindea butonu ca sa cupleze....am oprit motoru lam pornit iar mam jucat la cele trei rotite am mai apasat butonu si intr-un final a luato.....mentionez ca pana acasa in jur de 30 de min nu am oprit....acasa am oprit ptr 20 de min cand am plecat butonu stins....nu mai vrea sa se aprinda neam....daca nu se aprinde nici nu cupleaza ac.....ma poate ajuta cineva ???Toata Stima


--------------------
Renault clio 2003/2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladdracu
post 23 May 2015, 22:32
Post #18


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




Daca isi rezolva cineva aceasta problema as dori daca poate sa ne anunte si pe noi
Mersi


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladdracu
post 16 Jun 2015, 21:32
Post #19


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




Asadar dupa 12 ani am reincarcat clima mai avea 440 g freon si 6 g ulei
A fost adus in limite 660 freon si 16 g ulei
Dar problema a reaparut la temperaturi joase tot nu porneste


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vulturu78
post 17 Jun 2015, 11:10
Post #20


Membru incepator


Group: Members
Posts: 84
Joined: 11 October 10




care e presiunea in instalatie in zilele reci? : e posibil ca senzorul de presiune vede valori prea scazute si interzice pornire compresor. (poate pt ca senzorul e defect ?)

o citire erori ai facut ?


--------------------
Dacia Sandero Stepway 2019 0.9
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
verde
post 18 Jun 2015, 16:51
Post #21


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.113
Joined: 5 September 06
From: Pitesti




Compresorul meu porneste cand vrea muschii lui. Mai exact am observat asa: sub 30 grade afara merge perfect. Cand creste temperatura nu mai vrea , dar dupa o perioada de mers pleaca singur , de regula cand ajung la coltu blocului. Initial am suspectat releul si nu e el. acum am achizitionat sonda de presiune freon si trebue s-o montez.Intrebarea e cum desfac furtunu admisie aer de pe tabla aia de la baterie ca sa am putin acces la sonda ? Ce sistem de prindere are furtunul pe tabla ?DDTul zice sonda defecta presiune mare freon permanent .
Daca-l desfac din filtru si rotesc de el iese? / dincolo de tabla nu vad nimic , e montata goarna de la alarma taman in gura lui.

This post has been edited by verde: 18 Jun 2015, 17:10


--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
RazvanF
post 18 Jun 2015, 19:02
Post #22


Tech


Group: Members
Posts: 2.238
Joined: 25 March 14




Sper sa fie la fel ca la mine....scoti furtunul din cutia filtrului de aer si rotesti de el spre tine, spre fata masinii, el este prins de tabla prin rotire. Iti recomand sa il prinzi cat mai aproape de tabla, are un plastic acolo.
Ca sa il pui inapoi...sigur te vei descurca biggrin.gif
Nu vei pierde freonul daca o scoti din locasul ei?
Sonda aia de presiune la mine este situata jos, in partea dreapta, cea cu pasagerul, in spatele proiectorului de ceata spre dreapta lui cum te uiti din fata masinii.
p.s cauta alt loc pentru goarna de alarma si nu obtura calea de acces a aerului spre motor, un loc mai bun ar fi sub carenajul stergatoarelor montata cu gura'n jos sa nu uitre apa in ea.

This post has been edited by RazvanF: 18 Jun 2015, 19:05


--------------------
Dacia Logan MCV Stepway X52 2017 1.5dCi 90 cp
VW Polo Comfortline 2017 1.2TSI 90 cp 7-speed DSG
Masina are un tacanit....este intre scaun si volan.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
verde
post 18 Jun 2015, 19:13
Post #23


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.113
Joined: 5 September 06
From: Pitesti




Multumesc de raspuns . Maine o bag in lucru . Voiam sa-mi fac o idee cam cat timp voi pierde pe langa ea dar dupa servici o atac.Voi reveni cu rezultatul dar probabil saptamana viitoare sa urce temperatura iara peste 30.

Ptr cei interesati mai gasii ceva tot butonand:
http://www.forum-auto.com/pole-technique/m...sujet461889.htm

This post has been edited by verde: 18 Jun 2015, 19:14


--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
verde
post 22 Jun 2015, 11:35
Post #24


Membru autentic


Group: Members
Posts: 1.113
Joined: 5 September 06
From: Pitesti




Manopera relativ simpla. Se scoate furtunul admisie aer cum a zis Razvan , apoi se desfac cele 2 chestii de plastic care prind masca radiator pe caroserie. Se trage usor de masca spre in fata si aveti acces direct (vertical ) la senzor. Trebue o cheie de 14 pentru senzor si una de 12 parca ptr tinut contra (piulita sudata pe teava). Senzorul are o garnitura O-ring.
Problema nerezolvata dupa schimbare , tot asa face , ramane ipoteza cu butelia dezumidificator care se infunda.

Attached thumbnail(s)
ssss.JPG ( Size: 43.94k ) Number of downloads: 480


--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Deniel
post 24 Jun 2015, 11:35
Post #25


Membru incepator


Group: Members
Posts: 6
Joined: 19 May 15




Stie cineva unde pot schimba si eu butonul de la panoul de comanda AC ca aceasi problema ca si voi o am si eu....porneste AC cand vrea muschii lui si becu la buton la fel.....dar am mai bagat de seama ca daca pornesc motoru si intr-un final se aprinde becu si cupleaza AC pot sa il opresc si sa il pornesc de cate ori vreau.....problema mare e sa nu opresc masina ca sansele sunt 95% sa nu mai porneasca neatingand panoul de comanda.....Astept pareri...ca sa lamuresc deabea i sa bagat freon....Toata stima!!!

