Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

[ Outline ] · Standard · Linear+

> Etrier spate infranat, Etrier stanga spate blocat/infranat

catalin.pojar
post 21 Oct 2014, 19:46
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna seara,

Vin cu o intrebare dupa ce mecanicul, din pacate pana acum nu a reusit sa ii dea de cap. Am schimbat discurile de frana si placutele de frana, puntea spate (ATE) si m-a lovesc de problema urmatoare : etrierul stanga spate este infranat. Discurile ATE au venit acoperite cu o vopsea de protectie care cica se curata automat dupa primele franari, lucru care s-a si intamplat dar mecanicul a spus ca surplusul de vopsea pe discuri s-a lipit de placute si de aici problema mea. A curatat la smilgher vopseaua dupa ambele placute, pe moment roata se invartea fara probleme, am plecat ca sa descopar cand am ajuns acasa (dupa 5 km) ca am aceeasi problema (ridicat masina pe cric si observat ca roata stanga spate se invarte greu la mana; infranata). A doua zi am ajuns la mecanic, cica ar fi nu stiu ce pistonas de la ertier de vina. Curatat spalat etc, dupa operatie roata se invartea usor , ajuns iar acasa , problema persista.

Ma cam irita treaba asta avand in vedere ca pe langa disc risc sa distrug si rulmentul care a venit cu discul.

Pana sa schimb aceste doua discuri, am observat ca discul stanga spate era mai tocit decat cel din dreapta spate dar atunci nu i-am dat importanta si din pacate nici nu am verificat daca merge infranat dar nici nu avea acea culoare specifica supraincalzirii.

De aceasta data am verificat acest lucru, pentru ca dupa ce am schimbat discurile/placutele la 2 zile am schimbat si cauciucurile si am observat o culoare diferita pe jumatatea superioara a discului stanga spate. La o inspectie mai de aproape mi-am dat seama ca frige si culoarea era de la faptul ca discul se supraincalzise.

Dupa ce m-am mai interesat pe n site-uri am vazut ca ar putea fi o problema si de la cum este reglata frana de mana, am zis sa verific acest lucru, cel putin de unde pot eu sa verific. Am scos capacul de la frana de mana si am observat ca unul din cablurile de la frana de mana este mai scurt decat celalalt.

intrebarea cu care ar fi trebuit sa incep postul este : Poate fi diferenta de lungime a cablurilor de la frana de mana o cauza pentru problema mea? Poza este atasata topicului.

Multumesc anticipat.

Attached thumbnail(s)
October_21__2014_72100_PM_EEST.jpg ( Size: 1.42mb ) Number of downloads: 1558

--------------------
Renault Megane 2 2004
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Posts in this topic

Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th May 2025 - 14:41
Dacia
Loading...