Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Martor Check Injection, probleme EGR?

itsrhadoo
post 24 Nov 2014, 11:51
Post #1


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 5 April 14




Va salut!
Mi se aprinde cheia de service + Check injection si masina intra in limp mode la aproximativ 5-10 secunde dupa pornire.
Daca tin motorul turat , nu apar problemele de mai sus, dar cum ajunge la relanti pentru cateva secunde iar intra in problema.
Am facut un test ieri, am scos mufa de la EGR si la fel au fost simptomele, nimic suplimentar.
Credeti ca e problema de EGR sau ar trebui sa mai investighez si altceva?

Model : Megane II.2 din 2007. 1.9dci 131CP
125k KM


--------------------
Renault Megane 2007 1.9 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovy_megane_1982
post 25 Nov 2014, 21:01
Post #2


Membru autentic


Group: Members
Posts: 252
Joined: 4 November 11




Daca ai facut test care a fost eroarea care a fost memorata?


--------------------
Renault Laguna 3, Megane 2.1 2008 2.0 dci 110kw,2004 1.5 dci 60kw - DB 14 VLO, DB 14 COL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
itsrhadoo
post 25 Nov 2014, 21:04
Post #3


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 5 April 14




Postasem inainte de diagnoza. Am facut azi si a dat eroare la senzorul de presiune aer pe galeria de admisie.
l-am scos si l-am curatat cu spray special si dupa remontare aceeasi problema.
o fi stricat de tot , dar cum ziceam eroarea apare numai daca ramane masina la relanti. Daca o tin o idee turata dupa ce pornesc motorul si merg, motorul merge normal rotund si trage. Cand o las la relanti 5 secunde apare.
idei?


--------------------
Renault Megane 2007 1.9 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ovy_megane_1982
post 25 Nov 2014, 21:05
Post #4


Membru autentic


Group: Members
Posts: 252
Joined: 4 November 11




Am inteles gresit, testul l-ai facut tu scotand mufa de la egr.Cel mai bine te duci la un service si pui testerul pe masina.Acolo vei vedea ce eroare a memorat calculatorul si vei sti ce ai de facut mai departe.

25 Nov 2014, 21:09:
Daca ai un prieten care are masina cu aceeiasi motorizare incearca sa schimbi senzorul cu al lui si vezi daca mai face.

This post has been edited by ovy_megane_1982: 25 Nov 2014, 21:09


--------------------
Renault Laguna 3, Megane 2.1 2008 2.0 dci 110kw,2004 1.5 dci 60kw - DB 14 VLO, DB 14 COL
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
itsrhadoo
post 25 Nov 2014, 21:13
Post #5


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 5 April 14




Nu am pe nimeni cu 1.9 131cp ca aparent sunt rare. Am fost si pe la 2-3 dezmembrari de renault sa cer pt proba acel senzor dar la fel nu au nici ei motorul.
Nu as da nici bani pe unul pana nu sunt sigur ca asta e problema.
Care sunt sansele sa se fi remediat problema dar sa fi ramas memorata eroarea si de aia sa reapara? Desi cum ziceam, apare doar cand o las in relanti sad.gif

26 Nov 2014, 10:28:
Chiar nu s-a intalnit nimeni cu problema?
Am gasit piesa noua la 200 ron de la FACET, dar vreau sa fiu sigur ca asta e. Nu ii stiu logica functionarii ca sa imi dau seama daca e stricat senzorul, avand in vedere ca numai la relanti porneste eroarea.

This post has been edited by itsrhadoo: 26 Nov 2014, 10:28


--------------------
Renault Megane 2007 1.9 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
itsrhadoo
post 27 Nov 2014, 14:47
Post #6


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 5 April 14




UPDATE:
Am schimbat senzorul, am curatat EGR, la fel face.


--------------------
Renault Megane 2007 1.9 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
itsrhadoo
post 2 Dec 2014, 10:15
Post #7


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 5 April 14




Problem solved!
Am dus masina la service, au "desfacut" tot ce era de desfacut in fata, inclusiv bara, luat fir cu fir si izolat pe alocuri unde erau firele roase si problema a persistat ( cel putin si-au revenit claxonul si am semnal la radio mereu, inainte doar in oras aveam).
Intr-un final am gasit un senzor original la dezmembrari si ghiciti ce: nu mai apare eroare.
Pentru cei ce se mai intalnesc cu asa ceva, nu dati banii pe chinezarii ca mine, ca nu sunt bune. Azi ma duc la magazin sa ii dau omului senzorul inapoi, sa si-l bage undeva.


