Panoramicul se blocheaza
Panoramicul se blocheaza
Imparatul Mov |
17 Mar 2024, 22:22
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 17 March 24 |
|
||
--------------------
Renault
Espace 5
2017 Initiale Paris
|
|||
Dadi_T |
18 Mar 2024, 19:45
|
Membru Group: Members Posts: 153 Joined: 23 March 19 From: Iași |
Până la tester, poți încerca singur o foarte probabilă rezolvare.
De a lungul anului se adună praf și tot felul de impurități, de la frunze, flori, crenguțe, mâl. Sistemul are o protecție, iar când simte că efortul pentru culisare este mai mare din cauza celor enumerate mai sus, se blochează sau merge sacadat ori în trepte. Prin urmare, trebuie deschisă trapa, curățată toată zona contaminată și unse părțile care se află în frecare cu vaselină siliconica. Eu folosesc spray WD cu vaselină siliconica, vreo 50 de lei. Ori se urmărește unde a mai fost uns deja în trecut, poate chiar doar în fabrică... Cu siguranță rămâne unsoare, chiar dacă este murdară. Ori pur și simplu acționezi trapa în timp ce vezi care sunt părțile ce culisează și au frecare și deci trebuie lubrifiate. Este operațiune relativ ușoară, de vreo juma' de oră ce ar trebui făcută anual sau na, în funcție de locul de parcare și de ce cade frecvent pe mașină. |
--------------------
Renault
Grand Scenic 3
2012 Bose, EDC, 1.5 dci, Dacia Logan 2017 1.0 sce
|
|
secarianurazvan |
14 Jul 2024, 21:45
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 31 December 22 From: Constanta |
Curata bine cu spray de frane, atentie sa nu patezi interiorul, protejezi cu ceva cu un prosop si apoi ungi glisiera cu Liqui Moly Silicon fett de 50 lei. E cel mai bun si nu e miscibil cu apa, deci merge pus si la balamale la usi, echilibroarele usilor, incuietori portbagaj si capota, glisiere scaune. Cauta recenziile si te vei convinge. E peste Nigrin si posibil si alte firme.
A, si e dielectrica, adica merge lusa sa protejeze si bornele bateriei, bornele electromotorului, alternatorului. Eu pentru toate cele enumerate am folosit de un an si panoramicul meu de Laguna 3 gliseaza excelent! Vezi sa ai si bucsile schimbate daca nu sunt in stare buna, daca e acelasi sistem ca la Laguna 3 cu sticla glisabila pe exterior, fiindca sunt din cauciuc si crapa si se poate din cauza asta sa iti intre protectia si sa dea inapoi si nici mama unsorii nu va face vreo minune. This post has been edited by secarianurazvan: 14 Jul 2024, 21:49 Attached thumbnail(s) unsoare_dielectrica.jpg ( Size: 2.22mb ) Number of downloads: 24 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2008 L3
- CT94SCR
|
|
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
căutare personalizată
|
||
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st November 2024 - 01:55 |