Cum sa-ti repari incalzirea la oglinda, reparatie incalzire
Cum sa-ti repari incalzirea la oglinda, reparatie incalzire
cotoi_motorizat |
![]()
|
![]() fara status...si statut! Group: Members Posts: 93 Joined: 10 July 08 From: Bucuresti ![]() |
Deschid acest topic pentru a fi de ajutor celor care au probleme cu incalzirea oglinzilor - sticlei.
Astfel,in prima instanta se demonteaza oglinda - sticla .Pentru acest scop se gaseste deja pe forum procedura de demontare. Dupa demontarea sticlei se decupleaza cu grija priza care alimenteaza incalzirea.Incalzire care este defapt o sarmulita de cupru,de o anumita lungime si sectiune.Din pacate sectiunea nu o stiu pentru ca nu am avut o scula asa precisa de masura(micrometru).Dar lungimea totala este de 3,75 ml si impedanta totala este in jurul a 12-13 ohmi.Cu un aparat de masura digital,pe pozitia "sunat" se poate verifica daca este intrerupta sau nu. Daca este intrerupta se procedeaza in felul urmator: 1.Mergi la aragaz si aprinzi un ochi....dai flacara potrivita.Se incalzeste sticla ,la un nivel la care sa o poti tine in mana.Incalzirea se face tinand sticla deasupra flacarii si verificand-o.Se asteapta pana ce se face transferul termic de la sticla catre folia adeziva pe care este lipita sticla. 2.Se trage de suportul de plastic cu grija.Acesta se dezlipeste de pe sticla,treptat(sticla fiind mai calda decat suportul de plastic).Trebuie avut grija ca folia autoadeziva sa se dezlipeasca uniform ,sa nu existe parti care raman in urma(nedezlipite) si sa ramana pe suportul de plastic. Rezultatul dezlipirii :SNC04032.jpg ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 5911 3.Dupa dezlipire se curata cu alcool tehnic suprafata sticlei : SNC04022.jpg ( Size: 1.17mb ) Number of downloads: 6572 4.Se achizitioneaza in prealabil o banda dublu adeziva pentru lipit oglinda la baie.Aceasta banda are proprietatea ca este rezistenta la umiditate.Eu am cumparat-o avand latimea 19 mm. 5.Se incepe reconstructia suprafetei care va sustine sticla,lipind fasie langa fasie benzile autoadezive.Se modeleaza si taie ca grija la capete ca in poza. SNC04021.jpg ( Size: 846.02k ) Number of downloads: 6572 6.Dupa acoperirea totala a suprafetei se dezlipeste folia si se trece la pozarea sarmei urmand tiparul care l-ai observat cand ai dezlipit sticla. SNC04027.jpg ( Size: 1.01mb ) Number of downloads: 6537 7.Un amanunt important este ca ,intoarcerea la borna(celalalt capat care trebuie sa fie parcurs de curent) nu trebuie intersectat cu traseul construit.Intersectarea duce la micsorarea lungimii circuitului=scaderea impedantei=arderea sarmei(adica yoc incalzire).Tocmai aceasta intersectare a fost cauza defectului.(treaba gandita.....sa cumperi alta sticla..). SNC04029.jpg ( Size: 1.06mb ) Number of downloads: 6519 8.Dupa finalizarea traseului se lipeste capatul al doilea pe pinul corespunzator.Apoi ,cu ajutorul unui aparat de masura digital,se verifica continuitatea circuitului. 9.Se lipeste geamul si gata.Sticla are incalzire. SNC04031.jpg ( Size: 992.74k ) Number of downloads: 2671 Cine nu se descurca si vrea info suplimentar;ii este frica sa nu rupa sarma - sa ma contacteze pe PM.Contracost fac eu operatia daca sticla este intacta si nu s-a incercat desfacerea ei. Sper sa nu se considere reclama. |
--------------------
Renault
-- Megane 2 --
1.5 dCi/100 de cai si o martoaga privilegiata
- B-xx-XYZ SUBARU IMPREZA XV Boxer Diesel/symetrical AWD/150hp-350nM
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 16:51 |