--------------------
Renault Megane 2007 1.9 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Abinatore
post 7 May 2015, 20:31
Post #8


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 21 April 08




Salutare,
Am fix aceeasi problema mentionata de itsrhadoo, si am aceeasi masina, renault megane 2 din 2007, 1.9 dci, 131 cp, 140k km.
Cheita se aprinde (plus mesajul Check injection) doar daca las motorul la relanti intre 5 si 10 secunde. Odata afisata eroarea in bord, masina pierde din putere si ajung cu greu la 120 km/h. Daca opresc motorul apoi il pornesc si il turez usor, atunci motorul functioneaza normal si trage normal.
Acum sunt in Germania pentru inca aproape 2 luni si n-am curaj sa ma duc cu masina la reprezentanta Renault, ca au astia niste preturi foarte mari la service/manopera.
Intrebarea mea este: stiti daca e ok sa merg asa pana cand ajung in tara si sa repar masina acolo, eventual poate am bafta sa gasesc un senzor original la dezmembrari? Stie cineva cat costa acel senzor original in Romania daca il comand la Renault?
@itsrhadoo, poti sa-mi spui te rog cum se numeste exact acest senzor sa vad daca-l gasesc pe undeva pe net?

This post has been edited by Abinatore: 7 May 2015, 20:43


--------------------
Renault Megane 2 2007 1.9 dci / Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
itsrhadoo
post 7 May 2015, 20:59
Post #9


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 5 April 14




Salut.
In primul rand, daca masina are filtru de particule iti recomand sa nu mai mergi asa pentru ca se va infunda si intri in alte distractii.
doi, masina poate intra din mai multe motive in "limp mode" - este modul calculatorului de a impiedica masina sa mearga in regimul total de putere. De aceea iti recomand inainte de a da bani pe piese sa faci diagnoza. Eu asa mi-am dat seama de unde e problema.
trei, senzorul este "senzor presiune galerie admisie" sau "senzor presiune turbina". Se gaseste sub ambele denumiri si costa original de la Bosch in jur de 100 euro. Eu iti recomand original.
Daca imi lasi un mail sau un profil de Facebook iti pot trimite poze si are si seria pe el, dupa care il poti cauta la dezmembrari.

Dar incepe cu pasii in ordinea zisa de mine, e cel mai safe si economic.
bafta smile.gif

7 May 2015, 21:03:
Inca ceva, senzorul e usor de pozitionat la masina. Dai capacul de pe motor si se vede pe galeria de admisie. Il poti scoate in 2 minute. Daca ai eroare pe diagnoza de la el, poti in prima faza sa il scoti si sa il cureti. Curatarea se face cu un spray special fara sa atingi nimic cu carpa sau deget. El in capat are o membrana foarte subtire si sensibila. Sunt sanse sa fie doar murdar avand in vedere ca prin zona aia ajung anumite mizerii in cazuri nefericite de neexploatare corecta a masinii.

This post has been edited by itsrhadoo: 7 May 2015, 21:03

Attached thumbnail(s)
20141125_145521.jpg ( Size: 2.56mb ) Number of downloads: 646
20141125_145516.jpg ( Size: 2.42mb ) Number of downloads: 668


--------------------
Renault Megane 2007 1.9 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Abinatore
post 7 May 2015, 22:24
Post #10


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 21 April 08




Salut,
Multumesc mult pentru ca ti-ai luat din timp sa-mi raspunzi atat de detaliat!
Eu sunt total paralel cu mecanica, habar n-am daca masina are filtru de particule, probabil ca are daca a ta are si ambele masini sunt din megane 2 din 2007 si au acelasi motor (dar imi dau cu presupusul).
Voi merge sa fac diagnoza, si in functie de asta voi vedea ce fac mai departe.
Legat de ce ziceai ca nu e bine sa merg asa, nu mi-e clar care variante e de preferat: sa evit "limp mode" sau sa-l las sa fie activat de calculator sau nici o varianta nu e buna (intreb doar pentru cazul in care problema e cea pe care ai avut-o si tu, cu senzorul asta).
Revin maine cu detalii, vad ca am reprezentanta Renault relativ aproape de mine, sper sa ma pot intelege cu aia in engleza.
O seara frumoasa!

