Conducte frana ruginite, PERICOL DE MOARTE!
Conducte frana ruginite, PERICOL DE MOARTE!
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Salutare lagunisti! Atrag atentia asupra unei probleme grave: ruginirea conductelor de frana in cateva locuri, destul cat sa se produca fisuri si sa ramai fara frane in mers!!!
Ieri seara m-am confruntat cu o problema foarte periculoasa. Am dat sa ies din parcare, mi-a iesit unul in fata si am pus o frana mai brusca si pedala s-a dus la fund! Am mai facut apoi cativa metri in care am mai franat de cateva ori sa vad ce se intamapla si pedala a devenit moale si calculatorul a inceput sa urle si s-a aprins martorul STOP. Mi-am dat seama imediat ca nu mai am lichid de frana. Am intors imediat masina si am parcat usurel cu frana de mana, rezervorul de la lichidul de frana aproape se golise. Investigand azi problema, am observat ca s-a fisurat una dintre conductele de frana care duce la roata dreapta fata. Locul in care a aparut fisura este pe jugul motor, deasupra basculei din fata stanga, unde a ruginit tare din cauza prezentei apei in zona. O sa revin cu POZE maine, sper, daca timpul imi va permite sa lucrez din nou, azi nu am avut niciun chef de asa ceva, gandindu-ma cu groaza ca beleaua se putea intampla nu la iesirea din parcare ci undeva pe drum la viteza mare!!!! Mi-am cumparat conducte de dacia 1300, din cupru, spre deosebire de astea originale de pe masina care sunt din otel acoperit cu o vopsea cauciucata care se cojeste in timp! Atenite!!! La Laguna 1 Ph2, din blocul de ABS situat sub baterie ies sase conducte, patru verzi si doua negre, Din astea cele doua negre duc la rotile din spate si sunt destul de bine protejate de apa si deci de rugina. Cele doua verzi care duc la pompa de frana la fel, sunt ok. Problema e cu cele doua care duc la rotile din fata, au unele zone unde ruginesc groaznic! Voi reveni cu poze in detaliu din timpul schimbarii conductelor pe care o voi face singur cu ajutorul conductelor de dacia 1300 din cupru cumparate de la magazin. This post has been edited by andri1940: 11 Jul 2012, 23:10 Attached thumbnail(s) conducte_frana__3_.JPG ( Size: 165.12k ) Number of downloads: 3401 conducte_frana__2_.JPG ( Size: 200.78k ) Number of downloads: 3720 conducte_frana__1_.JPG ( Size: 191.17k ) Number of downloads: 3689 ABS.JPG ( Size: 100.52k ) Number of downloads: 3738 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 02:22 |