This post has been edited by Deniel: 24 Jun 2015, 11:42


--------------------
Renault clio 2003/2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
myhay1208
post 24 Jun 2015, 12:06
Post #26


Membru autentic


Group: Members
Posts: 847
Joined: 15 August 07




Vezi ca butonul este lipit pe placa. Becul lui e un led care e comandat de partea electronica.
De unde ai ajuns la concluzia ca e el defect ?

Eu l-am desfacut si mi-am pierdut cateva ore bune sa-l pun la loc. Pierdusem o biluta de la butonul de selectare a treptei de viteza. Atentie sa nu invarti de el dupa ce ai scos tot panoul cu butoane ca nu gasesti prea usor o biluta de dimensiunea respectiva.
Butonul in sine nu este foarte complicat, parca are 6 pini care se lipesc pe placa... Eu unu nu m-as baga la schimbarea lui daca nu am ustensilele necesare. Cu un pistol de lipit trebuie sa fii profesionist si sa medic chirurg sa nu strici cablajul. Mie unu mi s-a parut destul de firav.

EDIT: Daca totusi il desfaci, poti face cateva poze inainte sa-l dai jos ?
Ma intereseaza sa vad cu arata partea de la aeroterma unde intra firele alea otelite care schimba raportul de temperatura cald/rece si pozitia pe unde sa vina aerul in bord. Ma intereseaza cele de pe aeroterma si nu cele de pe spatele panoului de comanda. Sunt foarte scurte firele respectiva si dure ca naiba. Sper sa ai degetele tari smile.gif.

This post has been edited by myhay1208: 24 Jun 2015, 12:08


--------------------
Renou' Clio 1.4 - 16V K4J 710 / Scenic 2 1.6 16V K4M 766 -- Clio 2002 / Scenic 2007
You know the secret...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Deniel
post 24 Jun 2015, 12:15
Post #27


Membru incepator


Group: Members
Posts: 6
Joined: 19 May 15




Sincer daca e asa de complicat ma gandesc sa optez sa cumpar de la dezmembrari un panou de comanda....am inteles ca este 100 lei unu.....si poate am norocul sa fie el de vina....si nu ma bag eu sa il desfac ca am vazut sarmele alea otelite si imi e frica ca nu mai stiu sa le fac inapoi.....


--------------------
Renault clio 2003/2
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vladdracu
post 28 Jun 2015, 08:41
Post #28


Membru incepator


Group: Members
Posts: 19
Joined: 15 May 09




Asadar m-am apuc ieri sa desfact panoul
Nu e greu
Dupa ce desfaci cele doua suruburi apoi desfaci consola de la schimbator cu 3 suruburi
Scoti panoul prin dreapta si poti scoate mufa
Apoi se scoate fata panoului foarte usor
Cu c
Grija sa nu pierdeti cele trei bilute de la fiecare comutatoare
Am desfacut si buton de la clima
Si tot degeaba
Am curatat tot
Dar degeaba
Tot asa porneste cand vrea
Ma gandesc ca data viitoare sa dau jos si placa cu circuite
Nu mai am idei ce poate fi
Iar nou panoul costa 600 ron


--------------------
renault clio symbol 2003 - tm79arv
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
hellcat
post 28 Jun 2015, 09:27
Post #29


FrontYard Motorsport


Group: Moderatori
Posts: 5.596
Joined: 25 April 04
From: Dieppe




QUOTE(vladdracu @ 3 May 2015, 00:48)
La mine cand pornesc clima ea porneste si fara ventilator dar daca esti cu motorul oprit auzi cum porneste si ventilator la treapta unu
*


"Clima" (aerul conditionat) nu are cum sa porneasca cu ventilatorul oprit, iar daca ventilatorul functioneaza cu motorul oprit si cheia nu e pe accesorii, atunci masina are o problema electrica destul de serioasa.

QUOTE(vladdracu @ 27 Apr 2015, 01:03)
Dar am o problema majora ce a aparut de circa un an de zile
*


Mai e un pic si trece si vara asta, faci 2 ani...ai putea sa te obisnuiesti si fara aer conditionat wink.gif


--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
akonflorin
post 28 Jun 2015, 17:10
Post #30


Membru incepator


Group: Members
Posts: 2
Joined: 28 June 15




QUOTE(vladdracu @ 28 Jun 2015, 08:41)
Asadar m-am apuc ieri sa desfact panoul
Nu e greu
Dupa ce desfaci cele doua suruburi apoi desfaci consola de la schimbator cu 3 suruburi
Scoti panoul prin dreapta si poti scoate mufa
Apoi se scoate fata panoului foarte usor
Cu c
Grija sa nu pierdeti cele trei bilute de la fiecare comutatoare
Am desfacut si buton de la clima
Si tot degeaba
Am curatat tot
Dar degeaba
Tot asa porneste cand vrea
Ma gandesc ca data viitoare sa dau jos si placa cu circuite
Nu mai am idei ce poate fi
Iar nou panoul costa 600 ron
*


dute cu masina la tonny, este un service care se ocupa doar cu ac pentru masini sigur te poate rezolva. Uite si adresa Petru Maior nr.7 Sector 1 Bucuresti


--------------------
renault clio 2 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+


3 Pages  1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th June 2021 - 19:24
Dacia Server hosting