Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

[ Outline ] · Standard · Linear+

> Uleiul miroase a benzina/fum

gicu_lord
post 24 Oct 2013, 12:57
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salut!
Am schimbat de curand uleiul. Am avut Elf 10w-40 pus de boii din reprezentanta. Ca cica asa se pune daca e mai vechi motorul si am trecut pe Motul X-cess 8100 5w-40.
Cand am schimbat am observat ca vechiul ulei mirosea a benzina sau mai bine zis a fum de esapament. Un miros intre cele doua. Mecanicul mi-a zis ca probabil o bobina sau bujie nu a functionat cum trebuie si asa a ajuns benzina in ulei. L-am pus pe cel nou si dupa nici 200km cand am verificat am observat acelasi miros. Din ce am mai citit e posibil sa se intample fenomenul asta cand faci foarte multe drumuri scurte. Si majoritatea deplasarilor mele sunt scurte, de sub 5-6 km. Cam la 30 de drumuri de genul asta prind si unul de peste 50-60 km. Sa fie asta cauza? Nu am observat ca sa fi crescut nivelul uleiului in baie si nici ca s-ar fi diluat, nici macar cel vechi care avea 7000 de km. Era doar de un maro inchis. A mai observat cineva chestia asta? Sa ma ingrijorez?

--------------------
Renault Clio III 2008 1.4 16v
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+

Posts in this topic

Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 11:50
Dacia
Loading...