This post has been edited by Abinatore: 7 May 2015, 22:24


--------------------
Renault Megane 2 2007 1.9 dci / Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
itsrhadoo
post 8 May 2015, 07:52
Post #11


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 5 April 14




Neata,
Sa eviti sa mai mergi cu masina in general.
1 - Daca eviti limp mode - In cazul in care e stricat acel senzor ( sau oricare senzor, dar iti dau exemplul cu el) turbina nu mai primeste informatii corecte cu ce presiune este pe galeria de admisie si se poate strica, ea primind informatii eronate incearca sa functioneze in alti parametri decat cei regulamentari.
2 - In cazul in care mergi in limp mode, acesta e doar un mod de avarie care iti permite sa ajungi la primul service, deci in acest mod de avarie gazele nu sunt arse in totalitate, pentru ca turbina nu functioneaza si va veni un surplus de gaze / funingina in filtrul de particule, mai mult decat e el facut sa indure intr-un ciclu normal de functionare.
Nu sunt expert, dar in perioada in care am avut masina cam toti mecanicii mi-au recomandat si zis aceste lucruri.
Sper sa rezolvi. :-)

8 May 2015, 07:52:
LE:
Masina ta, sunt sanse sa nu aiba filtru de particule, trebuie sa verifici seria motorului sa vezi daca ai codul "FAP" sau nu.

This post has been edited by itsrhadoo: 8 May 2015, 07:52


--------------------
Renault Megane 2007 1.9 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Abinatore
post 8 May 2015, 10:32
Post #12


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 21 April 08




Neata,
Am fost la service Renault si au facut diagnoza. Problema este cea pe care ai spus-o tu, cu acest senzor. Nu il aveau pe stoc, si s-au oferit sa il comande iar pretul este 300 eur cu tot cu manopera. Le-am multumit frumos si am platit doar 35 eur pentru diagnoza.
Asadar voi incerca in prima faza sa il curat cu spray. Nu stiu exact ce spray sa cumpar, probabil ca orice spray de curatare, nu? Daca nu merge sa-l curat, atunci o sa caut piesa originala pe net, sau pe la vreun magazin de piese de pe aici.
E ceva special legat de curatare, ceva la care sa fiu atent in mod deosebit? Diseara ma duc sa caut spray (cred ca gasesc si la kaufland) si o sa incerc sa curat. N-am cheie pentru surubul ala, asa ca o sa incerc cu un patent smile.gif
Multumesc din nou pentru ajutor.
O zi frumoasa!


--------------------
Renault Megane 2 2007 1.9 dci / Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
itsrhadoo
post 8 May 2015, 10:38
Post #13


Membru incepator


Group: Members
Posts: 15
Joined: 5 April 14




Salut,

Spray-ul era al unui prieten. In principiu mergi la magazin de piese auto, sau macar la raion de auto si cauta spray. E ceva asemanator WD-40 dar e doar pt curatat.
Iar la procedura de curatare in sine, ce ti-am zis deja, sa dai pe capul ala care citeste doar cu spray si lasi sa se usuce, nu atingi cu nimic pt ca e sensibil.
Cauta piesa pe net dupa codul 0281002709 . Vezi sa fie Bosch. Poti incerca si dezmembrari, oricum, daca ai prin zona asa ceva.
Dar cum deja ti s-a confirmat ca e acel senzor, incearca sa mergi cat mai putin spre deloc cu masina.
O zi buna!


--------------------
Renault Megane 2007 1.9 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Abinatore
post 17 May 2015, 11:25
Post #14


Membru incepator


Group: Members
Posts: 8
Joined: 21 April 08




Salut,
Am cumparat piesa originala de la un magazin de piese auto (a costat 118 eur) si am schimbat-o singur in 2 minute. Acum totul e ok, nici un fel de problema.
Multumesc din nou pentru informatii, chiar au fost de folos!
Numai bine!


--------------------
Renault Megane 2 2007 1.9 dci / Privilege
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
martzipan2004
post 19 Nov 2021, 11:24
Post #15


the fuck's your problem....


Group: Members
Posts: 666
Joined: 11 August 08
From: bucuresti




am si eu o problema
cu check injection ,am pus pe tester si imi apare eroarea de mai jos

totodata intra in limp mode ( fara a putea folosi cruise control samdp )


daca stie careva ce inseamna codul exact?

va multumesc !

Attached thumbnail(s)
Screenshot_2021_11_18_12_35_32_154_com.ovz.carscanner.jpg ( Size: 115.19k ) Number of downloads: 102


--------------------
renault Laguna 2011 - B 67 ELT
Renault Laguna 3 Black Edition 2011
Symbol 1.4 8v ^ 57000 km
Corsa 1.7 CDTI ^ 150000 ^
Opel Combo 1.7 DTI 2010[B]
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:
 

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th January 2022 - 10:55
Dacia