Pierderea / furtul actelor in strainatate, Cateva vorbe
Pierderea / furtul actelor in strainatate, Cateva vorbe
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.190 Joined: 29 May 06 ![]() |
Hai noroc la toata lumea.
N-am pierdut si nu mi s-a furat nimic, insa am fost zilele trecute implicat direct direct in procesul ulterior pierderii / furtului actelor in strainatate. Nu stiu sigur daca a fost furt sau pierdere insa acum chiar nu mai conteaza. Locul si data: Franta, Lyon, sambata 17.03.2018, ora 13:00. Prima actiune: sunat la banca emitenta a cardurilor pentru blocarea acestora. Ideal ar fi ca numarul de urgenta pentru carduri sa fie salvat in telefon, ceea ce nu a fost cazul la mine pentru ca nu era cardul mele. Astfel, se trece peste cautat numarul de urgenta pe site-ul bancii sau peste situatii mai putin placute precum bateria telefonului consumata, lipsa semnal, acces la Internet dificil, etc. Ca fapt divers, din momentul in care am constatat lipsa cardului si pana cand am luat legatura cu banca emitenta au trecut maxim 10 minute, interval in care din card s-au extras 45 de euro. Ulterior, dupa blocare, cel de la banca mi-a spus ca in sistem s-au mai inregistrat incercari [esuate] de extras bani de pe card. A doua actiune este obtinerea unui document numit "Titlu de calatorie" care este emis de catre consulatul Romaniei din tara respectiva. Acest document este o foaie A4, printata pe o hartie securizata, cu poza titularului [facuta la consulat] si alte date ale titularului precum data nasterii, inaltime, culoarea ochilor sau adresa domiciliului. Interesant mi s-a parut ca CNP-ul nu este trecut. Titlu de calatorie este valabil 30 de zile de la data emiterii si permite o singura intrare in Romania. Pentru identificarea celui mai apropiat consulat. Site-ul Ministerului Afacerilor Externe, sectiunea "Misiuni diplomatice": http://www.mae.ro/ 01.jpg ( Size: 239.09k ) Number of downloads: 376 Se selecteaza tara: http://www.mae.ro/romanian-missions 02.jpg ( Size: 201.33k ) Number of downloads: 379 Aici apare lista consulatelor Romaniei din tara repectiva: http://www.mae.ro/romanian-missions#813 03.jpg ( Size: 208.69k ) Number of downloads: 371 Fiecare consulat are o pagina de Internet proprie, cu link direct spre coordonatele de contact: http://www.mae.ro/romanian-missions/3266#813 04.jpg ( Size: 173.15k ) Number of downloads: 362 Coordonatele de contact, unde cel mai important este numarul de urgenta, scris cu rosu: http://lyon.mae.ro/contact 05.jpg ( Size: 201.78k ) Number of downloads: 371 Cifra zero din paranteza se foloseste doar atunci cand numarul este apeleat de pe un telefon frantzuzesc, bineinteles fara prefixul 0033. Recunosc ca nu am stiut asta, nu am putut lua legatura cu consulatul, am sunat un prieten din Paris, a rezolvat el problema si mi-a trimis numarul corect. La acest numar de urgenta raspunde tot timpul cineva, indiferent de ziua sau ora apelului. Este un numar de telefon mobil care se afla in permanent in posesia unui angajat al consulatului, indiferent daca acesta este la consulat sau acasa. Ideal ar fi ca inainte de plecarea din RO sa fie salvate in telefon numarul / numerele de telefon ale celui / celor mai apropiate consulate, in functie de traseul propus. Am luat legatura telefonic cu consulatul si am fost rugat sa trimit prin e-mail biletul de avion si [daca era posibil] o copie a cartii de identitate a celui care solicita Titlul de calatorie. Odata ajunsi la consulat toata treaba a durat maxim 10 minute: se completeaza o declaratie din care rezulta pierderea actului de identitate, se face poza, print, stampla, timbu sec si semnatura angajatului de la consulat. Cel care solicita titlul de calatorie semneaza electronic, pe un mic ecran de la ghiseu. Eliberarea titlului de calatorie este gratuita. Nu in ultimul rand, doamna de la consulatul RO din Lyon a fost foarte operativa si serviabila. Mentionez ca dansa a trebuit sa vina de acasa intr-o zi nelucratoare. In alta ordine de idei, stiu ca ceea ce am scris mai sus poate parea pueril atunci cand este citit din fotoliu de acasa, insa situatia reala cand constati ca ai ramas in curu' gol este cu totul alta si sper sa nu treaca nimeni prin asta. Inutil sa mai mentionez faptul ca in lipsa unui act de identitate nu se pot face formalitatile de imbarcare de la aeroport si nici nu se poate trece de controlul politiei de frontiera. La iesirea din Franta nu a fost nicio problema iar la sosirea in RO, Politia de frontiera de la aeroport [Henri Coanda] a mai facut niste verificari care au durat maxim 2 minute. Mentionez ca cele de mai sus se aplica in statele membre UE. Intr-o tara care nu este in UE, cum ar fi Turcia, cred ca este nevoie si de implicarea autoritatilor locale, pentru ca in tara se intra doar cu pasaportul pe care se aplica stampile la intrarea si iesirea din tara. In cazul in care exista completari sau sugestii, acestea sunt binevenite. |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 05:08 |