Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Engine failure hazard Megane 3 1,5 dCi, Eroare DCT 164213 nu se șterge

Val T
post 28 Sep 2024, 09:43
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Sunt plecat prin țara in concediu și mi-a apărut in bord Engine failure hazard stop la început afișat 10-15 secunde dupa care dispera o perioada de câteva minute și apărea din nou. Eram pe autostrada de la Cluj spre Albă Iulia. După 7-8 repetari a rămas permanent. Fiind sâmbătă la Alba Iuliana am găsit service și am plecat spre Sibiu. Pe drum s-au aprins și cheia service și motor. Luni dimineața am fost la Service Renault Transilvania, pe tester au apărut erorile din poza (DTC 047195 presiune amonte turbina ; DTC 164213 circuit comanda termoplonjor 2 ; DTC 1525F3 coerente informații multiplex pentru RV/LV) și mi-au spus ca e dusa turbina. Aflând aceast lucru am plecat la Brasov știind ca se poate repara turbina acolo. Mașina a mers oarecum normal nu am simțit lipsa de putere. La Brasov băieții din service au vrut sa facă o regenerare filtru de particule dar nu au putut deoarece nu se șterge eroarea DTC 164213 .
Sunt nou in grup.
Va rog ajutor .
Mulțumesc anticipat !

--------------------
Renault Megane 2012/1,5dci/Bose / - BR 03 TWR
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Dadi_T
post 28 Sep 2024, 11:09
Post #2

Membru

Group: Members
From: Iași

https://www.reno.ro/index.php?showtopic=316682&hl=
Citește în link-ul de mai sus, tot.
Cel mai probabil este acel senzor presiune amonte turbina sau chiar doar furtunasul de la el fisurat. Nu e nici turbina în sine și nici dpf ul în sine. Dar ăștia s mecanicii tractoristi.
Eroare cu termoplonjon nu are legătură cu simptomele.

This post has been edited by Dadi_T: 28 Sep 2024, 11:11

--------------------
Renault Grand Scenic 3 2012 Bose, EDC, 1.5 dci, Dacia Logan 2017 1.0 sce
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th October 2024 - 17:37
Dacia